Je hebt gezocht op: duurzaam
“Gasten kunnen bij ons buffet 150 tot 200 verschillende combinaties maken”
Corendon Hotels & Resorts ontvangt in zijn twee all-inclusive hotels Mangrove Beach en The Rif op Curaçao op dagelijkse basis bijna 2.000 g...

Nespresso benoemt Saskia van Wees tot commercieel directeur B2B
Nespresso heeft Saskia van Wees benoemd als Commercieel Directeur B2B. In deze rol geeft zij leiding aan de B2B-divisie van Nespresso Nederl...

Waarom verlichting cruciaal is voor jouw restaurant
Verlichting doet in een restaurant veel meer dan alleen de ruimte verlichten: het beïnvloedt hoe je gasten zich voelen, hoe lang ze blijven, wat...

WorldHotels voegt The Florian Amsterdam Schiphol Airport toe aan Crafted Collection
WorldHotels, een merk binnen het netwerk van BWH Hotels, breidt haar collectie in Nederland uit met een nieuwe aanwinst: The Florian Amsterdam Schipho...

Foruminvest verkoopt duurzaam Ruby hotel in Rotterdam aan het Bouwinvest Hotel Fund
Projectontwikkelaar Foruminvest en het Bouwinvest Hotel Fund hebben overeenstemming bereikt over de verkoop van het nieuwe Ruby hotel aan de Rotterdam...

Eerste Conscious Hotel buiten Amsterdam opent in september de deuren
Op 12 september opent Conscious Hotels haar eerste locatie buiten Amsterdam: Conscious Hotel Oudegracht. Het boutiquehotel met 46 kamers is gevestigd...

Relais & Châteaux roept chefs op om bedreigde soorten van menu’s te halen
In het kader van één van haar twaalf duurzaamheidsbeloften, ‘In Harmonie met al het Leven op Aarde’, onderschreven door UNES...

Restaurant Vermeer in NH Barbizon Palace presenteert nieuw concept en Wijnkamer
Er waait een frisse wind door Restaurant Vermeer. Sinds de opening in 1988 staat Vermeer bekend om zijn culinaire verfijning, vakmanschap en creativit...

Eerste opening na overname door Conscious Group: Hotel V in Amsterdam
Op 1 augustus 2025 opent Hotel V haar nieuwste en meest duurzame locatie tot nu: Hotel V Oosterpark - by Conscious. Het viersterrenhotel – met 8...

De Echoput en Jonathan Zandbergen openen uniek restaurant
Op vrijdag 27 juni 2025 opent het Wild Atelier haar deuren: een intiem fine dining restaurant van De Echoput en Meesterkok Jonathan Zandbergen. Met sl...

Topontwerpers creëren exclusieve garderobe voor Rosewood Amsterdam
Rosewood Amsterdam heeft By Rockland, specialist in corporate fashion, gevraagd voor het maken van alle kleding voor het personeel. Het Amsterdamse mo...

Thermae 2000 investeert fors in gastbeleving
Na groot onderhoud aan de binnenzijde van een van de iconische piramides, heropent Thermae 2000 zaterdag 31 mei de deuren van haar binnenbaden. Tijden...

Vooruitblik op GRF 2025: inzichten, inspiratie en leiderschap voor de hospitality van morgen
Op 4 juni komt de hospitalitybranche bijeen in Amsterdam voor het allereerste Global Revenue Forum in Nederland. Wat kunnen deelnemers verwachten? Een...

Sander Allegro: Stille Luxe
Je zou het niet zeggen als je Trump hoort schreeuwen en daarbij zijn interieurvoorkeuren in ogenschouw neemt: de tijden van glitter en grandeur zijn o...

Hotelschool The Hague organiseert EuroCHRIE 2025, conferentie voor hospitality en toerisme
Van 10 tot en met 13 november 2025 komen hospitalityprofessionals, docenten en onderzoekers uit de hele wereld samen in Den Haag, waar Hotelschool The...
"Grote hotels nemen beslissingen die invloed hebben op kleinere hotels"
In april opende het Haagse Paleis Hotel weer de deuren. Na een verbouwing van vijf maanden is het een echt Arq Hotel geworden: huiselijk, warm é...
Jan Hein Simons: is Amsterdam klaar voor ultraluxe hotels?
Ultraluxe – het absolute toppunt van gastvrijheid, waarbij alles draait om personalisatie, discretie en exceptionele kwaliteit. Steden als New Y...

Golden Tulip Hotel Central viert 120-jarig jubileum
Woensdagmiddag 14 mei nam wethouder Ralph Geers het eerste exemplaar van het feestelijke jubileummagazine ter gelegenheid van het 120-jarig jubileum v...

Rosewood Amsterdam opent officieel de deuren: “Gedenkwaardig moment voor ons merk”
Gevestigd in het historische voormalige Paleis van Justitie, markeert Rosewood Amsterdam de intrede van het merk in Nederland. Dit iconische pand is d...

AccorInvest gaat verder als Essendi
AccorInvest verandert van naam en gaat voortaan verder als Essendi. De naamswijziging markeert de afronding van een bredere herstructurering die in 20...

Renaissance Amsterdam Schiphol Airport Hotel behaalt Green Key Gold
Het Renaissance Amsterdam Schiphol Airport Hotel heeft een belangrijke mijlpaal bereikt: het hotel heeft het Green Key Gold certificaat behaald. Dit i...

Specht Bar & Lounge brengt nieuwe en levendige ontmoetingsplek naar Renaissance Amsterdam Hotel
In het midden van de bruisende stad opent Renaissance Amsterdam Hotel de deuren van Specht Bar & Lounge - een warme, uitnodigende hotel bar waar h...
Booking.com: Nederlanders zien duurzaam reizen als waardering voor lokale cultuur
Voor het tiende jaar op rij presenteert Booking.com het jaarlijkse onderzoek naar de sociale en ecologische impact van reizen. Op basis van inzichten...

“In sommige regio’s wordt al ‘nee’ gezegd tegen nieuwe drinkwateraansluitingen”
Voor gasten en hoteliers is water er doorgaans ‘gewoon’ wanneer de kraan wordt opengedraaid. Om heel Nederland te voorzien van drinkwater...

Slaan eerste paal startsignaal voor bouw Spaarnwoude Park Hotel
Onder toeziend oog van gasten van de golfbaan, veel leden van het bouwteam en andere genodigden sloeg Hans de Wijs, directeur van Heerenstede Vastgoed...

“Het sterrensysteem hier ligt op zijn gat”
De hotellerie is een internationale business. In de rubriek 'De Correspondenten' vertellen vijf Nederlandse hoteliers – werkzaam in het buitenla...

Van der Valk Hotel Amsterdam Amstel kookt volgens nieuwe principes
Van der Valk Hotel Amsterdam Amstel start deze week met het koken volgens de nieuwe Biodiversiteit Op Je Bord (BOJB) principes van Dutch Cuisine. Op d...

Het effect van menstruatieproducten op de gastbeleving
86 procent van de vrouwen herkent het: zittend op het toilet van hun favoriete restaurant ontdekken ze dat ze geen menstruatieproducten bij zich hebbe...

Duurzaam F&B Event van Green Hotel Club inspireert hotelsector
Tijdens het tweede jaarlijkse Sustainable Food & Beverage Inspiration Event, georganiseerd door de Green Hotel Club, kwamen meer dan vijftig F&...

“Wij willen elke dag geweldige service leveren en zoeken partners die hetzelfde doen”
voco is onderdeel van de IHG-groep (InterContinental Hotels Group). De IHG-groep telt wereldwijd 19 merken en meer dan 6000 hotels. Binnen de groep is...

Btw-verhoging betekent een winstverlies van maximaal 80% voor hotels in de grensregio
Koninklijke Horeca Nederland maakt zich grote zorgen over de impact van de btw-verhoging op logies van 9- naar 21 procent, met name voor hotels in de...

Feestelijke heropening Stayokay Amsterdam Stadsdoelen: historisch erfgoed in een nieuw jasje
Gisteren, dinsdag 18 maart, vond de officiële heropening van Stayokay Amsterdam Stadsdoelen aan de Kloveniersburgwal plaats. Dit iconische hostel...

Restaurant Judith opent haar deuren in Kasteel Engelenburg
Restaurant Judith opent op 19 maart haar deuren in Kasteel Engelenburg en introduceert een verfijnde culinaire beleving met een moderne interpretatie...

Opening Bent: boutiquehotel en restaurant met duurzame glamour
In de eerste week van mei opent Bent haar deuren in het pittoreske Oisterwijk, direct aan het Van Esschenven. Dit boutiquehotel is een initiatief van...

Strenge voorschriften en hoge bezettingsgraden: “Wij zitten op 92 procent”
Met douches en toiletten op iedere kamer en voorzieningen als restaurants en bars, zijn veel hotels al op dagelijkse basis bezig met hun waterverbruik...

“Het idee dat de hotellerie per definitie conservatief is, is achterhaald”
“De hotellerie is conservatief.” “High tech verdringt high touch in het hotel.” “Corona zal de zakelijke hotelmarkt blij...

Nederlandse chef Richard Ekkebus ontvangt derde Michelinster bij The Landmark Mandarin Oriental
Richard Ekkebus heeft donderdagavond tijdens de presentatie van de Michelingids voor Hong Kong en Macau met zijn restaurant Amber een derde Michelinst...

ProWein 2025: Ontdek de smaak van morgen
ProWein wordt in 2025 opnieuw het hoogtepunt van de internationale wijn- en distilleerindustrie. Onder het motto 'Ontdek de smaak van morgen' presente...

NH Hotels & Resorts introduceert vernieuwd ontbijt voor alle 211 hotels
NH Hotels & Resorts lanceert een nieuw ontbijtconcept met focus op duurzaamheid, variatie en lokale producten. Het merk serveert jaarlijks acht mi...
IHG opent eerste merkhotel zonder CO2-uitstoot in samenwerking met Zeal Hotels
IHG Hotels & Resorts heeft voco Zeal Exeter Science Park geopend, IHG's eerste branded net zero* carbon hotel, in samenwerking met Zeal Hotels en...