Column Ewout Hoogendoorn: Uberkameel

25 april 2017 | Roy Spijker

Voor het eerst in Marrakesh. Met een Uberkameel in een half uur van het vliegveld naar het hotel. Ideaal. Bij het schrijven van je referentie moet je wel opletten. Kamelen onthouden alles. Laatst was een kameel op zijn eigenaar gaan zitten omdat die haar veulen te snel had verkocht. Is ook niet verstandig, want ook dat veulen heeft dat in zijn referentie staan en zodra hij familie van de eigenaar van zijn moeder vervoert, heeft die een probleem. Laatst had er één een hoofd van een klant afgebeten, ben toch wel benieuwd wat voor referentie die klant had geschreven. Toch is dat een veel natuurlijker vorm van duurzaamheid.

DOWNLOAD GRATIS DE NIEUWSTE EDITIE VAN HOSPITALITY MANAGEMENT

In Nederland spreken we over duurzaamheid en als ultieme vorm daarvan krijgen we in het meest duurzame restaurant penen en een complete koeienpoot voorgezet die in hetzelfde afwaswater drie uur hebben getrokken. Als je door de kleine straatjes van de medina loopt, dan zie je daar geen in Nederland gekweekte bloemkool of asperges. Die zijn er gewoon niet, want alles wat je eet komt daar vanzelf al van binnen een straal van minder dan 50 kilometer. Die Uberkameel wordt aan het eind van zijn leven via UberMeat weer bij de mensen thuisbezorgd. Dat is pas circulaire economie.

Maar in Nederland hebben we wel allerlei lekkere, interessante en leuke dingen van over de hele wereld. Ik blijf dat fascinerend vinden en kan daar bijzonder van genieten. Dat moet blijven vind ik, dus ik onderschrijf nadrukkelijk onze interpretatie van circulaire economie waarin, bijvoorbeeld voor al materiaal dat wordt gebruikt in de bouw, rekening wordt gehouden met het mogelijke hergebruik. 

In de Hosta-enquête dit jaar gaan we daarom  een focus leggen op het thema duurzaamheid en dat ook gebruiken voor het Hotel Event dat we voor onze klanten organiseren op de Tweede Dinsdag van September. Dat doen we dit jaar voor de 22e keer. De afgelopen 21 jaar is dat gesponsord door ING Bank. We zijn hen daar zeer erkentelijk voor, maar ING Bank heeft besloten een andere weg in te slaan. We prijzen ons gelukkig dat we een fantastische nieuwe hoofdsponsor hebben gevonden. Wie dat is zullen we bekend maken op de PROVADA begin juni. Maar dan wel zonder kamelen.

Oude columns van Ewout Hoogendoorn teruglezen? Klik hier!

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Columns Sander Allegro
Column Sander Allegro: The Godfather

"Misschien wel de bekendste hotelier van Nederland”, zo noemde de hoofdredacteur van dit blad hem in een recent interview. Laat dat ‘misschien’ maar weg, want wie Nederlandse hotellerie zegt, zegt Roberto Payer. Karakterhotelier pur sang. Altijd gesoigneerd, altijd scherp en h...

Hotelbouwplannen Hotelketens
Louvre Hotels Group lanceert wereldwijd nieuwe kamer voor Golden Tulip in Nederlandse stijl

De Franse hotelorganisatie Louvre Hotels Group zet de schijnwerpers op Nederland bij de vernieuwing van Golden Tulip hotels. In 2016 lanceerde de hotelketen een geheel nieuwe merkstrategie en -uitstraling voor het hotelmerk en recent is besloten om de Nederlandse roots wereldwijd te benadrukken in d...

Events Hoteltech
LiveBlog tijdens HotelTech 2019 - Het volledige programma

Maandag is het zover: HotelTech 2019. Nieuw dit jaar is de liveblog die de redactie van Hospitality Management tijdens het congres bij zal houden. Mocht u er niet bij kunnen zijn, hou dan de website scherp in de gaten om op de hoogte te blijven. Hieronder worden de hoofdrolspelers van HotelTech 2019...

Amsterdam Opening
Groot feest voor toekomstige werknemers nhow Amsterdam RAI

In het eerste kwartaal van 2020 opent nhow Amsterdam RAI haar deuren. Dit spraakmakende hotel gelegen naast RAI Amsterdam beschikt over 650 kamers en is daarmee het grootste nieuwbouwhotel in de Benelux. Dit vraagt om hospitality toptalenten die een essentiële bijdrage leveren aan het verb...

Advertorial
Te veel spatwater of te koud in de inloopdouche?

Te veel spatwater of te koud in de inloopdouche? Daar heeft HÜPPE een aantal praktische oplossingen voor. Zodat de warmte beter in de doucheruimte blijft hangen en er minder water op de vloer komt. Tevens zijn de oplossingen ook toepasbaar op andere merken. Vast of beweegbaar segment voor in...

Wet- en regelgeving
Loondoorbetaling bij ziekte en re-integratie wordt duidelijker

Veel werkgevers in de horeca hebben moeite met de verplichting om het loon door te betalen van zieke werknemers. Ook zijn zij verantwoordelijk voor de re-integratie, al zijn zij zich daar vaak niet van bewust. Om werkgevers te ontzorgen, komt er per 1 januari 2020 een nieuw pakket aan maatregelen...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: