Meest noordelijke lid Euro-Toques Nederland geïnaugureerd

8 april 2019 | Thijs Jacobs

Op zaterdag 6 april werd het Eemshotel in Delfzijl officieel geïnaugureerd als lid van Euro-Toques Nederland (ETN) en is daarmee het meest noordelijke lid van de grootste restaurantvereniging van Nederland.

Na een korte speech van ETN voorzitter Ted Janssen, die het belang van Euro-Toques Internationaal, met een stem in de Europese commissie, nog maar eens benadrukte nam burgemeester Beukema van Delftzijl het woord en loofde het echtpaar Boer om zijn enorme ondernemingslust en inzet om van deze heel bijzondere plek iets geweldigs te maken. Temeer daar de investeringen in de noodzakelijke infrastructuur, mede ook door de gemeente mogelijk gemaakt, toch een gigantisch deel van het budget opsoupeerde. En natuurlijk is de gemeente Delfzijl blij dat de havenstad nu ook gastronomisch op de kaart wordt gezet.

Champagne

Na de overhandiging van de bijbehorende documenten en oorkondes sabreerde burgemeester Beukema onder de vakkundige leiding van Daam Scharloo, commandeur in de Confrérie du Sabre d’Or, een fles champagne waarmee de officiële inauguratie een feit was.

Bert Boer kreeg een koksvest van het beroemde ontwerphuis Le Nouveau Chef en een assortiment Valderrama olijfolie overhandigd als blijk van waardering van de beide partners van ETN. De vele gasten en genodigden toostten uit luide borst op het duidelijk aangedane echtpaar waarna een keur aan lekkere hapjes en drankjes volgden.

Historie

“Een café- restaurant boven zee is niets bijzonders meer, maar een compleet hotel is uniek in Europa”, aldus de geestelijke vader van het Eemshotel, de heer A.W. Ritsema, in 1965. Even buiten de zeedijk van Delfzijl zijn veertig zestien meter lange palen de waddenzeebodem in gedreven tot een meter onder het slik. Dit is het (onzichtbare) deel van het Eemshotel waarin de gasten acht meter boven de zeespiegel eten, drinken en slapen.

Het ontwerp en de bouw van het Eemshotel zijn gerust een stukje stuntwerk te noemen. Met het enthousiasme en de gedrevenheid van Jannie en Bert Boer is het nu een mooi en bijzonder bedrijf dat een waardig lid van Euro-Toques Nederland zal zijn.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Tech Interview
"Ook jij kunt een hogere bezettingsgraad realiseren door e-mailmarketing"

E-mailadressen zijn goud waard, maar hoteliers en B&B-ondernemers doen er tot op heden te weinig mee. “Een gemiddelde hotelier of B&B-ondernemer kan niet eens een database van zijn klanten bijhouden”, aldus e-mailmarketingexpert Frank Tromp. Dat laatste klopt en niet zelden wordt...

Amsterdam
Strengere controles op illegale vakantieverhuur in Amsterdam

De gemeente van Amsterdam is deze week begonnen met een strengere controle op illegale vakantieverhuur. Dit nieuws komt niet volledig uit het niets, kortgeleden heeft Amsterdam de vakantieverhuur termijn namelijk verkort naar 30 dagen. De strengere controle gaat om verhuurders die over dit limiet ga...

Interview Longread
Eric Toren & Tijmen Receveur: "Leer van wat je niet hebt gedaan"

Waar een jonge accidential hotelier en een geroutineerde hospitality-expert elkaar vinden in passie voor hun mensen, de lol van het creatieve proces en het perfectioneren van de begroting. Wij spreken Tijmen Receveur, mede-oprichter en mede-eigenaar van Hotel Not Hotel en Eric Toren, directeur, eige...

Aantal viersterrenhotels groeit gestaag

De viersterrenhotelmarkt in Nederland is de afgelopen vijf jaar met 22% gegroeid. Nederland telt in totaal 705 4-sterren hotels, waarvan meer dan een kwart in provincie Noord-Holland. In totaal telt dit segment 67.000 kamers en is hiermee met een aandeel van 50% het belangrijkste segment binnen de h...

Accor Hotelketens Internationaal
Een miljard euro omzet voor Accor in eerste kwartaal 2019

Hotelketen Accor heeft het eerste kwartaal van het jaar 2019 een omzet gedraaid van 987 miljoen euro. Een stijging van 34,2%. Dat meldt het bedrijf via een persbericht. De RevPAR van de groep steeg met 1,6% met wisselende prestaties afhankelijk van de regio: Europa was veerkrachtig (+3,3%), terwi...

Personalia Michelin
Sommelier Koen van der Plas van Inter Scaldes naar Kasteel Heemstede

Met ingang van 1 juli 2019 maakt hoofdsommelier Koen van der Plas de overstap van Inter Scaldes naar Kasteel Heemstede. Hij gaat daar het team van chefkok Ollie Schuiling versterken, die samen met Frans den Boer de nieuwe eigenaar wordt van het bekende sterrenrestaurant in Houten. De 27-jarige V...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: