De gloednieuwe, april-editie van Hospitality Management valt deze periode weer bij iedere hotelier van Nederland op de deurmat. Met deze keer op de co...
De hotellerie is een internationale business. In de rubriek ‘De Correspondenten’ vertellen Nederlandse hoteliers – werkzaam in het b...
Anne-Sophie van der Pligt (23) is sinds vorig jaar als sales & MICE executive werkzaam bij het vijfsterren superior hotel Botanic Sanctuary Antwer...
De hotelsector zoekt naar oplossingen voor personeelstekort. Automatisering en robotisering worden vaak genoemd. De redenering is dat robots gebruikt...
Het lectorenplatform Hospitality, Tourism, Innovation & Technology Experts Network (verder HTIT-EN) heeft een subsidie van 100.000 euro toegekend...
De Jumeirah Group heeft momenteel 26 luxe hotels en resorts in Europa, het Midden-Oosten en in Azië in het portfolio. Volgens de ambitieuze strat...
Een Michelinster levert prestige op, en misschien ook wel een commercieel voordeel. Een paar jaar geleden signaleerde Hospitality Management de trend...
Stel je het ideale hotel voor: een warme sfeer, persoonlijke service, empathische horecamedewerkers en tevreden gasten. Maar wat is de werkelijkheid?...
Sam Hilkens is gestart als director of operations, en Robbert van Rijsbergen als hotel manager voor The Dylan Amsterdam. Beide werken al geruime tijd...
Martijn Brinksma (31) besloot vorig jaar, na ruim tien jaar ervaring in de hotellerie, voor zichzelf te beginnen. Als freelance hospitality manager is...
Vanaf begin dit jaar is International Hotel Capital Partners (IHCP) partner van HotelloTOP, het netwerk van hotelmanagementscholen in Nederland. Dit h...
Vince Meurders (HMSL'24) is tijdens het HotelloTOP Year Event op de Horecava uitgeroepen tot winnaar van The NXT GM Challenge 2024. Per 1 september 20...
Woensdag vond de negentiende editie van het HotelloTOP Year Event plaats tijdens de Horecava in RAI Amsterdam. Het HotelloTOP Year Event stond in het...
Op vrijdag 2 februari 2024 zullen vier opmerkelijke evenementen voor hotelprofessionals samenkomen in de historische Beurs van Berlage. Hotelvrijmibo...
Voedselverspilling door consumenten is een wereldwijd probleem, niet alleen vanuit financieel oogpunt, maar ook vanuit milieu- en sociaal oogpunt. Toc...
Alco en Evelyn van Berkel runden onder de vlag van hun bedrijf Van Berkel Hospitality al Landgoed Hotel & Restaurant Carelshaven en nog twee locat...
Heb jij een passie voor hospitality? Heb je een goede kijk op eigentijdse en innovatieve restaurantconcepten? Zou je het meer dan leuk vinden om stude...
12 procent meer salaris voor het horecapersoneel per 1 januari en stagiairs krijgen een stagevergoeding. Klinkt goed zou u denken maar Marco ten Hoor,...
In een recent artikel hebben Ashokkumar Manoharan (Flinders University), Christina Scott-Young (RMIT University) en Anthony McDonnell (Cork University...
Het plan om een bed & breakfast te beginnen was er al wel bij Floor van Boxtel en haar partner Gijs van der Grinten, maar dat de locatie van HAERT...
Oranje is geen gebruikelijke huiskleur voor een hotel, maar bij Hotel Papendal is er vrijwel geen ontkomen aan. Dat is niet zonder reden, aangezien he...
Golden Tulip Hotel Central is sinds 1905 een begrip in Den Bosch en inmiddels is de vijfde generatie Rademaker ingestroomd als mededirecteur. Tom Rade...
Stel, u bent hotelmanager en u heeft een mooie 5-sterren review van uw laatste gast gekregen. Wilt u dan dat potentiële gasten deze review als in...
Het researchcenter van Hotelschool Den Haag doet al jaren onderzoek naar gastvrijheid. Als psychologe richt Daphne Dekker zich specifiek op de psychol...
Alweer het vierde artikel in deze reeks over ESG (Environmental, Social, Governance). In deze bijdrage gaan we specifiek in op de ‘S’ van...
In een inspirerende samenwerking die de kracht van de hospitality wereld en de non-profit wereld combineert, heeft GiveMe5 – een programma van T...
Grand Hotel Huis ter Duin is niet de enige plek in Nederland waar dagelijks, zoals men het zelf omschrijft, Champions League wordt gespeeld. Het hotel...
De Raad van Toezicht van Hotelschool The Hague heeft, met ingang van 1 oktober 2023, Rogier Busser benoemd tot decaan en lid van het College van Bestu...
Joelia*, gevestigd in het Rotterdamse Hilton, gaat per januari 2024 verder met een nieuwe eigenaar. Recent tekende chef-kok Mario Ridder de overeenkom...
Bastion Hotels heeft Dave Pieters per 1 mei 2023 benoemd tot haar nieuwe CEO. Pieters volgt in die functie Maik Willems op die heeft be...
Naomi Bormans, Sander van Zandbergen en Sam Hilkens. Drie jonge en ambitieuze F&B-managers ontmoeten elkaar in het Park Plaza Hotel in Utrecht. De...
Hij werkte op vijf continenten, in veertien verschillende landen, was namens Accor eindverantwoordelijk voor de luxe merken van de hotelgigant in Mexi...
Sinds twee jaar werkt Hotelschool The Hague nauw samen met de TU Delft in het onderzoek naar hospitality robotics. Voor TU Delft is dit interessant om...
Horecaondernemer Patrick van Zuiden heeft 50 procent van zijn aandelen verkocht aan hotelmanager Stephanie Nunes Querido. Daarmee heeft Restaurant Hot...
De jonge hotelondernemers Jamie de Jong en Don Janmaat hoefden niet lang na te denken toen ze het idee opvatten om het enige hotel in Oudewater nieuw...
Hotelschool The Hague heeft de lancering aangekondigd van de Sustainable Hospitality Challenge (SHC), editie 2023. Aan de editie van dit jaar zullen v...
Hij bouwde in Zeeland mee aan hotelgroep Amadore, leidde voor het WK voetbal in 2010 maar liefst 7000 horecaprofessionals op en participeert nog altij...
Adhoc Horecamakelaars doet al 45 jaar waar het goed in is: het taxeren van horecavastgoed en horecabedrijven alsmede het begeleiden van de verkoop. Mi...
Lenny Balkissoon is een doorzetter. Als hij in 2011 bij toeval in contact komt met woningcorporatie Ymere, kan hij niet weten dat hij twaalf jaar...
Emmanuel Sauvage, algemeen directeur en medeoprichter van de toonaangevende Franse horecagroep Evok Collection, benoemt Alessandro Caristo tot general...