Sir Hotels opent Sir Joan op Ibiza 

4 juli 2017 | Roy Spijker

De eerste Spaanse variant van Sir Hotels staat op een prominente locatie, in het centrum van Ibiza, met uitzicht op de haven en de oude stad. Het hotel bestaat uit 38 luxe kamers en suites, waarvan twee penthouses. Op de begane grond bevinden zich een zwembad, cabanas, twee restaurants en een bar. De Penthouse Suites op de hoogste verdieping zijn omringd door terrassen met een totale grootte van 80m2, een panoramisch uitzicht op Ibiza stad, privé cabanas en een openluchtkeuken. De gasten van de Penthouses kunnen genieten van een unieke privé-diner ervaring verzorgd door een IZAKAYA-chef. 

“Zoals met alle Sir Hotels is het van essentieel belang dat Sir Joan de sfeer van de omgeving reflecteert. We zijn hierbij geïnspireerd door de haven en de oceaan, maar ook door de mensen van het eiland. Door het combineren van tijdloos design met nostalgische details proberen we een unieke stadse oase te creëren in het hart van het wereldberoemde eiland”. Liran Wizman, eigenaar en oprichter van Sir Hotels. 

Het interieur is ontworpen door de award winnende architecten en interieur designers van Baranowitz+Kronenberg en is een eerbetoon geworden aan het ‘jachtleven’ en de oceaan. De in Barcelona gesitueerde architecten Ribas & Ribas hebben de unieke, iconische geruite gevel ontworpen in het bruisend hart van het eiland, op loopafstand van beroemde clubs zoals de Pacha en Lio. Het hotel heeft ook een prachtige kunstcollectie, met werken van de Spaanse legendes Joan Hernandez Pijuan en Carlos Irijalba Inercia. Daarnaast hangen er ook prachtige foto’s van de getalenteerde lokale fotograaf Landry. 

Bij binnenkomen geeft de begane grond een gevoel van een ‘members only’ club. Binnen vind je verticale golvende stalen buizen langs de muren die scheepstouwen resoneren en de erosie van metaal door de zee. Buiten is een uniek, driehoekig zwembad gelegen voorzien van cabanas en lounge bedden.

De openbare ruimten buiten en binnen zijn naadloos op elkaar afgestemd en beschikken over één van de twee restaurants die het hotel te bieden heeft. IZAKAYA Asian Kitchen & Bar, de toekomstige nieuwe hotspot van het eiland. Dit iconische, uit Amsterdam afkomstige restaurant biedt gasten en locals een culinaire ervaring van de moderne Japanse keuken met Peruaanse invloeden.

Het tweede restaurant, THE BUTCHER, is een award winnende burger bar welke een aparte ingang heeft in het hotel. Deze populaire Amsterdamse eetgelegenheid zal de gehele nacht open zijn, ideaal voor de nachtbrakers op het eiland. 

Beide restaurants zijn opgericht en in eigendom van Yossi Eliyahoo en Liran Wizman van THE ENTOURAGE GROUP. 

Gasten van Sir Joan krijgen de mogelijkheid om uitgebreid kennis te maken met de lokale cultuur door de zogeheten Sir Experiences. Dit is een nieuw concept, bestaande uit een verzameling van unieke belevingen die geïnspireerd zijn op de leefwijze van de Ibizianezen. De Sir Expierences worden geleid door locals die zich hebben gespecialiseerd in het organiseren van bijzondere, buitengewone ervaringen op het eiland. De opties variëren van paardrijden op kleine pittoreske paadjes in het Noorden van het eiland, avondwandelingen naar grotten & lagunes, een luchtballonvaart met privé picknick tot aan een magnetische meditatie en privé yogales terwijl je de zonsondergang bekijkt vanaf Benniras Beach (een lokale favoriet). 
 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Tech
Opnieuw grote hack bij Marriott

De Amerikaanse hotelketen Marriott is alweer slachtoffer geworden van een hack. Hackers hebben namelijk toegang gekregen tot de gegevens van 5,2 miljoen gasten, zo maakte het bedrijf dinsdag bekend op haar website. In 2018 kregen hackers al toegang tot de gegevens van 500 miljoen Marriott-gasten....

Coronacrisis
Wapenen tegen de crisis: Kamerprijs dumpen is dom. Waarom eigenlijk?

Booking-topman Glenn Fogel reageert gepikeerd op de vraag of hij vanwege de crisis de commissies gaat verlagen. Hij heeft een ander idee: hotels moeten de kamerprijzen verlagen. Wees daar heel voorzichtig mee. Het verlagen van kamerprijzen is echt onwenselijk, ook al kan het helaas wel eens onvermij...

Coronacrisis
Hotellerie op slot: Vier hoteliers uiten hun zorgen (deel 1)

De hotellerie zit op slot. Boekingen worden massaal geannuleerd, nieuwe boekingen blijven uit en veel hotels zijn genoodzaakt de deuren te sluiten. In een digitaal rondetafelgesprek bespreken vier hoteliers wat de coronacrisis voor gevolgen heeft op hun onderneming. Hoe kijken zij aan tegen de rol ...

Interview Coronacrisis
Overlevingskansen voor je hotel: "Het glipt nu tussen je vingers door"

Bart Reints Bok is directeur/eigenaar van Charme Hotels, de hotelgroep die 26 hotels onder haar vleugels heeft. Hij houdt dagelijks de Nederlandse hotellerie op de hoogte van het reilen en zeilen in deze roerige tijden; iedere dag bellen we hem om de situatie te bespreken. In dit elfde hoofdstuk bes...

Coronacrisis
Horeca zeker dicht tot en met 28 april

Zojuist heeft premier Rutte bekendgemaakt dat de Nederlandse horeca zeker tot en met 28 april gesloten blijft. Hij raadt Nederlanders daarnaast ten zeerste af een meivakantie te plannen, wat voor hotels en B&B's duidelijk geen positief nieuws is, maar het komt niet onverwacht. Ook schole...

Branded Content Coronacrisis
Gratis scan voor onafhankelijke hotels en B&B's

Het nieuwe platform Scanjehotel.nl is een initiatief om hoteleigenaren van onafhankelijke hotels en B&B’s te helpen met het mogelijk - tijdelijk - verlagen van de maandelijkse kosten. Van energieleveranciers tot TV - en internetaanbieders en afvalkosten: alle maandelijkse vaste lasten ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: