Van der Valk en Oegstgeest sluiten voorlopig akkoord over nieuw hotel

Auteur: Redactie
Hotelbouwplannen 31 oktober 2023
Van der Valk en Oegstgeest sluiten voorlopig akkoord over nieuw hotel

De wethouder van Oegstgeest, Elfred Bus en Peter van den Hul van Van der Valk hotels hebben een voorlopige overeenkomst bereikt over de bouw van een nieuw hotel langs de Oude Rhijnhofweg in Oegstgeest. Hierdoor is de kans op het starten van de bouw aanzienlijk toegenomen.

Op de voorgaande plannen uitte de gemeenteraad bezwaar, voornamelijk vanwege de voorgestelde bouw van een grote steiger aan de Oude Rijn en een hoogte van 45 meter voor het gebouw, meldt Propertynl.com. In februari volgend jaar krijgt de gemeenteraad een ontwerpplan te zien. Als de gemeente akkoord gaat met de plannen, start de bouw volgend jaar.

Van der Valk heeft plannen voor een hotel met 173 kamers, elf grote conferentiezalen, een à la carte restaurant en een live cooking restaurant. Het hotel zal tevens voorzien worden van een terras met uitzicht op de Oude Rijn, wellnessfaciliteiten en een zwembad op de bovenste verdieping. Bovendien wordt gestreefd naar een gebouw dat vrijwel zonder gasgebruik en bijna energieneutraal is, zoals ontworpen door 'architectenburo P.A.M. Teunissen'. De opening van het hotel staat gepland voor 2027. Het voorlopige akkoord bevat afspraken met betrekking tot de kostenverdeling voor onder andere de aanleg van wegen, riolering en verlichting. De bouw van het hotel kost zo'n 25 miljoen euro.

Blijf op de hoogte!

Twee keer per week het actuele en relevante hotelnieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Overig nieuws