Je hebt gezocht op: cloud
“Gasten kunnen bij ons buffet 150 tot 200 verschillende combinaties maken”
Corendon Hotels & Resorts ontvangt in zijn twee all-inclusive hotels Mangrove Beach en The Rif op Curaçao op dagelijkse basis bijna 2.000 g...

Foruminvest verkoopt duurzaam Ruby hotel in Rotterdam aan het Bouwinvest Hotel Fund
Projectontwikkelaar Foruminvest en het Bouwinvest Hotel Fund hebben overeenstemming bereikt over de verkoop van het nieuwe Ruby hotel aan de Rotterdam...
“Het succes van Brass Boer betekent dat we de goede keuze hebben gemaakt”
Te midden van de vele resorts en hotels op Curaçao onderscheidt Blue Bay Curaçao Golf & Beach Resort zich op meerdere fronten. Het r...

Restaurant-Bar Mystique opent 1 augustus in het Efteling Grand Hotel
Het Efteling Grand Hotel, waar de Efteling de hoogste kwaliteit van luxe gaat aanbieden, herbergt vanaf 1 augustus twee nieuwe unieke restaurants. Bij...
De vis die niet welkom was, maar wel op je bord ligt
In de kleurrijke huizen van Kúra Hulanda Village, de ‘Hollandse binnenplaats’ in hartje Willemstad op Curaçao, zitten restau...

“Het merk is de doorslaggevende factor”
De hotellerie is een internationale business. In de rubriek 'De Correspondenten' vertellen vijf Nederlandse hoteliers – werkzaam in het buitenla...

Klaar voor de storm? De gevolgen van de handelsoorlog voor de Nederlandse gastvrijheidssector
Met de inhuldiging van Trump in januari van dit jaar is ook het startschot gegeven voor de inzet van invoerheffingen als instrument in de buitenlandse...

Slimme AI-tools voor hoteliers: directe boekingen stimuleren én commissiekosten besparen
In een tijd waarin distributiekosten steeds verder oplopen en OTA’s een stevig deel van de marges opslokken, zoeken steeds meer hotels naar mani...

“Nederlandse hoteliers vragen vrijwel nooit om die certificaten”
Deuren en sloten spelen een grote rol in de brandveiligheid van een hotel: middels deuren is het mogelijk om compartimenten te creëren waardoor e...

Sander Allegro: Stille Luxe
Je zou het niet zeggen als je Trump hoort schreeuwen en daarbij zijn interieurvoorkeuren in ogenschouw neemt: de tijden van glitter en grandeur zijn o...
"Grote hotels nemen beslissingen die invloed hebben op kleinere hotels"
In april opende het Haagse Paleis Hotel weer de deuren. Na een verbouwing van vijf maanden is het een echt Arq Hotel geworden: huiselijk, warm é...

Wie mag hier eigenlijk de handtekening zetten?
In de dagelijkse praktijk van het ondernemingsrecht komt het vaker voor dan je denkt: een besluit wordt genomen of een contract wordt getekend, en pas...

Ewout Hoogendoorn: AT - Artificial Touch
We willen zo graag dat Artificial Intelligence menselijk is, dat we het gewoon maar gaan geloven. Gaan de robots ons overheersen? Oei, wat een spannen...

Ruim helft Nederlanders overnachtte in afgelopen drie jaar in hotel in eigen land
Meer dan de helft (52 procent) van de Nederlanders heeft in de afgelopen drie jaar overnacht in een hotel in eigen land. Van der Valk en Fletcher Hote...

Rosewood Amsterdam opent officieel de deuren: “Gedenkwaardig moment voor ons merk”
Gevestigd in het historische voormalige Paleis van Justitie, markeert Rosewood Amsterdam de intrede van het merk in Nederland. Dit iconische pand is d...

NH Collection viert 10-jarig bestaan met exclusief ontbijt van sterrenchefs
NH Collection Hotels & Resorts, onderdeel van Minor Hotels, viert dit jaar zijn 10-jarig jubileum. Om deze mijlpaal te markeren, werkt het merk sa...
Frans Hazen neemt langzaam afstand: “Er komt maar één general manager, dat is Imad”
De naam Frans Hazen is al ruim veertig jaar onlosmakelijk verbonden aan Grand Hotel De Draak in het centrum van Bergen op Zoom. Op 6 december van het...

De toekomst van de hotellerie: hoteliers, maak bewuste keuzes!
Eind 2024 organiseerde Ginder - voor het tweede jaar op rij - een inspiratiebijeenkomst met een kleine groep hoteliers. Een bijeenkomst vol kennisdeli...

Robin Bruggeman: The White Lotus Effect
Net als miljoenen anderen zat ik de afgelopen anderhalve maand elke week met smart te wachten op een nieuwe aflevering van The White Lotus. Voor degen...

“De NAVO-top is een katalysator voor waardecreatie op lange termijn”
Op 24 en 25 juni is het World Forum in Den Haag dé bestemming voor de NAVO-top. Deze top brengt niet alleen logistieke uitdagingen en een veili...

“Het sterrensysteem hier ligt op zijn gat”
De hotellerie is een internationale business. In de rubriek 'De Correspondenten' vertellen vijf Nederlandse hoteliers – werkzaam in het buitenla...
Optimale zonwering zorgt voor meer gasten
"Ons doel is het onmogelijke mogelijk te maken", zegt Maximilian Andys, hoofd van de contract divisie bij Glatz, die zich bezighoudt met vastgoed...
De NAVO-top: congres met enorme impact op de Haagse hotellerie
Op 24 en 25 juni is het World Forum in Den Haag dé bestemming voor de NAVO-top. Deze top brengt niet alleen logistieke uitdagingen en een veili...

Het effect van menstruatieproducten op de gastbeleving
86 procent van de vrouwen herkent het: zittend op het toilet van hun favoriete restaurant ontdekken ze dat ze geen menstruatieproducten bij zich hebbe...

Ewout Hoogendoorn: Trumpoetin tijdperk
2 miljoen niet-Trumptrouwe ambtenaren krijgen een paar stuivers mee en moeten opzouten. Zal me niet verbazen als er binnenkort een weigerachtige hoge...

“Wij willen elke dag geweldige service leveren en zoeken partners die hetzelfde doen”
voco is onderdeel van de IHG-groep (InterContinental Hotels Group). De IHG-groep telt wereldwijd 19 merken en meer dan 6000 hotels. Binnen de groep is...

Een loyale hotelgast levert marge en kapitaal
In een tijd waarin boekingsplatforms een groot deel van de hotelboekingen domineren en marges onder druk staan, zoeken hotelketens wereldwijd naar man...
Soenil Bahadoer opent restaurant in toekomstig Hiltonhotel Kasteel Gemert
Soenil Bahadoer, eigenaar van het befaamde tweesterrenrestaurant De Lindehof in het Brabantse Nuenen, opent deze zomer restaurant GEM, een gloednieuw...

Sander Allegro: Party Time!
Het geschatte effect van de concerten van André Rieu op de economie van Maastricht wordt inmiddels op het dubbele geschat van dat van Kunstbeur...

“Ik had jou wel een goede kandidaat gevonden als minister van toerisme”
“De hotellerie is conservatief.” “High tech verdringt high touch in het hotel.” “Corona zal de zakelijke hotelmarkt blij...

“Het idee dat de hotellerie per definitie conservatief is, is achterhaald”
“De hotellerie is conservatief.” “High tech verdringt high touch in het hotel.” “Corona zal de zakelijke hotelmarkt blij...

ProWein 2025: Ontdek de smaak van morgen
ProWein wordt in 2025 opnieuw het hoogtepunt van de internationale wijn- en distilleerindustrie. Onder het motto 'Ontdek de smaak van morgen' presente...

"Horeca belangrijker dan de agrarische sector"
Op de bijeenkomst donderdagmiddag van Las Hotellas en EHMA in het Grand Hotel Amrâth Kurhaus vond een panelgesprek plaats onder leiding van Jos...

Independent Hotel Show Awards uitgereikt: dit zijn de winnaars
Tijdens de vijfde editie van de Independent Hotel Show Amsterdam werden dinsdagavond 11 maart de Independent Hotel Show Awards uitgereikt. Zowel Nick...

Robin Bruggeman: Meer hotels, minder kosten
Eind januari was ik aanwezig bij de lancering van de nieuwe Quality Lodgings-gids. Een feestelijke middag bij Hotel Restaurant De Echoput, met, naast...
“Als het verkeerd gaat, is deze zaak in je eentje bijna niet meer recht te trekken”
De een, Rick Polman (51), is al zo’n 25 jaar directeur van Van der Valk Hotel Eindhoven. De ander, Britt Polman (28), werd letterlijk in het hot...

Nederlandse hotels ontvingen in 2024 ruim 33 miljoen gasten
In 2024 verbleven er 51,7 miljoen gasten in de Nederlandse hotels en op de campings en huisjesterreinen. Dat is bijna 5 procent meer dan in 2023. De g...

Neem de controle over uw energiekosten terug met Passenergy
De nieuwste innovatieve oplossing van Passman regelt automatisch de temperatuur in elke kamer om uw verbruik te optimaliseren. De Passman Group&...

Githa van Vilsteren nieuwe algemeen directeur Landgoed De Wilmersberg
Boudewijn van Vilsteren heeft zijn vertrek aangekondigd bij Landgoed De Wilmersberg, hij wordt als opvolger van Marc van Gulick de nieuwe directeur bi...

Mehrsa Ghadiri: Gastvrijheid begint binnen
De horeca van nu is een wereld van tegenstrijdigheden. Terwijl we kampen met personeelstekorten, houden veel bedrijven vast aan een werkcultuur die we...