Richard van Oostenbrugge en Thomas Groot verlaten De L'Europe

Auteur: Thijs Jacobs
Gastronomie 28 augustus 2017
Richard van Oostenbrugge en Thomas Groot verlaten De L'Europe

Een nieuw tijdperk staat Bord’Eau Restaurant Gastronomique te wachten! Executive Chef Richard van Oostenbrugge en Executive Sous-Chef Thomas Groot kondigen na zeven succesvolle jaren hun vertrek aan. Van Oostenbrugge en Groot zullen vanaf 1 januari 2018 hun passie voor gastronomie en culinair vakmanschap voortzetten in hun eigen nog nieuw te openen restaurant in Amsterdam.
 

GEWELDIGE JAREN

‘Ik kijk terug op zeven geweldige jaren in De L’Europe en welke ruimte we vanuit de heer Tom J. Krooswijk, Algemeen Directeur, hebben gekregen om de restaurants, met name Bord’Eau, gemaakt te hebben tot het restaurant wat het nu is. Het is werkelijk een avontuur geweest waar ik met veel bewondering op terug kijk. De waanzinnige reacties van gasten, de spirit van de zwarte en witte brigade, de continue aandacht die Bord’Eau heeft gehad en natuurlijk de bekroning van twee Michelinsterren, dat had ik niet durven dromen. Het is nu tijd voor een nieuw avontuur, spannend, maar ook een ontzettende uitdaging waar ik enorm naar uitkijk’, aldus Richard van Oostenbrugge.

Algemeen Directeur Tom J. Krooswijk voegt daaraan toe:

‘Richard is in 2010 aangesteld om zorg te dragen voor alle culinaire activiteiten binnen De L’Europe. Hij opende Bord’Eau Restaurant Gastronomique met groot succes waar hij in twee jaar tijd twee Michelinsterren heeft bemachtigd. Door zijn enthousiasme voor het vak en zijn waanzinnige kooktechnieken heeft Richard enorm bijgedragen aan het nationale en internationale succes van De L’Europe als één van de meest gastronomische bestemmingen ter wereld wat wij garanderen door te zetten.’

SELECTIE NIEUWE CHEFS

Het managementteam van De L’Europe is bezig met het selecteren van nieuwe chefs om het gegarandeerde succes van Bord’Eau voort te zetten en De L’Europe als gastronomische bestemming nationaal en internationaal verder te ontwikkelen. Tijdens de selectie wordt er rekening gehouden met de kernwaarden hoogwaardige kwaliteit en topservice waar Bord’Eau te allen tijde voor staat.

Overig nieuws