Sir Hotels opent Sir Joan op Ibiza 

4 juli 2017 | Roy Spijker

De eerste Spaanse variant van Sir Hotels staat op een prominente locatie, in het centrum van Ibiza, met uitzicht op de haven en de oude stad. Het hotel bestaat uit 38 luxe kamers en suites, waarvan twee penthouses. Op de begane grond bevinden zich een zwembad, cabanas, twee restaurants en een bar. De Penthouse Suites op de hoogste verdieping zijn omringd door terrassen met een totale grootte van 80m2, een panoramisch uitzicht op Ibiza stad, privé cabanas en een openluchtkeuken. De gasten van de Penthouses kunnen genieten van een unieke privé-diner ervaring verzorgd door een IZAKAYA-chef. 

“Zoals met alle Sir Hotels is het van essentieel belang dat Sir Joan de sfeer van de omgeving reflecteert. We zijn hierbij geïnspireerd door de haven en de oceaan, maar ook door de mensen van het eiland. Door het combineren van tijdloos design met nostalgische details proberen we een unieke stadse oase te creëren in het hart van het wereldberoemde eiland”. Liran Wizman, eigenaar en oprichter van Sir Hotels. 

Het interieur is ontworpen door de award winnende architecten en interieur designers van Baranowitz+Kronenberg en is een eerbetoon geworden aan het ‘jachtleven’ en de oceaan. De in Barcelona gesitueerde architecten Ribas & Ribas hebben de unieke, iconische geruite gevel ontworpen in het bruisend hart van het eiland, op loopafstand van beroemde clubs zoals de Pacha en Lio. Het hotel heeft ook een prachtige kunstcollectie, met werken van de Spaanse legendes Joan Hernandez Pijuan en Carlos Irijalba Inercia. Daarnaast hangen er ook prachtige foto’s van de getalenteerde lokale fotograaf Landry. 

Bij binnenkomen geeft de begane grond een gevoel van een ‘members only’ club. Binnen vind je verticale golvende stalen buizen langs de muren die scheepstouwen resoneren en de erosie van metaal door de zee. Buiten is een uniek, driehoekig zwembad gelegen voorzien van cabanas en lounge bedden.

De openbare ruimten buiten en binnen zijn naadloos op elkaar afgestemd en beschikken over één van de twee restaurants die het hotel te bieden heeft. IZAKAYA Asian Kitchen & Bar, de toekomstige nieuwe hotspot van het eiland. Dit iconische, uit Amsterdam afkomstige restaurant biedt gasten en locals een culinaire ervaring van de moderne Japanse keuken met Peruaanse invloeden.

Het tweede restaurant, THE BUTCHER, is een award winnende burger bar welke een aparte ingang heeft in het hotel. Deze populaire Amsterdamse eetgelegenheid zal de gehele nacht open zijn, ideaal voor de nachtbrakers op het eiland. 

Beide restaurants zijn opgericht en in eigendom van Yossi Eliyahoo en Liran Wizman van THE ENTOURAGE GROUP. 

Gasten van Sir Joan krijgen de mogelijkheid om uitgebreid kennis te maken met de lokale cultuur door de zogeheten Sir Experiences. Dit is een nieuw concept, bestaande uit een verzameling van unieke belevingen die geïnspireerd zijn op de leefwijze van de Ibizianezen. De Sir Expierences worden geleid door locals die zich hebben gespecialiseerd in het organiseren van bijzondere, buitengewone ervaringen op het eiland. De opties variëren van paardrijden op kleine pittoreske paadjes in het Noorden van het eiland, avondwandelingen naar grotten & lagunes, een luchtballonvaart met privé picknick tot aan een magnetische meditatie en privé yogales terwijl je de zonsondergang bekijkt vanaf Benniras Beach (een lokale favoriet). 
 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Ondernemen
Jongen Honden: Jan Willem Janssen pakt door met H2OTEL

Op jonge leeftijd een hotelonderneming runnen, het is niet veel mensen gegeven. Ondernemen is vallen en opstaan, fouten maken en groeien. In de serie Jonge Honden portretteert Hospitality Management jonge hoteliers. Dit keer Jan Willem Janssen (26), eigenaar van H2OTEL in Rotterdam. Een monoloog. ...

Horeca naar de stembus deel drie: PVV

Op 17 maart gaat Nederland naar de stembus voor de Tweede Kamerverkiezingen. In aanloop naar die verkiezingen analyseert de redactie van Hospitality Management wat de grote politieke partijen voor ondernemend Nederland in hun verkiezingsprogramma hebben staan. Het zijn roerige tijden voor horecaonde ...

Interview
"De hotellerie en de zorg verschillen niet veel van elkaar"

De coronacrisis laat diepe wonden achter in de hotellerie. Omzetten kelderen en gasten blijven weg. Veel hotelondernemingen hebben noodgedwongen een groot deel van hun medewerkers moeten laten gaan. De angst heerst dat op het moment dat de hotellerie weer aantrekt en de toeristen ons land weer w ...

Hotelketens Interview Longread
"De langetermijnverwachtingen zijn onverminderd goed"

Erwin van der Graaf is directeur van Accor Hotels Services Nederland en als Vice President Operations verantwoordelijk voor de door Accor gemanagede hotels in Nederland. In het oog van de orkaan - het jaar 2020 - kreeg hij veel interviewaanvragen. Hij hield ze merendeels af; voelde geen behoeft ...

Hotel & Recht
Creatief gebruik van je hotel tijdens Corona

Door de coronacrisis is het aantal luchtvaartpassagiers van en naar Nederland in 2020 met meer dan 70% gedaald. Dit heeft logischerwijs een direct weerslag op de bezettingsgraad van hotels, die ook met meer dan 70% is gedaald, zo viel te lezen in dit magazine. Het is dan ook niet verwonderlijk dat c ...

Economie Corona
CBS: omzet horeca krimpt ongekend hard

De omzet van de horeca daalde in het vierde kwartaal van 2020 met bijna 44 procent ten opzichte van het voorgaande kwartaal, meldt het CBS. Dat is vooral te wijten aan de aanscherping van de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. In het derde kwartaal maakte de horeca nog een forse o ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: