Uniek 8-gangen 'Quatre Mains diner'

11 augustus 2017 | Thijs Jacobs

Bord’Eau Restaurant Gastronomique is terug van weggeweest in het Amsterdamse Hotel De L’Europe en maakt zich op voor een nieuw seizoen met onvergetelijke momenten. Het culinaire seizoen start met de unieke samenwerking tussen Executive Chef Richard van Oostenbrugge en Chef Thomas Bühner, die samen de handen ineen slaan tijdens een 8-gangen ‘Quatre Mains’ diner op zondag 17 september.

Bekroond met de ‘Best of Award of Excellence 2017’ door het gerenommeerde WineSpectator voor haar unieke presentatie en bovenal bijzondere wijnselectie, Bord’Eau is de perfecte locatie voor dit memorabele evenement. 

Pure smaken

Bühner’s vakmanschap heeft alles te maken met de avant-garde, driedimensionale aromatische keuken waarbij de eerste dimensie draait om de pure smaken van het ingrediënt. De tweede dimensie gaat over het bereiden van zijn gerechten. Met zijn motto ‘take your foot off the gas’ refereert hij naar de tijd die hij gebruikt om zijn gerechten te bereiden, maar ook de temperatuur. Zijn derde dimensie betreft de uitgebreide keuken waar hij dagelijks mee werkt.  Samen met de kookstijl van Richard van Oostenbrugge, die de smaak van elk ingrediënt optimaal tot zijn recht laat komen, zorgen zij voor een unieke en onvergetelijke ervaring.

 

Over Thomas Bühner

Thomas Bühner leerde de fijne kneepjes van het vak op de Schweizer Haus in Paderborn en werkte daarna bij Düsseldorf Hilton onder toeziend oog van Günter Scherrer, het Landhaus Scherrer in Hamburg, het Grand Cru Restaurant in Lippstadt, het Restaurant Jörg Müller en bij Harald Wohlfahrt’s Schwarzwaldstube. Hier leerde hij het belang van discipline en werd hij geïnspireerd door de down-to-earth houding en de menselijkheid dat Wohlfahrt liet zien naar zijn werknemers.

In 1991 werd hij Chef bij La Table Restaurant in Dortmund waar hij 5 jaar later werd bekroond met zijn eerste Michelinster, gevolgd door een tweede in 1998. In 2001 werd hij bekroond door Gault&Millau als ‘Rising Star of the Year’ en 5 jaar later werd hij uitgeroepen als ‘Chef of the Year’. Sinds 2006 is hij eigenaar van Restaurant La Vie in Osnabrück. In 2009 ontving hij de accolade voor Relais & Chateaux ‘Grand Chef’ en het lidmaatschap van ‘Les Grandes Tables du Monde’ werd toegekend begin 2010. In 2012 werd Thomas Bühner bekroond met zijn derde Michelinster.

Over Richard van Oostenbrugge

Van Oostenbrugge heeft het vak geleerd in Zwitserland waar hij jaren onder verschillende topchefs zich het koken op hoog niveau eigen heeft gemaakt. Van Oostenbrugge is sinds 2010 Executive Chef van hotel De L’Europe waar hij de keukens van alle restaurants en bars overziet: het met twee Michelinsterren bekroonde Bord’Eau Restaurant Gastronomique, de Europese brasserie met een internationale twist Hoofdstad Brasserie, de zomerse hotspot van Amsterdam Hèt Terras, de authentieke gentlemen’s pub vernoemd naar ’s werelds bekende bierbrouwer Alfred ‘Freddy’ Heineken Freddy’s Bar en de luxe lobby lounge de Promenade.

In 2012 werd Van Oostenbrugge bekroond met zijn eerste Michelinster, gevolgd door een tweede in 2013. In 2014 ontving hij de award voor ‘Best Chef of the Year’ door Gault&Millau. Naast de positieve feedback van de Nederlandse critici, heeft Van Oostenbrugge Bord’Eau Restaurant Gastronomique internationaal op de kaart laten zetten door deel te nemen aan het bekende internationale culinaire programma van KLM, waar hij een maand lang als World Business Class Chef de gerechten heeft bereid op alle internationale vluchten vanaf Schiphol. In september 2015 heeft hij deelgenomen aan het Europese programma van Hangar-7 in Salzburg.

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks alle hotelupdates

Overig nieuws

Awards F&B
Maar liefst negen genomineerden voor AF&BM's F&B Professional of the Year '18

Dat het F&B-vak zich de afgelopen jaren verder heeft ontwikkeld en zich in de kijker heeft gespeeld, staat buiten kijf. De aanmeldingen en motivaties van verschillende vakgenoten stroomden binnen. Zo is er in één motivatie zelfs te lezen dat enkele genomineerden tot de 'Nieuwe...

Awards
Recordaantal awards voor Sofitel Legend The Grand Amsterdam in 2017

Op zaterdag 2 december werden in St. Moritz in Zwitserland de World Luxury Hotel Awards uitgereikt en ontving Sofitel Legend The Grand Amsterdam zowel de award voor 'Luxury City Hotel Western Europe' als de award voor 'Luxury Eco/Green Hotel Western Europe'. Deze eervolle awards vorm...

Hilton
Hilton stelt alles in het werk om meer vrouwen op topfuncties te krijgen

Afgelopen week kwamen ruim 150 vrouwen bijeen in Hilton Schiphol om te spreken over Female Leadership. De vrouwen hebben diverse managementfuncties in Hilton hotels uit heel Europa. Het onderwerp was hoe vrouwen makkelijker door kunnen stromen naar topposities. Ruim 50 procent van de werknemers bij ...

Michelin
Inter Scaldes haalt derde Michelinster binnen

Michelin maakt met veel genoegen de nieuwe selectie van de MICHELIN gids Nederland bekend, waarin 704 restaurants en 261 hotels worden onderscheiden. De MICHELIN gids 2018 bevestigt de culinaire opmars die in Nederland gaande is. Inter Scaldes (Kruiningen) is het derde restaurant dat de h...

Hotelketens
Groninger ondernemer Fred Dalebout koopt horeca imperium Martini Hotel Group

Dalebout (47), die al voor 50% eigenaar was, heeft met ingang van 1 december de aandelen van Frans Kappenburg (68) overgenomen en is daarmee de enige eigenaar geworden van de Martini Hotel Group en heeft door deze transactie de toekomst van dit mooie bedrijf gewaarborgd. Het vastgoed van WEE...

Achtergronden
De weekendselectie: vooruitblik Michelinsterren, versierde kersthotels en meest gelezen artikelen

Het is weer weekend! Dagelijks plaatsen wij op Hospitality Management nieuws, achtergronden, interviews en blogs. Omdat wij ons kunnen voorstellen dat je de afgelopen week iets hebt gemist, vind je in de weekendselectie drie artikelen die gedurende de afgelopen week zijn geplaatst op onze website. ...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks alle hotelupdates

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2017 - Uitgeverij PS

Uitgave door: