Je hebt gezocht op: hotelscholen

“Het succes van de stage is de verantwoordelijkheid van de stagiair”
16 april 2024Nieuws

“Het succes van de stage is de verantwoordelijkheid van de stagiair”

De hotellerie is een internationale business. In de rubriek ‘De Correspondenten’ vertellen Nederlandse hoteliers – werkzaam in het b...

Vijf hogescholen verenigd in één platform
3 april 2024Nieuws

Vijf hogescholen verenigd in één platform

Het lectorenplatform Hospitality, Tourism, Innovation & Technology Experts Network (verder HTIT-EN) heeft een subsidie van 100.000 euro toegekend...

Hotel Management School Maastricht eindigt op podium in wedstrijd met 26 hotelscholen
7 februari 2024Nieuws

Hotel Management School Maastricht eindigt op podium in wedstrijd met 26 hotelscholen

De zestiende editie van de European Mise en Place Cup (EMCup) vond plaats op zondag 4 en maandag 5 februari in Maastricht. Het thema van deze editie w...

Stage in hotel lijkt minder haalbaar: nieuwe cao achteruitgang voor stagelopende hbo-student
8 december 2023Nieuws

Stage in hotel lijkt minder haalbaar: nieuwe cao achteruitgang voor stagelopende hbo-student

12 procent meer salaris voor het horecapersoneel per 1 januari en stagiairs krijgen een stagevergoeding. Klinkt goed zou u denken maar Marco ten Hoor,...

Twee finalisten van The NXT GM Challenge 2024 bekend
22 november 2023Nieuws

Twee finalisten van The NXT GM Challenge 2024 bekend

Op 10 en 11 november 2023 vonden de Challenge Days van The NXT GM Challenge 2024 plaats. Aan het einde van deze twee intensieve dagen werden de twee f...

Robotica en digitalisering als potentiële disruptors in hotelindustrie
24 mei 2023Nieuws

Robotica en digitalisering als potentiële disruptors in hotelindustrie

Sinds twee jaar werkt Hotelschool The Hague nauw samen met de TU Delft in het onderzoek naar hospitality robotics. Voor TU Delft is dit interessant om...

Dit is de winnaar van de Europese Mise en Place Cup 2023
14 februari 2023Nieuws

Dit is de winnaar van de Europese Mise en Place Cup 2023

De 15e editie van de European Mise en Place Cup (EMCup) vond plaats op zondag 12 en maandag 13 februari in Maastricht. Het thema van deze editie was &...

Hospitality begrippenlijst
28 december 2022Nieuws

Hospitality begrippenlijst

Een beknopt overzicht van termen die gebruikt worden in de hospitalitybranche. Onmisbaar voor hoteliers en studenten aan hotelscholen. Download h...

De Correspondenten; de problematiek op de arbeidsmarkt is van lange duur
5 oktober 2022Nieuws

De Correspondenten; de problematiek op de arbeidsmarkt is van lange duur

De hotellerie is een internationale business. In de rubriek ‘De Correspondenten’ vertellen Nederlandse hoteliers – werkzaam in het b...

Cornell University in de prijzen met uniek duurzaam hotelconcept
23 september 2022Nieuws

Cornell University in de prijzen met uniek duurzaam hotelconcept

De finale van de Sustainable Hospitality Challenge heeft plaatsgevonden op de Future Hospitality Summit in Madinat Jumeriah, waar vijf teams van '...

''Onze groei is kwalitatief, niet kwantitatief''
22 augustus 2022Nieuws

''Onze groei is kwalitatief, niet kwantitatief''

In 2003 lanceerde Hein van Beek het concept Quality Lodgings (QL); een selecte groep hotels die uitblinken in kwaliteit en authenticiteit. Nu, bijna t...

De Sustainable Hospitality Challenge maakt finalisten bekend
28 juni 2022Nieuws

De Sustainable Hospitality Challenge maakt finalisten bekend

De finalisten van de Sustainable Hospitality Challenge zijn bekendgemaakt nadat een jury bestaande uit prominente CEO’s en andere executives uit...

Kasteelhoteliers: "Het potentieel benutten is de grootste uitdaging"
1 juni 2022Nieuws

Kasteelhoteliers: "Het potentieel benutten is de grootste uitdaging"

Kasteelhotels kenden paradoxale jaren. Events, congressen en bruiloften bleven grotendeels uit, terwijl de kastelen wel profiteerden van de binnenland...

Aukje van Dongen nieuwe voorzitter AF&BM
16 maart 2022Nieuws

Aukje van Dongen nieuwe voorzitter AF&BM

De Association of Food & Beverage Management (AF&BM) heeft een fonkelnieuwe voorzitter. De F&B Director van het NH Collection Amsterd...

Interview Alexander Kluit: "We zijn klaar voor de toekomst"
2 maart 2022Nieuws

Interview Alexander Kluit: "We zijn klaar voor de toekomst"

Dat Alexander Kluit, sinds 2018 verantwoordelijk voor alle 16 Leonardo en Apollo Hotels in de Benelux, zijn eerste jaren als managing director anders...

"Binnenkort implementeren wij 1600 kamers van een NL hotelketen"
1 februari 2022Nieuws

"Binnenkort implementeren wij 1600 kamers van een NL hotelketen"

Freetime Hospitality lanceert nieuw Property Management System! Al Jarenlang staat Freetime Hospitality bekend om het in de jaren 80 gelanceerde Pr...

Regional Director BWH Hotel Group Stefan Dubbeling; leiding geven in crisistijd
27 december 2021Nieuws

Regional Director BWH Hotel Group Stefan Dubbeling; leiding geven in crisistijd

Stefan Dubbeling is bij de BWH Hotel Group, dat ontstond uit de samenvoeging van het bekende Best Western Hotels & Resorts, Worldhotels Collection...

Zeven innovatieve manieren om personeel te werven
17 december 2021Nieuws

Zeven innovatieve manieren om personeel te werven

Er lijkt geen einde te komen aan het personeelstekort in de horeca. Met de verlenging van de avondlockdown, lijkt het nog moeilijker om gekwalificeerd...

Alexander Claus ontvangt 'Hospitality Alumni Rising Star Award 2021'
2 december 2021Nieuws

Alexander Claus ontvangt 'Hospitality Alumni Rising Star Award 2021'

Alexander Claus mocht afgelopen zaterdag als enige Nederlander een prijs in ontvangst nemen tijdens de Rising Star Awards 2021 die werden gehouden in...

Column Sander Allegro: Caring individuals
24 september 2021Nieuws

Column Sander Allegro: Caring individuals

‘We are ladies and gentlemen, serving ladies and gentlemen’ is het legendarische motto van de al even legendarische Ritz-Carlton hotelkete...

Jonge hoteliers zijn 'verslaafd aan het gevoel'
10 september 2021Nieuws

Jonge hoteliers zijn 'verslaafd aan het gevoel'

In Hotel Bellevue in Blaricum ontmoeten jonge hoteleigenaren Jan Willem Janssen, Michelle Zandbergen en Britt Drent elkaar. Energieke ondernemers die...

"Wij zijn niet tegen de werkgevers"
20 augustus 2021Nieuws

"Wij zijn niet tegen de werkgevers"

De horeca klimt uit het dal sinds corona, de blik is gericht op de horizon. Natuurlijk zijn er zaken, al dan niet blijvend, veranderd. Hoe kijkt Edwin...

"Een goede stage is essentieel voor hospitality-studenten"
13 juli 2021Nieuws

"Een goede stage is essentieel voor hospitality-studenten"

Het acute personeelstekort in de horeca- en hospitalitybranche loopt flink op. De jacht op hospitalityprofessionals is gaande, terwijl hotelschol...

Dit lees je in de hagelnieuwe Hospitality Management
18 juni 2021Nieuws

Dit lees je in de hagelnieuwe Hospitality Management

Deze week valt de hagelnieuwe Hospitality Management bij iedere hotelier op de mat. Een editie waarin het vakblad voor de hotellerie een nieuwe hoofdr...

"Wij hadden begin vorig jaar zo'n 120 huwelijken in de boeken staan"
21 mei 2021Nieuws

"Wij hadden begin vorig jaar zo'n 120 huwelijken in de boeken staan"

Het is alsof de monumentale ingangspoort van dit landgoed, aan het begin van een schaduwrijke oprijlaan, het jachtige leven buitensluit. In de kasteel...

Studenten krijgen 10.000 euro van Postillion Hotels
2 mei 2021Nieuws

Studenten krijgen 10.000 euro van Postillion Hotels

Bij NHL Stenden worden studenten gestimuleerd om te ontdekken wat er in de praktijk gebeurt. Binnen het onderwijsconcept Design Based Education&n...

Studenten aan het woord: Miruna Avram
25 december 2020Nieuws

Studenten aan het woord: Miruna Avram

De jeugd heeft de toekomst. In deze zesdelige serie laat Hospitality Management zes studenten in de hospitalitybranche aan het woord. Zij geven hun vi...

Studenten aan het woord: Estelle van der Stigchel
22 december 2020Nieuws

Studenten aan het woord: Estelle van der Stigchel

De jeugd heeft de toekomst. In deze zesdelige serie laat Hospitality Management zes studenten in de hospitalitybranche aan het woord. Zij geven hun vi...

Column: De jeugd heeft de toekomst
13 november 2020Nieuws

Column: De jeugd heeft de toekomst

2024 wordt in veel opzichten een cruciaal jaar. Het NBTC verwacht dat in dat jaar de toerismebranche in Nederland voor een groot deel herstelt van de...

Stand van zaken: hoteliers uiten hun zorgen
28 oktober 2020Nieuws

Stand van zaken: hoteliers uiten hun zorgen

Na een bewogen en bevlogen zomer is de angst voor een tweede golf werkelijkheid. Tafelheer Sander Allegro (QL Hotels) bespreekt de stand van zaken bin...

Martin Lindelauf met pensioen: een interview in 41 vragen, deel 2
19 oktober 2020Nieuws

Martin Lindelauf met pensioen: een interview in 41 vragen, deel 2

Na 41 dienstjaren houdt Martin Lindelauf (61) het voor gezien. Hij laat de hotellerie achter zich. In 41 vragen portretteert Hospitality Man...

Revenue management: hoe werkt dat?
4 maart 2020Nieuws

Revenue management: hoe werkt dat?

Bij de grote hotelketens en hotels is revenue management ondergebracht bij een revenue manager. Het gros van de hotels in Nederland behoort niet tot d...

De ervaren kwaliteit van HRM, de sleutel voor personeelsbehoud?
25 januari 2020Nieuws

De ervaren kwaliteit van HRM, de sleutel voor personeelsbehoud?

Een HR-manager van een vijfsterren hotel in Amsterdam heeft de moed opgegeven. Op basis van haar ervaring lijkt er geen kruid gewassen tegen het hoge...

"In tegenstelling tot sommige ketens is Golden Tulip niet hiërarchisch"
25 oktober 2019Nieuws

"In tegenstelling tot sommige ketens is Golden Tulip niet hiërarchisch"

Direct na de rotonde rechts, maar door de hoogbouw rondom wordt het hotel aan het zicht onttrokken, vanaf de doorgaande weg. “Achter het Chinese...

De toekomst van de hotelsector: Van transactie naar interactie
31 juli 2019Nieuws

De toekomst van de hotelsector: Van transactie naar interactie

Eind maart organiseerde Hotelschool The Hague haar eerste Research Symposium met de titel Hospitable futures - Preparing talents and understanding the...

Rik Farenhorst nieuw lid Raad van Toezicht Hotelschool The Hague
27 juni 2019Nieuws

Rik Farenhorst nieuw lid Raad van Toezicht Hotelschool The Hague

Hotelschool The Hague kondigt met trots aan, dat Rik Farenhorst per 1 juli 2019, is benoemd tot lid van de Raad van Toezicht. In zijn functie, vult Fa...

Interview: "We zijn ten prooi gevallen aan smaakvervlakking"
7 februari 2019Nieuws

Interview: "We zijn ten prooi gevallen aan smaakvervlakking"

Michiel Korthals is filosoof en auteur van het boek ‘Goed eten’ en hoogleraar Filosofie bij de University of Gastronomic Science (Slow Foo...

Onderzoek: vrouw slecht vertegenwoordigd in top van hotellerie
1 februari 2019Nieuws

Onderzoek: vrouw slecht vertegenwoordigd in top van hotellerie

Gendergelijkheid is een onderwerp dat al enige tijd hoog aan de agenda staat van politieke partijen. Regeringsleiders van 189 landen hebben in 2000 de...

Joost Rietveld (HMSM ‘05) verkozen tot Hotello of the Year 2019
9 januari 2019Nieuws

Joost Rietveld (HMSM ‘05) verkozen tot Hotello of the Year 2019

Tijdens het HotelloTOP Year Event 2019 is Joost Rietveld verkozen tot Hotello of the Year 2019. Deze prestigieuze award wordt ieder jaar uitgereikt aa...

Eerste landelijke open dag voor de horeca op 21 mei 2019
7 januari 2019Nieuws

Eerste landelijke open dag voor de horeca op 21 mei 2019

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) maakte vandaag – tijdens de start van de vakbeurs Horecava – bekend dat zij samen met de Nationale Hore...