Jan Luyken Hotel geopend

Auteur: redactie
Economie 15 april 2021
Jan Luyken Hotel geopend

Vandaag opent Jan Luyken Hotel, een eigenzinnig viersterren boutique hotel in een aantal oude herenhuizen in het hart van het Museumkwartier. Gelegen op steenworpafstand van de P.C.Hooftstraat, het Museumplein, het Concertgebouw en het Vondelpark is Jan Luyken een fijne uitvalsbasis voor gasten die houden van kunst, cultuur en het goede stadse leven. Het hotel heeft 31 stijlvolle en eigenzinnige kamers, met goede faciliteiten en de persoonlijke, hartelijke service die past bij een familiebedrijf.

Gasten voelen zich er voor even een local in de stad en komen er 'thuis' om te ontspannen in hun fijne hotelkamer na een dag in de stad of na te praten aan de hotelbar met een goede cocktail, bites of een aperitief. Jan Luyken Hotel is onderdeel van Eden Hotels.

General Manager van het hotel Roy Peeters kijkt uit naar de opening van 'zijn' hotel: "Jan Luyken Hotel ligt in een van de mooiste buurten van Amsterdam. Ik kan niet wachten om onze gasten kennis te laten maken met de verborgen parels van het museumkwartier en hen te laten genieten van alles dat de stad te bieden heeft. Als Jan Luyken Hotel een vaste uitvalsbasis in Amsterdam wordt en we onze gasten keer op keer mogen verwelkomen, dan is mijn missie geslaagd." 

Trots

Jan Luyken Hotel opent middenin een zware tijd voor de hotelbranche. Claire van Eeghen, Chief Operation Officer bij Eden Hotels: "We zijn trots dat we ondanks de omstandigheden een prachtig nieuw hotel kunnen openen in Amsterdam. Het voelt goed om weer te bouwen en vooruit te kijken samen met onze mensen. Eden Hotels opereert vanuit een solide basis en ziet de toekomst met vertrouwen tegemoet."

Het geheel gerenoveerde Jan Luyken Hotel is sinds 2020 onderdeel van familiebedrijf Eden Hotels en dankt zijn naam aan de straatnaam, Jan Luijkenstraat, die vernoemd is naar de 17e eeuwse Amsterdamse meesterdichter en -etser Jan Luyken. Al sinds 1955 is het pand in gebruik als hotel en nu - vele jaren en renovaties verder - krijgt het een nieuw leven als verfijnd boutique hotel. In het interieur van de kamers is een knipoog naar de werken van Jan Luyken te vinden: van de kenmerkende graveerlijnen in het tapijt, tot aan zijn vriendelijke oog dat over iedere kamer waakt.

De kamers zijn stijlvol en eigenzinnig - met een art deco touch - ingericht. De blikvanger is het pauwvormige hoofdbord in elke kamer. Bij Jan Luyken Hotel zijn, zoals in alle Eden Hotels, de faciliteiten van hoog niveau en is het enthousiasme van de medewerkers voelbaar. Comfortabele bedden, lekker eten, goede koffie en gastvrijheid vormen de basis; persoonlijke aandacht, liefde voor de stad en het goede leven de rode draad. 

Over Eden Hotels

Eden Hotels is een echt Nederlands familiebedrijf dat al sinds 1947 lokale beleving en blijvende herinneringen biedt. Een groep van dertien, en straks veertien, unieke stadshotels waar niet alleen alle basics dik in orde zijn, maar ook gastvrijheid en plezier belangrijke pijlers vormen. Eigenwijs, persoonlijk, fris en uniek: zo kenmerken alle Eden Hotels zich. De hotelgroep bestaat uit het Hard Rock Hotel Amsterdam American, The Lancaster Hotel Amsterdam, Eden Hotel Amsterdam, The Manor Amsterdam, City Hotel Hengelo, Crown Hotel Eindhoven, Holiday Inn Eindhoven, Babylon Hotel Den Haag, Designhotel Maastricht, City Hotel Groningen, Oranje Hotel Leeuwarden, The ED Amsterdam, het Savoy Hotel Rotterdam en Hotel Jan Luyken. Zie voor meer informatie www.edenhotels.nl of bekijk de individuele hotelwebsites.

Overig nieuws