Hotelgroep Accor benoemt senior VP Development

Auteur: Redactie
Personalia 15 februari 2023
Hotelgroep Accor benoemt senior VP Development

Accor heeft Philippe Bijaoui benoemd tot senior vicepresident Development van Europa en Noord-Afrika voor haar economy-, midscale- en premiummerken.

Bijaoui heeft bijna dertig jaar ervaring in de internationale hotelsector en zal Accor ondersteunen in de ambitie om de snelstgroeiende hotelgroep in alle segmenten te blijven in Europa en Noord-Afrika. Ook zet hij de uitbreiding van alle merken in de regio voort.

Verantwoordelijk

Bijaoui werkt vanuit Parijs en maakt deel uit van het recent opgezette Europe North Africa Executive Committee en het Global Development and D&TS Committee. Hij is samen met de Global Chief Development Officer verantwoordelijk voor de groeistrategie in de regio, het leiden van strategische hotelontwikkelingsprojecten en het uitbouwen van de sterke relaties met de huidige en potentiële partners van Accor.

Ervaring

Bijaoui bekleedde eerder verschillende managementfuncties bij internationale hotelgroepen, waaronder Head of Development Europe voor IHG, Chief Development Officer EMEA voor Wyndham Hotel Group en recentelijk voor Christie & Co.

In 2020 kreeg Bijaoui de Royal Institute of Chartered Surveyor (RICS)-kwalificatie in het Verenigd Koninkrijk, waarmee zijn professionele bekwaamheid in de vastgoed-, bouw- en infrastructuurmarkt werd erkend.

Blijf je graag op de hoogte?

Twee keer per week het actuele en relevante hotelnieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Overig nieuws