Promoties bij Oostwegel Collection: nieuwe Chef de Cuisine

29 mei 2017 | Thijs Jacobs

Vandaag zijn er twee promoties in het gastronomische team van Château St. Gerlach aangekondigd. Chefkok Otto Nijenhuis wordt Executive Chef en Guido Le Bron de Vexela wordt Chef de Cuisine van Restaurant Château St. Gerlach.

SVH Meesterkok Otto Nijenhuis (55) is sinds 2004 werkzaam als Chef de Cuisine van Restaurant Château St. Gerlach. In zijn nieuwe functie als Executive Chef stuurt hij de Chefs de Cuisine aan van restaurant, bistrot en banqueting, waar ook het recent geopende Burgemeester Quicx, Coffee & More onder valt.

Tevens is hij verantwoordelijk voor de culinaire invulling van het ontbijt, de hotelbarkaart en roomservice. Kortom; Otto neemt de totale culinaire beleving van Château St. Gerlach onder zijn hoede. Otto Nijenhuis zegt hierover: “Ik ben trots dat ons bedrijf op dit punt is. Daar hebben we samen met de chefs die onder mij staan naar toegewerkt. Met deze chefs werk ik al een geruime tijd samen en ik heb hen zien groeien in hun ontwikkeling. Dit geeft vertrouwen voor de toekomst!”

Guido Le Bron de Vexela

 

Guido Le Bron de Vexela (35) is sinds 2013 in dienst als Sous Chef van Restaurant Château St. Gerlach. Daarvoor was hij Sous Chef bij Restaurant Tout à Fait in Maastricht (1 Michelinster).


Guido wordt Chef de Cuisine van Restaurant Château St. Gerlach. Guido zegt: “Vol passie en trots ga ik samen met het team het restaurant naar een nog hoger niveau tillen.”
In het à-la-carte-restaurant met Frans georiënteerde kaart bevinden zich 60 couverts voor een gastronomisch diner.

Harmen Silver, Directeur/Gastheer Château St. Gerlach: “Met deze promoties maken wij eenprofessionaliseringsslag in het keukenteam en verhogen wij de culinaire focus op iedere outlet door overal een eigen chef te hebben met Otto als inspirator, manager en eindverantwoordelijke. Bovendien zal de scheiding tussen de keukens van banqueting en restaurant een kwaliteitsimpuls geven. Met de komst van de nieuwe keuken van 214 m2 in het St. Gerlach Paviljoen is dit nu mogelijk en benutten wij de voordelen hiervan optimaal.”


Over Château St. Gerlach 

 

In het hart van natuurgebied Ingendael en op een steenworp afstand van Maastricht, ligt het eeuwenoude Château St. Gerlach. Het luxe hotel telt 113 hotelkamers en –appartementen. Op het landgoed bevinden zich 3 eetgelegenheden: Restaurant Château St. Gerlach met een Frans georiënteerde keuken, Bistrot de Liège met streekgerechten en het koffie- en lunchconcept Burgemeester Quicx, Coffee & More. Verder beschikt het domein over een eigen Spa & Wellness en 16 vergader- en banketzalen (2-750 personen), waaronder het nieuwe St. Gerlach Paviljoen. Château St. Gerlach maakt sinds 1997 deel uit van het Limburgse familiebedrijf Oostwegel Collection en is lid van Relais & Châteaux. Voor meer informatie: www.stgerlach.nl


Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Economie
Horeca 22.00 uur dicht, maximaal dertig gasten binnen

De horeca is verplicht om vanaf dinsdag 29 september de deuren om 22.00 uur te sluiten. Vanaf 21.00 uur mag er niemand meer naar binnen. In publieke ruimtes mogen nog maar maximaal 30 mensen samenkomen. In de buitenruimte gaat landelijk een maximum van 40 personen gelden voor bijeenkomsten. Daarbij ...

Economie Amsterdam Interview
Hoe komt Amsterdam uit de crisis? Reinier van Dantzig (D66) zoekt kwaliteitstoerist

Het contrast kán niet groter. Van een overvolle stad in 2019 naar een angstvallig stil Amsterdam in de zomer van 2020. Het massatoerisme verdween en de hotels in de hoofdstad blijven leeg. Terwijl het COVID-19 virus de hotellerie in zijn greep houdt, worden er plannen gesmeed om Amsterdam in ...

Economie KHN
KHN pleit voor extra steunmaatregelen

De snelle toename in het aantal besmettingen was de aanleiding voor een extra persconferentie van premier Rutte en minister De Jonge vanavond. Het aantal coronabesmettingen blijft stijgen, het kabinet grijpt daarom landelijk keihard in. Opnieuw krijgt de horeca harde klappen. Aanvullend op de maa...

Achtergronden Tech
Horeca gebruikt relatief vaak online platformen

Circa 8 procent van de Nederlandse bedrijven met twee of meer werkzame personen gaf aan in 2018 online platformen te hebben gebruikt om hun goederen en diensten af te zetten. De belangrijkste redenen waren de toegang tot een grotere afzetmarkt (83 procent) en gemak (75 procent). Dit blijkt uit het o...

Economie
"Horeca 22.00 uur dicht, maximale groepsgrootte naar 30"

Tijdens de persconferentie van vanavond zal premier Mark Rutte bekendmaken dat de horeca iedere dag verplicht om 22.00 uur de deuren zal moeten sluiten. In publieke ruimtes mogen nog maar maximaal 30 mensen samenkomen. Dat geldt dus ook in restaurants. Daarbij wordt het personeel niet meegerekend. D...

Toerisme Coronacrisis
''Dit jaar 70 procent minder buitenlanders naar Nederland''

Het aantal buitenlanders dat dit jaar naar Nederland komt, ligt 70 procent lager dan vorig jaar. Bovendien gaan ongeveer 40 procent minder Nederlanders op vakantie in eigen land, waarmee het niveau van het toerisme terug op het niveau is van de jaren negentig, zo schetst het Nederlands Bureau voor T...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Wat vindt Sander Allegro ervan?
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: