Meest noordelijke lid Euro-Toques Nederland geïnaugureerd

8 april 2019 | Thijs Jacobs

Op zaterdag 6 april werd het Eemshotel in Delfzijl officieel geïnaugureerd als lid van Euro-Toques Nederland (ETN) en is daarmee het meest noordelijke lid van de grootste restaurantvereniging van Nederland.

Na een korte speech van ETN voorzitter Ted Janssen, die het belang van Euro-Toques Internationaal, met een stem in de Europese commissie, nog maar eens benadrukte nam burgemeester Beukema van Delftzijl het woord en loofde het echtpaar Boer om zijn enorme ondernemingslust en inzet om van deze heel bijzondere plek iets geweldigs te maken. Temeer daar de investeringen in de noodzakelijke infrastructuur, mede ook door de gemeente mogelijk gemaakt, toch een gigantisch deel van het budget opsoupeerde. En natuurlijk is de gemeente Delfzijl blij dat de havenstad nu ook gastronomisch op de kaart wordt gezet.

Champagne

Na de overhandiging van de bijbehorende documenten en oorkondes sabreerde burgemeester Beukema onder de vakkundige leiding van Daam Scharloo, commandeur in de Confrérie du Sabre d’Or, een fles champagne waarmee de officiële inauguratie een feit was.

Bert Boer kreeg een koksvest van het beroemde ontwerphuis Le Nouveau Chef en een assortiment Valderrama olijfolie overhandigd als blijk van waardering van de beide partners van ETN. De vele gasten en genodigden toostten uit luide borst op het duidelijk aangedane echtpaar waarna een keur aan lekkere hapjes en drankjes volgden.

Historie

“Een café- restaurant boven zee is niets bijzonders meer, maar een compleet hotel is uniek in Europa”, aldus de geestelijke vader van het Eemshotel, de heer A.W. Ritsema, in 1965. Even buiten de zeedijk van Delfzijl zijn veertig zestien meter lange palen de waddenzeebodem in gedreven tot een meter onder het slik. Dit is het (onzichtbare) deel van het Eemshotel waarin de gasten acht meter boven de zeespiegel eten, drinken en slapen.

Het ontwerp en de bouw van het Eemshotel zijn gerust een stukje stuntwerk te noemen. Met het enthousiasme en de gedrevenheid van Jannie en Bert Boer is het nu een mooi en bijzonder bedrijf dat een waardig lid van Euro-Toques Nederland zal zijn.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Duurzaamheid
a&o Hostels biedt gasten gratis drankje aan in plaats van kamerschoonmaak

Hostelgasten kunnen vanaf nu bij alle a&o Hostels vrijwillig afzien van een dagelijkse schoonmaak van hun kamer. In ruil hiervoor krijgen zij een gratis drankje in de bar aangeboden. De hostelketen, met 39 vestigingen in 23 Europese steden, is tot deze beslissing gekomen na een uitgebreide proef...

Economie
Dit zijn de hotelvastgoed transacties van 2018

In 2018 is in Nederland voor ruim € 910 miljoen aan hotelvastgoed verkocht. Dit is een verwachte daling ten opzichte van het recordjaar van 2017, toen ruim € 1,7 miljard aan hotelvastgoed werd verkocht. Gezien het grote aantal unieke transacties in 2017 kon niet worden verwacht dat 2018 di...

Interview Longread
Outsourcing (deel 1): Volledig ontzorgen door outsourcing is een illusie

Hotels kunnen niet zonder outsourcing. Maar waar de één zonder blikken of blozen een externe partij inhuurt voor de F&B, doet de ander uit volle overtuiging zelf de schoonmaak. Of je nu in- of uitbesteedt, in beide gevallen blijft er voor de opdrachtgever een belangrijke rol weggel...

Columns Ewout Hoogendoorn
Go, Dutch Hotel Cities!

De Dutch Hotel City Index heeft dit jaar weer Amsterdam als de verrassende nummer één. Niet spannend? Nee, nu nog niet. Maar voor hoe lang nog? Amsterdam doet z’n stinkende best om van die pole position af te komen. Geen ‘I Amsterdam’, wordt het ‘Hi Lemmermeer&r...

Tech Advertorial
Meer tijd voor gasten met minder leveranciers

Met nieuwe technologie en smart data kun je rechtstreeks boeken bevorderen, doeltreffend upsellen en service op maat bieden. Maar als je al die mogelijkheden wilt benutten, heb je vaak met veel verschillende leveranciers te maken. PMS-aanbieder Guestline breidt het bestaande platform uit met de nieu...

Wet- en regelgeving Hotelbouwplannen
Brandveiligheid in hotels: “Hoteliers hebben vaak geen idee”

Max van Holst Pellekaan is dé expert op het gebied van brandveiligheid in de hotellerie. Hij verbaast zich over de onwetendheid van veel hoteliers. “En dat kan uiteindelijk ontzettend veel geld kosten, dat is zonde.” Hij ziet het steeds vaker om zich heen. Hoteliers die na de v...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: