Kloeg Collection zet duurzaamheid voorop en ontvangt Green Key’s Big Key

Auteur: Redactie
Duurzaamheid Mensen 25 april 2023
Kloeg Collection zet duurzaamheid voorop en ontvangt Green Key’s Big Key

Kloeg Collection heeft op maandag 24 april Green Key’s symbolische Big Key overhandigd gekregen door Erik van Dijk, algemeen directeur Stichting KMVK. Met inmiddels zes Gouden Green Key certificaten en een zevende op komst, is Kloeg Collection dé koploper in duurzaamheid van de Zeeuwse hotellerie.

Dat duurzaamheid belangrijk is, is geen nieuws meer. Binnen elke sector worden stappen gezet om bij te dragen aan een beter milieu. Zo ook in het Zeeuwse toerisme. Dat het de nodige inspanningen vergt kan Erik van Dijk beamen: “Verduurzamen doe je niet van de ene op de andere dag. Je moet intrinsiek gemotiveerd zijn om al die punten te adresseren.”

Michel Kloeg vult aan: “Voor de gouden certificering komen in totaal zo’n honderd onderwerpen aan bod. Dat gaat niet alleen over de botertjes op het ontbijtbuffet die niet meer per stuk verpakt zijn, maar ook over grotere onderwerpen zoals het gebruik van zonnepanelen. Hotel Zeeuws Licht hebben we zelfs 100% gasloos gemaakt. Daarmee gingen we een stukje verder dan de norm van Green Key.” Tegelijkertijd zorgt het ook voor een stukje bewustwording bij de collega’s, medewerkers en gasten: “De Green Key Gold certificering is voor ons dé manier om de rest van de wereld te laten zien waar we op het gebied van duurzaamheid mee bezig zijn,” aldus Michel Kloeg.

Hele klus

Beach Hotel was in 2020 het eerste hotel van Kloeg Collection dat het gouden Green Key certificaat haalde. Hotel Kaap West en Hofstede Moesbosch volgden datzelfde jaar nog. Een hele klus die niet zomaar geklaard is. Ook de recenter geopende hotels Boutique Hotel Rijks, Hotel Zeeuws Licht en Hotel de Timmerfabriek hebben het Green Key Gold certificaat behaald. Erik van Dijk: “Kloeg Collection heeft nu zes prachtige hotels met het gouden Green Key certificaat. Boutique Hotel Helder zal ook snel volgen, de keuring staat deze week ingepland.”

Wie achter de schermen alles in gang zet is Jessica van Stee. Zij is sinds 2020 aangesteld als duurzaamheidscoördinator bij Kloeg Collection en zorgt ervoor dat duurzaamheid door heel het bedrijf wordt toegepast. Jessica vertelt: “Denk bijvoorbeeld aan het reduceren van water- en stroomverbruik, het scheiden van afval en het inkopen van verantwoorde, biologische en lokale producten. Ook in de nieuwe locaties zetten we dit voort. Over een paar weken openen we Hotel St. Joris in Middelburg en deze zomer gaat Timmerfabriek Apartments in Vlissingen open. Natuurlijk gaan we daar ook gewoon weer voor Green Key Gold, het hoogst haalbare.”

Green Key is het grootste duurzaamheidskeurmerk voor de toeristische en recreatieve branche in Nederland. Zo'n 700 Nederlandse bedrijven hebben dit keurmerk inmiddels verkregen - van hotels en restaurants tot campings, groepsaccommodaties en bungalowparken.

Kloeg Collection

Michel en Sophie Kloeg staan aan het hoofd van Kloeg Collection. Inmiddels is het hele gezin werkzaam bij het familiebedrijf. Kloeg Collection exploiteert luxe 4-sterren vakantieverblijven op verschillende locaties in Zeeland. Hierbij wordt gestreefd naar een duurzame gastenbeleving op 5-sterrenniveau.    

Overig nieuws