Amsterdam organiseert bijeenkomst over duurzaamheid voor hotels

25 april 2017 | Roy Spijker

Op dinsdagmiddag 9 mei organiseert de gemeente Amsterdam een inspiratiebijeenkomst over duurzaamheid voor hotels. Tijdens de bijeenkomst krijgen hotels concrete handvatten om uw hotel en bedrijfsvoering duurzaam of duurzamer te maken. 

De bijeenkomst wordt georganiseeerd bij Hotel Casa Amsterdam. Tijdens de bijeenkomst worden zes workshops gegeven, die zijn samengesteld aan de hand van reacties uit de hotellerie. Deze workshops zijn:

Circulaire economie in de praktijk
Gegeven door Arjan van Rheede, senior onderzoeker Duurzaamheid en Circulariteit aan de Hotelschool in Den Haag. Zijn workshop gaat over een economie zonder verspilling, waarin afval niet bestaat en alles duurzaam wordt geproduceerd.

Aan de slag met energie en water
Gegeven door Bas van den Brenk van Klimaatroute. Welke energiemaatregelen zijn er mogelijk in een hotel en wat leveren deze op?

Duurzaam omgaan met voedsel
Gegeven door Joost de Vos (food & beverage) en Anna Visser-Admunson (marketing) van de Hotelschool Den Haag. Deze workshop laat zien aan welke knoppen u kunt draaien zodat de service optimaal blijft en u toch minder voedsel verspilt.

Zon op uw dak
Gegeven door de Amsterdamse Zoncoalitie. Zonnepanelen op uw dak leveren geld op en zijn een prachtig signaar naar uw gasten en de buurt.

Slimme en schone bevoorrading
Gegeven door Kees-Willem Rademakers, onderzoeker city Logistiek van de Hotelschool van Amsterdam. In deze workshop krijgt u inzicht in het belang van schone bevoorrading en in nieuwe ontwikkelingen die voor u interessant kunnen zijn.

Elektrisch vervoer voor uw gasten: wat let u?
In deze workshop leert u alles over de mogelijkheden van elektische mobiliteit. Wist u dat er meer is dan alleen een elektrische Taxi?

Het programma
De inspiratiebijeenkomst begint om 13.30 en duurt tot 17.00. Het programma ziet er als volgt uit:
13.30 uur: Inloop
14.00 uur: Welkom door de dagvoorzitter Arend de Geus
14.10 uur: Waar staan we met duurzame hotels?, door projectleider Froukje Anne Karsten
14.30 uur: Duurzame ontwikkelingen in de hotelbranche. Wereldtrends door horeca-trendwatcher Vincent van Dijk
15.00 uur: Workshopsessies
16.00 uur: Pauze en inspiratiemarkt
16.30 uur: Samenvatting met wethouder Duurzaamheid Abdeluheb Choho, gastheer Hans Vugts (Casa400), en Arjan de Rheede (Hotelschool Den Haag)
17.00 uur: Borrel

Aanmelden
Bent u geinteresseerd? Dan kunt u zich aanmelden via deze link.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Toerisme Coronacrisis
Nederlandse reizigers veranderen reisgedrag na corona: kleinere accommodaties en later boeken

Met het coronavirus in ons midden verandert ook ons reisgedrag. We kiezen voor kleinere accommodaties, stappen eerder in de auto dan het vliegtuig en kiezen massaal voor last minutes. Dat blijkt uit onderzoek van de VakantieDiscounter. Kleinschalige accommodaties worden populairder Van de 1....

Opening Utrecht
Nieuwste horecalocatie van Utrecht geopend

Drukke dagen in de keuken, nieuwe soepproevers en een volgeboekt hotel: de opening van Utrechts eerste soepbar Soep-er, én van de negen sfeervolle kamers van het bovengelegen logement Petit Beijers is een feit. Op zondag 12 juli openden horecaondernemers Janine en Tom hun deuren aan Vismarkt ...

Personalia
Hotelier Martin Lindelauf gaat met pensioen

Na ruim vierendertig jaar gaat Martin Lindelauf met pensioen. Een pensioen dat welverdiend is, maar velen vinden het toch jammer om hem te zien gaan. Collega, zakenpartner, leermeester of hoe je hem ook zou willen noemen, de man met het jaloersmakende cv gaat er definitief mee stoppen. Martin&rs...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Contactgegevens van horecagasten moeten na 14 dagen verwijderd worden

De contactgegevens van gasten, waar horecabedrijven sinds maandag verplicht om moeten vragen, moeten na veertien dagen vernietigd worden. Dat stelt brancheverenging Koninklijke Horeca Nederland (KHN). Dit lazen we in een artikel op NU.nl. Het telefoonnummer en e-mailadres van alle gasten moet op...

Amsterdam Opening
Joris Bijdendijk en Renaissance Koepelkerk openen tijdelijk restaurant

De Amsterdamse chef Joris Bijdendijk gaat ‘on tour’ met het keukenteam van RIJKS® en serveert een 5-gangen menu in de historische kerk. Tijdens de eerste editie van Koepelkerk X RIJKS®, op 15 augustus, wordt de kerk van het Renaissance Amsterdam Hotel getransformeerd tot restaura...

Internationaal Coronacrisis
a&o Hostels benoemt social distancing experts

Europa’s grootste budget hostelketen, a&o Hostels, heeft een initiatief gelanceerd waarbij in alle Europese vestigingen 'social distancing experts' zijn aangesteld. Deze specialisten zorgen ervoor dat de gasten veilig en met een gerust gevoel de omgeving kunnen verkennen. Bovendien...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Wat vindt Sander Allegro ervan?
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: