Amsterdam organiseert bijeenkomst over duurzaamheid voor hotels

25 april 2017 | Roy Spijker

Op dinsdagmiddag 9 mei organiseert de gemeente Amsterdam een inspiratiebijeenkomst over duurzaamheid voor hotels. Tijdens de bijeenkomst krijgen hotels concrete handvatten om uw hotel en bedrijfsvoering duurzaam of duurzamer te maken. 

De bijeenkomst wordt georganiseeerd bij Hotel Casa Amsterdam. Tijdens de bijeenkomst worden zes workshops gegeven, die zijn samengesteld aan de hand van reacties uit de hotellerie. Deze workshops zijn:

Circulaire economie in de praktijk
Gegeven door Arjan van Rheede, senior onderzoeker Duurzaamheid en Circulariteit aan de Hotelschool in Den Haag. Zijn workshop gaat over een economie zonder verspilling, waarin afval niet bestaat en alles duurzaam wordt geproduceerd.

Aan de slag met energie en water
Gegeven door Bas van den Brenk van Klimaatroute. Welke energiemaatregelen zijn er mogelijk in een hotel en wat leveren deze op?

Duurzaam omgaan met voedsel
Gegeven door Joost de Vos (food & beverage) en Anna Visser-Admunson (marketing) van de Hotelschool Den Haag. Deze workshop laat zien aan welke knoppen u kunt draaien zodat de service optimaal blijft en u toch minder voedsel verspilt.

Zon op uw dak
Gegeven door de Amsterdamse Zoncoalitie. Zonnepanelen op uw dak leveren geld op en zijn een prachtig signaar naar uw gasten en de buurt.

Slimme en schone bevoorrading
Gegeven door Kees-Willem Rademakers, onderzoeker city Logistiek van de Hotelschool van Amsterdam. In deze workshop krijgt u inzicht in het belang van schone bevoorrading en in nieuwe ontwikkelingen die voor u interessant kunnen zijn.

Elektrisch vervoer voor uw gasten: wat let u?
In deze workshop leert u alles over de mogelijkheden van elektische mobiliteit. Wist u dat er meer is dan alleen een elektrische Taxi?

Het programma
De inspiratiebijeenkomst begint om 13.30 en duurt tot 17.00. Het programma ziet er als volgt uit:
13.30 uur: Inloop
14.00 uur: Welkom door de dagvoorzitter Arend de Geus
14.10 uur: Waar staan we met duurzame hotels?, door projectleider Froukje Anne Karsten
14.30 uur: Duurzame ontwikkelingen in de hotelbranche. Wereldtrends door horeca-trendwatcher Vincent van Dijk
15.00 uur: Workshopsessies
16.00 uur: Pauze en inspiratiemarkt
16.30 uur: Samenvatting met wethouder Duurzaamheid Abdeluheb Choho, gastheer Hans Vugts (Casa400), en Arjan de Rheede (Hotelschool Den Haag)
17.00 uur: Borrel

Aanmelden
Bent u geinteresseerd? Dan kunt u zich aanmelden via deze link.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

De dag van morgen II

“Dan kunnen we elkaar een hart onder de riem steken” en “ik hoop u te ontmoeten” schreef ik aan het begin van de zomer. De vooruitzichten waren goed in juni, en wij waren hoopvol gestemd. Dat liet echter onverlet dat wij het concept van HotelSummit moesten aanpassen: het d...

Interview Longread
Mr Jigs geopend tijdens de coronacrisis, maar toch met een goed gevoel

Op de plek waar in Venlo het historische Stationshotel stond, is nu een prachtig nieuw hotel gebouwd. Het oude Stationshotel werd tot de grond aan toe afgebroken, waarna de bouw van het nieuwe hotel ruim een jaar duurde. Stan Heijsters van is facility manager van het nieuwe hotel, Mr Jigs, maar ook ...

Interview Ondernemen
Creatief ondernemerschap hielp deze hoteliers de zomer door

In mei van dit jaar, in het hart van de crisis, voorspelde het NBTC-NIPO dat 1,8 miljoen Nederlanders de vakantie in eigen land zouden vieren. Terwijl veel hotels de deuren dicht hadden, werd achter die gesloten deuren een plan gesmeed om het hotel vol te krijgen na de lockdown. Want het moest vo...

Economie
De stad, de kust en landelijk, werelden van verschil

Het zijn roerige tijden voor hoteliers, dat is bekend. Maar toch zijn de gevolgen van de Covid-19 crisis heel verschillend, sommige landelijke hotels en hotels aan de kust draaien in 2020 zelfs een beter jaar in vergelijking met vorig jaar. En een ding is duidelijk, de stadshotels die jarenlang mooi...

Economie
Horeca 22.00 uur dicht, maximaal dertig gasten binnen

De horeca is verplicht om vanaf dinsdag 29 september de deuren om 22.00 uur te sluiten. Vanaf 21.00 uur mag er niemand meer naar binnen. In publieke ruimtes mogen nog maar maximaal 30 mensen samenkomen. In de buitenruimte gaat landelijk een maximum van 40 personen gelden voor bijeenkomsten. Daarbij ...

Economie Amsterdam Interview
Hoe komt Amsterdam uit de crisis? Reinier van Dantzig (D66) zoekt kwaliteitstoerist

Het contrast kán niet groter. Van een overvolle stad in 2019 naar een angstvallig stil Amsterdam in de zomer van 2020. Het massatoerisme verdween en de hotels in de hoofdstad blijven leeg. Terwijl het COVID-19 virus de hotellerie in zijn greep houdt, worden er plannen gesmeed om Amsterdam in ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Wat vindt Sander Allegro ervan?
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: