Wifiloos hotel: 'Het hotelconcept van de toekomst'

4 maart 2019 | Yonne van Geene

Een nieuw, vegan en ecofriendly, hotel genaamd Vegotel heeft op 3 maart haar deuren geopend. 'Het hotelconcept van de toekomst', luidt de slagzin. Niet het eerste waar je aan denkt bij een wifiloos hotel, gelegen in een zadeldakboerderij in Friesland. 

De vraag naar vegan/vegetarische en Wifi-vrije accommodaties neemt met rasse schreden toe. Steeds vaker onderkennen hotels en andere accommodaties het belang van gezonder, milieuvriendelijker eten en de negatieve effecten van elektromagnetische straling afkomstig van bronnen zoals wifi en bijvoorbeeld zendmasten. Dit zie je onder andere door het toenemende aantal websites met een groeiend aanbod van deze accommodaties.

Vegotel in de praktijk

Je ziet het concept terug in bijvoorbeeld het ontbijt. Vegotel serveert een alledaags ontbijt  inclusief kaas, vleeswaren en zuivelproducten maar dan volledig vegan. Daarnaast is er gratis internet maar met een LAN kabel en ook nog eens volledig ecofriendly. Een hotel als elk ander maar dan met een duidelijke visie richting de toekomst, vinden ze.

Waarom vegan?

Een gemakkelijke en snelle manier om bij te dragen aan een beter milieu is vegan eten, stelt het hotel. Overstappen wordt tegenwoordig met de dag gemakkelijker gezien de steeds maar toenemende kwaliteit van smaak, de beleving en het uiterlijk van zowel vleesvervangers als zuivelproducten. Deze zijn steeds vaker niet meer van echt te onderscheiden en overal te krijgen. Het assortiment groeit met de dag en voor bijna alles is tegenwoordig een 1 op 1 vervanger te vinden. Naast een standaard ontbijt kan er bij Vegotel ook gekozen worden voor een Engels of Franse variant.

Ecofriendly

Duurzaamheid heeft tegenwoordig geen introductie meer nodig. Naast een vegan ontbijt draagt Vegotel hier onder andere aan bij door gebruik te maken van zonne- energie en een zoveel mogelijk tweedehandse, van hergebruikte materialen gemaakte, inrichting. Toekomstige projecten zijn eigen zonnepanelen, oplaadpunten voor elektrische auto’s en het verhuren van elektrische fietsen.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Interview
Camille Oostwegel: "We gaan van beleving naar betekenis"

Jong, energiek en ambitieus, zo ontmoeten wij Camille Oostwegel onder het schip van de voormalige kerk waar sinds 2005 het Kruisherenhotel is gevestigd. Onderwerpen als herformuleren van de hotelfunctie, openstaan voor de nieuwe werkethiek van co-working, anticiperen op nieuwe verwachtingen van gast...

Hotelketens Internationaal
Scandic lanceert nieuw hotelmerk 

Scandic GO is een nieuw hotelmerk dat een speelser en slanker concept biedt binnen het groeiende economische hotelsegment. Met Scandic GO streeft het bedrijf naar een sterke aanwezigheid in de stad op alle Scandinavische markten. Scandic zal in eerste instantie vijf hotels lanceren onder het nieuwe ...

Interview Longread
Rick Claus: ''Er is te veel hotelaanbod''

In deze editie van Hospitality Management mogen we best weer eens verzuchten: Wat vliegt de tijd! Het is immers december. Zoals de oude Romeinen zeiden: Nullum est jam dictum, quod non sit dictum prius. (Niets kan gezegd worden dat al niet eerder gezegd is.) Waaronder: Tempus fugit. (De tijd snelt v...

Interview Longread
Twee bankiers over de 'herontdekking van de hotellerie'

Op de drempel van een nieuw decennium bespreken twee bankiers de staat van de hotellerie. Lianne Zondervan, Sector directeur Leisure van de ABN AMRO en Jos Klerx, Sectorspecialist Horeca & Recreatie van de Rabobank, blikken terug en kijken vooruit in een uitgebreid dubbelinterview. Dit interv...

Achtergronden
Hoe likable is jouw hotel?

We willen allemaal leuk gevonden worden. Niets menselijks is ons vreemd. Voor ondernemingen geldt hetzelfde. Sterker nog, als consumenten jouw bedrijf leuk vinden, betaalt zich dat altijd terug. Maar hoe pak je dat aan? Hoe zet je dat in gang? En wat betekent dat voor je kernwaarden? Likability. ...

Culinair Internationaal
Conservatorium hotel culinair wereldpodium

Internationaal culinair bezoek voor het Conservatorium hotel in Amsterdam. De afgelopen twee dagen was de wereldberoemde chef Hisato Hamada, co-founder van het exclusieve members-only restaurant Wagyumafia in Tokio, te gast in de keuken van Taiko. Op uitnodiging van Schilo van Coevorden, executiv...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: