Hotel Haarhuis winnaar ‘Hotel Website of the Year’ 2024

Auteur: Redactie
Awards Digitaal Ondernemen 14 maart 2024
Hotel Haarhuis winnaar ‘Hotel Website of the Year’ 2024

Tijdens de Independent Hotel Show, een vakbeurs voor hotels die deze week plaatsvond in de RAI, is Hotel Haarhuis in Arnhem uitgeroepen tot winnaar van de Hotel Website of the Year verkiezing 2024. Onder toeziend oog van honderden hoteliers werd de prijs op het podium door vertegenwoordigers van het hotel in ontvangst genomen.

De Hotel Website of the Year verkiezing wordt jaarlijks georganiseerd door Hoteliers.com, dat recent is gefuseerd met SmartHOTEL. De verkiezing bestond uit een publieksronde en een juryronde met een onafhankelijke professionele vakjury, waar onder andere met Andreia Dos Santos van Google en Paul Sprakel van Hospitality Management deel van uitmaakten. "Met deze verkiezing proberen we het Nederlandse publiek enthousiast te maken om toch vooral direct bij het hotel te boeken. Vaak bieden hotels een korting of een extraatje aan voor de gast bij het boeken op de eigen website en het scheelt de hotels zelf weer hoge commissiekosten, een ware win-win dus. Daarbij kijken we ook naar wat een hotelwebsite succesvol maakt en daar kunnen we als branche weer van leren", aldus Patrick Brand, de nieuwe chief marketing officer van het fusiebedrijf.

Juryrapport

De vakjury had lovende woorden voor de winnende hotelwebsite in het juryrapport. "Hotel Haarhuis presenteert een visueel prachtige website die het nieuwe imago en corporate identity van het hotel enorm versterkt, met veel aandacht voor stijlvolle en professionele fotografie, waarbij de gast en de beleving centraal staat. Dit resulteert in een website waarin duidelijk veel tijd, moeite en vakmanschap is gestoken. Met resultaat", zegt Ravianne van Vliet, voorzitter van de jury van de verkiezing in het juryrapport.

Runner-up

De tweede plaats ging naar Zandvoort, deze is gewonnen door Het Lichthuis. "Met name de persoonlijke touch en gastvrije sfeer die deze ondernemers willen uitstralen vielen hier op. Aan de website is veel liefde en aandacht besteed en dat is voelbaar voor de bezoeker", aldus de vakjury. De hotelwebsite van Cityden Aparthotels eindigde op de derde plek.

Fotograaf: Dominique Egging Fotografie

Blijf op de hoogte!

Twee keer per week het actuele en relevante hotelnieuws in uw mailbox? Registreer hier voor onze gratis digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Overig nieuws