Column Gabriella Esselbrugge: hospitality, de btw van de toekomst

1 mei 2018 | Gabriella Esselbrugge

Betaal je nu nog belasting, straks wil je graag voor de toegevoegde gastvrije waarde betalen. Misschien kunnen we eens praten of we in plaats van onze gasten toeristenbelasting laten betalen, wij juist iets extra’s van de overheid mogen ontvangen voor de meerwaarde die wij bieden. Een gastvrije plek in een stad of dorp maakt de plek waardevol, het wordt interessanter voor andere investeringen (een sterke economie wekt businessactiviteiten op) en we zorgen voor een goede branding (merkwaarde).

Onze gasten zoeken inspiratie, liefde en aandacht. Een warme deken van mooie gezonde voeding, ontspannen verblijven en unieke activiteiten. Wij bieden dit onder één dak of zijn de gids voor het ontplooien van belevenissen. We willen onze gasten graag leren kennen en ze de juiste informatie geven op het moment dat de gast dat wil absorberen en een keuze kan maken. Als sector zijn we in staat om iets neer te zetten. Kijk maar eens naar festivals waarbij we een tijdelijke stad opbouwen met bijzondere concepten. En gaan de smaakpapillen van de meeste gasten niet tintelen als ze over een terrein vol foodtrucks lopen? Thuis werken is tegenwoordig meestal in een hotel werken geworden, onze werkplekken met moderne IT en services zijn the place to work en meet. Onze hotelkamers zijn voorzien van de meest lekkere bedden en allerlei andere snufjes om niet alleen maar te slapen, maar ook om te genieten.

Tweede huis

We zijn dus voor een aantal gasten een tweede huis geworden, voor andere gasten hun kantoor, voor toeristen hun buitenhuis, voor mensen uit de plaats een ontmoetingsplek en de plaats voor een feestje. Dit alles onder één dak maakt ons uniek. Vooral door het belangrijke ingrediënt hospitality! Als we onze teams ‘in shape’ kunnen houden en wij onze uitstraling nog beter kunnen branden, dan kunnen onze blauwe enveloppen straks bij de overheid door de bus!

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Tech Branded Content
Netflix streamen kan nu ook op de hotelkamer

Het Van der Valk Hotel in Vianen heeft een primeur te pakken. In dit hotel kunnen de hotelgasten, op dit moment op 12 kamers, alle content vanaf hun eigen device streamen naar de hotel-tv. Dit is nieuw, want met name Netflix kon in hotels tot op heden niet zomaar gestreamd worden. Thuis kan vrijw ...

Hotelketens Achtergronden
Escape room geopend in Hampshire Hotel

Sir Paul McCartney verlaat halsoverkop zijn hotelkamer na een onrustige nacht. In zijn haast is hij een gigantische koffer vergeten. De inhoud hiervan is raadselachtig. Vrijwel meteen na zijn vertrek contacteert zijn management het hotel. Zij verzoeken nadrukkelijk de koffer te bewaken en deze niet ...

Hotelbouwplannen Achtergronden
Start van bouw Hotel De Timmerfabriek Vlissingen

Op donderdag 26 november heeft Wethouder John de Jonge, doormiddel van het onthullen van het bouwbord, de bouw van Hotel De Timmerfabriek officieel ingeluid. In het rijksmonumentale pand uit 1914 worden naast maar liefst 68 luxe loft (hotel)appartementen een restaurant, brasserie met chefs table, ba ...

Hotelketens Gastronomie
Thuisbezorging door Van der Valk tijdens Kerst

Het is niemand ontgaan; de horeca gaat er inmiddels vanuit dat er geen massale openstelling komt deze Kerst. Ook op het Van der Valk concern heeft corona flinke impact. Hoewel overnachtende hotelgasten welkom zijn, ziet de Kerst er voor Nederlands grootste horecabedrijf dit jaar heel anders uit. Sti ...

Interview Longread
Interview: ''Gelukkig hebben wij long-stay appartementen''

Loppersum. De Groningse plaats staat bekend als epicentrum van de aardbevingen, veroorzaakt door de gaswinning door de NAM. Tegelijkertijd is het een oase van rust, een plek waar je ruimte vindt en veilig kunt vertoeven. Cees de Vries, eigenaar van Hotel Spoorzicht & Spa, neemt ons mee door zijn ...

Economie KHN
Fors deel van de horeca staat op omvallen

Volgens de berichtgeving van de afgelopen dagen – waaronder het laatste OMT advies – en gesprekken die Koninklijke Horeca Nederland (KHN) voert met de overheid en MKB-Nederland lijkt de kans dat er op korte termijn versoepelingen voor (delen van) de horeca komen voor medio januari uiterm ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Wat vindt Sander Allegro ervan?
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: