UNWTO zoekt samenwerking met Nederlandse studenten

Auteur: Redactie
Economie Internationaal 27 mei 2020
UNWTO zoekt samenwerking met Nederlandse studenten

De World Tourism Organization (UNWTO) gaat Nederlandse studenten de mogelijkheid bieden om de toeristische sector te helpen en de uitdagingen van de sector aan te gaan. Met de UNWTO Students League wordt een nieuwe competitie gelanceerd, gericht op het ontwikkelen van de slimste ideeën door toekomstige professionals.

De UNWTO Students League Nederland wordt in samenwerking met het Centre of Expertise Leisure, Tourism & Hospitality (CELTH), hogeschool Saxion, Breda University of Applied Sciences (BUas), NHL Stenden en HZ University of Applied Sciences ontwikkeld. De Students League is opgericht om de samenwerking tussen de sector en het onderwijs te versterken. Naast het in kaart brengen van snel veranderende vaardigheden, richt de League zich op het bevorderen van digitalisering en innovatie. Daarnaast biedt het studenten de kans om oplossingen te creëren voor de vele uitdagingen waarmee de sector nu wordt geconfronteerd, waaronder het probleem van duurzaamheid en de impact van COVID-19.

Ondersteuning voor een sector in crisis

De UNWTO Students League Nederland loopt van 1-22 juni. Aansluitend hierop vindt komend collegejaar een tweede editie van de Students League plaats. UNWTO-secretaris-generaal Zurab Pololikashvili: “Wereldwijd staat de toerismesector voor de grootste uitdaging van deze generatie. De sector zal nieuwe ideeën en bekwame professionals nodig hebben om het herstel te versnellen en economische en sociale voordelen te bieden aan iedereen. De UNWTO Students League helpt de toeristische professionals van morgen te koesteren en bevordert de waarden van innovatie en internationale solidariteit. Ik moedig geïnteresseerde studenten aan om zich in te schrijven en een actieve rol te spelen in de toekomst van de Nederlandse toerisme- en gastvrijheidssector.”

In de tweede editie van de UNWTO Students League Nederland, gepland voor najaar 2020, nemen teams van Nederlandse hogescholen het tegen elkaar op om deel te nemen aan een wereldwijde finale van de UNWTO Students League.

NBTC Holland Marketing en Kennisnetwerk Destinatie Nederland zullen in deze competitie participeren. Initiatiefnemer Jan Willem Meijerhof van Saxion: "Een prachtige kans voor studenten in Nederland om bij te dragen aan de doelstellingen van de UNWTO en van nationale en regionale beleidsmakers. We kijken met belangstelling uit naar hun ideeën om toerisme opnieuw vorm te geven." Menno Stokman, directeur van CELTH vult aan: "We zijn verheugd dat we als CELTH samen met Saxion, BUas, NHL Stenden en HZ ervoor kunnen zorgen dat Nederland een wereldwijde voortrekkersrol kan spelen in de samenwerking tussen de UNWTO, de overheid, de sector en het onderwijs."

Overig nieuws