Dalata gaat miljoenen investeren in nieuwe aanwinst Amsterdam American Hotel

Auteur: redactie
Economie Financieel 4 oktober 2023
Dalata gaat miljoenen investeren in nieuwe aanwinst Amsterdam American Hotel

De Dalata Hotel Group heeft de overname van het Hard Rock Hotel Amsterdam American afgerond, zo meldt de Ierse hotelexploitant woensdag in een persbericht. Het hotel wordt overgenomen van de Zien Group en omgedoopt tot Clayton Hotel Amsterdam American.

Dalata laat weten in de komende jaren ruim 4,5 miljoen euro te willen investeren om het pand van het American verder te verbeteren. “Dit is een zeer spannende dag voor het Dalata-team, omdat we officieel de overname van het Clayton Hotel Amsterdam American aankondigen. Dit karakteristieke hotel biedt al meer dan 100 jaar gerenommeerde Amsterdamse gastvrijheid. Het is een uitstekende aanvulling op ons Clayton Hotels-portfolio”, vertelt CEO Dermot Crowley. “We kijken ernaar uit om de rijke erfenis van het gebouw te omarmen en zijn positie als premiumbestemming voor bezoekers aan Amsterdam te behouden.”

“Ik wil het team van Zien Group bedanken voor hun steun tijdens de transactie, die heeft bijgedragen aan een naadloze overgang. Ook een bijzonder warm welkom aan het personeel in het hotel, aangezien zij zich aansluiten bij de bredere Dalata-familie. We erkennen dat onze mensen ons succes bepalen, onze cultuur weerspiegelen en onze gasten een gastvrije ervaring bieden. We zijn ervan overtuigd dat onze nieuwste teamleden uitzonderlijke service zullen blijven leveren in het Clayton Hotel Amsterdam American.”

Billy Skelli-Cohen, de CEO van de Zien Group, legt uit waarom het American van de hand wordt gedaan: “Het besluit om het Hard Rock Hotel Amsterdam American te verkopen sluit aan bij onze bredere visie voor de groep. Onze focus ligt momenteel op de verfijning van het merk Eden en het opnieuw vormgeven van een aantal van onze huidige eigendommen om een nieuw hotelconcept te vormen. We hebben tijdens dit proces met veel plezier met het Dalata-team samengewerkt en wensen hen veel succes bij het schrijven van het volgende hoofdstuk voor dit geweldige hotel. In de tussentijd zijn we volledig toegewijd aan groei en zoeken we actief naar mogelijkheden om eigendommen in Europa en Groot-Brittannië te verwerven en te herpositioneren.”

Dalata

Dalata Hotel Group plc werd opgericht in augustus 2007 en werd in maart 2014 als plc (beursgenoteerd bedrijf) geregistreerd. Dalata is de grootste hotelexploitant van Ierland, met een groeiende aanwezigheid in het Verenigd Koninkrijk en continentaal Europa. De portefeuille van de Groep omvat 53 drie- en viersterrenhotels met 11.412 kamers en een pijplijn van ruim 1.300 kamers. De Group beschikt momenteel over 31 hotels in eigendom, 19 gehuurde hotels en 3 managementcontracten. Dalata exploiteert met succes de twee grootste hotelmerken van Ierland, de Clayton en de Maldron Hotels. Voor de periode eindigend op 30 juni 2023 rapporteerde Dalata een omzet van 284,8 miljoen euro en een winst na belastingen van 42 miljoen euro. Dalata is genoteerd aan de hoofdmarkt van Euronext Dublin (DHG) en de London Stock Exchange (DAL).

Clayton

Clayton Hotels, opgericht in Ierland en actief sinds 2015, bestaat uit een verzameling van 27 4-sterrenhotels op 17 locaties in Ierland, het Verenigd Koninkrijk en continentaal Europa. Het merk heeft hotels in Amsterdam, Belfast, Birmingham, Bristol, Cambridge, Cardiff, Cork, Dublin, Düsseldorf, Galway, Glasgow, Leeds, Limerick, Londen, Manchester, Sligo en Wexford.

Blijf op de hoogte!

Twee keer per week het actuele en relevante hotelnieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Overig nieuws