Je hebt gezocht op: Michelinster
![Soenil Bahadoer helpt Voltaire* in Parc Broekhuizen uit de brand na vertrek chef-kok](https://cloud01.topsite.nl/hospitality-management.nl/news/32332/voltaire-hm-60964_100x100_fit.jpg)
Soenil Bahadoer helpt Voltaire* in Parc Broekhuizen uit de brand na vertrek chef-kok
Chef-kok Arturo Dalhuisen heeft restaurant Voltaire* in Culinair Landgoed Parc Broekhuizen enkele weken geleden verlaten. Zijn werk is vanaf dat momen...
![Kenny Friederichs volgt Marcel van Lier op bij Latour* in Huis ter Duin](https://cloud01.topsite.nl/hospitality-management.nl/news/32180/kenny-friederichs-60622_100x100_fit.jpg)
Kenny Friederichs volgt Marcel van Lier op bij Latour* in Huis ter Duin
Restaurant Latour* in Grand Hotel Huis ter Duin kondigt de benoeming aan van Kenny Friederichs als de nieuwe chef de cuisine. Friederichs, die in febr...
![Restaurant ’t Slaakhuys opent deuren in Fletcher Boutique Hotel Slaak-Rotterdam](https://cloud01.topsite.nl/hospitality-management.nl/news/32178/tslaakhuys2-60618_100x100_fit.jpg)
Restaurant ’t Slaakhuys opent deuren in Fletcher Boutique Hotel Slaak-Rotterdam
Op een plek waar voorheen de geschiedenis letterlijk geschreven werd - de locatie deed dienst als redactie van dagblad Het Vrije Volk - opent het nieu...
![Nieuwe chef voor Restaurant Locals in Hotel Haarhuis](https://cloud01.topsite.nl/hospitality-management.nl/news/32110/20240402tomdoms-0698728-60476_100x100_fit.jpg)
Nieuwe chef voor Restaurant Locals in Hotel Haarhuis
Sinds deze maand schittert Rafael Surie als de nieuwe chef-kok van Locals in Arnhem. Hij brengt een wereld aan ervaring mee: hij werkte onder andere b...
![De nieuwe F&B-uitgave van Hospitality Management: interviews, whiskybars en bier & foodpairing](https://cloud01.topsite.nl/hospitality-management.nl/news/32039/banner-hm-fb-1-60332_100x100_fit.jpg)
De nieuwe F&B-uitgave van Hospitality Management: interviews, whiskybars en bier & foodpairing
De gloednieuwe F&B-uitgave van Hospitality Management valt deze periode weer bij iedere hotelier van Nederland op de deurmat. Met deze keer op de...
![Kaatje bij de Sluis viert vijftigjarig bestaan](https://cloud01.topsite.nl/hospitality-management.nl/news/32026/img20220913wa0020-60296_100x100_fit.jpg)
Kaatje bij de Sluis viert vijftigjarig bestaan
Vandaag, precies vijftig jaar geleden op 17 mei 1974, werd Kaatje bij de Sluis geboren in Blokzijl. Fons en Anneke van Groeningen stichtten het restau...
![Lof Restaurant, van Pillows Grand Boutique Hotel Reylof, verwelkomt nieuwe chef de cuisine](https://cloud01.topsite.nl/hospitality-management.nl/news/31947/111-60128_100x100_fit.jpg)
Lof Restaurant, van Pillows Grand Boutique Hotel Reylof, verwelkomt nieuwe chef de cuisine
Lof, het fine-dining restaurant in Pillows Grand Boutique Hotel Reylof, verwelkomt Paul de Groote als chef de cuisine. Met de komst van de Zeeuwse che...
![“Het succes van de stage is de verantwoordelijkheid van de stagiair”](https://cloud01.topsite.nl/hospitality-management.nl/news/31718/de-correspondenten-2-59615_100x100_fit.jpg)
“Het succes van de stage is de verantwoordelijkheid van de stagiair”
De hotellerie is een internationale business. In de rubriek ‘De Correspondenten’ vertellen Nederlandse hoteliers – werkzaam in het b...
![Relais & Châteaux verwelkomt 12 nieuwe leden](https://cloud01.topsite.nl/hospitality-management.nl/news/31818/adgadgdagdag-59835_100x100_fit.png)
Relais & Châteaux verwelkomt 12 nieuwe leden
Relais & Châteaux verwelkomt weer twaalf nieuwe leden in de collectie. De nieuwe leden delen hun visie op gastvrijheid, inzet voor authentic...
