Restaurant van Hotel TwentySeven door Tripadvisor uitgeroepen tot beste ter wereld

Auteur: Redactie
Awards Mensen 6 oktober 2023
Restaurant van Hotel TwentySeven door Tripadvisor uitgeroepen tot beste ter wereld Maître Ronald Opten (links) en chef-kok Tim Golsteijn (rechts)

Een Nederlands restaurant is uitgeroepen tot beste van de wereld op Tripadvisor. Restaurant Bougainville in Amsterdam heeft de nummer één-positie behaald in de categorie Fine Dining.

Het is voor het eerst dat een Nederlands restaurant bovenaan de Best of the Best ranglijst staat van de Travellers’ Choice Awards van het platform. Deze prijsuitreiking vindt elk jaar plaats op basis van de beoordelingen op de website die behoren tot de beste 1 procent. Dit jaar zijn reviews gebruikt die geplaatst zijn tussen 1 juni 2022 en 31 mei 2023.

Restaurant Bougainville is gevestigd in het luxueuze Hotel TwentySeven aan de Dam, en opende in 2017. Eind 2018 ontving chef Tim Golsteijn een Michelinster. Tezamen met maître Ronald Opten is hij verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van het restaurant.

“Een grote eer dat wij op Tripadvisor uitgeroepen zijn tot het beste restaurant ter wereld. We realiseren ons dat wij nu schijnbaar door deze nummer één-positie iets unieks hebben behaald. Onze gedachte is altijd geweest dat wij ons best doen om gasten een heerlijke ervaring te geven, zodat een gast dit ervaart als een heerlijk avondje uit!”, aldus Eric Toren, directeur/eigenaar Hotel TwentySeven en restaurant Bougainville.

Verwachting

Hij voegt daaraan toe: “Het is vooral te danken aan het gehele team die dagelijks de verwachtingen probeert te volbrengen op het gebied van de prijs-kwaliteitverhouding en service. Wat nu natuurlijk een uitdaging wordt gezien wij onze prijs-kwaliteitsverhouding gebaseerd hebben op één ster, maar men nu door deze erkenning misschien wel verwacht dat we drie sterren hebben voor de prijs van één ster.” Het restaurant stond vorig jaar op nummer dertien in Europa van de Best of the Best.

Blijf op de hoogte!

Twee keer per week het actuele en relevante hotelnieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Overig nieuws