Sir Hotels opent Sir Joan op Ibiza 

4 juli 2017 | Roy Spijker

De eerste Spaanse variant van Sir Hotels staat op een prominente locatie, in het centrum van Ibiza, met uitzicht op de haven en de oude stad. Het hotel bestaat uit 38 luxe kamers en suites, waarvan twee penthouses. Op de begane grond bevinden zich een zwembad, cabanas, twee restaurants en een bar. De Penthouse Suites op de hoogste verdieping zijn omringd door terrassen met een totale grootte van 80m2, een panoramisch uitzicht op Ibiza stad, privé cabanas en een openluchtkeuken. De gasten van de Penthouses kunnen genieten van een unieke privé-diner ervaring verzorgd door een IZAKAYA-chef. 

“Zoals met alle Sir Hotels is het van essentieel belang dat Sir Joan de sfeer van de omgeving reflecteert. We zijn hierbij geïnspireerd door de haven en de oceaan, maar ook door de mensen van het eiland. Door het combineren van tijdloos design met nostalgische details proberen we een unieke stadse oase te creëren in het hart van het wereldberoemde eiland”. Liran Wizman, eigenaar en oprichter van Sir Hotels. 

Het interieur is ontworpen door de award winnende architecten en interieur designers van Baranowitz+Kronenberg en is een eerbetoon geworden aan het ‘jachtleven’ en de oceaan. De in Barcelona gesitueerde architecten Ribas & Ribas hebben de unieke, iconische geruite gevel ontworpen in het bruisend hart van het eiland, op loopafstand van beroemde clubs zoals de Pacha en Lio. Het hotel heeft ook een prachtige kunstcollectie, met werken van de Spaanse legendes Joan Hernandez Pijuan en Carlos Irijalba Inercia. Daarnaast hangen er ook prachtige foto’s van de getalenteerde lokale fotograaf Landry. 

Bij binnenkomen geeft de begane grond een gevoel van een ‘members only’ club. Binnen vind je verticale golvende stalen buizen langs de muren die scheepstouwen resoneren en de erosie van metaal door de zee. Buiten is een uniek, driehoekig zwembad gelegen voorzien van cabanas en lounge bedden.

De openbare ruimten buiten en binnen zijn naadloos op elkaar afgestemd en beschikken over één van de twee restaurants die het hotel te bieden heeft. IZAKAYA Asian Kitchen & Bar, de toekomstige nieuwe hotspot van het eiland. Dit iconische, uit Amsterdam afkomstige restaurant biedt gasten en locals een culinaire ervaring van de moderne Japanse keuken met Peruaanse invloeden.

Het tweede restaurant, THE BUTCHER, is een award winnende burger bar welke een aparte ingang heeft in het hotel. Deze populaire Amsterdamse eetgelegenheid zal de gehele nacht open zijn, ideaal voor de nachtbrakers op het eiland. 

Beide restaurants zijn opgericht en in eigendom van Yossi Eliyahoo en Liran Wizman van THE ENTOURAGE GROUP. 

Gasten van Sir Joan krijgen de mogelijkheid om uitgebreid kennis te maken met de lokale cultuur door de zogeheten Sir Experiences. Dit is een nieuw concept, bestaande uit een verzameling van unieke belevingen die geïnspireerd zijn op de leefwijze van de Ibizianezen. De Sir Expierences worden geleid door locals die zich hebben gespecialiseerd in het organiseren van bijzondere, buitengewone ervaringen op het eiland. De opties variëren van paardrijden op kleine pittoreske paadjes in het Noorden van het eiland, avondwandelingen naar grotten & lagunes, een luchtballonvaart met privé picknick tot aan een magnetische meditatie en privé yogales terwijl je de zonsondergang bekijkt vanaf Benniras Beach (een lokale favoriet). 
 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Agnes Raggers F&B Professional of the Year 2020

Tijdens het AF&BM-jaargala in Hotel Okura Amsterdam heeft Agnes Raggers, F&B Manager van Mooirivier Hotel & Congres in Dalfsen, de F&B Professional of the Year Award 2020 uitgereikt gekregen. De finalestrijd ging dit jaar tussen Agnes Raggers, Bart Vanderstukken (Kruisherenhotel M...

Interview Longread
Leo Hollman: ''Al die nieuwe hotelkamers zijn funest voor de bezettingsgraad''

Grand Hotel Karel V is het meest iconische hotel van Utrecht, alhoewel pas in 1992 werd begonnen aan de grondige renovatie van het Rijksmonument dat daarvoor nog een in verval geraakt - en gekraakt - complex was. Hoe anders is het nu: alle 121 kamers worden dadelijk grondig gerenoveerd en qua statuu...

Personalia
Eric van der Heijden nieuwe General Manager resort Hof van Saksen

Bij resort Hof van Saksen in Drenthe, onderdeel van Landal GreenParks, is Eric van der Heijden benoemd tot General Manager. Hij volgt Roland Rozenbroek op, die zich per 1 mei a.s. gaat richten op hospitality-ondersteuning van nieuwe projecten en op uitbreiding van Hof van Saksen. Eric van der Hei...

Hotelbouwplannen
Nieuwbouw van hotel met 349 kamers in Hoofddorp

Voor een locatie op bedrijventerrein De President te Hoofddorp is door Trae Architect een duurzaam hotel ontworpen. Naast 349 kamers van wisselende grootte omvat het complex onder andere een receptie met lobby, ontbijtzaal, restaurant, bar, keukens, vergaderruimten, fitnessruimte en amusementsruimte...

Bezorgen Achtergronden
Open brief TheFork naar aanleiding van ophef uitzending Rambam

Naar aanleiding van de Rambam-uitzending van januari wil TheFork reageren op beschuldigingen die tijdens de uitzending werden geuit. Hierbij delen we deze brief van TheFork, waarin ook de werkwijze van KHN richting de media wordt bekritiseerd. Om een gedetailleerd en volledig beeld te kunnen sch...

Food Advertorial
Food Waste Challenge: Best Practice

Nederlandse restaurants en hotels kunnen gezamenlijk jaarlijks 61 miljoen kilo voedselverspilling vermijden en daarmee 582 miljoen euro besparen. Dit is maandag 13 januari bekend gemaakt tijdens de slotdag van de Food Waste Challenge op de Horecava. De Food Waste Challenge is een door Rabobank georg...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: