Amsterdam organiseert bijeenkomst over duurzaamheid voor hotels

25 april 2017 | Roy Spijker

Op dinsdagmiddag 9 mei organiseert de gemeente Amsterdam een inspiratiebijeenkomst over duurzaamheid voor hotels. Tijdens de bijeenkomst krijgen hotels concrete handvatten om uw hotel en bedrijfsvoering duurzaam of duurzamer te maken. 

De bijeenkomst wordt georganiseeerd bij Hotel Casa Amsterdam. Tijdens de bijeenkomst worden zes workshops gegeven, die zijn samengesteld aan de hand van reacties uit de hotellerie. Deze workshops zijn:

Circulaire economie in de praktijk
Gegeven door Arjan van Rheede, senior onderzoeker Duurzaamheid en Circulariteit aan de Hotelschool in Den Haag. Zijn workshop gaat over een economie zonder verspilling, waarin afval niet bestaat en alles duurzaam wordt geproduceerd.

Aan de slag met energie en water
Gegeven door Bas van den Brenk van Klimaatroute. Welke energiemaatregelen zijn er mogelijk in een hotel en wat leveren deze op?

Duurzaam omgaan met voedsel
Gegeven door Joost de Vos (food & beverage) en Anna Visser-Admunson (marketing) van de Hotelschool Den Haag. Deze workshop laat zien aan welke knoppen u kunt draaien zodat de service optimaal blijft en u toch minder voedsel verspilt.

Zon op uw dak
Gegeven door de Amsterdamse Zoncoalitie. Zonnepanelen op uw dak leveren geld op en zijn een prachtig signaar naar uw gasten en de buurt.

Slimme en schone bevoorrading
Gegeven door Kees-Willem Rademakers, onderzoeker city Logistiek van de Hotelschool van Amsterdam. In deze workshop krijgt u inzicht in het belang van schone bevoorrading en in nieuwe ontwikkelingen die voor u interessant kunnen zijn.

Elektrisch vervoer voor uw gasten: wat let u?
In deze workshop leert u alles over de mogelijkheden van elektische mobiliteit. Wist u dat er meer is dan alleen een elektrische Taxi?

Het programma
De inspiratiebijeenkomst begint om 13.30 en duurt tot 17.00. Het programma ziet er als volgt uit:
13.30 uur: Inloop
14.00 uur: Welkom door de dagvoorzitter Arend de Geus
14.10 uur: Waar staan we met duurzame hotels?, door projectleider Froukje Anne Karsten
14.30 uur: Duurzame ontwikkelingen in de hotelbranche. Wereldtrends door horeca-trendwatcher Vincent van Dijk
15.00 uur: Workshopsessies
16.00 uur: Pauze en inspiratiemarkt
16.30 uur: Samenvatting met wethouder Duurzaamheid Abdeluheb Choho, gastheer Hans Vugts (Casa400), en Arjan de Rheede (Hotelschool Den Haag)
17.00 uur: Borrel

Aanmelden
Bent u geinteresseerd? Dan kunt u zich aanmelden via deze link.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Hotel Opening
Eerste Leonardo Royal Hotel opent in Nederland

Op maandag 15 april, de geboortedag van Leonardo da Vinci, heeft het Leonardo Royal Hotel Amsterdam, met als afkorting LRHA, haar deuren geopend. Het allereerste Leonardo Royal Hotel in Nederland is gevestigd in een nieuw gebouw van 18 verdiepingen in het Amstelkwartier met maar liefst 490 kamers. ...

Interview Longread
Zo ga je om met bedrijfskleding in je hotel

Binnen de hotellerie is het dragen van bedrijfskleding zeer gebruikelijk. Het verhoogt de herkenbaarheid van de medewerkers en straalt professionalisme uit. Maar dan moeten de kleding en de uiterlijke verzorging wel helemaal in balans zijn. Anne-Marie van Leggelo is etiquette-expert en legt uit waar...

Achtergronden
Download de nieuwe uitgave van Hospitality Management

De aprileditie van Hospitality Management is weer uit. Dit keer aandacht voor de hotelkamer en interieur, waarbij Carlo Slag, eigenaar van Preston Palace hotel, en Debbie Zeeuw van der Laan, designer bij Valk Design, ons bijpraten over recente verbouwingen, hotelkamertrends en investeringen. Tapijt ...

Toerisme
Grote groei Amstelveense hotelovernachtingen

Het aantal hotelovernachtigingen in Amstelveen is in 2017 bijna vervijfvoudigd ten opzichte van 2015. In 2015 werden ruim 57.600 hotelovernachtingen geboekt in Amstelveen, in 2017 waren dat er al bijna 259.000. Dit aantal word verwacht alleen maar te groeien aangezien er in 2018 nog een aantal grote...

Financieel
De belastingdienst geeft vier belastingtips voor horecaondernemers

Veel startende ondernemers en ZZP’ers doen hun belastingaangifte zelf. Om dit zo makkelijk mogelijk te maken, heeft de Belastingdienst al privégegevens voor hen ingevuld. Het zakelijke deel van de aangifte moet je als ondernemer zelf invullen. Om ondernemers uit de horeca voor de inkoms...

Personalia
Jelrick Claus en Robin Harting vormen nieuw management van Claus

Per 1 april jongstleden vormen Jelrick Claus en Robin Harting het nieuwe dagelijks management van Claus in Hoofddorp. Jelrick Claus vervult de rol van Commercieel Manager en Robin Harting promoveert tot Operationeel Manager. Claus biedt multifunctionele eventzalen, restaurants, drie escape rooms, ee...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: