Restaurant Valuas Venlo ontwikkelt knaloranje vegetarische Koningsbitterbal

21 februari 2018 | Thijs Jacobs

Sterrenrestaurant Valuas in Venlo heeft een speciale Koningsbitterbal ontwikkeld. De bitterbal is gevuld met pompoen en oud-Hollandse specerijen en is knaloranje van kleur. De vegetarische snack is een ode aan Koning Willem-Alexander en Koningsdag. De Koningsbitterbal is de nieuwste aanwinst binnen de succesvolle Valuas Kroketterie van chef-eigenaar Eric Swaghoven die sinds 2004 bestaat en die inmiddels meer dan 40 verschillende soorten kroketten en bitterballen telt.

Koningsbitterbal is ode aan de koning

Eric Swaghoven, SVH Meesterkok en eigenaar van de Valuas Kroketterie en hotel-restaurant-brasserie Valuas in Venlo: “Met de Koningsbitterbal voldoen we aan de steeds groter wordende vraag naar vegetarische snacks. De bitterbal is gemaakt van de fijnste Hokkaido-pompoen en verrijkt met oud-Hollandse specerijen als gember, korianderpoeder, cayennepeper, witte peper en een vleugje sinaasappel. Onze royale snack is hartig, hoog op smaak door de specerijen, heeft een lekkere krokante bite en valt op door zijn knaloranje jasje. Ik ben al jaren groot fan van het koningshuis en van een smaakvolle kroket en heb die liefdes samengebracht in deze koninklijke creatie”, aldus de ondernemer.

Verkrijgbaar

De Koningsbitterbal weegt 30 gram en is vanaf 1 maart 2018 voor de retail en horeca verkrijgbaar bij Valuas Kroket. Consumenten kunnen terecht bij een groot aantal verkooppunten en de Koningsbitterbal wordt ook geserveerd in de Valuas-brasserie in Venlo.

Over Valuas Kroketterie

De Valuas Kroketterie ontwikkelt unieke kwaliteitskroketten en bitterballen. Naast een eigen assortiment, bestaat de productie voor meer dan 35% uit private labels voor derden waarbij de receptuur volledig naar wens wordt gemaakt. De productie vindt op ambachtelijke wijze plaats, waarbij kwaliteit, hoogwaardige ingrediënten, een rijke vulling en versheid voorop staan.


De eerste Valuas Kroket werd in 2004 ontwikkeld door SVH Meesterkok Eric Swaghoven, eigenaar van sterrenrestaurant Valuas. Het assortiment telt inmiddels ruim 40 verschillende soorten, waaronder een geitenkaaskroket, tomaat-risottokroket, witlofkroket, kreeftenkroket, halal kipkroket, glutenvrije kroket en kroketten met seizoenproducten zoals asperges. Meer informatie en een overzicht van de verkooppunten is te vinden op de website www.valuaskroket.nl.

Over Valuas


Hotel-restaurant-brasserie Valuas in Venlo is het bedrijf van SVH Meesterkok Eric Swaghoven. Aan de Maas, net buiten het centrum van Venlo en aan de rand van een natuurgebied biedt Valuas totale gastvrijheid met een viersterrenhotel, een restaurant met een Michelinster en een brasserie met een Michelin Bib Gourmand onderscheiding. Restaurant Valuas is lid van Les Patrons Cuisiniers.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Culinair Interview Longread
Verslag: een dag meekijken op de Cas Spijkers Academie

De Cas Spijkers Academie is dé springplank voor aanstormend culinair talent. De ambitieuze studenten van de opleiding zijn verzekerd van een mooie aanbieding wanneer ze het felbegeerde papiertje op zak hebben. Niet alleen door het enorme tekort aan goede koks, maar ook omdat zij op jonge leef...

Alles over legionella en dode leidingen

Legionella… Veteranen onder de hoteliers zullen zich herinneren hoe deze ziekteverwekker naam en ‘faam’ kreeg dankzij een congres van het American Legion (Philadelphia, 1976). Dat was nog ver weg, maar in 1999 sloeg de bacterie hard toe in Nederland: 32 mensen overleden door de zi...

Ewout Hoogendoorn spreekt zich uit

Op het Van Hessen relatie event van 6 juni komen een aantal interessante sprekers. Onder wie Ronnie Hinrichs (directeur Van Hessen), Ronald Huiskamp (eigenaar van H-Hospitality en restaurant Arles) en Ewout Hoogendoorn. Ewout is managing eigenaar en managing director van Horwarth HTL Benelux en ...

Interview Utrecht Longread
Interview: BUNK Hotels geeft het Nederlandse hotellandschap extra glans

Robin Hagedoorn (links op de openingsfoto) en Joachim de Looij stralen van oor tot oor. Hun BUNK Hotel in Utrecht opent op 20 juni de deuren voor de allereerste gasten en wij mochten alvast een kijkje nemen in de Westerkerk die omgetoverd wordt tot hotel. Eenmaal binnen, blijken de bouwvakkers nog d...

Achtergronden
Op deze manier houd je je aan de privacyregels in je hotel

Ben jij bang om ongastvrij te zijn als je je aan privacyregels houdt? Denk jij dat het een enorme rompslomp is om de privacy in je hotel op orde te krijgen? Heb je geen idee waar en hoe je moet beginnen? Lees dan vooral even verder, want we hebben een aantal bruikbare tips voor je. Het zorgvuldi...

Hotel
Park Plaza Victoria Amsterdam en art'otel amsterdam lanceren We are Amsterdam

Gelegen aan de Prins Hendrikkade, direct tegenover het Centraal Station, is een uniek aanbod van twee fantastische hotels: Park Plaza Victoria Amsterdam en art'otel amsterdam, die samen alle voordelen van een complete ervaring bieden. Een schat aan verbonden faciliteiten op één loc...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: