Restaurant Valuas Venlo ontwikkelt knaloranje vegetarische Koningsbitterbal

21 februari 2018 | Thijs Jacobs

Sterrenrestaurant Valuas in Venlo heeft een speciale Koningsbitterbal ontwikkeld. De bitterbal is gevuld met pompoen en oud-Hollandse specerijen en is knaloranje van kleur. De vegetarische snack is een ode aan Koning Willem-Alexander en Koningsdag. De Koningsbitterbal is de nieuwste aanwinst binnen de succesvolle Valuas Kroketterie van chef-eigenaar Eric Swaghoven die sinds 2004 bestaat en die inmiddels meer dan 40 verschillende soorten kroketten en bitterballen telt.

Koningsbitterbal is ode aan de koning

Eric Swaghoven, SVH Meesterkok en eigenaar van de Valuas Kroketterie en hotel-restaurant-brasserie Valuas in Venlo: “Met de Koningsbitterbal voldoen we aan de steeds groter wordende vraag naar vegetarische snacks. De bitterbal is gemaakt van de fijnste Hokkaido-pompoen en verrijkt met oud-Hollandse specerijen als gember, korianderpoeder, cayennepeper, witte peper en een vleugje sinaasappel. Onze royale snack is hartig, hoog op smaak door de specerijen, heeft een lekkere krokante bite en valt op door zijn knaloranje jasje. Ik ben al jaren groot fan van het koningshuis en van een smaakvolle kroket en heb die liefdes samengebracht in deze koninklijke creatie”, aldus de ondernemer.

Verkrijgbaar

De Koningsbitterbal weegt 30 gram en is vanaf 1 maart 2018 voor de retail en horeca verkrijgbaar bij Valuas Kroket. Consumenten kunnen terecht bij een groot aantal verkooppunten en de Koningsbitterbal wordt ook geserveerd in de Valuas-brasserie in Venlo.

Over Valuas Kroketterie

De Valuas Kroketterie ontwikkelt unieke kwaliteitskroketten en bitterballen. Naast een eigen assortiment, bestaat de productie voor meer dan 35% uit private labels voor derden waarbij de receptuur volledig naar wens wordt gemaakt. De productie vindt op ambachtelijke wijze plaats, waarbij kwaliteit, hoogwaardige ingrediënten, een rijke vulling en versheid voorop staan.


De eerste Valuas Kroket werd in 2004 ontwikkeld door SVH Meesterkok Eric Swaghoven, eigenaar van sterrenrestaurant Valuas. Het assortiment telt inmiddels ruim 40 verschillende soorten, waaronder een geitenkaaskroket, tomaat-risottokroket, witlofkroket, kreeftenkroket, halal kipkroket, glutenvrije kroket en kroketten met seizoenproducten zoals asperges. Meer informatie en een overzicht van de verkooppunten is te vinden op de website www.valuaskroket.nl.

Over Valuas


Hotel-restaurant-brasserie Valuas in Venlo is het bedrijf van SVH Meesterkok Eric Swaghoven. Aan de Maas, net buiten het centrum van Venlo en aan de rand van een natuurgebied biedt Valuas totale gastvrijheid met een viersterrenhotel, een restaurant met een Michelinster en een brasserie met een Michelin Bib Gourmand onderscheiding. Restaurant Valuas is lid van Les Patrons Cuisiniers.

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks alle hotelupdates

Overig nieuws

Van der Valk Verbouwen
Nieuw gastvrijheidsconcept bij De Cantharel

Na een grondige verbouwing is de nieuwe entree van de hotelhoeve nu gesitueerd in het hart van het gebouw, als verbinding tussen de oude en de nieuwe vleugel van het hotel. De entree staat symbool voor het nieuwe gastvrijheidsconcept waarmee de Cantharel haar gasten nog meer kan verwennen en verrass...

Hotelketens Achtergronden
Hotel De 14 Sterren onderdeel van Hotel Groep Texel

Hotel De 14 Sterren aan de Smitsweg nabij Den Burg heeft zich aangesloten bij Hotel Groep Texel. Daarmee is dit het vierde hotel dat deel uitmaakt van dit samenwerkingsverband. Het hotel aan de bosrand werd in 1998 gebouwd door Alfons Griffioen en Wenny Steinmann, die enkele jaren daarvoor al het na...

Tech Advertorial
De Lindenhof Giethoorn kiest voor Micros en Suite8

De Lindenhof prijkt al jaren achtereen hoog op de ranglijsten van beste restaurants in Nederland. Maar de patron-cuisinier Martin Kruithof telt ook internationaal mee. Dat bewijzen de twee Michelinsterren die een kroon op zijn creatieve talent betekenen. Dat zijn naam als topkok stevig verankerd is,...

Hotelbouwplannen Bed&Breakfast
Voormalig hotel in Markelo wordt B&B

Voormalig hotel-restaurant 'In de Dennen' in Markelo wordt omgebouwd tot een bed and breakfast met wellnesscentrum en ook nog eens een kleine praktijk voor chirurgische ingrepen, zo lezen we op tubantia.nl Aantal kamers Julian Kuyumdzhiev is medisch specialist en van Bulgaarse afkoms...

Toerisme Airbnb
Dit is de top 10 Airbnb wish list van Nederlanders

De zomer is vandaag begonnen, dus hoog tijd voor het plannen van je vakantie! De grote vraag is natuurlijk: waarheen? Blijf je dit jaar in Europa, reis je af naar Azië, kies je voor Zuid-Amerika of toch liever Afrika? Voor iedereen die wel wat reisinspiratie kan gebruiken maakt Airbnb vandaag d...

Longread NHTV
"Het hotelmanagementcontract ... als u begrijpt wat ik bedoel"

We hebben het waarschijnlijk allemaal weleens meegemaakt: vragen wie de eigenaar is van een hotel en dan als antwoord iets krijgen als: “Ja, de stenen zijn van meneer/mevrouw X.” Doorvragen levert niet altijd meer duidelijkheid op over de precieze eigendomsstructuur, zéker niet al...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks alle hotelupdates

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: