De hagelnieuwe Hospitality Management

Auteur: David Bakker
19 februari 2021
De hagelnieuwe Hospitality Management

Over een aantal dagen valt de hagelnieuwe Hospitality Management bij iedere hotelier op de deurmat. Een inhoudelijk ijzersterk nummer met een interview met Erwin van der Graaf; Vice President Operations namens Accor. Hij ziet de pijn van nu, maar kijkt ook over de crisis heen. Er is licht aan het eind van de tunnel. “De langetermijnverwachtingen zijn onverminderd goed."

Naast Erwin van der Graaf doet de managing director van het Duitse Penta Hotels zijn verhaal. Rogier Braakman startte in zijn huidige functie op 1 februari 2020. Een maand voordat het coronavirus als een tornado over het Europese continent raasde. Hij vertelt over het bizarre eerste jaar en hoe hij Penta Hotels naar een volgend niveau wil tillen. 

Jan Willem Janssen is pas 26 jaar, maar al jaren directeur/eigenaar van het Rotterdamse H2OTEL. In tegenstelling tot veel andere hoteliers besloot hij wel zijn prijzen naar beneden bij te stellen, met pijn in het hart. “Maar de hut moet vol.” In de rubriek Jonge Honden deelt hij zijn ervaringen en zijn ambities. “Ik hoop meer vestigingen met H2OTEL te openen."

Een nieuw jaar vraagt om nieuwe rubrieken. In de rubriek 'De Correspondenten’ legden we ons oor te luisteren bij Nederlandse hoteliers die werkzaam zijn in het buitenland. Niek Hammer, Jurgen Wondergem, Hens Maas en Jan Jansen delen vanuit Bangkok, Zuid-Frankrijk, China en Peru hun ervaringen en visie op de hotellerie in hun land.

Verder besteden we in de eerste editie van dit jaar aandacht aan ons 30-jarig bestaan, lees je hoe elektrische laadstations additionele omzet op kunnen leveren én of de omgangsvormen in gastvrijheid gaan veranderen in dit nieuwe jaar. Onze columnisten Sander Allegro, Jantiene Berg, Hans van Spronsen en Ewout Hoogendoorn zijn ook dit jaar in absolute topvorm. Kortom: houd de brievenbus dus extra in de gaten.

Blijf je graag op de hoogte?

Twee keer per week het actuele en relevante hotelnieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Overig nieuws