Nieuwe chef Park Plaza Victoria Amsterdam

27 november 2019 | Thijs Jacobs

Sander Bierenbroodspot mag zich de nieuwe Executive Chef noemen van Park Plaza Victoria Amsterdam, waar ook Carstens Brasserie is gevestigd. Met zijn ruime ervaring, opgedaan in uiteenlopende gerenommeerde restaurants, is hij een echte aanwinst voor het team.

Het unieke concept van Carstens, waarin Nederlandse producten centraal staan, was voor Bierenbroodspot leidend voor zijn keuze: “De gast is zich niet altijd bewust van de mooie producten die Nederland te bieden heeft”. Als Executive Chef gaat Bierenbroodspot nauw samenwerken met Maik Kuijpers, die als Concept Chef betrokken is bij de samenstelling van menukaart, team en exploitatie van het in februari geopende Carstens Amsterdam met een eigen ingang aan de Hasselaerssteeg.

Over Sander Bierenbroodspot

Kijkend naar de eerdere studierichting van Bierenbroodspot was het niet vanzelfsprekend dat hij zou uitgroeien tot Executive Chef. Maar de voormalig student bouwkunde had toch meer aandacht voor zijn bijbaan in de keuken. Zijn talent en toewijding bracht hem in 2008 de titel Jong Talent en daar begint de culinaire carrière van Bierenbroodspot pas echt werkzaam in de keukens van onder andere La Rive, Ciel Bleu**, het Portugese Villa Joya**, Envy (Bib Gourmand), Bluespoon en De vrienden van Jacob. In zijn nieuwe functie is Sander Bierenbroodspot, naast het vaste team waaronder Head Chef Rick van der Meij, verantwoordelijk voor de gehele keukenorganisatie van Park Plaza Victoria Amsterdam.

Hoewel Bierenbroodspot kan bogen op een berg ervaring in bekende (Amsterdamse) keukens, blijft de nieuwe Executive Chef bescheiden: “Mijn motto in de keuken is dat je van iedereen iets kunt leren, elke dag weer. Het zijn voor mij dan ook de mensen met wie ik dagelijks de operatie run, die het vak zo mooi maken. De open en eerlijke communicatie in de keuken zorgt voor een hechte band binnen een team en dat is precies wat nodig is om dagelijks op hoog niveau te presteren. Zowel voor evenementen als in Carstens blijft de focus op lokale ingrediënten van topkwaliteit, educatie en informatie van gasten van jong tot oud en lidmaatschap van Dutch Cuisine."

Over Carstens Amsterdam

Met plaats voor 85 couverts is het succesvolle Carstens zeven dagen per week dé ideale eetgelegenheid voor zowel klein als groot gezelschap tijdens lunch en diner. Reserveringen kunnen worden gemaakt via www.carstensbrasserie.nl. De toegankelijke, sfeervolle stadse brasserie is een plek bedoeld voor eenieder die houdt van Nederlandse herkenbare gerechten. Niets te ver gezocht, gewoon lekker. Carstens brengt de boerderij terug naar de stad. Een menukaart die meebeweegt met de vier seizoenen. Een plek waar je in de stad voor even terug gaat naar het land en je weer herinnert hoe dat smaakt. Naast de producten van Nederlandse bodem hebben ook de wijnen een connectie met Nederland. Dit kan variëren van wijnen van eigen bodem tot Nederlandse wijnmakers die zijn geëmigreerd naar het buitenland.

De naam Carstens is geïnspireerd op die van de familie Carstens die in de 19e eeuw woonde en werkte in één van de kleine huisjes in het aanpalende hotel Park Plaza Victoria Amsterdam. Op dit bijzondere levensverhaal is het boek ‘Publieke Werken’ gebaseerd dat in 2015 verfilmd is. Brasserie Carstens heeft een eigen ingang aan de Hasselaerssteeg gelegen tussen het Damrak en de Martelaarsgracht. Carstens is een samenwerking tussen Maik Kuijpers en Park Plaza Victoria Amsterdam. Park Plaza Victoria Amsterdam is onderdeel van de PPHE Hotel group.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Awards Cocktails
Super Lyan beste hotelbar van Amsterdam

Super Lyan is uitgekozen tot beste hotelbar van Amsterdam. De prijs werd zaterdag voor de zevende keer uitgereikt door de Belvedere Best Hotel Bar Awards tijdens de jaarlijkse Hotelnacht. De prijs werd in ontvangst genomen door Bar Manager Dan Garnell, Director of F&B Jos van Hunen en hoteldirec...

Achtergronden Internationaal
Relais & Châteaux verwelkomt negen nieuwe leden

Negen nieuwe leden van over de hele wereld komen de familie Relais & Châteaux verrijken. Dankzij hun uitzonderlijke locaties, de charme van hun architectuur, hun unieke geschiedenis en het talent van hun chef-koks, openen deze huizen nieuwe vensters naar de wereld voor reizigers. Chatha...

Columns
Column Hans van Spronsen: OK Boomer

Wellicht heeft u het de afgelopen weken of maanden online voorbij zien komen, de nieuwe online grap die graag wordt verspreid door millennials en de generaties die daarop volgen; ‘OK Boomer’. Kort gezegd is het een grapje met een serieuze kern, de term werd zelfs al gebruikt in het parle...

Accor Internationaal
Accor opent 3000ste hotel in Europa

Accor opent haar 3.000ste hotel in Europa met de komst van twee ‘Mondrian’ hotels in Frankrijk. Met meer dan 340.000 kamers in 39 landen is Accor Europees markleider. De komst van Mondrian naar Europa, Accor’s 26e merk, onderstreept Accor’s ambitie in het premium en lifestyle...

Interview Longread
''In mijn hotel werken alleen 50-plussers''

Op een steenworp afstand van het beroemde Maastrichtse Vrijthof vind je Hotel Botticelli, een prachtig klassiek hotel in Venetiaanse sferen. De eigenaar Charles Steffens leidt ons rond in zijn hotel dat herinneringen oproept aan een roemrijk verleden, maar tegelijkertijd toekomstbestendig is, aangez...

Hotelbouwplannen Hilton
Hilton Royal Parc Soestduinen heropend na renovatie

Na 16 maanden waarin Hilton Royal Parc Soestduinen volledig gerenoveerd is, is het hotel er nu klaar voor om als DoubleTree by Hilton haar deuren te heropenen. Samen met de eigenaren, Netjes Beheer B.V., is er bewust voor gekozen om onder een ander Hilton-brand verder te gaan. Voortaan een Double...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: