Tienmaal inspiratie voor het ontbijt

Auteur: Redactie
F&B 20 april 2011
Tienmaal inspiratie voor het ontbijt

Het hotelontbijt saai? Niet bij deze gelegenheden in Amerika. Hospitality Management ging op zoek en vond concepten en gerechten waar iedere gast, F&B-medewerker, chef en hotelmanager van gaan watertanden.

New York, 540 Park, Loewshotels.com

Restaurant 540 Park is een van de drie restaurants die het Loews Regency Hotel op Park Avenue in New York rijk is. Het is al sinds mensenheugenis een van Manhattan’s hotspots voor een goed 'power-ontbijt'. Behalve toeristen en zakelijke reizigers strijken mensen als Donald Trump en Michael Bloomberg hier neer voor hun ochtendmaal. Executive chef Andrew Rubin heeft een uitgebreide à la carte kaart voor het ontbijt, met daarop onder meer Ierse havermout met verschillende soorten verse bessen; frittata van eiwit; banaan-pecan wafels met ahornsiroop uit New York State; een bagel met roomkaas, rode uit en huisgerookte zalm; en maïspannenkoeken met bosbessenjam.

Beverly Hills, Polo Lounge, Beverlyhillshotel.com

Iedereen voelt zich onmiddellijk een beroemdheid in de Polo Lounge van het Beverly Hills Hotel. Dat kan ook moeilijk anders, tussen alle hotshots uit de filmindustrie van Hollywood. Men kan binnen iets anoniemer zitten, of als voer voor paparazzi op het terras plaatsnemen. Dit is LA, dus verwacht een gezonde start van de dag met smoothies en shakes. Of ga voor de SoCal omelet met avocado, chorizo en magere kaas. Er komen ook decadente gerechten uit de keuken. Zoals roereieren met gerookte zalm, crème fraiche en kaviaar. Signature ontbijtgerecht van deze zaak is de toast met huisgemaakte plakken cranberrybrood (denk aan kokosbrood), gesuikerde pecannoten en bananencrème.

Boston, Oak Room, Theoakroom.com

The Oak Room in het Fairmont Copley Plaza is al bijna honderd jaar het favoriete adres in Boston voor een mooi en elegant ontbijt. De entourage helpt daar in positieve zin bij. Tien meter hoge plafonds, donkere houten lambrisering en klassieke grote kroonluchters. Executive chef Stefan Jarausch maakt klassieke ontbijtgerechten met een New England twist. Denk aan pannenkoeken met cranberries, maar dan met de vruchten uit het nabijgelegen Cape Cod. Eggs Benedict met Hollandaise saus, maar dan met grote stukken kreeft uit Maine. Of een biologische omelet met paddenstoelen, asperges en een brieachtige kaas uit Vermont.

Las Vegas, Wynn Las Vegas Buffet, Wynnlasvegas.com

In het verbazingwekkende Wynn Hotel van ondernemer Steve Wynn vindt men diverse gastronomische restaurants. Herkenbaar in Las Vegas is natuurlijk het traditionele ‘stapelen’ tijdens het ontbijtbuffet, dat in het Wynn hotel in een prachtige binnentuin met bloemenpracht staat opgesteld. ‘U vraagt, wij draaien en gaan over de top,’ zal Wynns gedachte zijn geweest. Tussen hoge torens, gemaakt van fruit en bloemen, kunnen gasten bij niet minder dan twaalf ontbijtstations terecht. Zo is er het ‘make-your-own-omelet’ gedeelte waar men uit diverse toppings kan kiezen.      

Chicago, Atwood Café,  Atwoodcafe.com

Het Atwood Café in het Burnham Hotel in het centrum van Chicago is een ideale plek voor een ontspannen ontbijt. Chef-kok Derek Simcik vertaalt klassieke ontbijtgerechten naar een gastronomisch niveau. Zo is er het met mascarpone gevuld Frans briochebrood met een pittige peer-karamel saus. Griekse yoghurt met honing, huisgemaakte muesli en aardbeien. Een omelet met bacon, gekaramelliseerde uien en Gruyère kaas. Naast de cappuccino’s van de barista serveert men eigengemaakte kaneel-rozijnkoekjes en huisgemaakte muffins.   

San Francisco, Campton Place, tajhotels.com

Een instituut aan de stad van de Golden Gate brug, dat is de Campton Place. Op de ontbijtkaart staan walnootwafels met vanillecrème en een frittata van garnalen met geroosterde paddenstoelen en geitenkaas.

Miami, La Marea, tidessouthbeach.com

Gelegen aan The Tides in South Beach is La Marea een hotspot om de dag te starten. Specialiteit: boekweitpannenkoekjes met gepocheerde peer.

Dallas, Mansion Restaurant, Mansiononturtlecreek.com

Lekker bij uw ochtendcappuccino: een romige parfait met wilde bessen en citrusfruit. Of kies de omelet van boereneieren met op appelhout gerookte plakjes bacon.

Washington D.C., Lafayette Room, Hayadams.com

Voordat de juristen en advocaten van de Amerikaanse hoofdstad hun dag starten, nemen ze graag een foccacia met een coating van cranberry en maïsvlokken.

New Orleans, Melange, Ritzcarlton.com

Vlakbij de French Quarter in het Ritz-Carlton hotel in New Orleans kan men genieten van de lokale ontbijtkeuken. Zoals de typische lagniappe omelet met schelpdieren, een breakfast burrito, of de Gulfport frittata met krabvlees geserveerd met deegwaren zoals beignets.

HM302011

Overig nieuws