Vegetarische smaakexplosie in Waldorf Astoria Amsterdam

29 augustus 2016 | Thijs Jacobs

Goldfinch Brasserie in Waldorf Astoria Amsterdam serveert eind september gedurende drie dagen een gastronomisch 7-gangen vegetarisch menu op topniveau. Amsterdam ontmoet Azië tijdens deze exclusieve diners op vrijdag 30 september, zaterdag 1 oktober en zondag 2 oktober, waarvoor executive chef Sidney Schutte een unieke samenwerking aangaat met zijn befaamde Chinese collega Jason Pan, executive chef van de WUJIE restaurants, bekend als de meest vooruitstrevende vegetarische restaurants in Azië.

Wat beide chefs verbindt is hun passie voor de vernieuwende vegetarische keuken, die elke liefhebber van gastronomie zal weten te verleiden. Het is voor het eerst dat een Nederlandse sterrenchef het initiatief neemt een volledig vegetarisch menu te presenteren van het hoogste culinaire niveau. Wees er snel bij om deze unieke vegetarische smaakexplosie op topniveau mee te beleven. De prijs voor dit 7-gangen menu is 68 euro pp.

Pleitbezorger vegetarische keuken

De variëteit aan vegetarische gerechten in restaurants houdt over het algemeen niet over. Maar zeker op topniveau gebeuren er spannende dingen. Executive chef Sidney Schutte van Waldorf Astoria Amsterdam 2-sterrenrestaurant Librije’s Zusje Amsterdam is een warm pleitbezorger van de vegetarische keuken. Hij wordt geroemd om zijn geraffineerde, uitgebalanceerde smaakcombinaties, de mix van lokale producten en invloeden uit de Aziatische keuken én om zijn creatieve vegetarische gerechten. De uitdaging van het vegetarisch koken op topniveau is wat Sidney betreft gerechten creëren waarin proteïnen niet worden gemist.

 

 

innovatief vegetarisch koken

Bij een bezoek aan het vegetarische WUJIE restaurant in Shanghai raakte Sidney Schutte gefascineerd door de filosofie en het innovatieve vegetarisch koken van de befaamde Chinese executive chef Jason Pan. Jason Pan is in China de onbetwiste Master-chef en ambassadeur van de vegetarische keuken. Sinds 2001 legt hij zich toe op onderzoek en ontwikkeling van de vegetarische keuken. Sidney’s kennismaking met de verrassende, ongekende, (vleesvervangende) technieken vanuit de Aziatische keuken, leidde tot het idee voor een unieke samenwerking en kennisuitwisseling.  

Eind september is het zover en komt Jason Pan, met een team van vijf WUJIE chefs, naar Amsterdam om samen met Sidney Schutte en diens keukenteam een gastronomisch 7-gangen vegetarisch menu samen te stellen. 

Beide chefs zullen elk hun persoonlijke kookstijl en -techniek verwerken in vernieuwende, creatieve signatuurgerechten. Het Amsterdamse team neemt drie gerechten voor zijn rekening, de Chinese chefs bereiden 4 gerechten. De vegetarische symbiose op topniveau wordt van vrijdag 30 september tot en met zondag 2 oktober opgediend in de Goldfinch Brasserie in Waldorf Astoria Amsterdam. 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Column David Bakker
Column: Keizer, koning, kroonprins

Tijdens de opening van HotelTech 2019, bijna een jaar geleden, vroeg dagvoorzitter Jeroen Smit aan de zaal vol hoteliers met welk doel zij voor de hospitalitybranche hadden gekozen? Voor het geld? Of omdat gastvrijheid in je DNA zit? Uit zijn verhaal dat volgde concludeerde ik dat je alleen een gezo ...

Interview Longread
Martin Lindelauf met pensioen: een interview in 41 vragen, deel 3

Na 41 dienstjaren houdt Martin Lindelauf (61) het voor gezien. Hij laat de hotellerie achter zich. In 41 vragen portretteert Hospitality Management de gedreven hotelier. Dit is deel 3 uit de reeks, die uit vier delen bestaat. Het laatste deel volgt over enkele dagen. Je team, was dat groot? ...

Columns
Column: Inzicht in gastvrijheidspsychologie gewenst

Triest nieuws, maar we zullen nog een lange periode moeten dealen met het coronavirus. Alhoewel veel hotels in Nederland deze zomer hebben geprofiteerd van de binnenlandse vakanties gaan we een twijfelachtige herfst en winter tegemoet. Ik ben bang dat een deel van uw gasten een psychologisch ‘ ...

Hotelketens
Hotel Merici Sittard wordt toegevoegd aan Accor hotelmerk MGallery

Hotel Merici Sittard van Black Label Hotels wordt per 1 april 2021 onderdeel van Accor’s MGallery Hotel Collection. Het viersterrenhotel is gevestigd in het voormalige klooster van de zusters Ursulinen aan de Oude Markt in het centrum van Sittard. De franchise partner is de huidige operator, B ...

Toerisme Airbnb
Dit zijn de meest gastvrije plekken in Nederland

Staycations zorgen voor een nieuwe trend. Nederlanders zoeken vaker landelijke gebieden op, waarbij met name Airbnb-gasten in minder bezochte provincies gastvrij ontvangen zijn door hosts. In verband met COVID-19 zijn Nederlanders gevraagd deze herfstvakantie dichtbij huis te blijven. Airbnb spoort ...

Hotelbouwplannen Opening
Boutique hotel WSHS opent in 2021

Iets stilletjes tot leven laten komen. Iets dat er al lang was, maar ineens van zich laat horen. Het is de metamorfose van het oude Weeshuis (1599) in Gouda naar Boutique hotel WSHS; nu nog volop in de steigers, straks een stijlvol toevluchtsoord met internationale allure. Met veel liefde is het mon ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Wat vindt Sander Allegro ervan?
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: