Uniek 8-gangen 'Quatre Mains diner'

11 augustus 2017 | Thijs Jacobs

Bord’Eau Restaurant Gastronomique is terug van weggeweest in het Amsterdamse Hotel De L’Europe en maakt zich op voor een nieuw seizoen met onvergetelijke momenten. Het culinaire seizoen start met de unieke samenwerking tussen Executive Chef Richard van Oostenbrugge en Chef Thomas Bühner, die samen de handen ineen slaan tijdens een 8-gangen ‘Quatre Mains’ diner op zondag 17 september.

Bekroond met de ‘Best of Award of Excellence 2017’ door het gerenommeerde WineSpectator voor haar unieke presentatie en bovenal bijzondere wijnselectie, Bord’Eau is de perfecte locatie voor dit memorabele evenement. 

Pure smaken

Bühner’s vakmanschap heeft alles te maken met de avant-garde, driedimensionale aromatische keuken waarbij de eerste dimensie draait om de pure smaken van het ingrediënt. De tweede dimensie gaat over het bereiden van zijn gerechten. Met zijn motto ‘take your foot off the gas’ refereert hij naar de tijd die hij gebruikt om zijn gerechten te bereiden, maar ook de temperatuur. Zijn derde dimensie betreft de uitgebreide keuken waar hij dagelijks mee werkt.  Samen met de kookstijl van Richard van Oostenbrugge, die de smaak van elk ingrediënt optimaal tot zijn recht laat komen, zorgen zij voor een unieke en onvergetelijke ervaring.

 

Over Thomas Bühner

Thomas Bühner leerde de fijne kneepjes van het vak op de Schweizer Haus in Paderborn en werkte daarna bij Düsseldorf Hilton onder toeziend oog van Günter Scherrer, het Landhaus Scherrer in Hamburg, het Grand Cru Restaurant in Lippstadt, het Restaurant Jörg Müller en bij Harald Wohlfahrt’s Schwarzwaldstube. Hier leerde hij het belang van discipline en werd hij geïnspireerd door de down-to-earth houding en de menselijkheid dat Wohlfahrt liet zien naar zijn werknemers.

In 1991 werd hij Chef bij La Table Restaurant in Dortmund waar hij 5 jaar later werd bekroond met zijn eerste Michelinster, gevolgd door een tweede in 1998. In 2001 werd hij bekroond door Gault&Millau als ‘Rising Star of the Year’ en 5 jaar later werd hij uitgeroepen als ‘Chef of the Year’. Sinds 2006 is hij eigenaar van Restaurant La Vie in Osnabrück. In 2009 ontving hij de accolade voor Relais & Chateaux ‘Grand Chef’ en het lidmaatschap van ‘Les Grandes Tables du Monde’ werd toegekend begin 2010. In 2012 werd Thomas Bühner bekroond met zijn derde Michelinster.

Over Richard van Oostenbrugge

Van Oostenbrugge heeft het vak geleerd in Zwitserland waar hij jaren onder verschillende topchefs zich het koken op hoog niveau eigen heeft gemaakt. Van Oostenbrugge is sinds 2010 Executive Chef van hotel De L’Europe waar hij de keukens van alle restaurants en bars overziet: het met twee Michelinsterren bekroonde Bord’Eau Restaurant Gastronomique, de Europese brasserie met een internationale twist Hoofdstad Brasserie, de zomerse hotspot van Amsterdam Hèt Terras, de authentieke gentlemen’s pub vernoemd naar ’s werelds bekende bierbrouwer Alfred ‘Freddy’ Heineken Freddy’s Bar en de luxe lobby lounge de Promenade.

In 2012 werd Van Oostenbrugge bekroond met zijn eerste Michelinster, gevolgd door een tweede in 2013. In 2014 ontving hij de award voor ‘Best Chef of the Year’ door Gault&Millau. Naast de positieve feedback van de Nederlandse critici, heeft Van Oostenbrugge Bord’Eau Restaurant Gastronomique internationaal op de kaart laten zetten door deel te nemen aan het bekende internationale culinaire programma van KLM, waar hij een maand lang als World Business Class Chef de gerechten heeft bereid op alle internationale vluchten vanaf Schiphol. In september 2015 heeft hij deelgenomen aan het Europese programma van Hangar-7 in Salzburg.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Interview Longread
Stand van zaken: hoteliers uiten hun zorgen

Na een bewogen en bevlogen zomer is de angst voor een tweede golf werkelijkheid. Tafelheer Sander Allegro (QL Hotels) bespreekt de stand van zaken binnen de hotellerie met Marijke Schreiner (Stayokay) Marco Lemmers (Conscious Hotels), Bastiaan Klomp (Thermae 2000) en Erwin Rozendal (Villa Beukenhof) ...

Booking.com OTA's Internationaal
Booking.com vreest 'monopolielijstje' Brussel

Glenn Fogel, CEO van Booking.com, vreest dat zijn bedrijf op een speciaal 'monopolielijstje' van de Europese Commissie komt te staan. Ambtenaren in Brussel werken aan de criteria om tot die lijst te komen. Brussel wil de twintig grootste techbedrijven ter wereld op de lijst hebben. De Europe ...

Personeel
FNV Horeca: afbouw steunmaatregelen leidt tot vertrek vakkrachten uit horecasector

De gisteren verstuurde Kamerbrief over de aanvullingen op het steun- en herstelpakket, alsmede het persmoment van het Kabinet van gisteravond zorgen voor grote onrust in de horecasector. FNV Horeca vindt het onvoorstelbaar dat het Kabinet gisteravond aangeeft dat er nog te weinig resultaten zijn om ...

Branded Content
Auping presenteert nieuw bed: Auping Noa

Auping lanceerde op 1 oktober 2020 Auping Noa, een nieuw bed ontworpen door de Deense designer en architect Eva Harlou. Met dit bed voegt Auping een nieuw ontwerp toe aan een lange rij van iconische ontwerpen. Geheel volgens de Scandinavische ontwerptraditie heeft Eva Harlou met Auping Noa een bed o ...

Coronacrisis
Horeca blijft zeker nog dicht tot december

Waar iedereen al wel rekening mee hield, is gisterenavond bevestigd door minister De Jonge: de gedeeltelijke lockdown duurt in ieder geval nog tot december en 'wellicht tot in het nieuwe jaar'. Dit houdt in dat de horeca tot december de deuren gesloten moet houden. Er wordt op dit moment nog ...

Economie Coronacrisis
Dit zijn de aanvullingen op het derde steunpakket corona

De opleving van het coronavirus en de huidige maatregelen hebben flinke gevolgen voor de economie. Het kabinet stelt extra geld beschikbaar voor ondernemers die door de recente maatregelen een onevenredig harde klap hebben gekregen. Zo krijgt de horeca een eenmalige subsidie op aangelegde en nu onbr ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Wat vindt Sander Allegro ervan?
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: