Rogier Busser aan de slag bij Hotelschool The Hague

Auteur: Redactie
Personalia Onderwijs 4 september 2023
Rogier Busser aan de slag bij Hotelschool The Hague

De Raad van Toezicht van Hotelschool The Hague heeft, met ingang van 1 oktober 2023, Rogier Busser benoemd tot decaan en lid van het College van Bestuur. In zijn rol als decaan zal hij verantwoordelijk zijn voor onderwijs en onderzoek. Zijn benoeming markeert een mooie start van het nieuwe academische jaar. “Wij hebben er vertrouwen in dat Bussers expertise en kennis aanzienlijk zullen bijdragen aan het succes van onze studenten, curriculum en onderzoeksprogramma’s van de hotelschool. Met zijn expertise in interculturele samenwerkingen en op het gebeid van internationalisering binnen het hoger onderwijs ziet de raad uit naar een vruchtbare samenwerking”, aldus Roeland Vos, Voorzitter van de Raad van Toezicht, Hotelschool The Hague.

Busser heeft meer dan twintig jaar ervaring in diverse managementposities bij verschillende universiteiten en hogescholen. Momenteel is hij decaan van de Amsterdam School of International Business (AMSIB) aan de Hogeschool van Amsterdam (HvA). Daarnaast is hij gasthoogleraar aan de Thammasat University in Bangkok, Thailand, en onderzoeker aan de Universiteit Leiden. Hij brengt uitgebreide leiderschapservaring met zich mee en is gepassioneerd over business, economie en cultuur.

Busser heeft Economie en Aziatische studies gestudeerd in Leiden en Kyoto, Japan. Hij was voorheen professor en onderzoeker aan de Universiteit Leiden. Daarnaast heeft hij ook verschillende administratieve functies bekleed, zoals directeur internationale betrekkingen (Faculteit der Geesteswetenschappen, Leiden), algemeen directeur van het Leiden University College in Den Haag en programmadirecteur van International Business Studies aan de Haagse Hogeschool (THUAS).

Rogier Busser: "Door mijn ervaring in het hoger onderwijs en op het gebied van onderzoek te delen met de leercommunity van Hotelschool The Hague, hoop ik bij te dragen aan de verdere groei van deze prestigieuze instelling."

Blijf op de hoogte!

Twee keer per week het actuele en relevante hotelnieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Overig nieuws