Victor Drai: nachtkoning van Vegas

Auteur: Thijs Jacobs
F&B 25 december 2014
Victor Drai: nachtkoning van Vegas

Victor Drai is nachtclubeigenaar, ondernemer en filmproducer. In de jaren tachtig verwerft hij faam als producer van de film ‘The Woman in Red’ en de cultklassieker ‘Weekend at Bernie’s’. Na zijn Hollywoodavontuur gaat hij verder als eigenaar van een keten van ‘high-profile’ restaurants en nachtclubs. In een stad waar het geld steeds vaker verdiend wordt met restaurants en clubs is Drai een icoon.

Drai is geboren in Casablanca en verlaat school voortijdig om op 14-jarige leeftijd naar Parijs te verhuizen. In 1968 lanceert hij een modelijn, Vicadam, waarmee hij faam verwerft, mede door de velvet jeans. Zijn doel in het leven is om zich te laten omringen door mooie vrouwen, en Drai beseft heel goed dat hij hard moet werken om hun aandacht te krijgen. Zijn plannetje werkt: in 1974 ontmoet Drai de prachtige actrice Jacqueline Bisset in de ‘first class’ van een trans-Atlantische vlucht. Zijn liefde voor haar doet hem besluiten zijn modebedrijf op te doeken en zich in Los Angeles te vestigen. In LA produceert hij zijn films nadat de relatie met Bisset op de klippen is gelopen; Bisset vond het tijdens hun relatie juist fijn dat Drai niet in de filmwereld actief was.  Drai’s stappen in de filmwereld zijn overigens niet zonder resultaat: hij weet Kelly LeBrock, de begeerlijke actrice uit ‘The Woman in Red’, aan de haak te slaan. 

Sean Connery geweigerd

In 1993 – Drai heeft dan inmiddels een relatie met zijn tweede vrouw, Loryn Locklin – wordt zijn eerste kind geboren. Drai verlangt naar meer stabiliteit en opent restaurant Drai’s in LA. Het restaurant wordt een enorme hit: het is al snel dé hangout voor de Hollywood crowd en je kunt er alleen een tafel bemachtigen wanneer je Drai persoonlijk kent. Het verhaal gaat dat Sean Connery een tafel geweigerd werd. Connery liet zich daarna twee jaar niet meer zien.

‘Celebrity-hangout’

En de link met Las Vegas? In 1998 brengt Drai zijn restaurantconcept naar Vegas. Hij betrekt de oude Barbary Coast – een ruimte waarin daarvoor ’s werelds grootste Mc Donald’s zich bevond. Een enigszins uitgeleefde locatie, maar Drai ziet er wel wat in. De locatie is dan ook subliem: precies op de hoek van Flamingo en de Strip. Opnieuw heeft Drai goud in handen: zijn zaak is een ‘instant hit’; iedereen die geen zin had om te slapen, bezocht zijn zaak. Van George Clooney tot Paris Hilton en Leonardo DiCaprio. De kracht van Drai’s concept? Iedereen moet betalen. Ook de grootste sterren. Drai: “Ze kunnen iemand anders vinden om voor ze te betalen, maar ik doe het niet. Als ze boos worden en willen vertrekken, dan zeg ik dat ze dat vooral moeten doen. Zij hebben mijn zaak harder nodig dan ik hen nodig heb.”

Club met waterval

De succesverhalen stapelen zich vervolgens op: van La Bete in Wynn Las Vegas - dat hij omgedoopt heeft tot Tryst en waar zich midden in de club een enorme waterval en een meer bevinden – tot XS nightclub. In 2010 wint deze club de prijs voor ‘New club of the year’ en in 2013 de award voor ‘Mega-Club of the year’. In 2014 opent Drai zijn Drai’s Beach Club & Nightclub in The Cromwell Las Vegas. Dit is zijn parel, zijn droom. “Wanneer mensen het zien, dan willen ze direct terugkomen om te feesten. Geloof me. It’s going to be insane!”

Stevig in het zadel

De woorden van Drai blijken correct: hij wordt in 2014 opgenomen in de Nightclub Hall of Fame. Zijn visie, lef en charme hebben hun vruchten afgeworpen en met de nieuwe ‘rooftop club’ op het dak van The Cromwell en de eerste gay nachtclub van Vegas – Liaison – in 2014 zit Drai weer stevig in het zadel. Victor is de onbetwiste koning van het nachtleven in Vegas.

Drai’s Beach Club & Nightclub

De nieuwste club van Victor Drai en een groot succes. Bovenop de 11e verdieping van The Cromwell regeert Drai vanuit zijn beach club. De ideale locatie voor een spetterend feest, compleet met zwembad, DJ’s en een prachtig uitzicht. Overdag een ‘beach pool party on steroids’ en ’s nachts een ‘high voltage nightclub’. De gasten kunnen relaxen in hun cabana met full HD tv en kijken uit op het zwembad en de palmbomen. De visuals zijn onwaarschijnlijk mooi en de DJ is omgeven door video wall van 270 graden. Altijd al een eigen vuurwerkshow willen hebben? Drai maakt het mogelijk. Vanaf 10.000 dollar mag je je eigen vuurwerkshow afsteken. Het ondergelegen hotel The Cromwell is minder spectaculair: met ‘maar’ 188 kamers is het een relatief klein boutique hotel, waar de kamerprijzen starten bij 179 dollar per nacht. Een verademing voor velen die de grootsheid van de hotels in Las Vegas beu zijn.

HM302014

Overig nieuws