Sterrenchef Wim Severein maakt brigade restaurant The Millèn bekend

24 mei 2018 | Thijs Jacobs

Chef-kok Wim Severein, bekend van voormalig sterrenrestaurant Wereldmuseum, opent medio juli zijn eigen high-end restaurant The Millèn op de eerste etage van het Rotterdam Marriott Hotel. Het team van The Millèn, in de iconische Millenniumtoren, bestaat uit een aantal oude bekenden van Severein.

Jong en dynamisch team

Een eigen restaurant is voor Wim Severein een droom die uitkomt. Hij gaat in restaurant The Millèn op hetzelfde niveau verder als in het Wereldmuseum, en de toekomst zal uitwijzen waar dit toe leidt. Een deel van het ‘oude’ Wereldmuseum-team zal de chef-kok straks opnieuw versterken. Zoals sous-chef Raoul Waardenburg, winnaar Rotterdams Kooktalent 2016 en een goede bekende van Severein. ‘Raoul is jong, creatief en enorm leergierig’, legt Severein uit. ‘Daarnaast heeft hij op culinair gebied dezelfde ideeën als ik en vertrouw ik Raoul volledig op zijn kennis en kunde.’ Ook maitre Rick de Bruijn en sommelier Wendy Elsink komen uit het voormalig restaurant van het Wereldmuseum. Severein: ‘Ik ga in The Millèn werken met een jong en dynamisch team van mensen die ik goed ken en waar ik blindelings op kan vertrouwen. Mijn team is gastgericht, kan goed naar onze gasten luisteren en hen uitstekend adviseren.’

Verfijnde smaken zonder poespas

In de keuken van The Millèn zal Severein doen wat hij al jarenlang doet: puur, eerlijk en herkenbaar koken, zonder al te veel poespas. Geen overbodige opsmuk, maar gerechten bereid met ingrediënten van het seizoen wat iedere maand een nieuwe menukaart oplevert. Daarnaast staat een uitgebalanceerde wijn-spijscombinatie hoog in het vaandel, want goede wijn kan een gerecht maken of breken. Om de gerechten een constante, hoogwaardige kwaliteit te geven werkt Severein samen met vertrouwde leveranciers zoals onder anderen vishandel G&B uit het Zeeuwse Yerseke, de Rotterdamse poelier Treuren en groente- en fruitspecialist Rungis. Ook staat straks het overheerlijke Brood van Menno op tafel.

Rotterdam Marriott Hotel

The Millèn wordt een zelfstandig restaurant op de eerste etage van het Rotterdam Marriott Hotel, pal tegenover het Centraal Station. Het 228 kamers tellende hotel werd in 2000 geopend in de Millenniumtoren. Recentelijk kregen de gastenkamers, de lobby en de Club Lounge een moderne make-over in een elegante, mondiale stijl. Bart van de Brug, General Manager Rotterdam Marriott Hotel: “De opening van The Millèn is de laatste stap in de restyling van ons hotel. Ik heb veel vertrouwen in Wim Severein als partner en heb vanaf het onze eerste gesprekken een goed gevoel over deze samenwerking.”

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks alle hotelupdates

Overig nieuws

Personalia
Niels Hoek nieuwe sales manager U Parkhotel

Niels Hoek is per 1 december 2018 begonnen als Sales Manager bij het nieuw te openen U Parkhotel in Enschede. Na bijna twee jaar keert Niels weer terug naar de hotel- en congresbranche. Met meer dan acht jaar ervaring brengt Niels veel kennis mee naar het nieuwe U Parkhotel op de campus van de Unive...

NH Hotels Interview Longread
Interview: vierde nhow geopend in Marseille

nhow, het nieuwste merk van de Spaanse hotelketen NH, begint serieuze vormen aan te nemen. Na Rotterdam, Berlijn en Milaan, opende afgelopen september nhow Marseille. Hospitality Management was erbij en aanschouwde de ambitieuze toekomstplannen van een merk dat zich liever niet laat bundelen. &ldquo...

OTA's Airbnb
Gemeente Amsterdam staakt onderhandelingen met Airbnb en OTA's

De onderhandelingen tussen de gemeente Amsterdam en de grote vakantieverhuursites Airbnb, Booking.com en Expedia zijn gestaakt. Dit komt omdat de platforms meer duidelijkheid willen hebben van de gemeente omtrent de gemeentelijke regelgeving voordat ze verder willen onderhandelen. 1 januari Op...

Tech Advertorial
Generation-Z hotelslot opent de deur naar de techniek van de toekomst

Begin dit jaar lanceerde Hotek het eerste model van de nieuwe generatie hotelsloten, Hotek Cloud Low Energy, het systeem dat werkt met mobile key via de cloud. Ondertussen is de productontwikkeling in sneltreinvaart verdergegaan, en werd precies op tijd voor Equip’Hotel in Parijs de nieuwste l...

Interieur Advertorial
Interieurarchitect Arnie van Dun maakt statement met Grand Hotel Valies

Op het moment van schrijven van deze bijdrage zet interieurarchitect Arnie van Dun de laatste 'puntjes op de i' van de inrichting van Grand Hotel Valies in Roermond. De inspiratiebron voor de inrichting van dit hotel vindt hij in de Amerikaanse Art Deco stijl uit de jaren ’30. We sprek...

Advertorial
All-in-One oplossingen: een zegen voor de moderne hotelier

De moderne hotelier heeft de afgelopen jaren flink geïnvesteerd in informatietechnologie. De groeiende afhankelijkheid van OTA’s als Booking.com en Expedia, de prijsdruk van privé-verhuurders en de veeleisendheid van klanten vragen om een efficiënte en kostenbesparende operati...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks alle hotelupdates

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: