The Social Hub Eindhoven gaat duurzame energie opwekken

Auteur: Redactie
Duurzaamheid 8 maart 2023
The Social Hub Eindhoven gaat duurzame energie opwekken

Hotel The Social Hub (voorheen The Student Hotel) heeft deze week officieel akkoord gekregen van de gemeente Eindhoven om duurzame wind- en zonne-energie op te wekken op het dak van The Social Hub Eindhoven. De PowerNEST installatie bestaat uit een combinatie van windturbines met daarbovenop zonnepanelen en zal naar verwachting zeventien procent van de energie opleveren die het gebouw nodig heeft voor het hotel, het studentencomplex en de co-working space. The Social Hub en de gemeente hebben de afgelopen twaalf maanden nauw samengewerkt om dit plan te realiseren. Het hotel is een plek waar reizigers, locals en studenten samenkomen om te leren, te verblijven, te werken en te ontspannen.

Bevorderen van duurzame energietransitie

Als onderdeel van de transitie naar duurzame energie is The Social Hub op zoek naar mogelijkheden om zelf wind- en zonne-energie op te wekken door gebruik te maken van de ruimtes op daken en gevels. Nieuwe innovaties toevoegen aan bestaande gebouwen is een belangrijk onderdeel van de duurzame strategie van The Social Hub en brengt ze dichter bij hun groene energiedoelen. De 23 hubs, verspreid over heel Europa, bevinden zich voornamelijk in stedelijke gebieden waar ruimte schaars is. Daarom zoekt het bedrijf naar oplossingen om minder afhankelijk te zijn van de overbelaste elektriciteitsnetten, maar ook om kosten te sparen en inspirerende oplossingen te bieden voor de energietransitie.

Charlie MacGregor, CEO en oprichter van The Social Hub: “We zijn heel blij met het akkoord. Dit is een belangrijke stap in ons plan om in al onze bestaande gebouwen zoveel mogelijk duurzame energie te genereren. We werken daarom graag samen met gemeenten en bedrijven die deze overgang kunnen helpen realiseren zodat we steeds dichter bij ons Net Zero-doel komen. Wij voelen de urgentie om nu concrete stappen te zetten en het juiste te doen voor onze planeet.”

Duurzaamheidstransformatie in stedelijke omgevingen

"We hopen dat deze samenwerking en innovatietoepassing een voorbeeld kan zijn voor andere steden. Als stad Eindhoven willen we een proeftuin zijn voor dit soort duurzame initiatieven. Als wethouder klimaat en energie zie ik dat we moeten versnellen. We zijn een  regio waar technologieën worden ontwikkeld die levens veranderen, en die beschikbare kennis moeten we gebruiken om klimaatverandering tegen te gaan", aldus Rik Thijs, wethouder verantwoordelijk voor klimaat, energie, bodem en vergroening.

Alexander Suma, CEO IBIS Power zegt: “Aangezien bestaande middelhoge- en hoge gebouwen de grootste energievreters in de stad zijn, moeten we nieuwe manieren omarmen om deze gebouwen op weg te helpen naar Net Zero. De manier waarop The Social Hub, de stad Eindhoven en ons team samen hebben gewerkt is een voorbeeld van hoe je op grote schaal duurzame oplossingen kunt verwezenlijken. De bouw van de PowerNEST modules voor The Social Hub begint deze zomer. Na vijf weken bouwen kunnen de voorbereidingen voor de daadwerkelijke plaatsing van het PowerNEST met de kraan op het 630 m2 grote dak van The Social Hub Eindhoven officieel beginnen.

Blijf je graag op de hoogte?

Twee keer per week het actuele en relevante hotelnieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Overig nieuws