Studenten aan het woord: Lucia Cabot

23 december 2020 | Redactie

De jeugd heeft de toekomst. In deze zesdelige serie laat Hospitality Management zes studenten in de hospitalitybranche aan het woord. Zij geven hun visie over de gevolgen van COVID-19, hoe de toekomst van de branche eruitziet en hoe ze hun eigen carrière voor zich zien. Vandaag Lucia Cabot (21), vierdejaarsstudente aan Hotelschool The Hague.

Waarom heb je gekozen voor een studie binnen de hospitalitybranche?

“Ik heb gekozen voor een studie aan de Hotelschool Den Haag vanwege de veelzijdigheid. Er is een brede aanname dat bij een studie hospitality management de carrièremogelijkheden zich beperken tot hotelactiviteiten zoals F&B of frontoffice jobs. Echter, wanneer je hospitality management studeert, krijg je les in een grote verscheidenheid aan onderwerpen, zoals HR, Sales & Marketing, Hospitality & Recht, Revenue Management, technologische innovaties en nog veel meer.

Heb je, ondanks COVID-19, vertrouwen in het vinden van een geschikte baan zodra je afstudeert?

“Jazeker. Op dit moment heeft de hospitalitybranche het zwaar te verduren en dat zorgt dus voor een tekort aan werkgelegenheid voor studenten zoals ikzelf. Maar hoewel COVID-19 veel uitdagingen heeft gebracht, heeft het ook veranderingen voor de toekomst met zich meegebracht: het heeft onze manier van werken, onze manier van reizen en ons sociaal gedrag veranderd. En sommige van deze veranderingen zijn er nog steeds. Ik ben van mening dat veranderingen niet per se slecht zijn, maar wij, als studenten, moeten ons aanpassen aan de veelzijdigheid van de industrie. Ik geloof bijvoorbeeld dat door COVID-19 de toekomst van het werken een hybride vorm wordt tussen online en on-site werken; en kijkend naar de toekomst van de werkgelegenheid, moeten we ons hieraan aanpassen.”

Denk je dat de COVID-19-crisis blijvende veranderingen in de hospitalitybranche teweeg zal brengen?

“Ja, ik ben van mening dat deze crisis veranderingen met zich mee heeft gebracht waar we van kunnen leren. Een daarvan is de toekomst van werk en reizen. Nu we gewend zijn om online te werken, is het echt nodig om ter plaatse te werken? Is het nodig dat bedrijven duizenden mensen op zakenreis sturen? Zou een hybride werkomgeving de tevredenheid van de werknemers zelfs verbeteren? Ik geloof dat de toekomst van de hospitalitybranche een enorme hoeveelheid technologische innovatie van bedrijven met zich meebrengt om de wereldwijde verbindingen te verbeteren en werknemers de flexibiliteit te bieden om op afstand te werken.”

Wat zijn je ambities? Denk je dat je over 10 jaar (nog) in het hotelwezen werkt

“Het is moeilijk te zeggen of ik over 10 jaar nog steeds in de hotelbranche werk; het hangt af van de prestaties van de branche en waar mijn ambities mij brengen. Ik heb een passie voor data-analyse en deze baan is ook in andere branches zeer gevraagd; ik werk dus straks misschien toch niet in de hotelbranche. Dit is echter het voordeel van het bestuderen van hospitality management, omdat je in staat bent om een breed scala aan onderwerpen en vaardigheden te leren die ook van toepassing kan zijn op verschillende industrieën, en daardoor je je kansen over de sectoren heen vergroot.”

Lucia Cabot (21) is vierdejaarsstudente aan de Hotelschool The Hague.

Blijf je graag op de hoogte?

Twee keer per week het actuele en relevante hotelnieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

HM302020

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Economie
ibis Styles Delft City Centre verwelkomt haar eerste gast

ibis Styles Delft City Centre opent vanaf vandaag haar deuren. Het driesterren hotel telt 82 kamers en is gevestigd aan het Van Leeuwenhoekpark 2 in Delft. Het hotel bevindt zich in het hart van het centrum, vlakbij het station. Met de toevoeging van ibis Styles Delft City Centre aan het ibis Styles ...

Hotelbouwplannen
Bouw Amrâth Galaxy Jaarbeurs Hotel vertraagd

De ambitie om nog dit jaar het Amrath Galaxy Jaarbeurs Hotel in Utrecht te openen, gaat niet worden gehaald. De bouw van het multifunctionele gebouw heeft vertraging opgelopen. Bijna drie jaar geleden startte de bouw van de 90 meter hoge toren. Het hotelgedeelte bestaat uit de eerste zeven verdie ...

Interview
E-mailmarketing in de horeca: personalisatie is 'key'

Communiceren met gasten is in de horeca essentieel. Nu de branche nog altijd gebukt gaat onder de coronamaatregelen is communiceren via digitale kanalen van groot belang. Voor nieuwe gasten, maar ook voor terugkerende gasten. E-mailmarketing is daarin essentieel. Het verzamelen van e-mailadressen ...

Corona
Terrassen gaan op 21 april niet open

De terrassen gaan op 21 nog niet open. De voorgenomen versoepelingen zijn met minstens een week opgeschoven, aangezien de besmettingscijfers nu nog te hoog zijn. Een woordvoerder van de Rijksvoorlichtingsdienst heeft dit bevestigd na het 'Catshuisoverleg' van zondag. De burgemeesters van ...

Toerisme Achtergronden
Oasis Parcs verandert naam in Oasis Premium Resorts

Het premium merk Oasis Parcs gaat verder onder de naam Oasis Premium Resorts. De nieuwe naam sluit beter aan bij het portfolio van uitsluitend luxe resorts met 4- en 5-sterren hotelfaciliteiten. De exploitant van luxe vakantieresorts beheert momenteel zeven resorts in Nederland, Curaçao, Oost ...

Achtergronden
Dit lees je in de gloednieuwe Hospitality Management

Een bijzonder speciale editie van Hospitality Management valt over een aantal dagen bij iedere hotelier op de mat. Ewout Hoogendoorn – al jaren als gewaardeerde columnist verbonden aan het blad – interviewt niemand minder dan John Fentener van Vlissingen, oprichter van zakenreisconcern B ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: