Conscious Hotels serveert alleen nog maar vegetarisch

Auteur: Redactie
F&B Duurzaamheid 2 december 2022
Conscious Hotels serveert alleen nog maar vegetarisch

De duurzame hotelketen Conscious Hotels, met vier hotels in Amsterdam, heeft besloten om geen vlees en vis meer te serveren in alle horeca en een samenwerking aan te gaan met Hotels for Trees. Het zijn initiatieven die ervoor zorgen dat Conscious Hotels een nog lagere footprint krijgt.  

Dat de vleesindustrie een grote impact heeft op de natuur, is inmiddels een bekend gegeven. Daarom koos Conscious Hotels er vanaf de oprichting al voor om zo min mogelijk vlees te serveren in de verschillende horeca van de hotels. Nu is de tijd gekomen om vlees en vis helemaal van de menu’s en uit het ontbijt te schrappen. De keukens van zowel Café Moer bij Conscious Hotel Amsterdam City (The Tire Station) als Bar Kantoor bij Conscious Hotel Westerpark zijn 100 procent vegetarisch, en zelfs voor het overgrote deel veganistisch.

‘Deal with it’

Beide restaurants slaan deze nieuwe weg in met een nieuwe slogan. Voor Café Moer is dit ‘100% vega. Deal with it. It's f*cking delicious’. Bar Kantoor communiceert met ‘100% vega. Meat-ing cancelled’. “Het is gewoon tijd voor deze omslag”, zegt f&b-manager Kaja Bootsman. “We zorgen er natuurlijk wel voor dat de vegetarische kaart niet onderdoet voor een waar gerechten met vlees en vis op staan. Misschien zijn er gasten die moeten wennen aan deze ontwikkeling, maar wij kiezen nu heel bewust voor onze duurzame doelen. De eerste reacties zijn positief.” De chefs van de restaurants zijn aan de slag gegaan om mooie menu’s samen te stellen waar vlees en vis niet worden gemist. De gerechten zijn met zorg ontwikkeld en veelal veganistisch. Denk aan oesterzwam’wings’ met ponzudressing, geroosterde pompoen met katsucurry en komkommersalade of een steak van knolselderij met paddenstoelen, vegan beurre de paris en patat.

Een eigen bos

Het tweede initiatief dat de eco-sexyness van Conscious Hotels vergroot, is de samenwerking met Hotels for Trees. Vanaf 2018 heeft Conscious Hotels al 18.000 bomen geplant in samenwerking met verschillende projecten, en met Hotels for Trees komen hier ongeveer vijfduizend bomen per jaar bij. Van alle directe boekingen (hotel, restaurant, meetingroom, kamerschoonmaak overslaan) gaat er een euro naar Hotels for Trees en samen met verdere donaties vanuit Conscious Hotels planten zij hier bomen van in Nederland (nabij Leersum) en in het buitenland. 

Blijf je graag op de hoogte?

Twee keer per week het actuele en relevante hotelnieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Overig nieuws