U heeft gezocht op : btw

13 december 2019 Interview Longread
Interview: Martin Hendricks, Black Label Hotels

Martin Hendricks, een ‘Sittardenaar’ in hart en nieren, ging in 2018 zijn eigen weg, nadat hij brak met zijn zakenpartner Danny Keppels, met wie hij onder de vlag van Estate Management Group een aantal zeer aantrekkelijke hotel- en evenementenlocaties in de portefeuille had. Het gaat goe...

27 november 2019
Rabobank: horeca herstelt zich van zwakke start, marges onder druk

De Rabobank publiceerde de Horeca en Recreatie-update van november 2019. Hierin lezen we dat de omzet in de sector daalde in het eerste kwartaal van 2019. Het beeld was echter wisselend. Voor restaurants en drinkgelegenheden steeg de omzet namelijk 0,6%, maar het volume nam wel af met 0,2%. Bij logi...

20 augustus 2019 Wet- en regelgeving Financieel Ondernemen
Checklist naheffingsaanslag btw helpt ondernemers na gemiste btw-deadline

Het afgelopen kwartaal misten ca. 64.000 ondernemers de deadline om hun btw-aangifte en bijbehorende betaling te doen. Dit is zonde, want wie de deadline heeft gemist, ontvangt een dezer dagen een naheffingsaanslag, veelal met boete. Vooral startende ondernemers zijn nog niet gewend aan de terugk...

1 augustus 2019 Wet- en regelgeving
Nieuwe wetgeving komt horeca duur te staan

In 2020 gaan de prijzen in de horeca opnieuw omhoog, mede door de aanstaande invoering van de nieuwe Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB). Die wet beoogt vaste contracten aantrekkelijker te maken. Dat blijkt uit een rapport van ABN AMRO. Werkgevers die veel flexibele werkvormen aanbieden, krijgen te ...

10 juli 2019 Achtergronden Financieel
Startende ondernemer in de horeca: is de btw-aangifte al vakantieklaar?

De zomervakantie is in een deel van Nederland officieel gestart. Ook veel startende ondernemers gaan er binnenkort tussenuit. Voor hen is het belangrijk om naast alle vakantievoorbereidingen ook te zorgen dat zij uiterlijk woensdag 31 juli de btw-aangifte en -betaling over het tweede kwartaal indien...

29 mei 2019 Economie Achtergronden
Omzet horeca daalt voor het eerst in zes jaar tijd weer

De omzet van de horeca nam in het eerste kwartaal van 2019 met 0,3 procent af ten opzichte van het vorige kwartaal, meldt het CBS. Dit is de eerste omzetdaling in zes jaar. Het volume, het aantal consumpties en/of overnachtingen, nam met 2,0 procent af. De omzet van eet- en drinkgelegenheden steeg m...

27 december 2018 Economie Achtergronden
Verhoging btw-tarief: doorberekenen of niet?

De btw-verhoging van het lage tarief (van 6 naar 9 procent) komt akelig dichtbij. Op 1 januari 2019 moet de horeca daarom bij vrijwel de gehele inkoop, met uitzondering van alcoholhoudende dranken, rekening houden met een prijsverhoging. Goed om te weten: bier tot 0,5% en wijn tot 1,2% vallen onder ...

2 november 2018 Interview Longread
Interview Bart Reints Bok, directeur Charme Hotels

Pal naast een kroondomein ligt Charme Hotel Oranjeoord (Hoog Soeren). Het hotel-restaurant heet Hoogheid, dus de link met ons koningshuis zal niemand ontgaan. Het gebouw was ooit koninklijk bezit. Daar ontmoeten we Bart Reints Bok, een van de twee directeuren van een hotelgroep die ‘franchise ...

24 oktober 2018 Wet- en regelgeving Achtergronden
Drie tips voor het op tijd doen van de btw-aangifte

Een kwart van de startende ondernemers krijgt boetes door het te laat indienen en/of betalen van de btw-aangifte. Ook houdt bijna een kwart van de starters de zakelijke opstartkosten niet goed bij om de betaalde btw terug te kunnen vragen, zo blijkt uit onderzoek van de Belastingdienst. Via de websi...

10 oktober 2018 Wet- en regelgeving Achtergronden
Startende horecaondernemers onbekend met aftrekposten

Veel startende ondernemers zijn niet op de hoogte van de aftrekposten waarvan zij gebruik kunnen maken. Zo weet 1 op de 3 startende ondernemers niet welke autokosten zij zakelijk kunnen aftrekken. Ook heeft 4 op de 10 ondernemers niet gecheckt op welke aftrekposten zij recht hebben. Dit blijkt uit o...

26 september 2018 Hilton Interview Longread
Exclusief interview Roberto Payer: "Dit is geen afscheidsinterview"

Roberto Payer. Wellicht de bekendste hotelier van Nederland, een boegbeeld van de hotellerie. Naar eigen zeggen wordt hij snel vergeten als hij stopt. “Zo zit de samenleving in elkaar, maar mij maakt dat niets uit. Als ik stop, herkent niemand me meer, dan ben ik een totale nobody.” Miss...

18 juli 2018 Overheid Financieel
Lage btw-tarief gaat van 6% naar 9%

Het kabinet wil het lage btw-tarief verhogen van 6% naar 9%. Deze verhoging geldt per 1 januari 2019. Het is van belang dat ondernemers zich in 2018 al voorbereiden op de tariefsverhoging. Het nieuwe tarief heeft impact op: de administratie; de prijzen van goederen en diensten; de factur...

29 mei 2018 Interview Longread
Vreneli Stadelmaier: “Ik wil vrouwen inspireren hun carrière een boost te geven”

“Ik las in een artikel dat het met het aantal topvrouwen in de hospitality branche slecht is gesteld. Dus ik dacht: daar ga ik iets aan doen! Ik organiseer een congres; Vrouwelijk Leiderschap in Hospitality in één dag. En dat is gelukt!” Vreneli Stadelmaier richt zich ...

1 mei 2018 Columns Gabriella Esselbrugge
Column Gabriella Esselbrugge: hospitality, de btw van de toekomst

Betaal je nu nog belasting, straks wil je graag voor de toegevoegde gastvrije waarde betalen. Misschien kunnen we eens praten of we in plaats van onze gasten toeristenbelasting laten betalen, wij juist iets extra’s van de overheid mogen ontvangen voor de meerwaarde die wij bieden. Een gastvrij...

21 maart 2018 Wet- en regelgeving
Overgangsregeling Sociale Hygiëne stopt per 1 mei 2018

De Landelijke Examencommissie van SVH (LEC-SVH) heeft, in samenspraak met het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS), besloten de overgangsregeling die tot 1 mei loopt niet te verlengen. Het betreft een overgangsregeling voor bijschrijving in het Register Sociale Hygiëne op basi...

14 maart 2018 Achtergronden Interview Longread
Interview Stayokay: campingsfeer in een hotelomgeving

Marijke Schreiner is directeur van Stayokay. Een kordate, vlotte vrouw die boegbeeld is van een frisse organisatie met een rijke historie. Het jeudherbergverhaal is afgesloten, een tijd geleden al, en Marijke wil het daar ook liefst niet over hebben. “Hoe lang is het wel niet geleden dat jonge...

25 januari 2018 Hotelketens
Aanbieding: HM Hotelketenoverzicht 2017

Het HM Hotelketenoverzicht 2017 biedt een heldere indeling van hotelketens en samenwerkingsverbanden in nationale en internationale merken. Internationale ketens met minimaal één vestiging in Nederland verdienen een plaats in HM Hotelketens. Ook hebben wij in deze editie de bij ons bek...

18 januari 2018 Toerisme
Onderzoek: Overtoerisme is ons probleem

Foto: “Waarom heet het toeristenseizoen als we niet op ze mogen schieten?” © Jeroen Oskam (Florence) Kan er te veel toerisme zijn? De afgelopen drie jaar zijn ‘toerismemoeheid’ en protesten tegen het toerisme wereldwijd in het nieuws gekomen. Het is vooral een stedeli...

5 december 2017 Wet- en regelgeving
Belastingdienst helpt startende ondernemers in de horeca

Het aantal nieuwe horecagelegenheden is de afgelopen vijf jaar flink gegroeid. Om ondernemers met een bedrijf jonger dan drie jaar te helpen, voert de Belastingdienst de campagne ‘Een goede start is vooruitzien’. Bij deze campagne is er speciale aandacht voor startende ondernemers in de ...

6 november 2017
Gratis krantenstok bij leestafelabonnement

Deze maand lanceert de Persgroep Nederland een nieuwe website voor de zakelijke markt www.leestafelkrant.nl. Onder meer horecabedrijven kunnen hier hun zakelijke krantenabonnement afsluiten. Steeds meer horecabedrijven kiezen voor een op maat samengesteld krantenpakket, speciaal voor hun leestafe...

11 oktober 2017 KHN
KHN niet positief over btw-verhoging

De vier partijen VVD, CDA, D66 en ChristenUnie hebben op dinsdag 10 oktober het nieuwe regeerakkoord gepresenteerd. Helaas blijkt de verhoging van het lage btw-tarief van 6 naar 9 procent een feit. Een maatregel die grote impact heeft op onze branche. KHN zet de voor de horeca belangrijkste maatrege...

26 september 2017 Achtergronden Duurzaamheid
Tel uit je winst: de voor- en nadelen van zonnepanelen in het hotel

Je ziet ze steeds vaker voorbij komen in het straatbeeld: zonnepanelen. De donkerblauwe panelen zijn voor steeds meer particulieren en bedrijven een duurzame investering voor de toekomst. Geldt dit ook voor hotels? Laten we om te beginnen eens de voordelen van zonne-energie op een rijtje zetten....

18 september 2017 Economie KHN
Verhoging lage btw-tarief desastreus voor horeca

KHN vindt het onacceptabel dat er plannen zijn om het lage btw-tarief te verhogen, zonder dat daarbij rekening wordt gehouden met de negatieve gevolgen voor horecaondernemers. De VVD, D66, CDA en CU onderhandelen over een coalitieakkoord en er zijn plannen om het lage btw-tarief van 6 procent naar...

18 september 2017 Achtergronden
Belgische chef beklaagt zich over onbeschofte gasten

Sam van Houcke, de chef van restaurant Onder de Toren in het Belgische Hansbeke, beklaagde zich op Facebook over enkele wel zeer onbeschofte gasten. Hij riep op om het bericht te delen. Op zijn Facebookpagina schreef hij het volgende: 'Beste dame die gisteren in ons restaurant kwam dineren. ...

19 juni 2017 Opening Video
Video: Oostwegel Collection viert opening St. Gerlach Paviljoen

Op woensdag 14 juni werd het St. Gerlach Paviljoen & Kasteelhoeve officieel geopend door Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet der Nederlanden en Professor mr. Pieter van Vollenhoven. In aanwezigheid van ruim 400 gasten werden twee kunstwerken onthuld die mede tot stand zijn gekomen door donate...

22 maart 2017 Hotelbouwplannen Hotel
Govert Janzen wordt exploitant Mondragon in Zierikzee

De zoektocht naar een exploitant voor Mondragon is ten einde. De uitbating van het nieuwe stadshotel komt in handen van Govert Janzen, directeur van het gerenommeerde Badhotel Domburg. Dat betekent groen licht voor de langverwachte restauratie en nieuwbouw van het voormalige theater- en restaurantco...

3 maart 2017
Horeca & de verkiezingen: PvdA

Op 15 maart zijn de Tweede Kamerverkiezingen. In aanloop naar deze verkiezingen heeft de redactie een vijftal stellingen bedacht over zaken die op dit moment spelen binnen de Horeca. Deze stellingen hebben we voorgelegd aan zes partijen die aan kop gaan volgens de peilingwijzer. Dit zijn PVV, VVD, D...

1 maart 2017
Horeca & de verkiezingen: D66

Op 15 maart zijn de Tweede Kamerverkiezingen. In aanloop naar deze verkiezingen heeft de redactie een vijftal stellingen bedacht over zaken die op dit moment spelen binnen de horeca. Deze stellingen hebben we voorgelegd aan zes partijen die aan kop gaan volgens de peilingwijzer. Dit zijn PVV, VVD, D...

27 februari 2017
Horeca & de verkiezingen: VVD

Op 15 maart zijn de Tweede Kamerverkiezingen. In aanloop naar deze verkiezingen heeft de redactie een vijftal stellingen bedacht over zaken die op dit moment spelen binnen de Horeca. Deze stellingen hebben we voorgelegd aan zes partijen die aan kop gaan volgens de peilingwijzer. Dit zijn PVV, VVD, D...

24 februari 2017
Horeca & de verkiezingen: CDA

Op 15 maart zijn de Tweede Kamerverkiezingen. In aanloop naar deze verkiezingen heeft de redactie een vijftal stellingen bedacht over zaken die op dit moment spelen binnen de Horeca. Deze stellingen hebben we voorgelegd aan zes partijen die aan kop gaan volgens de peilingwijzer. Dit zijn PVV, VVD, D...

13 december 2016
Welke eisen stel je aan een horecakassa

Een goede kassa neemt een ondernemer werk uit handen. De boekhouding, het voorraadbeheer, belastingcontroles: alles wordt makkelijker met een geavanceerd systeem. Het kan zelfs fraude voorkomen en onregelmatigheden aan het licht brengen. Goed om op te letten bij de keuze van een nieuwe kassa. Hor...

11 november 2016 Tech Hoteltech
Ben je bewust van de risico’s

“Een hotelier heeft geen inzicht in wat er gebeurt in zijn hotel. Wel wat rapportages en het PMS betreft, maar de impact van veranderingen zien ze niet altijd. Je kunt voor een televisiesysteem kiezen, waarbij gasten filmpjes vanaf hun telefoon op televisie kunnen afspelen, maar wat is daarvan...

8 november 2016 Internationaal Blog Gabriella Esselbrugge
Blog Gabriella Esselbrugge: het feestje begint!

Ik landde op het vliegveld van Shanghai en zou nog even bij twee leveranciers langsgaan. Op het vliegveld stond mijn zakenpartner Jack al klaar. Ik was blij om hem te zien; we hadden zoveel lol gehad tijdens onze WeChat-videoconferenties gedurende de afgelopen weken dat het fijn was om elkaar nu liv...

22 april 2016
Aanslagen in Brussel strop voor hotellerie

De recente aanslagen in Brussel hebben een grote impact gehad op de hotellerie in de stad, net zoals de hoteliers in Parijs na de terroristische aanslagen met lege kamers zaten. Daar stonden de hotels in de week na de aanslag voor de helft leeg. Bovendien is in Brussel de luchthaven zwaar getroffen...

22 april 2016
Hoe verkoop je meer wijn?

Waar moet een wijnkaart aan voldoen? En hoe kun je meer wijn verkopen? Over deze en andere wijnvragen spraken we met Geert Jan Cazemier, sales director van IC-Wines. Foto: Geert Jan Cazemier Smaak Volgens Cazemier is het belangrijk om de wijnkaart in te richten op smaaktype. “Smaak is uit...

12 januari 2016
KHN lanceert hygiënecode voor de horeca

De nieuwe Hygiënecode voor de horeca geldt vanaf 1 april. De Hygiënecode is vanaf deze week al verkrijgbaar via de webshop van KHN. Met deze nieuwe Hygiënecode kunnen horecaondernemers en hun medewerkers op een eenvoudige manier voldoen aan de meest actuele wetgeving op het gebied van voedselvei...

4 januari 2016
De 10 best gelezen artikelen van 2015

Dit waren de 10 best gelezen artikelen van 2015 op hospitality-management.nl. Er werd opvallend veel gekeken naar de vacatures en ook de downloads bleken ongekend populair. Daarnaast werd er binnen de website veel gezocht naar nieuws over bepaalde onderwerpen, getuige de activiteit binnen het nieu...

28 september 2015
De opmars van contactloos betalen

Je ziet het steeds vaker: gasten die bedragen tot en met 25 euro contactloos betalen. Even de betaalpas of mobiel tegen de betaalautomaat aanhouden en - na drie piepjes – is de betaling een feit. Inmiddels heeft ongeveer een kwart van de ondernemers een betaalautomaat die geschikt is voor contac...

15 september 2015
KHN hekelt hoge werkgeverslasten horeca

Op Prinsjesdag presenteerde het kabinet zijn plannen en bijbehorende begroting voor 2016. KHN ziet de werkgeverslasten weer toenemen. Alweer een lastenstijging. Sinds 2007 zijn die werkgeverslasten al met meer dan 20 procent gestegen. Verder blijft herziening van de Wet werk en zekerheid uit én m...

6 juli 2015
Iconisch hotel heropend in Londen

Oetker Collection is verheugd de langverwachte heropening aan te kondigen van The Lanesborough in Londen. Vanaf 1 juli 2015 verwelkomt dit iconische hotel zijn eerste gasten. Flink opgeknapt Alle kamers en suites kunnen worden geboekt vanaf 15 juli. Voorafgaand is er een periode van 'soft ope...

23 juni 2015
Actie: Nee tegen meer btw!

De plannen om het btw-tarief van 6% af te schaffen is funest voor de gastvrijheidssector. Om dit plan te voorkomen start 22 juni de actie: Nee tegen meer btw! Ondernemers vragen hun gasten om hun digitale stem te laten horen via www.neetegenmeerbtw.nl de Facebookpagina of een leuke foto te twitter...

22 juni 2015
Horeca vreest voor belastingherziening

Vorige week heeft staatssecretaris Wiebes van Financiën een brief aan de Tweede Kamer gestuurd over de belastingherziening. Daarin staat te lezen dat als het kabinet het lage btw-tarief schrapt, de voedingsmiddelen in de horeca in het verlaagde tarief blijven. Voor horecabedrijven die eten server...

18 juni 2015
Belastingplannen kabinet desastreus voor horeca

Als het Kabinet daadwerkelijk het lage btw tarief voor de horeca afschaft, gaan er 35.000 banen in de horeca verloren. Koninklijke Horeca Nederland (KHN) roept op om deze maatregel uit de voorstellen te schrappen. De voorstellen moeten nog behandeld worden in de Tweede Kamer. KHN-voorzitter Toon N...

15 juni 2015
Opinie: Belastingdienst weet het nog even niet

De fiscus richt zijn pijlen steeds nauwkeuriger op de 'deeleconomie', die met Airbnb en Uber als vaandeldragers de traditionele orde aan het wankelen hebben gebracht. De pijlen zijn nog niet losgelaten, maar de boog trilt en het vizier staat op scherp. Toch is het de vraag of de pijlen hun doel oo...

25 maart 2015
Betaalt de horeca te veel btw?

De afgelopen maanden komt deze kreet in nieuwsbrieven naar voren. Ikzelf ben de mening toegedaan dat over de bank genomen dit wel het geval is. Maar over de meest recente kwestie ben ik ietwat sceptisch. Foto: Roland van Gessel Eén prestatie Voor restaurants en cateringbedrijven geldt tot n...

3 maart 2015
Schrappen btw-tarief kost 55.000 banen

Het schrappen van het btw-tarief van 6 procent leidt tot een verlies van 55.000 banen in de gastvrijheidssector. Dat blijkt uit onderzoek van NYFER in opdracht van Gastvrij Nederland. Het kabinet werkt aan een herziening van het belastingstelsel en afschaffing van het lage btw-tarief is een van de...

27 februari 2015
Nieuw platform voor revenue managers

HSMAI Nederland start op donderdag 19 maart met de eerste van minimaal vier bijeenkomsten in 2015 van ‘RevenueProfs’: een nieuw platform speciaal voor revenue managers in de gastvrijheidbranche. Hiermee haakt zij in op een in belang snel groeiende, maar als gevolg van nieuwe technologieën, ook...

28 november 2014
Crowdfunding voor horeca Den Bosch

Zes ondernemers in Den Bosch slaan de handen ineen en gaan middels een crowdfundingactie gezamenlijk een bedrag van 245.000 euro ophalen. Onder de deelnemers vinden we restaurant Het Strand en Mieters Coffee & Vintage. Onbeperkt opscheppen Restaurant Het strand bestaat inmiddels ruim 6,5 jaar...

3 november 2014
Warme temperaturen stimulans voor horeca

In 2015 zullen de marktsectoren voor het tweede jaar op rij groeien. De industrie en transport sloegen door de exportgroei al eerder het groeipad in. Nu vertonen ook binnenlands georiënteerde sectoren plusjes. Meer vertrouwen bij consumenten en producenten, de aantrekkende woningmarkt en langzaam...

30 september 2014
Aanbieding: HM Hotelketenoverzicht 2014

OP=OP. De laatste exemplaren gaan weg voor slechts € 79,95 ex BTW. Het HM Hotelketenoverzicht 2014 biedt een met zorg samengesteld overzicht van alle hotelketens en -samenwerkingsverbanden. Je wilt alles weten over hotelketens, -groepen en samenwerkings-verbanden in Nederland? Dat kan. Inclusief...

22 juli 2014
BTW-tarieven voor dranken in de horeca

De Belastingdienst is niet altijd ieders grootste vriend. Gelukkig biedt de website van deze instantie uitkomst wanneer je op zoek bent naar relevante informatie. Vandaag nemen we de BTW-tarieven voor dranken in de horeca onder de loep. Niet-alcoholhoudende drinkwaren vallen onder het 6%-tarief...

12 juli 2014
Betaalt u straks 80% belasting op onkostenvergoedingen?

In 2015 worden er grote veranderingen in de loonbelasting en het arbeidsrecht doorgevoerd. Als horecaondernemer zijn dat zo ongeveer de laatste dingen waar u zich mee bezig wilt houden. Misschien heeft u alle rompslomp rond belastingen en arbeidsovereenkomsten wel uitbesteed. Maar als de regels ni...

28 mei 2014
Franchise in horeca stijgt

Ondanks de recessie stijgt de omzet in franchise. Zo ook in de horeca. Dit blijkt uit de Franchise Monitor 2014, het jaarlijkse onderzoek over de relevantie van franchising. Ook het aantal vestigingen en medewerkers zijn gestegen, maar het aantal formules daarentegen nam af. Flinke stijging i...

19 maart 2014
BTW-tarieven op de schop?

Een Kamermeerderheid van VVD, PvdA en D66 is bereid gebleken om te kijken naar een aanpassing van het BTW-systeem zoals we dat nu kennnen. In Nederland hanteren we op dit moment een laag (6 procent) en een hoog (21 procent) tarief. Het CPB heeft berekend dat het lage tarief zeer zeker niet helpt b...

11 maart 2014
Franse hotels duurder door btw-stijging

In Frankrijk vragen hoteliers zich af wat te doen met de verhoging van het btw-tarief op hotelovernachtingen. Sinds begin dit jaar is het percentage door de overheid opgeschroefd van 7% naar 10%. Analisten voorzien voor ieder procent een daling in de werkgelegenheid binnen de Franse hotellerie van...

6 maart 2014
Hogere accijns bier kost Nederland geld

Het ministerie van Financiën heeft de ramingen van de opbrengsten uit accijnzen naar de Tweede Kamer gestuurd. De berekeningen laten zien dat door de 10% accijnsverhoging op bier in 2013, naar verwachting 24 miljoen euro meer aan accijns is opgehaald dan in 2012. Mislopen Door verlies aan BT...

29 november 2013
Weer verwarring kwartaalomzet horeca

De kwartaalcijfers over de horeca houden de gemoederen bezig. Het CBS meldde dat de branche in het derde kwartaal 1,9 procent meer omzet heeft behaald. Foodstep en FSIN rapporteren juist een omzetdaling van 1,9 procent. Dit is weliswaar een cijfer over de hele foodservicebranche, maar de horeca zo...

13 november 2013
Somber kwartaal voor reisbranche

Bestedingen in non-food markten zijn in het derde kwartaal van 2013 ruim 7 procent lager uitgevallen dan dezelfde periode vorig jaar. Boekingen gemaakt via reisbureaus en touroperators zakken dieper in het rood in het derde kwartaal. Hoge BTW, minder last minutes De uitgaven aan toerisme via r...

3 november 2013
BTW in de horeca

De belasting Toegevoegde Waarde (BTW) heeft (per 1 januari 2019) verschillende tarieven: 21%, 9% en 0%. Welk tarief u moet toepassen, hangt af van het soort goederen of diensten. Lees alles over BTW in de horeca in het volgende artikel en gebruik de speciale horeca-calculator. Bijzondere gevallen...

26 maart 2013
Crowdfunding in de horeca (6/6)

Sommige horecaondernemers die crowdfunding willen inzetten bieden rente, deels of volledig, in natura. Hoe vertaalt een naturabeloning zich in de praktijk en levert dat iets extra's? Voorbeeld Een ondernemer wil 50.000 euro aantrekken via crowdfunding met een looptijd van 5 jaar en geeft hiervo...

18 februari 2013
P&F: Hanteer het juiste btw-tarief (6/6)

In het vervolg op het vorige artikel gaat het laatste artikel in deze serie in op het gebruik van het btw-tarief. Door slimmer te calculeren kunt u in uw offertetraject een betere positie innemen. Bijvoobreeld ten opzichte van uw 'concullega'. Dit kan, indien u slim uw offerte opbouwt. Cateringa...

11 februari 2013
P&F: Betaalt u teveel btw? (5/6)

Hoe zit het ook al weer? Over de gemaakte omzet moet u btw afdragen aan de Belastingdienst. Maar moet u ook btw afdragen voor de consumpties die het personeel nuttigt? Of wanneer u iets aan uw gasten weggeeft? Hanteert u het juiste tarief voor doorbelast personeel? Veelal zijn besparingen te behale...

4 februari 2013
P&F: 'Drank maakt meer kapot...' (4/6)

De vraag is wat we ons bij de SIRE-leus 'Drank maakt meer kapot dan je lief is' moeten bedenken, nu de verkoop van alcoholhoudende dranken alleen is toegestaan aan personen van 18 jaar of ouder. Nachtmerries Gaan de resultaten van de cafés, discotheken en andere horecagelegenheden nu fors onder...

28 januari 2013
Roken in natte horeca onder vuur

De Tweede Kamer gaat weer stemmen over een algemeen rookverbod in de horeca. De kans dat roken in de kleine horeca wordt verboden, is groot. Voorlopig lijkt er een Kamermeerderheid te zijn. Half tot heel Binnenkort debatteert de kamer over deze kwestie met staatssecretaris Van Rijn van Volksgezo...

26 december 2012
Tip 18: Zorg voor juiste factuur

Het jaar 2012 telt nog maar een aantal dagen. Wij voorzien u daarom met 21 eindejaarstips voor uw horecaonderneming. Tip 18: Zorg voor juiste factuur. Prettige feestdagen! Alle gegevens Wie geen factuur ontvangt van zijn leverancier of dienstverlener, kan geen btw-aftrek claimen. Zorg er daarom ...

25 december 2012
Tip 17: Controleer uw laatste btw-aangifte

Het einde van het jaar 2012 komt snel in zicht. Wij voorzien u daarom met 21 eindejaarstips voor uw horecaonderneming. Tip 17: Plan de verkoop van aandelen goed. Vrolijk kerstfeest! Controleren Aan het einde van het jaar is het belangrijk om na te gaan of u nog correcties moet toepassen voor bij...

24 december 2012
Tip 16: BTW-aftrek multifunctionele ruimtes

Het jaar 2012 telt nog maar één week. Wij voorzien u daarom met 21 eindejaarstips voor uw horecaonderneming. Tip 16: Trek btw af voor een multifunctionele accommodatie. Trek btw af voor multifunctionele accommodatie Dankzij een goedkeuring van de staatssecretaris van Financiën mogen verhuurde...

12 december 2012
Tip 8: Vraag om uitstel belastingbetaling

Het einde van 2012 nadert met rasse schreden. Wij voorzien u daarom met 21 eindejaarstips voor uw horecaonderneming. Tip 8: Vraag uitstel van betaling aan bij de Belastingdienst. Vraag uitstel aan Hebt u liquiditeitsproblemen waardoor u uw belastingen niet kunt betalen? Vraag dan bij de Belastin...

7 december 2012
Tip 5: Kerstpakket motiveert personeel

Het einde van 2012 nadert met rasse schreden. Reden genoeg om u te voorzien met 21 eindejaarstips voor uw horecaonderneming. Deze vijfde tip gaat over het nut van kerstpakketten geven. Kerstpakket motiveert In tijden van crisis, zijn werknemers vaak erg blij met een extraatje. Hebt u uw personee...

29 oktober 2012
Buitenlandse gast stut horeca

De horeca is nog niet uit het dal. Het ING Economisch Bureau verwacht voor volgend jaar een volumedaling van 1 procent. Zonder bestedingen van horecagasten uit het buitenland zou de krimp nog groter zijn. Krimp beperkt Het consumentenvertrouwen lijkt over zijn dieptepunt heen, maar nog steeds s...

9 oktober 2012
RV Patsy (Republikein) rocks!

Wat? Jullie kennen Patsy niet? Patsy is op dit moment één van de belangrijkste succesfactoren in ons bedrijf! Is ze de General Manager? Nee, gelukkig niet. Is ze de HR manager misschien? Nee. De Rooms Division Manager? Nee, nee, nee. Ze is de Tax Collector. De wat? Ja, jullie lezen het goed; de T...

22 september 2012
Innovatieve horecaondernemers sta op!

De derde dinsdag van deze maand werd de Miljoenennota gepresenteerd. Algemene boodschap: Iedereen moet inleveren. Maar wat betekent dat voor u als horecaondernemer? KHN geeft antwoord. Ondernemersklimaat onder druk De economische omstandigheden blijven het komende jaar onveranderd. KHN verwacht ...

1 juni 2012
Nieuwe downloads en reeksen

Met de nieuwe websites bieden wij ook nieuwe downloads aan. De horecaondernemer wil graag van informatie voorzien worden waarmee zij de bedrijfsvoering kunnen verbeteren. Denk hierbij aan tips over social media revenue management en opleidingen (binnenkort online i.s.m. fastserviceopleidingen.nl). O...

3 februari 2012
Van der Grinten blogt over BTW verhoging

"Hogere BTW op restauratieve diensten: niet doen!" Dit schrijft Lodewijk van der Grinten, directeur van KHN, op zijn weblog. De directeur schrijft op zijn blog wat de verhoging van de BTW voor invloed heeft op de ondernemers in de horeca, de consument en het vertrouwen in de rekensommen van dit K...

3 februari 2012
De gevolgen van de BTW-verhoging?

Het kabinet buigt zich momenteel over een eventuele in te voeren BTW verhoging. Men spreekt van een verhoging van het normale tarief naar 20% of 21%. Daarnaast is 'voorzichtig (?)' het idee geopperd om het lage tarief binnen de horeca te gaan verhogen naar het normale tarief. In de PDF of via deze...

19 oktober 2011
Eerste City Hospitality congres 16 november

Op 16 november vindt op de Hotelschool Den Haag een congres plaats over City Hospitality. Wat maakt een stad een gastvrije stad? Het congres is interessant voor iedereen die wat betekent en wil betekenen voor de gastvrije stad; beleidsmakers, citymarketeers, dienstverleners, docenten en onderzoek...

21 september 2011
KHN over Prinsjesdag: 'let op en innoveer'

Ondernemers binnen de horeca moeten meer innovatief en oplettend zijn. Ondanks de bezuinigingen gaan de lasten voor ondernemers eerst wat oplopen. De eerder vertoonde trend van lichte tekenen van economisch herstel zet niet door een de vrije bestedingsruimte van consumenten blijft daarom onder dr...

15 september 2011
Boekingssite zonder commissie

Op 1 oktober wordt Bookingsquare.com gelanceerd. Dit is de eerste boekingssite ter wereld die volledig gratis en commissievrij is. Vanaf dat moment kunnen hotelgasten via dit geavanceerde reserveringssysteem hun overnachtingen boeken. Meld uw hotel nu aan, zodat de bezoekers van Bookingsquare.com ...

23 augustus 2011
Nieuwe tool: de BTW-calculator

Heeft u wel eens moeite om alle BTW-tarieven uit elkaar te houden? Hoeveel BTW zit er op een kopje koffie? En wat als het een Irish coffee is? Nog ingewikkelder: een Irish coffee die buiten werktijd door een van de personeelsleden wordt genuttigd. Voor alle problemen is er een oplossing, vandaar dat...

25 augustus 2010
Twee BTW-tarieven parkeren bij hotels

De BTW-tarieven die een hotel in rekening brengt wanneer gasten hun auto op het hotelterrein parkeren verschilt per dienst die het hotel verleend. Daggasten betalen over het parkeergeld een hoger BTW-tarief dan gasten die in het hotel overnachten. Wanneer teveel BTW is afgedragen, omdat alle gasten ...

22 juni 2010
Persoonlijk tv kanaal met LG

Professionele en persoonlijke informatievoorziening via de tv is nu voor iedereen weggelegd. Stelt u zich eens voor: een volledig zelf samengesteld tv-kanaal in de lobby van uw hotel, sportkantine, wachtkamer of restaurant. Narrowcastingonline™ en LG maken dit nu voor iedereen mogelijk. Narrowcast...

31 december 2009
Franse overheid investeert 1,5 miljard in hotellerie

Naar aanleiding van het nieuwe classificatie-systeem voor Franse hotels investeert de overheid 1,5 miljard euro in overnachtingsmogelijkheden door het hele land. De investering wordt gespreid over drie jaar en is vanaf afgelopen zomer actief. "Door het nieuwe classificatiesysteem willen hotels meer ...

18 december 2009
Eindelijk een vijfde ster voor Franse hotels

Frankrijk heeft een vijfde ster als officiële standaard toegevoegd aan de Franse hotelclassificatie. Een vijfde ster was altijd al wel aan de hotelgevel te schroeven, maar dan moest een hotel direct meer BTW afdragen aan de overheid. Vandaar dat gerenommeerde hotels als Georges V en Hotel Plaza Ath...

27 september 2007
BTW-afdracht hotels voor geannuleerde boeking verdwijnt

Hotels hoeven bij een geannuleerde boeking in het vervolg geen BTW meer af te dragen. In een uitspraak van het Hof van Justitie wordt de huidige regeling, waarbij per afzegging zes procent BTW moet worden betaald, afgeschaft. Vooral voor grote hotels kan deze uitspraak flink in de kosten schelen, al...

13 februari 2001 Columns
Column Hans van Spronsen: ‘Opboxen’ in het nieuwe jaar

De magische grens van de invoering van het nieuwe belastingstelsel is gepasseerd. Meesleepregeling; Box 1 of Box 3; OHT afgeschaft; een scala aan nieuwe zaken komt op ons af. Belangrijk voor een ieder, doch voor je het weet gaat dit te veel de boventoon voeren in ons dagelijkse werk. Natuurlijk is o...

Laad meer resultaten

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: