Dit lees je in het jubileumnummer van Hospitality Management

Auteur: Redactie
1 september 2021
Dit lees je in het jubileumnummer van Hospitality Management

Volgende week is het zover. Na weken van plannen, interviews afnemen, onderzoeken, terugblikken en vooruitkijken valt vanaf maandag de bomvolle speciale jubileumeditie van Hospitality Management bij iedere hotelier op de mat. Hospitality Management is al dertig jaar hét hotelvakblad van Nederland en dat vieren we uitgebreid in deze editie.

Dertig jaar geleden had nog niemand van een Online Travel Agency gehoord. Hoe hebben de OTA’s de macht gegrepen in de hotellerie? Hospitality Management ontwikkelde een tijdlijn waarin helder te zien is hoe de OTA’s beetje bij beetje steeds meer grip kregen op de boekende gast. Wat kan de hotellerie daarvan leren?

De redactie deed uitgebreid onderzoek naar alle verschillende soorten crises die de hotellerie beïnvloedde de afgelopen drie decennia. Van de gekkekoeienziekte en de eerste SARS-uitbraak tot de terroristische aanslagen van 11 september 2001 en de Bankencrisis in 2008. De hotellerie veerde telkens relatief snel op. Wat leren we van de verschillende crises?

Een uitgebreid interview mag uiteraard niet ontbreken. De jonge hoteleigenaren Britt Drent (Hotel Restaurant Bellevue), Jan Willem Janssen (H2OTEL) en Michelle Zandbergen (Hotel The Craftsmen) bespraken onder leiding van Thom Roelofs de stand van zaken binnen de hotellerie. Hoe kijkt de jonge hotelondernemer naar de uitdagingen binnen de branche en welke lessen hebben zij geleerd van anderhalf jaar Covid-19?

Transavia

De redactie trad ook buiten de muren van het hotel en legde het oor te luisteren bij experts binnen branches die gelieerd zijn aan de hotellerie. Hospitality Management sprak met de CEO van Transavia – Marcel de Nooijer – over de ontwikkelingen in de luchtvaart.

Jan Latten, voormalig hoofddemograaf van het CBS, duidt de demografische ontwikkelingen in Nederland. Hoe ziet de samenstelling van ons land er over dertig jaar uit en waar liggen de kansen voor de hotellerie? De bijzonder hoogleraar geeft antwoorden.

De afgelopen dertig jaar (en ver daarvoor) is er in Nederland geen hotelgroep zo dominant geweest als Van der Valk. Het familiebedrijf ontwikkelde zich tot een hotelgroep met meer dan 100 hotels wereldwijd. Welke stappen werden ondernomen en hoe kwamen die ontwikkelingen tot stand? We zochten het uit.

En verder...

Verder lees je in het jubileumnummer een interview met chefkok Rogér Rassin, die in het voorjaar de overstap maakte van het Amstel Hotel naar het Van der Valk-hotel in Sassenheim. Hoogleraar Toerisme Jan van der Borg spreekt zijn zorgen uit en we vroegen aan hotelarchitect Robert Mulder welke facetten er in het hotel de afgelopen dertig jaar veranderd zijn en hoe hij naar de toekomst kijkt. En uiteraard hebben onze columnisten hun pen weer in de inkt gedoopt en ons voorzien van een inkijkje in hun veranderende wereld binnen de hotellerie. Kortom: houd de brievenbus in de gaten. In Hospitality Management lees je wat iedere hotelier wil weten.

Overig nieuws