Column Ewout Hoogendoorn: The American Dream

27 juni 2017 | Ewout Hoogendoorn

Amerikanen, het blijven aparte mensen… Ze verzinnen de meest knappe dingen, maar leven in de middeleeuwen met hun systemen van stone, gallon, ounces, inches en feet. Het minste wat ze kunnen doen is het metrieke stelsel overnemen. Onder Trump gebeurt zoiets natuurlijk niet, die wil liever verder terug in de middeleeuwen. 

DOWNLOAD GRATIS DE NIEUWSTE EDITIE VAN HOSPITALITY MANAGEMENT

Ik ben deze week in San Francisco en reis verder langs de westkust. Vreemde stad.  We zaten in een hotel bij Union Square. Daar blijken in Saks Fifth Avenue de duurste retailzaken te zitten met ongeveer alle top kledingmerken, zoals Louis Vuitton, Cole Haan, Rolex en nog een heel rijtje. Logischerwijs zitten daar dan ook alle luxe hotels in de buurt, zoals Autograph Adagio, Taj Campton Place, Hyatt Regency, maar ook het hippe Clift van de Morgans Group, een Hilton en een Marriott.

Dan verwacht je een fancy buurt, maar niets is minder waar. Een verpauperd geheel met heel veel drugsverslaafden en bedelaars, maar vooral een indruk van vies en onveilig. Hoe anders is dat in het financial district, dat gevoelsmatig vergelijkbaar is met de Londense City of het financiële district in Manhattan. Daar heb je het idee ‘dat het daar gebeurt’, maar daar zitten vervolgens allemaal hotels van beduidend minder allooi dan bij Union Square.  En dat allemaal zonder Noord/Zuidlijn of zelfs enige andere metrolijn. De wereld, maar vooral de Verenigde Staten, blijft je verbazen. 

Eerst stemmen ze massaal op Trump, nu gaan de gesprekken over wanneer de impeachment het beste kan worden ingezet. Iedere keer als ik er ben, verbaas ik me over de ver uiteenlopende karakteristieken van het land. Neem nou het ontbijt. Vrijwel iedereen haalt dat buiten de deur. Wat ze dan naar binnen slaan is ongelooflijk. Gebakken aardappels en in het vet gesmoorde toast, liefst met een dozijn gebakken eieren en spek. Of worstjes natuurlijk. Je gaat als Nederlander direct over je nek als je het ziet. Tweederde heeft obesitas maar hoe kan het ook anders! De ongelooflijke hoeveelheden vet die de gemiddelde Amerikaan naar binnen moet werken bij het ontbijt alleen al is onwaarschijnlijk. Misschien moet Trump een nieuwe fastfoodketen op laten zetten via zijn schoonzoon, met subsidie van de Federale Overheid. De combinatie om Amerika weer groot te maken zou het beste kunnen in combinatie met een keten van gezondsheidsvoeding, duurzaamheid en welbevinden. Ik heb de nieuwe American Dream bedacht!

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Economie Amsterdam Interview
Hoe komt Amsterdam uit de crisis? Reinier van Dantzig (D66) zoekt kwaliteitstoerist

Het contrast kán niet groter. Van een overvolle stad in 2019 naar een angstvallig stil Amsterdam in de zomer van 2020. Het massatoerisme verdween en de hotels in de hoofdstad blijven leeg. Terwijl het COVID-19 virus de hotellerie in zijn greep houdt, worden er plannen gesmeed om Amsterdam in ...

Economie Interview
Barbara Baarsma: "Amsterdamse hotels moeten serieus nadenken over transformatie"

Barbara Baarsma is econome en directievoorzitter van Rabobank Amsterdam. Bovendien is zij hoogleraar economie aan de Universiteit van Amsterdam. Naast haar werk bij de Rabobank is Barbara Baarsma hoogleraar toegepaste economie aan de Universiteit van Amsterdam. Ook is zij voorzitter van de Bankraad ...

Achtergronden
TheaterHotel De Oranjerie start met Dinner Theater Shows

Velen hebben het theater al te lange tijd moeten missen, maar daar komt verandering in! De Oranjerie gaat vanaf 2 oktober elk weekend een Dinner Theater Show organiseren. In een intieme setting op de bühne van de theaterzaal zorgt De Oranjerie voor een uniek en avondvullend programma. Terwij...

Interview Longread
Interview Pieter Elbers (KLM): "De fase direct na het vaccin is cruciaal"

Captain of industry Pieter Elbers (CEO KLM) en éminence grise Roberto Payer (Waldorf Astoria en Hilton Amsterdam) strijden tegen de gevolgen van de coronacrisis. Midden in die crisis ontmoeten ze elkaar in Amsterdam. De luchtvaart en de hotellerie wordt hard geraakt door de wereldwijde pandem...

Amsterdam Culinair
Taiko, in het Conservatorium Hotel, heropent en serveert Hiramasa Kingfish

Taiko, het bekroonde restaurant van Executive Chef Schilo van Coevorden, heropent op 30 september haar deuren voor hotelgasten en bezoekers. Na het succes van de Red King Crab, Wagyu, Wasabi en Soja menu’s, heeft het veelgeprezen modern-Aziatische restaurant van het Conservatorium hotel in Ams...

Internationaal Coronacrisis
Coronacrisis: 5 grootste hotelketens ter wereld verloren 25 miljard aan waarde

De uitbraak van het coronavirus heeft elke sector over de hele wereld getroffen, maar de hotelindustrie behoort tot de zwaarst getroffen sectoren. Hoewel de hotels verhoogde veiligheids- en hygiënemaatregelen hebben genomen, en voorzichtig zijn heropend voor het zomerse reisseizoen, kan het her...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Wat vindt Sander Allegro ervan?
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: