Je hebt gezocht op: Hotelschool den haag

Nieuwe hotel manager en director of operations voor The Dylan Amsterdam
25 januari 2024Nieuws

Nieuwe hotel manager en director of operations voor The Dylan Amsterdam

Sam Hilkens is gestart als director of operations, en Robbert van Rijsbergen als hotel manager voor The Dylan Amsterdam. Beide werken al geruime tijd...

Wat doet een robot met gasttevredenheid? U hoort het op HotelSummit 2023
16 oktober 2023Nieuws

Wat doet een robot met gasttevredenheid? U hoort het op HotelSummit 2023

Het researchcenter van Hotelschool Den Haag doet al jaren onderzoek naar gastvrijheid. Als psychologe richt Daphne Dekker zich specifiek op de psychol...

Boeklancering Quality Lodgings: QL Guide 2023
28 september 2022Nieuws

Boeklancering Quality Lodgings: QL Guide 2023

Op maandag 26 september reikte Quality Lodgings de eerste exemplaren uit van de nieuwe QL Guide 2023 tijdens het QL Year Event in Leerhotel het Kloost...

Jan-Paul Kroese nieuwe GM van Grand Hotel Amrâth Amsterdam
21 juli 2022Nieuws

Jan-Paul Kroese nieuwe GM van Grand Hotel Amrâth Amsterdam

Amrâth Hôtels heeft per 1 augustus Jan-Paul Kroese aangesteld als nieuwe General Manager van het 5-sterren Grand Hotel Amrâth Amster...

8 jaar geleden in Hospitality Management: Revenue Management
13 augustus 2021Nieuws

8 jaar geleden in Hospitality Management: Revenue Management

Hospitality Management blaast dit jaar dertig kaarsjes uit. Dat mag gevierd worden en dat doen we dan ook uitgebreid! Iedere week publiceert de redact...

Erfgoedexploitatie - HotSpots dankzij SpotOn programma's en verdienmodellen
3 augustus 2021Nieuws

Erfgoedexploitatie - HotSpots dankzij SpotOn programma's en verdienmodellen

Dit is het laatste artikel in de reeks ‘Erfgoed: Onbetaalbare charme of nieuw verdienmodel?’ Eerder verschenen artikelen over religieus, m...

"Wij hadden begin vorig jaar zo'n 120 huwelijken in de boeken staan"
21 mei 2021Nieuws

"Wij hadden begin vorig jaar zo'n 120 huwelijken in de boeken staan"

Het is alsof de monumentale ingangspoort van dit landgoed, aan het begin van een schaduwrijke oprijlaan, het jachtige leven buitensluit. In de kasteel...

"De nieuwe CEO moest zelf een ondernemer zijn"
12 maart 2021Nieuws

"De nieuwe CEO moest zelf een ondernemer zijn"

Het pentagram (een vijfpuntige ster) is een van de oudste symbolen die we kennen. Het bestond al meer dan zesduizend jaar geleden. Het pentagram en de...

Studenten aan het woord: Lucia Cabot
23 december 2020Nieuws

Studenten aan het woord: Lucia Cabot

De jeugd heeft de toekomst. In deze zesdelige serie laat Hospitality Management zes studenten in de hospitalitybranche aan het woord. Zij geven hun vi...

De woelige baren van 2020
4 november 2020Nieuws

De woelige baren van 2020

‘Te midden van de paarse heiden, waar samenstromen Mark en Aa’… Zo begint een lied uit 1929 dat sinds september 1991 het offici&eum...

Hotelmanagers welkom in de zorg:  "Oprecht contact maakt voor mij het verschil"
31 oktober 2020Nieuws

Hotelmanagers welkom in de zorg: "Oprecht contact maakt voor mij het verschil"

Bart van der Ven, locatiemanager bij WoonZorgcentra Haaglanden (WZH), is verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van het woonzorgcentrum WZH Schoor...

Presentatie HOSTA 2020 rapport dinsdag 8 september
2 september 2020Nieuws

Presentatie HOSTA 2020 rapport dinsdag 8 september

Op dinsdag 8 september om 15.00 uur organiseren Horwath HTL en ABN AMRO live vanuit Circl in Amsterdam het Horwath HTL Hotel Event 2020, waarin het ni...

Rick Claus: ''Er is te veel hotelaanbod''
21 februari 2020Nieuws

Rick Claus: ''Er is te veel hotelaanbod''

In deze editie van Hospitality Management mogen we best weer eens verzuchten: Wat vliegt de tijd! Het is immers december. Zoals de oude Romeinen zeide...

Portret: F&B Manager Luuk Rijnders
24 juli 2019Nieuws

Portret: F&B Manager Luuk Rijnders

Begin dit jaar werd Luuk Rijnders (30 jaar) aangesteld als nieuwe F&B Manager bij Hotel Arena. Door zijn motivatie, enthousiasme en oog voor servi...

White paper: Hoe ziet de hotellerie er in 2020 uit?
10 mei 2019Nieuws

White paper: Hoe ziet de hotellerie er in 2020 uit?

Op 28 en 29 maart 2019 organiseerde Hotelschool Den Haag een onderzoekssymposium over de toekomst van de gastvrijheid, met als thema: talenten voorber...

Blog Coen Schelfhorst: Hardware en software in balans
7 mei 2019Nieuws

Blog Coen Schelfhorst: Hardware en software in balans

Hoe ontwikkel je eigenlijk een hotelconcept? Vraag dat maar eens aan de bedenkers van bijvoorbeeld CitizenM,  Mama Shelter, het Volkshotel of Zok...

Daniel Kaan en Alexander Claus treden toe tot directie Claus Company
12 november 2018Nieuws

Daniel Kaan en Alexander Claus treden toe tot directie Claus Company

Per 1 oktober jl. bestaat de directie van Claus Company uit drie directieleden. Na het afscheid van Leo Claus wordt CEO Rick Claus versterkt door Alex...

Interview Bart Reints Bok, directeur Charme Hotels
2 november 2018Nieuws

Interview Bart Reints Bok, directeur Charme Hotels

Pal naast een kroondomein ligt Charme Hotel Oranjeoord (Hoog Soeren). Het hotel-restaurant heet Hoogheid, dus de link met ons koningshuis zal niemand...

Column Sander Allegro: vijf keer raak
17 oktober 2018Nieuws

Column Sander Allegro: vijf keer raak

“De hotelindustrie verliest de controle over haar eigen kamervoorraad.” Dat was een van de belangrijkste – wat apocalyptisch aandoen...

Karin van den Berg, GM Hilton Rotterdam: "Ik geloof niet in het glazen plafond"
8 mei 2018Nieuws

Karin van den Berg, GM Hilton Rotterdam: "Ik geloof niet in het glazen plafond"

Karin van den Berg zet zich bij Hilton in om vrouwelijk talent in de organisatie te stimuleren om kansen te grijpen. “Ik geloof niet zozeer in...

Hotello’s behoren tot de gelukkigste mensen van Nederland
3 mei 2018Nieuws

Hotello’s behoren tot de gelukkigste mensen van Nederland

Geluk wordt wetenschappelijk omschreven als een staat van tevredenheid of vreugde en kan voor elke individu anders zijn. Een reden voor HotelloTOP om...

Interview Stayokay: campingsfeer in een hotelomgeving
14 maart 2018Nieuws

Interview Stayokay: campingsfeer in een hotelomgeving

Marijke Schreiner is directeur van Stayokay. Een kordate, vlotte vrouw die boegbeeld is van een frisse organisatie met een rijke historie. Het jeudher...

Interview: Rogier Braakman wil met Pillows Europa veroveren
9 november 2017Nieuws

Interview: Rogier Braakman wil met Pillows Europa veroveren

Twee maanden geleden betrok IHMG een nieuw kantoor in het bruisende 'Creative Valley' in Utrecht. Een gebouw waarin ruimtes worden gedeeld en je de en...

Interview Hotel de Sterrenberg: Een stadje in een dorp
26 oktober 2017Nieuws

Interview Hotel de Sterrenberg: Een stadje in een dorp

Vroeger had je een liedje - een 'hit' - waarin hét bezongen werd: 't Zijn de kleine dingen die het doen, die het doen... (Saskia & Serge) Neem nou de...

Airbnb noemt cijfers toename verhuur Amsterdam misleidend
3 mei 2017Nieuws

Airbnb noemt cijfers toename verhuur Amsterdam misleidend

Airbnb noemt de cijfers die uit het onderzoek van vastgoedadviseur Colliers International en de Hotelschool Den Haag over de toename van de vuurhuur v...

Amsterdam organiseert bijeenkomst over duurzaamheid voor hotels
25 april 2017Nieuws

Amsterdam organiseert bijeenkomst over duurzaamheid voor hotels

Op dinsdagmiddag 9 mei organiseert de gemeente Amsterdam een inspiratiebijeenkomst over duurzaamheid voor hotels. Tijdens de bijeenkomst krijgen hotel...

Onderzoek naar hotel-restaurant & revenue management. Doet u mee?
25 januari 2017Nieuws

Onderzoek naar hotel-restaurant & revenue management. Doet u mee?

Er zijn meerdere technieken om aan revenue management te doen. Het doel is helder. Hoe  genereer je meer omzet en hoe laat je je hotel-restaurant...

Interview Van der Valk Hotel Assen: Vreemde eend in de bijt
20 december 2016Nieuws

Interview Van der Valk Hotel Assen: Vreemde eend in de bijt

Een ‘Van der Valk’? Dat is toch niet spannend? Aan de snelweg in Assen? Dat is helemáál niet spannend. Toch? Nou, er staat d...

Hospitality Management 25 jaar: Interview Caro van Eekelen (2009)
26 augustus 2016Nieuws

Hospitality Management 25 jaar: Interview Caro van Eekelen (2009)

Hospitality Management bestaat 25 jaar. Wekelijks blikken wij terug op interviews die de aandacht trokken. Ditmaal een interview met Caro van Eekelen,...

Hospitality Management 25 jaar: interview met hotelschoolstudenten (1996)
19 augustus 2016Nieuws

Hospitality Management 25 jaar: interview met hotelschoolstudenten (1996)

Hospitality Management bestaat 25 jaar. Wekelijks blikken wij terug op interviews die de aandacht trokken. Ditmaal een interview uit 1996. In dit item...

Hospitality Management 25 jaar: Claus Company; Marriott
22 juli 2016Nieuws

Hospitality Management 25 jaar: Claus Company; Marriott

Hospitality Management bestaat 25 jaar. Tijd om terug te blikken op interviews die de aandacht trokken. Dit keer aandacht voor een artikel uit 2005, w...

Airbnb groeit enorm in Amsterdam
8 juni 2016Nieuws

Airbnb groeit enorm in Amsterdam

De populariteit van Airbnb blijkt zich te concentreren in het centrum van Amsterdam, waarbij 70% van de overnachtingen worden geboekt in de top 5 wi...

30 procent van al het voedsel gaat verloren
1 juni 2016Nieuws

30 procent van al het voedsel gaat verloren

Met de aandacht die er vandaag de dag bestaat voor duurzaamheid en milieu, is het moeilijk te begrijpen dat nog steeds een derde van het voedsel in de...

Hospitality Management 25 jaar: interview Etienne Verkerk
29 april 2016Nieuws

Hospitality Management 25 jaar: interview Etienne Verkerk

Hospitality Management bestaat 25 jaar. Tijd om terug te blikken op interviews die de aandacht trokken. Het gesprek met Etienne Verkerk van Hampshir...

Hotels moeten geen Airbnb gaan spelen
28 april 2016Nieuws

Hotels moeten geen Airbnb gaan spelen

Waarom is Airbnb succesvol? Hoe is het mogelijk dat een onderneming zo aanslaat bij toeristen, met name bij citytrips, en zo exponentieel groeit? Airb...

Rabobank: Gastvrij personeel verdient zich terug
15 april 2016Nieuws

Rabobank: Gastvrij personeel verdient zich terug

Voor veel horeca-ondernemingen zijn medewerkers het belangrijkste kapitaal. De medewerker is hét visitekaartje van het bedrijf, maar kan ook de groo...

De perfecte match
22 december 2015Nieuws

De perfecte match

Het vinden van het juiste personeel is voor veel horecabedrijven een grote uitdaging. Vaak staan er wel een aantal vacatures open. Naast de vraag naar...

Afscheid Marcel van Aelst bij Okura
28 september 2015Nieuws

Afscheid Marcel van Aelst bij Okura

Afgelopen vrijdag heeft Marcel P. van Aelst (67) afscheid genomen als President en statutair directeur van Hotel Okura Amsterdam. Als general manage...

Nieuw Good Hotel Amsterdam geopend
22 juli 2015Nieuws

Nieuw Good Hotel Amsterdam geopend

Het Good Hotel Amsterdam is een nieuw hotelconcept geïnitieerd door de Good Hospitality Group. Het hotel zal slechts een jaar als popup hotel funger...

Wedloop ondermijnt onderscheidend vermogen
4 mei 2015Nieuws

Wedloop ondermijnt onderscheidend vermogen

Uit hoeveel verschillende hoofdkussens laat u uw gasten kiezen? Biedt u in-room entertainment zoals een Playstation aan? Overigens, de iPhone docking...