Je hebt gezocht op: OTA

“Dit is het grote onderbelichte onderdeel van het openen van hotels”
Iedere hotelier weet: de pre-openingsfase is intens. Juist in die hectiek sluipen fouten erin die je maanden later nog achtervolgen. Wat zijn de valku...

“Groeien door te ontzorgen: de nieuwe rol van non-foodpartners”
Sinds 1 juni 2025 is Francesco Gribling de nieuwe general manager van Bunzl Foodservice. Met meer dan twee decennia aan internationale ervaring in com...

12 nieuwe restaurants in de Michelingids Nederland
De inspecteurs van Michelin Nederland hebben twaalf restaurants opgenomen in de Nederlandse versie van de gids. Deze nieuwe restaurants krijgen meteen...

Wie is de werkelijke schuldige in de overtoerisme-twist?
Overtoerisme is een doorn in het oog bij veel inwoners van grote steden. Zij ondervinden steeds meer hinder van het groeiende aantal bezoekers. De ste...

Relais & Châteaux krijgt er negen nieuwe leden bij
De negen nieuwe leden die zich bij de familie van Relais & Châteaux hebben aangesloten, tonen eens te meer aan dat de organisatie echt werel...
“Als het restaurant niet op orde is, betalen gasten geen 200 tot 400 euro per nacht”
Hoe houd je een hotel-restaurant rendabel, hoe haal je het meeste uit het ontbijt en hoeveel vrijheid heeft de chef-kok bij het samenstellen van de me...

Achter de schermen bij The Diamond Hotel: het verschil in luxe hospitality
In het hart van Amsterdam, aan het bruisende Leidseplein, schittert sinds kort The Diamond Hotel. Met zijn opvallende glazen gevel en verfijnde interi...

Creditcardmaatschappijen voor de rechter: horecaondernemers mogelijk gedupeerd
Collectieve belangenbehartiger stichting MIFC heeft na uitgebreid onderzoek besloten rechtszaken aan te spannen tegen de creditcardmaatschappijen Visa...

Deze steden heffen de hoogste toeristenbelasting in EU: Amsterdam op 1
Met de wereldwijde boom in reizen en toerisme voeren steeds meer bestemmingen toeristenbelastingen in, of verhogen ze de al bestaande tarieven. Het do...

“Als alle hotels besluiten geen kamers meer te geven, is Booking weg”
Met massaclaims vanuit zowel de hotellerie als de consumentensector is Booking.com de afgelopen weken misschien wel méér dan ooit onde...

Btw-verhoging logies kan tot 30% minder boekingen leiden
De geplande btw-verhoging op logies, van 9 procent naar 21 procent per 1 januari 2026, kan tot aanzienlijke daling in het aantal boekingen leiden. Dat...

De dip komt later: hotelbouwplannen in de lift
Hotelbouwplannen inventariseert sinds 1999 de (ver)bouwplannen in de hotellerie en biedt een actueel en overzicht van geplande, lopende en recent gere...

Eerste weken Van Oys Maastricht Retreat
Van Oys Maastricht Retreat — het nieuwe luxehotel met in totaal 81 kamers en suites in de Zuid-Limburgse gemeente Eijsden-Margraten – kan...

Dit zijn de 'World's 50 Best Restaurants' van 2025
De wereld van de gastronomie kwam donderdagavond 19 juni 2025 samen in de stad Turijn om The World's 50 Best Restaurants 2025 te erkennen, waarbij Mai...
Kwijtschelding van coronaschulden: mogelijkheden en wijzigingen
Ruim vijf jaar na de eerste lockdown hebben veel ondernemers, ook in de hotellerie, nog flinke coronaschulden. Dat kan gaan om fiscale schulden (loonh...
Quality Lodgings introduceert QL Golf
Quality Lodgings introduceert QL Golf: een collectie van bijzondere hotels in Europa waar golf en gastronomie op topniveau spelen. Geen massale golf r...

De eerste Global Revenue Forum in Amsterdam: een terugblik
De eerste editie van het Global Revenue Forum in Amsterdam is een feit. Dit unieke evenement vond gelijktijdig plaats in Amsterdam, Madrid en Parijs,...
“Gasten kunnen bij ons buffet 150 tot 200 verschillende combinaties maken”
Corendon Hotels & Resorts ontvangt in zijn twee all-inclusive hotels Mangrove Beach en The Rif op Curaçao op dagelijkse basis bijna 2.000 g...
Van Nederlands vakantie-eiland naar Caribische hotspot
Al decennialang vormen Nederlanders, vanwege de historische band met Curaçao, ruimschoots de grootste groep bezoekers op het eiland. De afgelop...
“Het succes van Brass Boer betekent dat we de goede keuze hebben gemaakt”
Te midden van de vele resorts en hotels op Curaçao onderscheidt Blue Bay Curaçao Golf & Beach Resort zich op meerdere fronten. Het r...

Relais & Châteaux roept chefs op om bedreigde soorten van menu’s te halen
In het kader van één van haar twaalf duurzaamheidsbeloften, ‘In Harmonie met al het Leven op Aarde’, onderschreven door UNES...

Topontwerpers creëren exclusieve garderobe voor Rosewood Amsterdam
Rosewood Amsterdam heeft By Rockland, specialist in corporate fashion, gevraagd voor het maken van alle kleding voor het personeel. Het Amsterdamse mo...

“Het merk is de doorslaggevende factor”
De hotellerie is een internationale business. In de rubriek 'De Correspondenten' vertellen vijf Nederlandse hoteliers – werkzaam in het buitenla...

AI-Agents - Van appstore naar autonomie
Waarom AI Agents de volgende gamechanger zijn voor hoteloperaties We hebben de tools, de dashboards, de integraties. Maar eerlijk? Veel van die techn...

Slimme AI-tools voor hoteliers: directe boekingen stimuleren én commissiekosten besparen
In een tijd waarin distributiekosten steeds verder oplopen en OTA’s een stevig deel van de marges opslokken, zoeken steeds meer hotels naar mani...

7 magische details staan centraal in nieuw restaurant in Efteling Grand Hotel
Met het Efteling Grand Hotel is de Efteling vanaf 1 augustus twee restaurants rijker. Op de begane grond van het nieuwe hotel opent diezelfde dag rest...

The Ruby Group zet expansie voort met 34e hotel
The Ruby Group blijft groeien in Zwitserland en kondigt plannen aan voor een tweede hotel in Genève. Het nieuwe hotel krijgt 124 kamers met ope...

Vooruitblik op GRF 2025: inzichten, inspiratie en leiderschap voor de hospitality van morgen
Op 4 juni komt de hospitalitybranche bijeen in Amsterdam voor het allereerste Global Revenue Forum in Nederland. Wat kunnen deelnemers verwachten? Een...

De macro-economie van AI en de invloed op hospitality
Hoe gaat kunstmatige intelligentie de komende jaren de hospitalitysector beïnvloeden? Met de vlucht die AI sinds eind 2022 heeft genomen zijn de...

easyHotel overgenomen in deal van bijna 200 miljoen euro
De Britse budgethotelketen easyHotel krijgt een nieuwe eigenaar. Vastgoedinvesteerder Tristan Capital Partners neemt 81 procent van de aandelen van de...

De nieuwe F&B-uitgave van Hospitality Management: Corendon en Blue Bay op Curaçao
Volgende week valt hij weer op de mat bij alle hotels van Nederland: de jaarlijkse F&B-uitgave van Hospitality Management. De spotlights zijn deze...

Nederlanders spenderen 29,4 miljard euro bij touroperators
Nederlanders besteedden de afgelopen drie jaar 29,4 miljard euro aan reizen via touroperators. Gemiddeld spenderen ze 2.429 euro per boeking. Bij bege...

Campanile Hotels in Amsterdam en Eindhoven introduceren nieuwe Superior Rooms
Campanile Hotels blijft investeren in het comfort van haar gasten en introduceert binnenkort Superior Rooms in Campanile Amsterdam en Campanile Eindho...
Nijpend personeelstekort grote uitdaging voor Russische hotellerie
Ondanks internationale sancties vanwege de inval in Oekraïne, het vertrek van buitenlandse ketens als gevolg van diezelfde oorlog en hoge inflati...

Nic Ramakers: “Met een halfjaar werken heb je de functie gezien, maar geen ervaring opgedaan”
Op 11 maart, tijdens de TEFAF, stond het hele team van Van Oys Maastricht Retreat klaar om een week lang de eerste gasten te ontvangen. Een team waar...

Rabobank ziet gemengd beeld voor horeca: minder aanbod, bedrijven wel steeds groter
Na een redelijk goed laatste kwartaal van 2024, zetten de goede resultaten voor de horecasector door in de eerste maanden van 2025. Dat kwam door de z...

Rosewood Amsterdam opent officieel de deuren: “Gedenkwaardig moment voor ons merk”
Gevestigd in het historische voormalige Paleis van Justitie, markeert Rosewood Amsterdam de intrede van het merk in Nederland. Dit iconische pand is d...

citizenM overgenomen door Marriott International
Vandaag heeft Marriott International aangekondigd dat het een overeenkomst heeft bereikt om het lifestylemerk citizenM over te nemen, een uniek en inn...

Jonnie Boer*** op 60-jarige leeftijd overleden op Bonaire
Culinair Nederland rouwt om het verlies van Jonnie Boer. Boer is op 60-jarige leeftijd onverwacht overleden aan de gevolgen van een longembolie tijden...

De toekomst van de hotellerie: hoteliers, maak bewuste keuzes!
Eind 2024 organiseerde Ginder - voor het tweede jaar op rij - een inspiratiebijeenkomst met een kleine groep hoteliers. Een bijeenkomst vol kennisdeli...