Uniek 8-gangen 'Quatre Mains diner'

11 augustus 2017 | Thijs Jacobs

Bord’Eau Restaurant Gastronomique is terug van weggeweest in het Amsterdamse Hotel De L’Europe en maakt zich op voor een nieuw seizoen met onvergetelijke momenten. Het culinaire seizoen start met de unieke samenwerking tussen Executive Chef Richard van Oostenbrugge en Chef Thomas Bühner, die samen de handen ineen slaan tijdens een 8-gangen ‘Quatre Mains’ diner op zondag 17 september.

Bekroond met de ‘Best of Award of Excellence 2017’ door het gerenommeerde WineSpectator voor haar unieke presentatie en bovenal bijzondere wijnselectie, Bord’Eau is de perfecte locatie voor dit memorabele evenement. 

Pure smaken

Bühner’s vakmanschap heeft alles te maken met de avant-garde, driedimensionale aromatische keuken waarbij de eerste dimensie draait om de pure smaken van het ingrediënt. De tweede dimensie gaat over het bereiden van zijn gerechten. Met zijn motto ‘take your foot off the gas’ refereert hij naar de tijd die hij gebruikt om zijn gerechten te bereiden, maar ook de temperatuur. Zijn derde dimensie betreft de uitgebreide keuken waar hij dagelijks mee werkt.  Samen met de kookstijl van Richard van Oostenbrugge, die de smaak van elk ingrediënt optimaal tot zijn recht laat komen, zorgen zij voor een unieke en onvergetelijke ervaring.

 

Over Thomas Bühner

Thomas Bühner leerde de fijne kneepjes van het vak op de Schweizer Haus in Paderborn en werkte daarna bij Düsseldorf Hilton onder toeziend oog van Günter Scherrer, het Landhaus Scherrer in Hamburg, het Grand Cru Restaurant in Lippstadt, het Restaurant Jörg Müller en bij Harald Wohlfahrt’s Schwarzwaldstube. Hier leerde hij het belang van discipline en werd hij geïnspireerd door de down-to-earth houding en de menselijkheid dat Wohlfahrt liet zien naar zijn werknemers.

In 1991 werd hij Chef bij La Table Restaurant in Dortmund waar hij 5 jaar later werd bekroond met zijn eerste Michelinster, gevolgd door een tweede in 1998. In 2001 werd hij bekroond door Gault&Millau als ‘Rising Star of the Year’ en 5 jaar later werd hij uitgeroepen als ‘Chef of the Year’. Sinds 2006 is hij eigenaar van Restaurant La Vie in Osnabrück. In 2009 ontving hij de accolade voor Relais & Chateaux ‘Grand Chef’ en het lidmaatschap van ‘Les Grandes Tables du Monde’ werd toegekend begin 2010. In 2012 werd Thomas Bühner bekroond met zijn derde Michelinster.

Over Richard van Oostenbrugge

Van Oostenbrugge heeft het vak geleerd in Zwitserland waar hij jaren onder verschillende topchefs zich het koken op hoog niveau eigen heeft gemaakt. Van Oostenbrugge is sinds 2010 Executive Chef van hotel De L’Europe waar hij de keukens van alle restaurants en bars overziet: het met twee Michelinsterren bekroonde Bord’Eau Restaurant Gastronomique, de Europese brasserie met een internationale twist Hoofdstad Brasserie, de zomerse hotspot van Amsterdam Hèt Terras, de authentieke gentlemen’s pub vernoemd naar ’s werelds bekende bierbrouwer Alfred ‘Freddy’ Heineken Freddy’s Bar en de luxe lobby lounge de Promenade.

In 2012 werd Van Oostenbrugge bekroond met zijn eerste Michelinster, gevolgd door een tweede in 2013. In 2014 ontving hij de award voor ‘Best Chef of the Year’ door Gault&Millau. Naast de positieve feedback van de Nederlandse critici, heeft Van Oostenbrugge Bord’Eau Restaurant Gastronomique internationaal op de kaart laten zetten door deel te nemen aan het bekende internationale culinaire programma van KLM, waar hij een maand lang als World Business Class Chef de gerechten heeft bereid op alle internationale vluchten vanaf Schiphol. In september 2015 heeft hij deelgenomen aan het Europese programma van Hangar-7 in Salzburg.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Verzekeraar moet coronaschade Frans restaurant vergoeden

Over het algemeen wordt schade als gevolg van de coronamaatregelen niet gedekt door verzekeraars, maar een Franse rechter heeft bepaald dat een restaurateur recht heeft op compensatie door verzekeraar Axa. Stéphane Manigold heeft in de regio Parijs vier restaurants, waar 52 werknemers in d...

Blog Coronacrisis
"Op een feestdag de horeca weer open, wie bedenkt zoiets?"

Bart Reints Bok is directeur/eigenaar van Charme Hotels, de hotelgroep die 26 hotels onder haar vleugels heeft. Hij houdt dagelijks de Nederlandse hotellerie op de hoogte van het reilen en zeilen in deze roerige tijden; we bellen hem geregeld op om met hem de situatie te bespreken. In dit hoofdstuk ...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Overheid schept duidelijkheid over regels horeca per 1 juni

Hugo de Jonge heeft namens het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport een brief verzonden naar de voorzitters van de verschillende veiligheidsregio's. In de brief worden aanwijzingen voor de coronamaatregelen gegeven. Ook voor de horeca. Hieruit blijkt bijvoorbeeld ook dat de exploitan...

Toerisme Coronacrisis
Boekingen in Nederland overtreffen het wereldgemiddelde

Nu overheden over de hele wereld hun beperkingen verder versoepelen, blijkt uit gegevens van SiteMinder, een platform voor het verwerven van gasten in de wereldwijde hotelindustrie, dat hoteliers niet langer hoeven te voorspellen hoe snel consumenten zullen handelen om te reizen na de COVID-19-pande...

Personeel Coronacrisis
5.000 horecamedewerkers roepen hulp FNV Horeca in sinds sluiting horeca

Sinds de lockdown van de horeca van 16 maart jl. hebben 5.000 horecamedewerkers zich bij FNV Horeca gemeld met vragen en verzoeken om hulp. De meeste vragen gingen over welke rechten en plichten zij hebben sinds hun werklocatie gesloten is. Daarnaast ziet de vakbond een stijgende vraag naar informat...

Branded Content
Vind de route naar jouw gasten

Eindelijk, de restaurants gaan binnenkort weer open. Dat geldt ook voor veel hotels. Langzaam komt de Nederlandse gastvrijheidsindustrie weer tot leven. Wij zien ook weer een stijgende lijn in reserveringen, met name voor hotels buiten de grote steden. Voor alle hotels geldt dat slimme marketing een...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: