U heeft gezocht op : assen

10 juli 2020 Branded Content Coronacrisis
In jouw hotel voelen gasten en medewerkers zich veilig, toch?

Bij binnenkomst in een hotel bepaalt de gast of hij zich comfortabel en op zijn gemak voelt. Dat gaat allemaal vanzelf en is een gevoelskwestie. Natuurlijk speelt hierbij de receptioniste een belangrijke rol. Een glimlach, een luisterend oor, zakelijk maar toch vriendelijk, het helpt allemaal mee. ...

8 juli 2020 NH Hotels
Sporten in stijl in nhow Amsterdam RAI en nhow Rotterdam

De Nederlandse nhow hotels, onderdeel van het lifestylemerk vanNH Hotel Group, zijn een samenwerking gestart met sportplatform OneFit. Vanaf 7 juli kunnen er in nhow Rotterdam door OneFit members diverse sportlessen gevolgd worden, waaronder yoga en Pilates lessen. Bij nhow Amsterdam RAI zullen de l...

7 juli 2020 BUAS Coronacrisis
Hotelpersoneel onder het vergrootglas tijdens de coronapandemie

De uitbraak van het SARS-CoV-2 virus (coronavirus) in het eerste kwartaal van 2020 bood een unieke kans voor onderzoek: welke impact heeft een dergelijke pandemie op de tevredenheid van hotelgasten? Karlien Stokman schreef voor haar opleiding aan de BUAS haar scriptie over dit onderwerp. De belangri...

3 juli 2020 Interview
Ambities bij hotel blooming in Bergen ''Een Bib Gourmand zou geweldig zijn''

Dit interview is onderdeel van het drieluik ‘Hotellerie aan de Noordzeekust geportretteerd’. Twee weken geleden publiceerden we deel 1, het interview met Syrco Bakker, tweesterrenchef van Pure C, onderdeel van Strandhotel Candzand-Bad. Vorige week volgde deel 2: het interview met Mariann...

3 juli 2020 Onderwijs Ondernemen
Deze hotelprofessionals zijn klaar voor het post-corona tijdperk

Blije gezichten van hotelprofessionals. We vonden het wel weer eens tijd om met iets positiefs te komen. Op de foto zie je de cursisten die met goed gevolg de Revenue Management training - aangeboden door HM Academy, met als trainer Stan Josephi - hebben afgerond. Kansen pakken Ondanks de rece...

3 juli 2020 Hotelketens Coronacrisis
Zo gaat de hotellerie om met de nieuwe hygiënestandaarden

De hotellerie neemt hygiënemaatregelen om de veiligheid van personeel en gasten te waarborgen, maar ook om te laten zien dat het absoluut veilig is om in het hotel te verblijven. De grotere hotelketens hebben maatregelen genomen en protocollen ingesteld. Sommige zaken zijn van tijdelijke aard, ...

3 juli 2020 Hotelketens Coronacrisis
Het nieuwe normaal wordt ‘het nieuwe speciaal’ bij WestCord Hotels 

Met de zomerperiode in het vooruitzicht introduceert WestCord Hotels ‘het nieuwe speciaal’ met buitengewone mogelijkheden van haar unieke hotels. Door het veelgebruikte ‘nieuwe normaal’ om te dopen naar ‘het nieuwe speciaal’ wil WestCord Hotels laten zien dat het ...

2 juli 2020 Toerisme
Vakantie blijft belangrijk voor Nederlanders 

Ondanks de coronacrisis blijft vakantie nog altijd belangrijk voor Nederlanders. Een meerderheid wil daarom de komende jaren gewoon op vakantie blijven gaan. Zekerheid en flexibiliteit zijn daarbij belangrijke keuzecriteria. Dit blijkt uit consumentenonderzoek dat Trends & Tourism half juni - na...

1 juli 2020 Accor Hotelketens
Accor tekent voor TRIBE hotel in Nederland en een nieuw Mercure hotel

Accor heeft samen met WIN Hotels een franchiseovereenkomst getekend voor de komst van het allereerste TRIBE hotel en een Mercure hotel in Amsterdam. De hotels zijn gevestigd in twee torens van het nieuw te ontwikkelen gebied ‘Gare du Nord’ in Amsterdam-Noord, naast metrostation Noord (No...

1 juli 2020 F&B
Dutch Cuisine: Juist nu is een kortere keten belangrijk

Dutch Cuisine zal steeds breder gekend en gewaardeerd worden, denken Monique Mulder en Marjan Pijnenburg, bestuursleden van de stichting die de Nederlandse eetcultuur weer op de kaart zet. “Zeker nu is het belangrijker dan ooit om gezonde gerechten met een bekende herkomst aan te bieden. Korte...

25 juni 2020 Interview Longread
De overlevingskracht van Hotel Steeds aan Zee

Dit interview is onderdeel van het drieluik ‘Hotellerie aan de Noordzeekust geportretteerd’. Lees hier de andere interviews. De gemoedelijke kuststrook van Zeeuws-Vlaanderen wordt verlaten en maakt plaats voor het polderlandschap van de Zeeuwse provincie. Via de Westerscheldetunnel en...

24 juni 2020
Per 1 juli geen maximum aan aantal gasten

Zolang mensen onderling anderhalve meter afstand kunnen houden, geldt vanaf 1 juli geen maximumaantal bezoekers meer voor bijeenkomsten. Dat maakte premier Rutte woensdagavond bekend tijdens een persconferentie. Wel blijft de anderhalvemeterregel van kracht. De versoepeling komt eerder dan verwacht....

24 juni 2020 Interview Longread
Reconstructie: hoe Zeeland op slot ging

De Veiligheidsregio Zeeland besloot op 30 maart dat toeristen er tijdelijk niet meer welkom waren. Inmiddels zijn ze er weer meer dan welkom, maar op dat moment raakte deze beslissing de toeristische branche zeer hard, dat geldt dus ook voor de hotellerie. Jan Lonink is burgemeester van Terneuzen en...

23 juni 2020 Opening Internationaal
Pillows voegt eigentijds cityhotel toe aan haar hotelcollectie

Pillows City Hotel Brussels Centre en de inpandige Living Lounge & Bar hebben deze week de deuren geopend. Het is het tweede Pillows hotel dat is geopend in de Belgische hoofdstad. Het Pillows City Hotel Brussels Centre staat op een centrale plek in de stad en biedt het bekende Pillows Hote...

19 juni 2020 KHN
KHN schort alle gesprekken met kabinet op

Koninklijke Horeca Nederland (KHN), belangenvereniging voor horecaondernemers, heeft het kabinet laten weten de gesprekken per direct op te schorten. KHN heeft de volksgezondheid op nummer 1 staan, maar ziet - naar eigen zeggen - vanuit het kabinet onvoldoende wil om de horecasector deze coronacrisi...

17 juni 2020 Interview Coronacrisis
Ton Heerts: ''De mensen durven nog niet naar de horeca''

“Het is nog niet voorbij, voor mij is het geen dag voorbij”, vertelt Ton Heerts, voorzitter van de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland mij. “Het is nog niet lang geleden dat ik overleg had met uitvaartverzorger Monuta. ‘We hebben meer koelcellen nodig, in het geval van...

17 juni 2020 Toerisme
Carlton Hotel Collection laat Nederlanders cityhoppen deze zomer

Vakantie is pas echt vakantie wanneer je zorgeloos kunt genieten en daar hoef je niet per se het land voor uit. Deze zomer ziet er net even wat anders uit dan andere zomers. Maar dat betekent natuurlijk niet dat het eigen land niet verkend kan worden op verrassende manieren. Carlton Hotel Collection...

16 juni 2020 Amsterdam Opening
Bitterballen en cocktails in Hard Rock Hotel Amsterdam American

Op 12 juni 2020 opende Hard Rock Hotel Amsterdam American haar deuren. Met 173 kamers is Hard Rock Hotel Amsterdam American, gelegen aan het Leidseplein, gevestigd in een van de beroemdste Art Nouveau-gebouwen van de stad, voorheen het American Hotel. Het historische gebouw uit 1903 is door interieu...

12 juni 2020 Interview
Johannes Jacobs: Zuid-Afrikaanse hoteldirecteur in Groningen

Op de dag dat de eerste hotelgasten na een wekenlange sluiting weer worden ontvangen, bezoekt Hospitality Management Hotel Prinsenhof in de stad Groningen. Een monumentale ommuurde parel met koninklijke allure. Hoteldirecteur is Johannes Jacobs, een geboren Zuid-Afrikaan die een carrière als ...

12 juni 2020 Branded Content
Culinaire mogelijkheden binnen de anderhalvemetersamenleving

De coronacrisis heeft gezorgd voor een nieuwe realiteit, een realiteit die hotelprofessionals en hotelondernemers heeft gedwongen om na te denken over de invulling van de ‘anderhalvemetersamenleving’. Een manier om in de keuken verantwoord te werken, is met de producten die Sligro onder ...

11 juni 2020
KHN staat lijnrecht tegenover kabinet; perspectief blijft uit!

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) ziet ook na de heropening de zorgen onder horecaondernemers in rap tempo toenemen. Daarom ging KHN op woensdag 10 juni jl. opnieuw in gesprek met minister Grapperhaus (J&V), twee burgemeesters namens de VNG en topambtenaren van VWS en EZK. Hierin drong KHN a...

10 juni 2020 Branded Content Longread
Horecamonitor: Happy to see you again

De hotellerie en horeca is weer open! Gasten mogen het terras weer op en mogen weer – voorzichtig – reizen. Dat is fantastisch nieuws, ondanks de tig voorwaarden en regels waar we ons aan moeten houden. De beperkte bezetting moeten we nog even voor lief nemen, maar als de sector ergens n...

2 juni 2020 Columns Coronacrisis
"Wat in Amsterdam gebeurde, voelt als een steek in de rug"

Bart Reints Bok is directeur/eigenaar van Charme Hotels, de hotelgroep die 26 hotels onder haar vleugels heeft. Hij houdt dagelijks de Nederlandse hotellerie op de hoogte van het reilen en zeilen in deze roerige tijden; we bellen hem geregeld op om met hem de situatie te bespreken. In dit hoofdstuk ...

29 mei 2020 Coronacrisis
Laat ons jouw horecazaak zien: 1,5 meter-economie in de horeca

Maandag 1 juni, tweede pinksterdag 2020, stroomde de terassen in Nederland weer vol. Na een verplichte sluiting van tien weken, slaakte de horeca een zucht van verlichting. 'We mogen weer', was de tendens in een zonovergoten Nederland. Blij ondernemers verwelkomden hun gasten met een bre...

28 mei 2020 Blog Coronacrisis
"Op een feestdag de horeca weer open, wie bedenkt zoiets?"

Bart Reints Bok is directeur/eigenaar van Charme Hotels, de hotelgroep die 26 hotels onder haar vleugels heeft. Hij houdt dagelijks de Nederlandse hotellerie op de hoogte van het reilen en zeilen in deze roerige tijden; we bellen hem geregeld op om met hem de situatie te bespreken. In dit hoofdstuk ...

27 mei 2020 Wet- en regelgeving Coronacrisis
Overheid schept duidelijkheid over regels horeca per 1 juni

Hugo de Jonge heeft namens het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport een brief verzonden naar de voorzitters van de verschillende veiligheidsregio's. In de brief worden aanwijzingen voor de coronamaatregelen gegeven. Ook voor de horeca. Hieruit blijkt bijvoorbeeld ook dat de exploitan...

27 mei 2020 Personeel Coronacrisis
5.000 horecamedewerkers roepen hulp FNV Horeca in sinds sluiting horeca

Sinds de lockdown van de horeca van 16 maart jl. hebben 5.000 horecamedewerkers zich bij FNV Horeca gemeld met vragen en verzoeken om hulp. De meeste vragen gingen over welke rechten en plichten zij hebben sinds hun werklocatie gesloten is. Daarnaast ziet de vakbond een stijgende vraag naar informat...

27 mei 2020 Toerisme Coronacrisis
Livemuziek vanaf het dak van Golden Tulip Hotel Central

Op bijzondere plekken gebeuren bijzondere dingen, zo luidt het creatieve plan voor de Bossche zomer 2020. Vorige week woensdag 20 mei vond de aftrap van de 'Bossche Zomer' plaats in Golden Tulip Hotel Central. Een zomer waarin festivals niet mogelijk zijn, maar waarin wel plaats is voor klei...

20 mei 2020 Economie Coronacrisis
Steunpakket met drie maanden verlengd: 13 miljard euro aan kosten

De komende drie maanden trekt het kabinet nog eens 13 miljard uit voor steun aan ondernemers die vanwege de coronacrisis in financiële problemen komen. Het bestaande noodpakket loopt af op 1 juni, maar wordt dus met nog eens drie maanden verlengd. Zorgelijke ontwikkeling Premier Rutte spr...

20 mei 2020 KHN Coronacrisis
KHN: Horeca mag voorzichtig open, steunpakket blijft noodzakelijk

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) is blij dat de eerste stap richting de heropening van de horeca is gezet. De gisteren aangekondigde verlichting van de coronamaatregelen tijdens de persconferentie van het kabinet bieden een bescheiden perspectief voor de horeca. De gevolgen van de intelligente loc...

18 mei 2020 Economie Coronacrisis
Impact corona op hotel performance data in 2020: Revpar -38% is een positief scenario

Aan de hand van deze scenario's heeft Invast Hotels een prognose van de bezettingsgraad van het fictieve hotel berekend. Bezettingsgraad Onderstaande grafiek geeft de berekende bezettingsgraad per scenario weer voor de maanden juni tot en met december. ...

18 mei 2020 Economie KHN Coronacrisis
KHN: horecaondernemers redden het alleen met extra steun

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) ziet de financiële gevolgen van de coronacrisis voor de horecabranche in hoog tempo toenemen. Veel horecaondernemers zijn in acute liquiditeitsproblemen gekomen. De loonkosten minus de NOW-subsidie lopen door als eigen risico, de vaste kosten lopen op en aa...

14 mei 2020 Coronacrisis
Grapperhaus: "Horecaondernemers zelf verantwoordelijk voor 1,5 meter"

Horecaondernemers zijn er na 1 juni (als de horeca daadwerkelijk open mag vanaf die datum) zelf verantwoordelijk voor dat hun gasten 1,5 meter afstand houden op de terrassen, aldus minister Ferd Grapperhaus (Justitie en Veiligheid). Hij meldt wel dat hij zoekt naar een handige invulling van de regel...

13 mei 2020 Blog Coronacrisis
De nieuwe realiteit: "Zo veel mogelijk omzet maken in zo min mogelijk tijd"

Bart Reints Bok is directeur/eigenaar van Charme Hotels, de hotelgroep die 26 hotels onder haar vleugels heeft. Hij houdt dagelijks de Nederlandse hotellerie op de hoogte van het reilen en zeilen in deze roerige tijden; we bellen hem geregeld op om met hem de situatie te bespreken. In dit hoofdstuk ...

13 mei 2020 Branded Content
Afstand houden in de hospitality, een schijnbare tegenstelling

Inmiddels zijn we al een aantal maanden op weg in de nieuwe samenleving. Vanaf maart zijn we in een onwerkelijke wereld terecht gekomen. Een wereld waarin we ons niet meer kunnen voorstellen om dicht bij elkaar te staan, amicaal de klop op de schouder te geven of de handen te schudden. Als je fot...

13 mei 2020 Branded Content
Wie slaap verkoopt, moet het beste bieden

De hotellerie verkoopt slaap. Datzelfde geldt voor Auping. Het Nederlandse beddenmerk gelooft dat een uitgeruste wereld een betere wereld is. En zet zich al meer dan 130 jaar in om de beste, persoonlijke slaap- en rustoplossingen te ontwikkelen. Hans Kokkeel, sales director van Auping: “Ons be...

11 mei 2020 Longread
EHBO: Emotionele hulp bij overdracht!

Bij de overdracht van een bedrijf waarin de (klant)beleving centraal staat, is het elke keer weer belangrijk om de emoties die met een overname gepaard gaan serieus te nemen. Dat geldt zeker voor bedrijven in de hospitalitybranche. Te vaak wordt het emotionele aspect van een verkooptraject onder het...

11 mei 2020 Wet- en regelgeving KHN Coronacrisis
KHN geeft uitleg: wat mag wel, wat mag niet per 1 juni?

Het kabinet maakte tijdens de persconferentie van woensdagavond 6 mei 2020 bekend dat de horeca met ingang van 1 juni 2020, mits het coronavirus voldoende onder controle is, gedeeltelijk weer open mag. Wat zijn de voorwaarden? Met welke beperkingen hebben we te maken? Wat mag er binnen? En wat zij...

10 mei 2020 Sanitair Branded Content
Elke kleur is mogelijk

Kleur in badkamers is hot. Bette biedt meer dan 400 kleuren en zeer exclusieve effectkleuren. Ook uw eigen kleur is mogelijk! Uw gasten zult u verrassen met kleur en design en met een hoog lig- en douchecomfort. In de huidige badkamertrends zijn kleuren niet meer weg te denken. We zien zwart al e...

8 mei 2020 KHN Coronacrisis
KHN: Tweede Kamer wil meer steun voor horeca

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) is blij dat de Tweede Kamer de noodzaak inziet van een aanvullend steunpakket voor de horeca. Gisteren vond er een speciaal coronadebat plaats in de Tweede Kamer, waarbij Kamerleden aandacht hebben gevraagd voor het feit dat het huidige steunpakket onvoldoende is v...

8 mei 2020 Coronacrisis
Landal GreenParks heropent haar drie grootste vakantieparken

Landal GreenParks heropent haar drie grootste vakantieparken Hof van Saksen, Landal Het Vennenbos en Landal De Lommerbergen per 15 mei. Dat gebeurt in fases, met inachtneming van de geldende RIVM protocollen en de eerder deze week bekendgemaakte versoepelde maatregelen. Landal GreenParks is verhe...

7 mei 2020 Interview Coronacrisis
“De Amsterdamse hotelmarkt gaat dit nog heel lang voelen”

Bart Reints Bok is directeur/eigenaar van Charme Hotels, de hotelgroep die 26 hotels onder haar vleugels heeft. Hij houdt dagelijks de Nederlandse hotellerie op de hoogte van het reilen en zeilen in deze roerige tijden; we bellen hem geregeld op om met hem de situatie te bespreken. In dit hoofdstuk ...

6 mei 2020 Coronacrisis
Horeca per 1 juni weer open

De Nederlandse horeca mag per 1 juni weer de deuren openen. Dat maakte premier Mark Rutte zojuist bekend in een persconferentie. De horeca heeft zich wel te houden aan duidelijke voorwaarden. Zo mogen horecazaken maximaal dertig mensen ontvangen, inclusief personeel. Daarbij moet de anderhalvemet...

6 mei 2020 KHN Coronacrisis
KHN voorzichtig positief, noodplan horeca essentieel

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) is voorzichtig positief. De vandaag aangekondigde verlichting van de coronamaatregelen tijdens de persconferentie van het kabinet biedt voor het eerst concreet perspectief voor de horeca. De gevolgen van de intelligente lockdown in Nederland hebben de branche ke...

6 mei 2020 Branded Content
Auping Criade boxspring populaire keuze voor hotels

De Auping Criade is een verfijnde boxspring met ranke lijnen. Het stalen frame geeft de Criade haar unieke signatuur. De taps toelopende poten geven het design van de Criade een luchtige uitstraling terwijl het stalen frame voor een stevige basis zorgt. Het frame is één geheel in pl...

6 mei 2020 Coronacrisis
Verwachting: terrassen open op 1 juni, cafés en restaurants open voor 30 gasten

Het kabinet komt naar verwachting vanavond met een nieuwe verlichting van de coronamaatregelen. De horeca zou volgens Haagse bronnen onder voorwaarden weer gedeeltelijk open kunnen per 1 juni. Die datum is overigens niet bevestigd, maar ligt wel voor de hand. Wanneer horecagasten anderhalve meter...

30 april 2020 KHN Coronacrisis
Verdere uitbreiding en versoepeling regelingen voor horecaondernemers

De ministeries van Economische Zaken en Klimaat (EZK) en Financiën vullen ondersteuning aan en vereenvoudigen de voorwaarden. KHN zet alle nieuwe steunmaatregelen voor je op een rij. De overheidsmaatregelen om de pandemie van het Covid-19 virus in te dammen hakken er zeker in de horeca...

29 april 2020 Fletcher Coronacrisis
Fletcher opent hotels en restaurants

Afgelopen weekend zijn de eerste Fletcher hotels weer geopend. Voor de hotelgasten zijn daarmee ook de restaurants, bars en terrassen weer open. Alle eet- en drinkgelegenheden zijn aangepast op de 1,5 meter samenleving. Hoewel restaurants en bars in Nederland gesloten moeten blijven, mogen hotels...

29 april 2020 Coronacrisis
Ook Yays klaar voor anderhalvemetereconomie

Yays blijft, op gepaste afstand, gasten verwelkomen in Amsterdam. Met inachtneming van de benodigde voorzorgsmaatregelen is het veilig om dicht bij huis te verblijven in eigen land of stad. Om de gasten van Yays zo veilig mogelijk te kunnen blijven ontvangen en risico’s op besmetting tot ee...

29 april 2020 Economie Coronacrisis
Business as usual of leidt de crisis tot verantwoord toerisme?

Het Centre of Expertise Leisure Tourism & Hospitality (CELTH) heeft vier toekomstperspectieven ontwikkeld voor de bezoekerseconomie na de COVID-19-crisis. De exploratieve scenario’s zijn een eerste stap om in dialoog met ondernemers, financiers, overheden, DMO’s en kennispartijen te ...

29 april 2020 Coronacrisis
Tips voor hoteliers: Zo ga je de crisis te lijf [Liveblog]

Alle drink,- en eetgelegenheden in Nederland zijn minstens tot en met 28 april 2020 gesloten. Een zware periode voor de de horecaondernemers en -medewerkers. Door het hele land onstaan in deze donkere dagen prachtige initiatieven om de branche overeind te houden. 'We are in this together'. ...

24 april 2020 Tech
Geen hotel kan zonder domotica 

Domotica is enorm trendy, maar nog niet zeer wijdverbreid, zeker niet bij hoteliers. De term domotica is een samenstelling van het woord ‘domus’, dat in het Latijn ‘huis’ betekent, en het achtervoegsel ‘tica’, dat duidt op de toegepaste wetenschap. Met andere woor...

23 april 2020 Hotelketens Coronacrisis
Accor presenteert cijfers Q1: RevPAR daalt 25 procent

Accor presenteert de cijfers over het eerste kwartaal van 2020. Sébastien Bazin, Voorzitter en Chief Executive Officer van Accor, zei: "De wereld wordt geconfronteerd met een ongekende gezondheidscrisis die enorme en unieke gevolgen heeft voor de toeristische sector. Bijna tweederde v...

22 april 2020 Wet- en regelgeving Hotel & Recht
De franchiseketens in de COVID-19 crisis

Het openbare leven wordt gegijzeld door COVID-19 en de daaraan gerelateerde maatregelen. Uit alle macht proberen ondernemers aan de ene kant kosten te besparen en aan de andere kant creatieve manieren te vinden om de inkomstenstroom niet volledig op te laten drogen. Het is duidelijk dat niet alle on...

20 april 2020
FNV Horeca betreurt berichtgeving KHN over afbreken overleg

FNV Horeca en CNV Vakmensen betreuren ten zeerste dat Koninklijke Horeca Nederland (KHN) heeft aangegeven het overleg met hen te staken. FNV Horeca en CNV Vakmensen hebben met KHN maar eenmaal formeel overleg gevoerd de afgelopen periode. Dit overleg ging vooral over de maatregelen om uitstel van de...

20 april 2020 Interview Longread Coronacrisis
Hotellerie op slot: Vier hoteliers kijken naar de toekomst (deel 2)

Ruim een maand is de horeca verplicht dicht. Hotels kiezen voor sluiting of laten mondjesmaat een beperkt aantal gasten binnen. Het is de nieuwe realiteit. Onzekerheid is nog altijd troef als naar de (nabije) toekomst wordt gekeken. Hoe ziet die eruit? Is de anderhalvemetereconomie vatbaar binnen de...

19 april 2020 Columns
Column Hans van Spronsen: Hoe gaan we het doen n.C.?

Ik schrijf deze column midden in roerige tijden, waarin wij voor onze klanten druk aan het werk zijn om alle mogelijke hulp te mobiliseren. Op 15 maart stond de horeca even stil en daarna is een groot deel van de ondernemers druk aan het werk gegaan met oplossingen. Gaan bezorgen, sluiten en gaan kl...

16 april 2020 Longread
HorecaMonitor: Vertrouwen is het toverwoord

Beste hotelier, Ga tijdens deze loodzware tijden vooral niet bij de pakken neerzitten! Deze tijd vraagt veel van onze psyche. We maken ons zorgen over onze eigen gezondheid, maar ook over die van onze naasten. En wat te denken van de bezorgdheid die er is over onze business, de onzekerheid ove...

15 april 2020 Coronacrisis
Wapenen tegen de crisis: Een faillissement kan worden voorkomen (deel 2)

Te hoge schuldenlast Als gevolg van de coronacrisis kunnen hoteliers in de problemen komen met het voldoen van de rente- en aflossingsverplichtingen op het vreemd vermogen. De financieringslasten zijn dan in verhouding dermate hoog dat het hotel in een situatie van financial distress komt. In zo'...

14 april 2020 Coronacrisis
Wapenen tegen de crisis: Een faillissement kan worden voorkomen

In 2019 brak de Nederlandse hotelmarkt nog alle records. Nu hebben hotels massaal de deuren gesloten vanwege het coronavirus. Als dit maanden gaat duren, komen hotels onverminderd in zwaar weer. De NOW-regeling is slechts een tijdelijke en beperkte oplossing. De Wet homologatie onderhands akkoord (W...

8 april 2020 KHN Coronacrisis
KHN: reparatie NOW en demping Wab-effecten dringend noodzakelijk

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) signaleert dat de NOW-regeling op belangrijke onderdelen tekortschiet. Afgelopen maandag opende het UVW het NOW-loket. Door de afbakening van het omzetverlies en de fixatie van de vergoeding loonsom sv op uitsluitend januari 2020, worden schrijnende effecten zichtb...

3 april 2020 Coronacrisis
Wapenen tegen de crisis: Kamerprijs dumpen is dom. Waarom doen we het dan steeds weer? (Deel 2)

Kamerprijs dumpen is dom. Waarom doen we het dan steeds weer? Volgens Arne Sorenson, CEO van Marriott, zijn de effecten van de coronacrisis op de korte termijn al groter dan die van 9/11 en de bankencrisis tezamen. Bezettingsgraden zijn gedaald tot 90% in de sterk getroffen gebieden en tot 75% in mi...

30 maart 2020 Interview Coronacrisis
Oproep: "Leveranciers, denk alsjeblieft mee met ons"

Bart Reints Bok is directeur/eigenaar van Charme Hotels, de hotelgroep die 26 hotels onder haar vleugels heeft. Hij houdt dagelijks de Nederlandse hotellerie op de hoogte van het reilen en zeilen in deze roerige tijden; iedere dag bellen we hem om de situatie te bespreken. In dit negende hoofdstuk b...

26 maart 2020 Verbouwen
Hotel verbouwen? Johan Mallo adviseert

De hotellerie staat zo goed als stil door de coronacrisis. Wanneer de mobiliteit stokt wordt ook deze branche hard getroffen. Investeringen worden even niet gedaan, de hand blijft op de knip. Meerjaren onderhoudsprojecten en andere initiatieven worden qua noodzaak opnieuw tegen het licht gehoud...

26 maart 2020
Coronadagboek Bart Reints Bok: "Ik ontving een absurde e-mail van Emesa"

Bart Reints Bok is directeur/eigenaar van Charme Hotels, de hotelgroep die 26 hotels onder haar vleugels heeft. Hij houdt dagelijks de Nederlandse hotellerie op de hoogte van het reilen en zeilen in deze roerige tijden; iedere dag bellen we hem om de situatie te bespreken. In dit zevende hoofdstuk b...

23 maart 2020 Coronacrisis
Gedeelde smart is halve smart…

Afgelopen maandag heb ik via LinkedIn opgeroepen tot solidariteit in deze ingewikkelde tijden. De enige manier om deze crisis te overleven is door samen te werken. Van gast tot leverancier, de hele keten zal elkaar moeten helpen om hier doorheen te komen. Ik heb besloten dat wij als Sbit hierin h...

20 maart 2020 Blog Coronacrisis
Coronadagboek Bart Reints Bok: "Reiswereld annuleert massaal hotelreserveringen"

Bart Reints Bok is directeur/eigenaar van Charme Hotels, de hotelgroep die 26 hotels onder haar vleugels heeft. Hij houdt dagelijks de Nederlandse hotellerie op de hoogte van het reilen en zeilen in deze roerige tijden; iedere dag bellen we hem om de situatie te bespreken. In dit derde hoofdstuk bes...

20 maart 2020 Branded Content
De nieuwste generatie mobiele keys voor hotels

GuestKey is de nieuwste generatie van Cloud Low Energy (CLE) wat Hotek als eerste hotel partner heeft gelanceerd in 2017. De huidige CLE is een prima oplossing om de deuren van hotels op een mobiele manier te openen, maar de ervaring leert nu dat gasten en hotels behoefte hebben aan een meer geavanc...

18 maart 2020 Blog Coronacrisis
Bart Reints Bok: dagboek van een hotelier in crisistijd

Bart Reints Bok is directeur/eigenaar van Charme Hotels, de hotelgroep die 26 hotels onder haar vleugels heeft. Vanaf vandaag zal hij de Nederlandse hotellerie op de hoogte houden van het reilen en zeilen in deze roerige tijden; iedere dag bellen we hem om de situatie te bespreken. In dit eerste hoo...

17 maart 2020 Economie Wet- en regelgeving Coronacrisis
Kabinet presenteert noodpakket voor banen en economie

Het kabinet gaat alle zeilen bijzetten om te voorkomen dat bedrijven omvallen tijdens de coronacrisis. Er worden tientallen miljarden vrijgemaakt om onder andere de horeca te voorzien van steun. Dat maakte minister Wiebes van Economische Zaken zojuist bekend op een persconferentie. Er komt een n...

15 maart 2020 KHN Coronacrisis
Sluiting horeca een feit: KHN claimt 5,1 miljard overheidssteun

Vanmiddag heeft het kabinet bekend gemaakt dat niet alleen scholen dicht moeten maar dat ook eet- en drinkgelegenheden de deuren moeten sluiten. Vanaf vandaag 18 uur moeten alle eet- en drinkgelegenheden tot en met 6 april aanstaande sluiten. Door de nieuwe overheidsmaatregelen loopt het omzetver...

15 maart 2020 Achtergronden Coronacrisis
Horeca dicht vanwege coronavirus, in ieder geval tot en met 6 april

Inmiddels is door de autoriteiten bevestigd dat cafés en restaurants dicht moeten om verspreiding van het cornovavirus tegen te gaan, hetzelfde geldt voor sportclubs. Vanaf 18.00 uur op zondag 15 maart zijn alle cafés en restaurants verplicht gesloten. Dit duurt in ieder geval tot en m...

13 maart 2020 Tech Branded Content
De toekomst van ICT in hotels

Sbit viert feest, 2020 is het jaar dat de ICT-specialist voor de hospitalitybranche twintig jaar bestaat. Het is tijd om samen met Sjors Brul, de eigenaar en oprichter van het bedrijf, vooruit te kijken naar de komende jaren; welke ontwikkelingen gaan we zien binnen de hotellerie? “Nou ja, vro...

13 maart 2020 KHN Coronacrisis
Horeca zwaar getroffen: KHN eist actieplan kabinet

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) maakt zich ernstig zorgen over de economische impact van het coronavirus op de horecabranche. Nu het coronavirus ook in ons land zijn opmars maakt en beheerst moet worden, zien horecaondernemers dat de coronacrisis grote financiële gevolgen met zich mee brengt...

9 maart 2020 Achtergronden Vega
Nationale Week Zonder Vlees nog nooit zo succesvol

Vandaag gaat de Nationale Week Zonder Vlees van start. Dit is de derde editie van deze jaarlijks terugkerende campagne. De Nationale Week Zonder Vlees kan rekenen op steeds meer animo. Vele Nederlanders, supermarkten, producenten, restaurants, bedrijven, scholen, pompstations en gemeenten hebben zic...

6 maart 2020 Tech Branded Content
Hotels zijn digitaal kwetsbaar

Het nieuws wordt de afgelopen tijd beheerst door de kwetsbaarheid op Citrix-servers en de invloed van gijzelsoftware waarbij flinke sommen geld werden betaald om de hackers af te kopen. Volgens Sjors Brul van Sbit werken hotels doorgaans niet met Citrix, maar zijn veel hoteliers zich niet bewust van...

6 maart 2020 Toerisme Achtergronden Internationaal Coronacrisis
Coronacrisis raakt vrijetijdsbranche

Het Covid 2019-virus brengt een schok toe aan de toch al verzwakte wereldeconomie. Wat startte met een aanbodschok in China is overgegaan tot een risico op een breuk in het vertrouwen bij ondernemers en consumenten wereldwijd. Bedrijven en consumenten passen hun gedrag aan. Dit kan directe gevolgen ...

4 maart 2020 Achtergronden Starten in de horeca
Belastingdienst checkt bij online aangifte op zelfstandigenaftrek

Deze periode doen ruim 1,4 miljoen ondernemers, waaronder veel zzp’ers in de horecabranche de aangifte inkomstenbelasting over 2019. Zo’n 450.000 van hen vullen zelf de belastingaangifte in op Mijn Belastingdienst. Anderen besteden de aangifte uit aan een belastingadviseur of administrat...

4 maart 2020 Interview Longread
Revenue management: hoe werkt dat?

Bij de grote hotelketens en hotels is revenue management ondergebracht bij een revenue manager. Het gros van de hotels in Nederland behoort niet tot die groep, dus is in de praktijk een medewerker of de eigenaar van het hotel verantwoordelijk voor deze tak van sport. Hoe doen zij dit en wat is er an...

4 maart 2020 Amsterdam Opening
Premier Suites Plus opent in juni 2020 in Amsterdam

PREM Hospitality, een dochteronderneming van PREM Group, is een prominente internationale hotel- en hospitalitymanagement groep. Het hoofdkantoor voor Continentaal Europa is gevestigd in Drongen (België). Zij zijn al geruime tijd een vooraanstaande pionier op het gebied van serviced apartments ...

28 februari 2020 Achtergronden Internationaal
Coronavirus: checklist en veelgestelde ondernemersvragen. Wie betaalt de rekening?

In Nederland loopt het aantal besmettingen met het coronavirus op. Volgens experts is er nog geen reden tot paniek, maar wat heeft de internationale uitbraak van het virus voor impact op de Nederlandse horeca en logiesverstrekkers? Het RIVM en KHN hebben de meest gestelde vragen en antwoorden ove...

27 februari 2020 Interview
Interview met Joachim de Looij, algemeen directeur BUNK hotels

Na een snelle oversteek met de pont over het IJ en wandeling door de Van der Pekbuurt, zijn we in Amsterdam-Noord. Joachim de Looij algemeen directeur van BUNK hotels, neemt ons direct mee naar het magische hart van de kerk. ‘Verwonderen en verbinden' dat is waar het over gaat bij BUNK. En...

21 februari 2020 Interview Longread
Rick Claus: ''Er is te veel hotelaanbod''

In deze editie van Hospitality Management mogen we best weer eens verzuchten: Wat vliegt de tijd! Het is immers december. Zoals de oude Romeinen zeiden: Nullum est jam dictum, quod non sit dictum prius. (Niets kan gezegd worden dat al niet eerder gezegd is.) Waaronder: Tempus fugit. (De tijd snelt v...

18 februari 2020 Achtergronden
Hoe likable is jouw hotel?

We willen allemaal leuk gevonden worden. Niets menselijks is ons vreemd. Voor ondernemingen geldt hetzelfde. Sterker nog, als consumenten jouw bedrijf leuk vinden, betaalt zich dat altijd terug. Maar hoe pak je dat aan? Hoe zet je dat in gang? En wat betekent dat voor je kernwaarden? Likability. ...

11 februari 2020 Wet- en regelgeving Internationaal
Brexit: wat reizigers moeten weten

Sinds het Verenigd Koninkrijk op 31 januari officieel de EU heeft verlaten, krijgt BCD Travel heel wat vragen over wat Brexit nu precies betekent voor zakenreizigers. Tot eind 2020 zal er niet veel veranderen en blijven de huidige regels voor handel, reizen en zakendoen gelden. Tijdens een overga...

7 februari 2020 Interview Longread
HR-specialisten over personeelskrapte, millennials en de WAB

Je zal maar HR-manager zijn in deze tijden van krapte op de arbeidsmarkt en een overheid die de regels voor flexwerk aanscherpt. Dan heb je niet alleen heel veel liefde voor het vak nodig, maar ook een grote dosis creativiteit om aan alle uitdagingen het hoofd te bieden. Twee HR-managers, een direct...

7 februari 2020 Onderwijs Tech
Hotelier Jochem Beaart: "Een revenue manager is niet op te brengen, dus ik doe het allemaal zelf"

Bij de grote hotelketens en hotels is revenue management ondergebracht bij een revenue manager. Het gros van de hotels in Nederland behoort niet tot die groep, dus is in de praktijk een medewerker of de eigenaar van het hotel verantwoordelijk voor deze tak van sport. Hoe doen zij dit? In het Zeeu...

4 februari 2020 Economie
BCD Travel neemt Italiaanse partner over

Wereldwijd zakenreisspecialist BCD Travel heeft de zakenreis-, meetings- en events-activiteiten overgenomen van haar jarenlange Italiaanse partner Ventura Spa in Milaan. De acquisitie resulteert in een nieuwe onderneming, BCD Travel Italy, dat services op het gebied van zakenreizen, meetings en even...

3 februari 2020 Mensen
Blycolin neemt Wasserij Vadotex over 

Wasserij Vadotex in Spijkenisse is al sinds 1980 specialist in het wassen van horecatextiel. Sinds lange tijd werken Blycolin en Vadotex samen. Nu eigenaar Ger Spaaij andere toekomstplannen heeft, neemt Blycolin het bedrijf over. Blycolin, al bijna een halve eeuw partner in horecatextiel, is bijz...

27 januari 2020 Opening Internationaal
Mercure Liège City Centre opent haar deuren

Vandaag opent Mercure Liège City Centre officieel haar deuren na een complete rebranding. Het viersterrenhotel is gevestigd aan de Rue Saint Léonard 182, middenin het centrum van de bruisende stad Luik. Het pand kent een rijke geschiedenis als voormalig linnenfabriek en een 17e-eeuws k...

25 januari 2020 Personeel
De ervaren kwaliteit van HRM, de sleutel voor personeelsbehoud?

Een HR-manager van een vijfsterren hotel in Amsterdam heeft de moed opgegeven. Op basis van haar ervaring lijkt er geen kruid gewassen tegen het hoge personeelsverloop in haar hotel. Nieuwe instroom verruilt vaak al na een jaar het bedrijf voor een andere werkgever. De maatstaaf die zij voor haarzel...

24 januari 2020 Bezorgen Achtergronden
Open brief TheFork naar aanleiding van ophef uitzending Rambam

Naar aanleiding van de Rambam-uitzending van januari wil TheFork reageren op beschuldigingen die tijdens de uitzending werden geuit. Hierbij delen we deze brief van TheFork, waarin ook de werkwijze van KHN richting de media wordt bekritiseerd. Om een gedetailleerd en volledig beeld te kunnen sch...

23 januari 2020 Food Branded Content
Food Waste Challenge: Best Practice

Nederlandse restaurants en hotels kunnen gezamenlijk jaarlijks 61 miljoen kilo voedselverspilling vermijden en daarmee 582 miljoen euro besparen. Dit is maandag 13 januari bekend gemaakt tijdens de slotdag van de Food Waste Challenge op de Horecava. De Food Waste Challenge is een door Rabobank georg...

22 januari 2020 Hotelbouwplannen Opening
Nieuw hotelconcept van Kloeg Collection in Zeeland: Boutique Hotel Rijks [Video]

Kloeg Collection voegt aan het einde van dit jaar een nieuw hotel in Goes toe aan de collectie 4-sterren accommodaties: Boutique Hotel Rijks. De sloopwerkzaamheden zijn bijna achter de rug en de 'vernieuwbouw' gaat binnenkort van start. In dit concept komt de rijke historie van het pand same...

22 januari 2020 Wet- en regelgeving Hotel & Recht
Airbnb vogelvrij verklaard, een update

'Airbnb vogelvrij verklaard?', zo luidde de kop boven de bijdrage van mijn kantoorgenoten Loes ter Meer en Nico Jacobs in oktober van het vorige jaar. Deze vrees lijkt met de uitspraak van het Europese Hof van 19 december 2019 bewaarheid te zijn geworden. Of zoals Thijs Jacobs eind december ...

22 januari 2020 Hotelbouwplannen Den Haag
Yays opent 53 serviced appartementen in Den Haag

Yays heeft een langdurige huurovereenkomst getekend voor 53 serviced appartementen aan de Koninginnegracht in Den Haag. Het voormalige kantoorgebouw, nabij het Malieveld, zal gerenoveerd en verbouwd worden tot een Yays aparthotel en zal in het vierde kwartaal van 2020 worden geopend. Yays heeft d...

22 januari 2020 Achtergronden Internationaal
China gaat wegwerpplastic uitbannen, ook in de horeca

China zal de productie, de verkoop en het gebruik van plastic wegwerpproducten in de komende vijf jaar in drie fasen verbieden of beperken, volgens een gezamenlijk door de Nationale Commissie voor Ontwikkeling en Hervorming en het Ministerie van Ecologie en Milieu uitgevaardigde instructie. Ook voor...

21 januari 2020 Personeel
De nieuwste technologische tools voor het koesteren van talent

Waar menselijk talent in de jaren ‘90 werd gezien als een verrijking om te managen onder het concept van talentmanagement, neemt het koesteren van talent een humanistisch standpunt in van de mensen van een organisatie van wie het doel in lijn is met het bedrijf dat talent ontwikkelt en koester...

17 januari 2020 Accor Internationaal
Accor opent 3000ste hotel in Europa

Accor opent haar 3.000ste hotel in Europa met de komst van twee ‘Mondrian’ hotels in Frankrijk. Met meer dan 340.000 kamers in 39 landen is Accor Europees markleider. De komst van Mondrian naar Europa, Accor’s 26e merk, onderstreept Accor’s ambitie in het premium en lifestyle...

17 januari 2020 Interview Longread
''In mijn hotel werken alleen 50-plussers''

Op een steenworp afstand van het beroemde Maastrichtse Vrijthof vind je Hotel Botticelli, een prachtig klassiek hotel in Venetiaanse sferen. De eigenaar Charles Steffens leidt ons rond in zijn hotel dat herinneringen oproept aan een roemrijk verleden, maar tegelijkertijd toekomstbestendig is, aangez...

Laad meer resultaten

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: