Van der Valk Nuland krijgt grootste casino van regio Den Bosch

17 november 2017 | Roy Spijker

Maar liefst 1.450m2 beslaat de gloednieuwe vestiging van Gran Casino. De bouw van het casino is begonnen. Afgelopen woensdag is de uitsparing voor de toekomstige entree gemaakt. Het casino vestigt zich in hotel Van der Valk Nuland – ’s Hertogenbosch. Sinds 2013 beschikt het hotel reeds over een klein ‘Try-out Casino’ in de voormalige bar, aansluitend aan de lobby.

De vestiging komt in navolging op het succesvolle Gran Casino in het Van der Valk Tiel, dat in het voorjaar van 2015 haar deuren opende. “Onze casino’s zijn net als in Las Vegas een totaal beleving voor de bezoeker”, zegt Frank Kastelijns van het casino. “De gast kan slapen in het hotel, eten in het restaurant en vermaakt worden in het casino. We hebben ons laten inspireren door de nieuwste casino’s in Las Vegas waar gastheerschap erg hoog in het vaandel staat.”

Van der Valk en Kastelijns pakten in Tiel de zaken al on-Nederlands groot aan, nu is Nuland aan de beurt. De Portugese architect Miguel Cancio en Kastelijns optimaliseerde het ontwerp voor het nieuw te openen casino, Cancio tekende naast het casino in Tiel onder andere ook voor de Buddha Bar in Parijs. Frank Kastelijns: “De uitsparing in de muur van het hotel is gemaakt voor de metershoge glazen entree, die met fonteinen en een brede trap bezoekers al voor binnenkomst een onvergetelijke indruk moet geven. Ook de aankleding straalt luxe uit: warme kleuren, veel sfeervolle bolverlichting en hoogte in het interieur.”

De vestiging in Tiel is 24 uur per dag geopend, alle dagen van het jaar. In Nuland zullen de openingstijden conform de Bossche regelgeving worden gehandhaafd. Het casino brengt eveneens een hoop werkgelegenheid met zich mee. ,,We zoeken ook nog enthousiaste medewerkers", zegt marketing- en salesmanager Gabriëlla Malawau. Het casino levert straks werk aan ruim 30 mensen.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Agnes Raggers F&B Professional of the Year 2020

Tijdens het AF&BM-jaargala in Hotel Okura Amsterdam heeft Agnes Raggers, F&B Manager van Mooirivier Hotel & Congres in Dalfsen, de F&B Professional of the Year Award 2020 uitgereikt gekregen. De finalestrijd ging dit jaar tussen Agnes Raggers, Bart Vanderstukken (Kruisherenhotel M...

Interview Longread
Leo Hollman: ''Al die nieuwe hotelkamers zijn funest voor de bezettingsgraad''

Grand Hotel Karel V is het meest iconische hotel van Utrecht, alhoewel pas in 1992 werd begonnen aan de grondige renovatie van het Rijksmonument dat daarvoor nog een in verval geraakt - en gekraakt - complex was. Hoe anders is het nu: alle 121 kamers worden dadelijk grondig gerenoveerd en qua statuu...

Personalia
Eric van der Heijden nieuwe General Manager resort Hof van Saksen

Bij resort Hof van Saksen in Drenthe, onderdeel van Landal GreenParks, is Eric van der Heijden benoemd tot General Manager. Hij volgt Roland Rozenbroek op, die zich per 1 mei a.s. gaat richten op hospitality-ondersteuning van nieuwe projecten en op uitbreiding van Hof van Saksen. Eric van der Hei...

Hotelbouwplannen
Nieuwbouw van hotel met 349 kamers in Hoofddorp

Voor een locatie op bedrijventerrein De President te Hoofddorp is door Trae Architect een duurzaam hotel ontworpen. Naast 349 kamers van wisselende grootte omvat het complex onder andere een receptie met lobby, ontbijtzaal, restaurant, bar, keukens, vergaderruimten, fitnessruimte en amusementsruimte...

Bezorgen Achtergronden
Open brief TheFork naar aanleiding van ophef uitzending Rambam

Naar aanleiding van de Rambam-uitzending van januari wil TheFork reageren op beschuldigingen die tijdens de uitzending werden geuit. Hierbij delen we deze brief van TheFork, waarin ook de werkwijze van KHN richting de media wordt bekritiseerd. Om een gedetailleerd en volledig beeld te kunnen sch...

Food Advertorial
Food Waste Challenge: Best Practice

Nederlandse restaurants en hotels kunnen gezamenlijk jaarlijks 61 miljoen kilo voedselverspilling vermijden en daarmee 582 miljoen euro besparen. Dit is maandag 13 januari bekend gemaakt tijdens de slotdag van de Food Waste Challenge op de Horecava. De Food Waste Challenge is een door Rabobank georg...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: