Je hebt gezocht op: keuken

Batterijhotels: van kostenpost naar verdienmodel?
2 oktober 2025Nieuws

Batterijhotels: van kostenpost naar verdienmodel?

De afgelopen jaren hebben veel hoteliers geïnvesteerd in zonnepanelen. Logisch, want de businesscase leek waterdicht: hoge energieprijzen, subsid...

Michelin voegt vlak voor Sterrenceremonie 12 restaurants toe aan gids
25 september 2025Nieuws

Michelin voegt vlak voor Sterrenceremonie 12 restaurants toe aan gids

De inspecteurs van Michelin Nederland hebben twaalf restaurants opgenomen in de Nederlandse versie van de gids. Deze nieuwe restaurants krijgen meteen...

"Het is niet zo dat wat ik zeg goed is omdat ik aan het hoofd sta"
19 september 2025Nieuws

"Het is niet zo dat wat ik zeg goed is omdat ik aan het hoofd sta"

Al op jonge leeftijd wist Dodi Koops zeker dat ze de hotellerie in wilde. Inmiddels is ze 26 en draait ze als assistant general manager volop mee in h...

DoubleTree by Hilton Rotterdam Centre en Haven Hotel Rotterdam officieel geopend
19 september 2025Nieuws

DoubleTree by Hilton Rotterdam Centre en Haven Hotel Rotterdam officieel geopend

DoubleTree by Hilton Rotterdam Centre en Haven Hotel Rotterdam, Curio Collection by Hilton hebben op donderdag 18 september officieel hun deuren geope...

Vergrijzing: hoezo een probleem? Niet voor hotels!
18 september 2025Nieuws

Vergrijzing: hoezo een probleem? Niet voor hotels!

Nederland vergrijst in rap tempo. Het leidt tot grote problemen in meerdere sectoren. Zo dreigt een nijpend tekort aan seniorenwoningen en is de vraag...

Wat een boomhut en een tegelpad zeggen over financieel hotelmanagement
17 september 2025Nieuws

Wat een boomhut en een tegelpad zeggen over financieel hotelmanagement

Op welke KPI's stuurt u als hotelier en wat is een gezonde buffer om eventuele tegenslagen op te vangen? Twee ervaren hoteliers, Rik Hüsken van H...

Hoteliers op Texel: “We concurreren meer om personeel dan om gasten”
12 september 2025Nieuws

Hoteliers op Texel: “We concurreren meer om personeel dan om gasten”

Wie aan Texel denkt, ziet brede stranden, lammetjes in de wei en een ontspannen vakantiesfeer. Ondernemen op een eiland vraagt echter om constante aan...

Restaurant Ovum in Nidum Boetiekhotel presenteert nieuwe chef-kok
10 september 2025Nieuws

Restaurant Ovum in Nidum Boetiekhotel presenteert nieuwe chef-kok

Sinds augustus staat chef-kok Maikel van Veen aan het roer van restaurant Ovum in Grave. Met zijn jarenlange ervaring in diverse sterrenrestaurants br...

Carlton Beach Hotel Scheveningen opent na renovatie met nieuw restaurant
9 september 2025Nieuws

Carlton Beach Hotel Scheveningen opent na renovatie met nieuw restaurant

Na een ingrijpende renovatie heeft het Carlton Beach Hotel in Scheveningen een volledige metamorfose ondergaan. Met een vernieuwd interieur, een fonke...

Elements by Dutchen opent 2 januari 2026 op Terschelling
9 september 2025Nieuws

Elements by Dutchen opent 2 januari 2026 op Terschelling

Op 2 januari 2026 opent Elements by Dutchen: een intieme en stijlvolle hideaway op Terschelling. Hoog in de duinen, direct aan het strand van Formerum...

SVH verbreedt koers naar Horeca & Hospitality
9 september 2025Nieuws

SVH verbreedt koers naar Horeca & Hospitality

Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) kondigt vandaag een belangrijke stap aan in haar ontwikkeling: waar de H in SVH tot nu toe uitsluitend voor Hore...

Robin Bruggeman: Hoe je het peloton voorblijft, ook als hotelier
8 september 2025Nieuws

Robin Bruggeman: Hoe je het peloton voorblijft, ook als hotelier

Joop Zoetemelk zei het 45 jaar geleden al: de Tour de France win je in bed. Dat is anno 2025 nog altijd waar, al komt er tegenwoordig wel wat meer bij...

Lichttoren wordt nieuw zakelijk knooppunt in hartje Eindhoven
22 augustus 2025Nieuws

Lichttoren wordt nieuw zakelijk knooppunt in hartje Eindhoven

De iconische Lichttoren in het centrum van Eindhoven biedt nu een complete oplossing voor zakelijke evenementen. Drie gevestigde namen - Igluu, Grand...

Ramon van Veluw nadert 100 kamers met nieuw hotel
22 augustus 2025Nieuws

Ramon van Veluw nadert 100 kamers met nieuw hotel

Ramon van Veluw, ondernemer achter meerdere hotels in de Bossche binnenstad, opent binnenkort Duke Studio Hotel aan de Boschveldweg, zo vertelt hij aa...

Waarom uw boekhouder een PMS-integratie verdient!
21 augustus 2025Nieuws

Waarom uw boekhouder een PMS-integratie verdient!

De afgelopen jaren hebben veel hoteliers geïnvesteerd in zonnepanelen. Logisch, want de businesscase leek waterdicht: hoge energieprijzen, subsid...

Dirk Lips opent nieuw hotel bij Land van Ooit: “Het eerste jaar draaien we al winst”
15 augustus 2025Nieuws

Dirk Lips opent nieuw hotel bij Land van Ooit: “Het eerste jaar draaien we al winst”

Na bijna twintig jaar leegstand komt het voormalige roze kasteel van het Land van Ooit weer tot leven. Vanaf september fungeert het als vergaderlocati...

Restaurant Judith in Kasteel Engelenburg evolueert met nieuwe chef-kok
14 augustus 2025Nieuws

Restaurant Judith in Kasteel Engelenburg evolueert met nieuwe chef-kok

Sinds de veelbesproken opening in maart heeft Restaurant Judith - het fine dining restaurant van Kasteel Engelenburg - indruk gemaakt met een uitgespr...

Culinaire koerswijziging bij Carelshaven: Arturo Dalhuisen en Kevin Annink nemen het roer
5 augustus 2025Nieuws

Culinaire koerswijziging bij Carelshaven: Arturo Dalhuisen en Kevin Annink nemen het roer

Per 1 september 2025 verwelkomt Landgoed Hotel & Restaurant Carelshaven een nieuwe culinaire leiding: topchef Arturo Dalhuisen treedt toe als chef...

Volledig vernieuwd Carlton Beach begint nieuw hoofdstuk met Nomon
29 juli 2025Nieuws

Volledig vernieuwd Carlton Beach begint nieuw hoofdstuk met Nomon

Carlton Beach, het iconische hotel aan het Zwarte Pad in Scheveningen, is volledig vernieuwd en weer helemaal klaar om de gasten in de watten te legge...

“De gast is koning, personeel wordt daarin soms overgeslagen”
25 juli 2025Nieuws

“De gast is koning, personeel wordt daarin soms overgeslagen”

In juni 2023 werd het nieuws officieel bekendgemaakt: Inntel Hotels Art Eindhoven zou worden overgenomen door WestCord Hotels. Inmiddels draagt het ho...

12 nieuwe restaurants in de Michelingids Nederland
23 juli 2025Nieuws

12 nieuwe restaurants in de Michelingids Nederland

De inspecteurs van Michelin Nederland hebben twaalf restaurants opgenomen in de Nederlandse versie van de gids. Deze nieuwe restaurants krijgen meteen...

Soenil Bahadoer heeft zijn nieuwste restaurant GEM. officieel geopend
15 juli 2025Nieuws

Soenil Bahadoer heeft zijn nieuwste restaurant GEM. officieel geopend

Na ruim 30 jaar en twee Michelinsterren in Nuenen is voor Soenil Bahadoer en zijn verloofde Annu Bachu het nieuwe hoofdstuk in Gemert van start gegaan...

Hospitality als hefboom: hoe een familiehotel uit Giethoorn de wereld inspireert
15 juli 2025Nieuws

Hospitality als hefboom: hoe een familiehotel uit Giethoorn de wereld inspireert

Gabriella Esselbrugge runt niet alleen het Giethoornse hotel De Dames van de Jonge, dat al drie generaties in de familie is. Ze staat ook nog eens zev...

Relais & Châteaux krijgt er negen nieuwe leden bij
15 juli 2025Nieuws

Relais & Châteaux krijgt er negen nieuwe leden bij

De negen nieuwe leden die zich bij de familie van Relais & Châteaux hebben aangesloten, tonen eens te meer aan dat de organisatie echt werel...

“Als het restaurant niet op orde is, betalen gasten geen 200 tot 400 euro per nacht”
11 juli 2025Nieuws

“Als het restaurant niet op orde is, betalen gasten geen 200 tot 400 euro per nacht”

Hoe houd je een hotel-restaurant rendabel, hoe haal je het meeste uit het ontbijt en hoeveel vrijheid heeft de chef-kok bij het samenstellen van de me...

Robin Bruggeman: Van amuse tot ochtendjas
4 juli 2025Nieuws

Robin Bruggeman: Van amuse tot ochtendjas

Dat de hotellerie en topgastronomie nauw met elkaar verweven zijn, is geen nieuws. Een blik op de Michelingids 2025 maakt dat meteen duidelijk: het en...

Apollo Hotel Amsterdam introduceert vernieuwde event- en vergaderruimtes
4 juli 2025Nieuws

Apollo Hotel Amsterdam introduceert vernieuwde event- en vergaderruimtes

Na een intensieve renovatie presenteert Apollo Hotel Amsterdam, onderdeel van Marriott International, met trots de volledig vernieuwde event- en verga...

Het Efteling Grand Hotel is een meesterzet
1 juli 2025Nieuws

Het Efteling Grand Hotel is een meesterzet

Het is u vast niet ontgaan, de Efteling opent op 1 augustus haar Grand Hotel, compleet met fine dining, spa en valetparking. Prijskaartje: een slordig...

Kim Linse: Smaak van vakantie
27 juni 2025Nieuws

Kim Linse: Smaak van vakantie

Denk ik aan vakantie, dan denk ik aan uit eten gaan, aan nieuwe restaurants ontdekken en de lokale keuken uitproberen. Dat virus heb ik inmiddels ook...

Minor Hotels breidt verder uit in Kopenhagen
27 juni 2025Nieuws

Minor Hotels breidt verder uit in Kopenhagen

Met lange dagen, een frisse zeebries en focus op design en duurzaamheid zijn Scandinavische steden dé bestemming voor een stijlvolle coolcation...

“Het allerbelangrijkste gerecht is onze bananensoep”
24 juni 2025Nieuws

“Het allerbelangrijkste gerecht is onze bananensoep”

Tussen alle restaurants en hotels die de afgelopen jaren als paddenstoelen uit de grond zijn geschoten, is Grand Café Gouverneur De Rouville al...

Quality Lodgings reikt QL Hotel of the Year 2025-award uit
24 juni 2025Nieuws

Quality Lodgings reikt QL Hotel of the Year 2025-award uit

De Europese collectie van onafhankelijke kwaliteitshotels, Quality Lodgings (QL), organiseerde op maandag 23 juni het jaarlijkse QL Gala Dinner - een...

De nieuwe Hospitality Management: Dirk Lips, pre-openings en alles over de keuken
23 juni 2025Nieuws

De nieuwe Hospitality Management: Dirk Lips, pre-openings en alles over de keuken

Eind deze week valt hij weer op de mat bij alle hotels van Nederland: de juni-editie van Hospitality Management. Voor onze rondetafel over De Profess...

Distillers Hotel brengt leven terug naar Schiedamse branderij
17 juni 2025Nieuws

Distillers Hotel brengt leven terug naar Schiedamse branderij

Op de plek waar ooit het Schiedamse goud werd gestookt, verrijst een nieuwe bestemming. In de voormalige Dirkzwager-branderij, een rijksmonument uit 1...

Culinaire hotspots spelen een belangrijke rol in het leven op Curaçao
17 juni 2025Nieuws

Culinaire hotspots spelen een belangrijke rol in het leven op Curaçao

Curaçao zit vol met culinaire hotspots waar gasten niet alleen kunnen eten, maar ook volop kunnen genieten van de sfeer. De lokale en internati...

“Gasten kunnen bij ons buffet 150 tot 200 verschillende combinaties maken”
13 juni 2025Nieuws

“Gasten kunnen bij ons buffet 150 tot 200 verschillende combinaties maken”

Corendon Hotels & Resorts ontvangt in zijn twee all-inclusive hotels Mangrove Beach en The Rif op Curaçao op dagelijkse basis bijna 2.000 g...

“Het succes van Brass Boer betekent dat we de goede keuze hebben gemaakt”
6 juni 2025Nieuws

“Het succes van Brass Boer betekent dat we de goede keuze hebben gemaakt”

Te midden van de vele resorts en hotels op Curaçao onderscheidt Blue Bay Curaçao Golf & Beach Resort zich op meerdere fronten. Het r...

Restaurant Vermeer in NH Barbizon Palace presenteert nieuw concept en Wijnkamer
5 juni 2025Nieuws

Restaurant Vermeer in NH Barbizon Palace presenteert nieuw concept en Wijnkamer

Er waait een frisse wind door Restaurant Vermeer. Sinds de opening in 1988 staat Vermeer bekend om zijn culinaire verfijning, vakmanschap en creativit...

Eerste opening na overname door Conscious Group: Hotel V in Amsterdam
4 juni 2025Nieuws

Eerste opening na overname door Conscious Group: Hotel V in Amsterdam

Op 1 augustus 2025 opent Hotel V haar nieuwste en meest duurzame locatie tot nu: Hotel V Oosterpark - by Conscious. Het viersterrenhotel – met 8...

The Social Hub breidt hybride hotelconcept uit over Europa
27 mei 2025Nieuws

The Social Hub breidt hybride hotelconcept uit over Europa

Onder het motto ‘studenten verdienen beter’ startte de Schotse ondernemer Charlie MacGregor ruim vijftien jaar geleden de keten die tegenw...