![Kenny Friederichs benoemd tot junior chef bij Restaurant Latour in Grand Hotel Huis ter Duin](https://cloud01.topsite.nl/hospitality-management.nl/news/31783/marcel-van-lier-en-kenny-friederichs-59758_100x100_fit.jpg)
Kenny Friederichs benoemd tot junior chef bij Restaurant Latour in Grand Hotel Huis ter Duin
Kenny Friederichs is gepromoveerd tot junior chef bij, het met een Michelinster en 16/20 in de Gault Millau bekroonde, Restaurant Latour in Noordwijk...
![Steeds groener, maar niet erg sociaal: de ‘duurzaamheidsparadox’ van fine dining](https://cloud01.topsite.nl/hospitality-management.nl/news/31747/hotelwetenschap-5-59675_100x100_fit.jpg)
Steeds groener, maar niet erg sociaal: de ‘duurzaamheidsparadox’ van fine dining
Een Michelinster levert prestige op, en misschien ook wel een commercieel voordeel. Een paar jaar geleden signaleerde Hospitality Management de trend...
![‘Meest exclusieve suites van Nederland’ vanaf 1 maart open](https://cloud01.topsite.nl/hospitality-management.nl/news/31693/suite53-59564_100x100_fit.jpg)
‘Meest exclusieve suites van Nederland’ vanaf 1 maart open
Château Neercanne, onderdeel van Oostwegel Collection, opent vandaag, vrijdag 1 maart, zeven suites op het sprookjesachtige zeventiende eeuwse l...
![Restaurant Flore** in Hotel De L’Europe start het nieuwe jaar met nieuwe maître d’](https://cloud01.topsite.nl/hospitality-management.nl/news/31568/profielfoto-roos-stevens-59273_100x100_fit.jpg)
Restaurant Flore** in Hotel De L’Europe start het nieuwe jaar met nieuwe maître d’
Vanaf 1 februari zal Roos Stevens het team van restaurant Flore(**) versterken in haar nieuwe rol als maître d’. Zij zal onder andere vera...
![“Wij zijn blij dat het vastgoed niet van ons is”](https://cloud01.topsite.nl/hospitality-management.nl/news/31396/1-openingsfoto-spread-58885_100x100_fit.jpg)
“Wij zijn blij dat het vastgoed niet van ons is”
Alco en Evelyn van Berkel runden onder de vlag van hun bedrijf Van Berkel Hospitality al Landgoed Hotel & Restaurant Carelshaven en nog twee locat...
Jaaroverzicht 2023: Dit is het best gelezen in 2023. Wat viel op?
In dit feestelijke overzicht duiken we in de meest opmerkelijke momenten van het afgelopen jaar. We blikken terug op de best gelezen artikelen, onthul...
![De Librije en Librije’s Hotel voerden vierdaagse werkweek in: "Personeel staat weer te knallen"](https://cloud01.topsite.nl/hospitality-management.nl/news/31067/cover-online-58188_100x100_fit.jpg)
De Librije en Librije’s Hotel voerden vierdaagse werkweek in: "Personeel staat weer te knallen"
Bij driesterrenrestaurant De Librije eten en drinken gasten niet alleen op topniveau, een meerderheid van de dinergasten overnacht ook in de Librijewe...
![Quality Lodgings verwelkomt zeven nieuwe leden](https://cloud01.topsite.nl/hospitality-management.nl/news/31127/ql-new-discovery-hotel-heritage-58319_100x100_fit.jpg)
Quality Lodgings verwelkomt zeven nieuwe leden
Quality Lodgings verwelkomt maar liefst zeven nieuwe leden in de QL Guide, editie 2024 welke eind november zal worden gepresenteerd. Deze onafhankelij...
![Michelin gaat naast sterren ook sleutels aan hotels uitdelen](https://cloud01.topsite.nl/hospitality-management.nl/news/31048/knipsel5686357387576115788758107-58135_100x100_fit.png)
Michelin gaat naast sterren ook sleutels aan hotels uitdelen
Michelin staat bekend om de sterren die ieder jaar aan restaurants uit worden gedeeld en vanaf volgend jaar breidt het Franse bedrijf ook uit naar de...
![Restaurant van Hotel TwentySeven door Tripadvisor uitgeroepen tot beste ter wereld](https://cloud01.topsite.nl/hospitality-management.nl/news/31044/158095-58126_100x100_fit.jpg)
Restaurant van Hotel TwentySeven door Tripadvisor uitgeroepen tot beste ter wereld
Een Nederlands restaurant is uitgeroepen tot beste van de wereld op Tripadvisor. Restaurant Bougainville in Amsterdam heeft de nummer éé...
![Column Mehrsa Ghadiri: Op de 120e verdieping van het J Hotel Shanghai Tower](https://cloud01.topsite.nl/hospitality-management.nl/news/30959/167282659070332912956487-57939_100x100_fit.jpg)
Column Mehrsa Ghadiri: Op de 120e verdieping van het J Hotel Shanghai Tower
Wat ik zo leuk vind aan de restaurantbranche is dat het voortdurend evolueert en grenzen blijft verleggen. Tegenwoordig draait alles om de ‘ulti...
![“Gasten die via Relais & Châteaux komen houden ons scherp”](https://cloud01.topsite.nl/hospitality-management.nl/news/30955/1-openingsfoto-spread-online-57931_100x100_fit.jpg)
“Gasten die via Relais & Châteaux komen houden ons scherp”
Hun horecabedrijf bestond al ruim tien jaar, maar een fine dining restaurant en een hotel hadden Sharon en Lennart van Gastel nog niet. Toch startten...
![Hotelketen uitgelicht: Mandarin Oriental](https://cloud01.topsite.nl/hospitality-management.nl/news/30948/mandarin-oriental-57913_100x100_fit.jpg)
Hotelketen uitgelicht: Mandarin Oriental
Mandarin Oriental kent zijn oorsprong, zoals het bedrijf er nu uitziet, in de jaren zestig van de vorige eeuw, maar het eigenlijke verhaal van de hote...
Programma Euro-Toques tijdens BBB Maastricht bekendgemaakt
Het is bijna zover. 9 t/m 11 Oktober zal Euro-Toques Nederland de traditie weer oppakken en aanwezig zijn tijdens de BBB - Folie Culinaire in MECC Maa...
![Dit leest u in de nieuwste editie van Hospitality Management](https://cloud01.topsite.nl/hospitality-management.nl/news/30950/knipsel5641857118-57919_100x100_fit.png)
Dit leest u in de nieuwste editie van Hospitality Management
Deze maand valt bij iedere hotelier weer de gloednieuwe Hospitality Management op de deurmat. Met deze keer op de cover: Stephan Stokkermans, de manag...
![Driesterrenchef Jacob Jan Boerma aan de slag in Maastricht](https://cloud01.topsite.nl/hospitality-management.nl/news/30826/1570531726884435391-57645_100x100_fit.jpg)
Driesterrenchef Jacob Jan Boerma aan de slag in Maastricht
Volgend jaar zet driesterrenchef Jacob Jan Boerma zijn loopbaan voort in Kasteel Oost, gelegen in het Zuid-Limburgse Eijsden. Dit initiatief komt van...
The White Room* verwelkomt nieuwe Portugese head sommelier
Het met een Michelinster bekroonde fine-dining restaurant The White Room*, gevestigd in Anantara Grand Hotel Krasnapolsky Amsterdam, verwelkomt met tr...
![Mario Ridder draagt Joelia* in Hilton Rotterdam over per 2024](https://cloud01.topsite.nl/hospitality-management.nl/news/30758/joelia-4-57503_100x100_fit.jpg)
Mario Ridder draagt Joelia* in Hilton Rotterdam over per 2024
Joelia*, gevestigd in het Rotterdamse Hilton, gaat per januari 2024 verder met een nieuwe eigenaar. Recent tekende chef-kok Mario Ridder de overeenkom...
Food & Beverage in beweging: drie managers in gesprek
Naomi Bormans, Sander van Zandbergen en Sam Hilkens. Drie jonge en ambitieuze F&B-managers ontmoeten elkaar in het Park Plaza Hotel in Utrecht. De...
Man van de wereld Robert-Jan Woltering terug in zijn geliefde geboortestad
Hij werkte op vijf continenten, in veertien verschillende landen, was namens Accor eindverantwoordelijk voor de luxe merken van de hotelgigant in Mexi...
![Janiek van den Broeck (25) en Bart Leussink (25) ontwikkelen binnen drie maanden The Church](https://cloud01.topsite.nl/hospitality-management.nl/news/30477/opening-56910_100x100_fit.jpg)
Janiek van den Broeck (25) en Bart Leussink (25) ontwikkelen binnen drie maanden The Church
Het was misschien niet helemaal de bedoeling dat de eerste onderneming direct zo een groot project zou zijn. Maar vanaf het eerste moment dat Bart Leu...
![Hotelketen uitgelicht: Romantik Hotels](https://cloud01.topsite.nl/hospitality-management.nl/news/30402/1679579925211328757-56766_100x100_fit.jpg)
Hotelketen uitgelicht: Romantik Hotels
In 1972 besloten zeven onafhankelijk Duitse hoteliers tot een nieuwe samenwerking onder de naam Romantik Hotels. Dat initiatief groeide uit tot een he...
![Column: Helden](https://cloud01.topsite.nl/hospitality-management.nl/news/30351/1584695362-7393-56643_100x100_fit.jpg)
Column: Helden
De Amerikanen hebben helden nodig. Captain America, G.I Joe, Indiana Jones… Dat soort types. Met een wapperende Amerikaanse vlag erachter en ee...
![De Kromme Dissel blijft recordhouder; 52 jaar op rij één Michelinster](https://cloud01.topsite.nl/hospitality-management.nl/news/30329/de-kromme-dissel-56597_100x100_fit.jpg)
De Kromme Dissel blijft recordhouder; 52 jaar op rij één Michelinster
Op 24 april heeft de jaarlijkse sterrenceremonie van Michelin Nederland plaatsgevonden in het Amsterdamse DeLaMar Theater. Elk jaar worden alle chefs...
Leon Mazairac over eerste Michelinster: “Zonder dat geforceerde, kook je lekkerder”
Chef Leon Mazairac van Grand Hotel Karel V in Utrecht heeft jarenlang gewacht om het podium te mogen betreden tijdens de Michelinsterrenregen. Maandag...
Michelingids 2023: 17 nieuwe restaurants met één ster, Vinkeles pakt tweede ster en vier nieuwe Groene Sterren
De Michelingids 2023 is gepresenteerd. Er zijn 17 nieuwe restaurants die een ster hebben ontvangen, één restaurant heeft een tweede Mich...
![Deze restaurants moesten hun Michelinster(ren) inleveren](https://cloud01.topsite.nl/hospitality-management.nl/news/30317/michelinmannetje-door-juan-gemaakt-56573_100x100_fit.jpg)
Deze restaurants moesten hun Michelinster(ren) inleveren
Net als ieder jaar waren er ook dit jaar restaurants die hun Michelinster(ren) moesten inleveren. Hieronder een overzicht van de vervallen sterren. P...
Dit zijn de 17 nieuwe restaurants met één Michelinster
De Michelingids Nederland 2023 verwelkomt maar liefst 17 (zie lijst onderaan) nieuwe sterren. Zo worden in Maastricht twee historische restaurants opn...
![Terugkijken: de presentatie van de Michelingids 2023](https://cloud01.topsite.nl/hospitality-management.nl/news/30313/165400020560523000756545-56564_100x100_fit.jpg)
Terugkijken: de presentatie van de Michelingids 2023
Op 24 april werd de Michelingids 2023 gepresenteerd in het DeLaMar Theater in Amsterdam. Grote winnaar was restaurant Vinkeles van chef-kok Jurgen van...
![Meer dan 50 Michelinsterren schitteren bij Chefs at the Parc](https://cloud01.topsite.nl/hospitality-management.nl/news/30291/448052c0fc24fe8e111f4304c90e98b9561d-56517_100x100_fit.jpg)
Meer dan 50 Michelinsterren schitteren bij Chefs at the Parc
Van zaterdag 13 tot en met dinsdag 16 mei 2023 organiseert Culinair Landgoed Parc Broekhuizen de 2de editie van het ‘Internationale Gourmet Fest...
![Hotel Parc Broekhuizen sluit zich aan bij Romantik Hotels](https://cloud01.topsite.nl/hospitality-management.nl/news/30181/1679579925-2113-28757_100x100_fit.jpg)
Hotel Parc Broekhuizen sluit zich aan bij Romantik Hotels
Hotel Parc Broekhuizen is het nieuwste Nederlandse lid van Romantik Hotels & Restaurants, het marketing samenwerkingsverband van 200 onafhankelijk...