Je hebt gezocht op: assen

Ewout Hoogendoorn: Blockchain is de toekomst!
5 november 2025Nieuws

Ewout Hoogendoorn: Blockchain is de toekomst!

Blockchaintechnologie is de volgende gamechanger in de hotellerie. Het gaat onze branche beïnvloeden in alle processen: van reserveringen, loyalt...

SVH onthult Top 10 wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca 2025/2026
3 november 2025Nieuws

SVH onthult Top 10 wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca 2025/2026

Vrijdag 31 oktober 2025 maakte Stichting Vakbekwaamheid Hospitality (SVH) de Top 10 van de wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca 2025/2026 bekend. Er wer...

Marijke Vuik: “Zonder duidelijkheid uit Den Haag komt het vertrouwen niet terug”
31 oktober 2025Nieuws

Marijke Vuik: “Zonder duidelijkheid uit Den Haag komt het vertrouwen niet terug”

“De avond van de verkiezingsuitslag was er een vol spanning”, zegt Marijke Vuik, voorzitter van Koninklijke Horeca Nederland (KHN). &ldquo...

Zeelucht, zichtlijnen en upselling: “Conversie ligt een stuk hoger”
31 oktober 2025Nieuws

Zeelucht, zichtlijnen en upselling: “Conversie ligt een stuk hoger”

Het thuisgevoel in een hotelkamer ontstaat uit een samenspel van factoren. Techniek en inrichting zijn belangrijk, maar pas in combinatie met elemente...

Kim Linse: Wie gaat de broodjes betalen?
29 oktober 2025Nieuws

Kim Linse: Wie gaat de broodjes betalen?

Het is één van die zeldzame zwoele avonden waarop je zo heerlijk kunt vertoeven op het Lunia terras. Met uitzicht over de Doevekaampe, h...

Zussen transformeerden Westcord-hotel: “We gingen hier kijken om te kunnen zeggen: jullie zijn knettergek”
27 oktober 2025Nieuws

Zussen transformeerden Westcord-hotel: “We gingen hier kijken om te kunnen zeggen: jullie zijn knettergek”

Hotel Inn Salland in Raalte is een ware blikvanger voor wie er toevallig langsrijdt. Wat is dat voor een aparte boerderij in vakwerkstijl met dat geze...

Van niche tot miljardenmarkt: de kansen van halaltoerisme voor Nederland
24 oktober 2025Nieuws

Van niche tot miljardenmarkt: de kansen van halaltoerisme voor Nederland

Wat ooit een nichemarkt leek, is inmiddels uitgegroeid tot een volwaardige tak van de toeristische sector: halaltoerisme. Volgens cijfers van de Globa...

PUNE: Luxe geurlijn uit Maastricht voor de horeca
20 oktober 2025Nieuws

PUNE: Luxe geurlijn uit Maastricht voor de horeca

Steeds meer vooruitstrevende hotels en toprestaurants in de Benelux ontdekken PUNE als een onderscheidend element binnen hun hospitality-ervaring. Dez...

Odyssey Hotel Group kijkt weer vooruit: “We willen jaarlijks zeven of acht nieuwe hotels toevoegen”
17 oktober 2025Nieuws

Odyssey Hotel Group kijkt weer vooruit: “We willen jaarlijks zeven of acht nieuwe hotels toevoegen”

De ambitie van Odyssey Hotel Group mag er zijn: tegen 2028 wil de hoteloperator en management company 55 tot 60 hotels in de portefeuille hebben. Met...

In 2026 sta jij centraal: Booking.com onthult de reisvoorspellingen van het nieuwe jaar
17 oktober 2025Nieuws

In 2026 sta jij centraal: Booking.com onthult de reisvoorspellingen van het nieuwe jaar

Niet echt fan van in het middelpunt staan? Als je in 2026 op reis wil, is het tijd om daaraan te wennen. Reizen is altijd persoonlijk geweest, maar ko...

Van Oys Maastricht Retreat opent begin 2026 OYSANA
14 oktober 2025Nieuws

Van Oys Maastricht Retreat opent begin 2026 OYSANA

Met de start van het nieuwe jaar bereikt Van Oys Maastricht Retreat een nieuwe belangrijke mijlpaal in zijn nog jonge succesverhaal. Het 5-sterren S...

Reviews omzetten in retouren: hoe managementreacties gastloyaliteit opbouwen
10 oktober 2025Nieuws

Reviews omzetten in retouren: hoe managementreacties gastloyaliteit opbouwen

Online reviews zijn de nieuwe mond-tot-mondreclame in de horeca geworden. Eén enkele review op TripAdvisor kan al tientallen potentiële re...

Bouw van nieuw vijfsterrenhotel The Encounter in Amsterdam van start
7 oktober 2025Nieuws

Bouw van nieuw vijfsterrenhotel The Encounter in Amsterdam van start

In Amsterdam-Noord is de bouw gestart van een bijzonder nieuw vijfsterrenhotel genaamd: The Encounter. Met 197 kamers wordt dit een plek waar gasten n...

De Kromme Dissel by Fletcher houdt Michelin-recordreeks in stand
7 oktober 2025Nieuws

De Kromme Dissel by Fletcher houdt Michelin-recordreeks in stand

Al 54 jaar op rij schittert er een Michelinster boven Heelsum. Waar andere restaurants komen en gaan, houdt De Kromme Dissel stand: ook dit jaar mag h...

“Ik liet de bedden nooit opmaken, ik legde gewoon het beddengoed ernaast”
3 oktober 2025Nieuws

“Ik liet de bedden nooit opmaken, ik legde gewoon het beddengoed ernaast”

Resorts bouwen op plekken waar je graag zou willen wonen, werken en recreëren. Dat is de droom van de keten van ecologische vakantieparken Baseca...

Steven van Roemburg nieuwe sommelier van Restaurant 16th in Valk Exclusief Hotel Schiedam
3 oktober 2025Nieuws

Steven van Roemburg nieuwe sommelier van Restaurant 16th in Valk Exclusief Hotel Schiedam

Na jarenlange toewijding aan het gerenommeerde Meliefste in Wolphaartsdijk, zet Steven van Roemburg zijn passie voor wijn en gastbeleving voort bij Ro...

Kasteel Steenenburg geopend als restaurant, hotel en vergaderlocatie
26 september 2025Nieuws

Kasteel Steenenburg geopend als restaurant, hotel en vergaderlocatie

Met een feestelijke druk op de knop is Kasteel Steenenburg officieel geopend. Het voormalige Roze Kasteel, dat onderdeel is van leisure-onderneming Li...

Thermae 2000 opent luxe Wellness Suites: een nieuw niveau van rust en verfijning
18 september 2025Nieuws

Thermae 2000 opent luxe Wellness Suites: een nieuw niveau van rust en verfijning

Thermae 2000, gelegen op de top van de iconische Cauberg, luidt een nieuw hoofdstuk in met de opening van haar gloednieuwe Wellness Suites. Deze stijl...

Wat een boomhut en een tegelpad zeggen over financieel hotelmanagement
17 september 2025Nieuws

Wat een boomhut en een tegelpad zeggen over financieel hotelmanagement

Op welke KPI's stuurt u als hotelier en wat is een gezonde buffer om eventuele tegenslagen op te vangen? Twee ervaren hoteliers, Rik Hüsken van H...

Hoteliers op Texel: “We concurreren meer om personeel dan om gasten”
12 september 2025Nieuws

Hoteliers op Texel: “We concurreren meer om personeel dan om gasten”

Wie aan Texel denkt, ziet brede stranden, lammetjes in de wei en een ontspannen vakantiesfeer. Ondernemen op een eiland vraagt echter om constante aan...

Waarom een btw-verhoging op vakanties juist minder belastinginkomsten oplevert
11 september 2025Nieuws

Waarom een btw-verhoging op vakanties juist minder belastinginkomsten oplevert

De discussie over het btw-tarief op logies is nog niet beslecht. Op 9 september stemde de Tweede Kamer over een motie om het huidige lage tarief op 9...

Restaurant Suus in hotel De Plesman vernieuwt: nieuwe chef, nieuw menu
10 september 2025Nieuws

Restaurant Suus in hotel De Plesman vernieuwt: nieuwe chef, nieuw menu

Restaurant Suus, dat sinds dit voorjaar huist in het historische pand van hotel de Plesman, introduceert een vernieuwde menukaart vol frisse smaken, c...

Restaurant Ovum in Nidum Boetiekhotel presenteert nieuwe chef-kok
10 september 2025Nieuws

Restaurant Ovum in Nidum Boetiekhotel presenteert nieuwe chef-kok

Sinds augustus staat chef-kok Maikel van Veen aan het roer van restaurant Ovum in Grave. Met zijn jarenlange ervaring in diverse sterrenrestaurants br...

Carlton Beach Hotel Scheveningen opent na renovatie met nieuw restaurant
9 september 2025Nieuws

Carlton Beach Hotel Scheveningen opent na renovatie met nieuw restaurant

Na een ingrijpende renovatie heeft het Carlton Beach Hotel in Scheveningen een volledige metamorfose ondergaan. Met een vernieuwd interieur, een fonke...

Elements by Dutchen opent 2 januari 2026 op Terschelling
9 september 2025Nieuws

Elements by Dutchen opent 2 januari 2026 op Terschelling

Op 2 januari 2026 opent Elements by Dutchen: een intieme en stijlvolle hideaway op Terschelling. Hoog in de duinen, direct aan het strand van Formerum...

Robin Bruggeman: Hoe je het peloton voorblijft, ook als hotelier
8 september 2025Nieuws

Robin Bruggeman: Hoe je het peloton voorblijft, ook als hotelier

Joop Zoetemelk zei het 45 jaar geleden al: de Tour de France win je in bed. Dat is anno 2025 nog altijd waar, al komt er tegenwoordig wel wat meer bij...

“Een bommetje in het zwembad gaat niet samen met meditatie”
29 augustus 2025Nieuws

“Een bommetje in het zwembad gaat niet samen met meditatie”

  De hotellerie is een internationale business. In de rubriek ‘De Correspondenten’ vertellen vijf Nederlandse hoteliers – werk...

Hilton benoemt Jeroen Werdmölder tot general manager van Waldorf Astoria Amsterdam
28 augustus 2025Nieuws

Hilton benoemt Jeroen Werdmölder tot general manager van Waldorf Astoria Amsterdam

Hilton kondigt de benoeming aan van Jeroen Werdmölder als general manager van Waldorf Astoria Amsterdam. Met meer dan twintig jaar ervaring in in...

Elke meter telt - hoe hotels hun verdienmodel kunnen herontwerpen
22 augustus 2025Nieuws

Elke meter telt - hoe hotels hun verdienmodel kunnen herontwerpen

Vanaf 2026 stijgt het btw-tarief op overnachtingen van 9 naar 21 procent. Daarmee wordt Nederland in één klap een van de duurste vakanti...

Sander Allegro: Toeristenbelasting? Toeristentoelage!
22 augustus 2025Nieuws

Sander Allegro: Toeristenbelasting? Toeristentoelage!

Je hebt hotels waar je incheckt met een creditcard, je hebt hotels waar je wordt begroet met een warm handdoekje, en je hebt... Fogo Island Inn. Een a...

Restaurant Judith in Kasteel Engelenburg evolueert met nieuwe chef-kok
14 augustus 2025Nieuws

Restaurant Judith in Kasteel Engelenburg evolueert met nieuwe chef-kok

Sinds de veelbesproken opening in maart heeft Restaurant Judith - het fine dining restaurant van Kasteel Engelenburg - indruk gemaakt met een uitgespr...

a&o Hostels noteert 3,1 miljoen overnachtingen en omzet van 116 miljoen
12 augustus 2025Nieuws

a&o Hostels noteert 3,1 miljoen overnachtingen en omzet van 116 miljoen

Europa’s grootste particuliere hostelketen a&o noteerde in de eerste helft van 2025 in totaal 3,1 miljoen overnachtingen en 1,4 miljoen gast...

“Dit is het grote onderbelichte onderdeel van het openen van hotels”
29 juli 2025Nieuws

“Dit is het grote onderbelichte onderdeel van het openen van hotels”

Iedere hotelier weet: de pre-openingsfase is intens. Juist in die hectiek sluipen fouten erin die je maanden later nog achtervolgen. Wat zijn de valku...

Blou Rooftopbar Bar in Hotel Haarhuis lanceert verrassend nieuw concept
28 juli 2025Nieuws

Blou Rooftopbar Bar in Hotel Haarhuis lanceert verrassend nieuw concept

Na een complete metamorfose is Blou Rooftopbar op de bovenste verdieping van Hotel Haarhuis in Arnhem klaar voor een nieuw hoofdstuk. De rooftopbar he...

“De gast is koning, personeel wordt daarin soms overgeslagen”
25 juli 2025Nieuws

“De gast is koning, personeel wordt daarin soms overgeslagen”

In juni 2023 werd het nieuws officieel bekendgemaakt: Inntel Hotels Art Eindhoven zou worden overgenomen door WestCord Hotels. Inmiddels draagt het ho...

“Groeien door te ontzorgen: de nieuwe rol van non-foodpartners”
24 juli 2025Nieuws

“Groeien door te ontzorgen: de nieuwe rol van non-foodpartners”

Sinds 1 juni 2025 is Francesco Gribling de nieuwe general manager van Bunzl Foodservice. Met meer dan twee decennia aan internationale ervaring in com...

Koepelcafé in Renaissance Amsterdam Hotel heropent haar deuren
22 juli 2025Nieuws

Koepelcafé in Renaissance Amsterdam Hotel heropent haar deuren

Het geliefde Koepelcafé verwelkomt gasten opnieuw in het hart van Amsterdam, in een van de meest iconische panden van de stad. Sinds de opening...

Relais & Châteaux krijgt er negen nieuwe leden bij
15 juli 2025Nieuws

Relais & Châteaux krijgt er negen nieuwe leden bij

De negen nieuwe leden die zich bij de familie van Relais & Châteaux hebben aangesloten, tonen eens te meer aan dat de organisatie echt werel...

Stayokay Eindhoven heropent deuren en vernieuwt kameraanbod met pods
15 juli 2025Nieuws

Stayokay Eindhoven heropent deuren en vernieuwt kameraanbod met pods

Stayokay Eindhoven heeft recent een grondige renovatie afgerond, waarbij onder meer innovatieve pods zijn toegevoegd aan het kameraanbod. Het hostel,...

“Als het restaurant niet op orde is, betalen gasten geen 200 tot 400 euro per nacht”
11 juli 2025Nieuws

“Als het restaurant niet op orde is, betalen gasten geen 200 tot 400 euro per nacht”

Hoe houd je een hotel-restaurant rendabel, hoe haal je het meeste uit het ontbijt en hoeveel vrijheid heeft de chef-kok bij het samenstellen van de me...