Inbreiden

27 januari 2015 |
Inbreiden<

Het aantal ZZP’ers is de laatste jaren enorm sterk gestegen en zal naar verwachting nog verder toenemen. Misschien zijn we allemaal wel ZZP’er over
vijftien jaar. Juist in beroepsgroepen waar men veel met computers moet werken of met mensen moet praten, neemt dit aantal ZZP’ers steeds meer toe. In kantoorgebouwen worden dan ook steeds vaker flexplekken aangeboden. Kantoorgebouwen worden getransformeerd tot verzamelgebouwen waar de ZZP’er per dag of per maand een werkplek kan huren tegen een vast abonnementstarief. Ook zaalruimte wordt hierbij vaak aangeboden, evenals de gelegenheid om koffie te drinken, te lunchen of een borrel te drinken. Zo wordt het hotel een fijne ontmoetings- en werkplek voor ZZP’ers.

Eigenlijk gek dat dit weinig gebeurt bij hotels; wij hebben in principe alle voorzieningen al in huis. Zeker in hotels staan overdag vaak veel ruimten leeg, wordt de lobby slechts beperkt gebruikt en hebben we genoeg personeel rondlopen. Ook beschikken we over goede parkeervoorzieningen en zijn hotels doorgaans gelegen op gunstige locaties. De juiste plek om te gaan werken dus. Juist hier zie ik een interessante kans voor de hotellerie.

Creëer een aantal werkplekken waar mensen kunnen inloggen op uw Wi-Fi, hun telefoons en laptops kunnen opladen, een stukje tafel/bureau tot hun beschikking hebben en daarnaast natuurlijk de gelegenheid hebben om gasten te ontvangen. Uiteraard kunnen ze ook lunchen of een kop koffie drinken, eventueel met gasten. Het levert wat extra omzet op, er is wat meer ‘reuring’ in uw bedrijf en nieuwe bezoekers maken bovendien kennis met uw hotel. Mogelijk zijn dit bezoekers die later hun gasten bij u onderbrengen of met relaties komen dineren. Kortom, meer omzet op momenten dat het hotel dat goed kan gebruiken. Inbreiden noemen we dat. Meer omzet op hetzelfde aantal vierkante meters door andere gebruiksmomenten te introduceren; juist in deze tijden een goed instrument om de omzet te stimuleren. Ga dus op zoek naar meer van dit soort activiteiten; kijk goed op welk moment de tent leeg is en bedenk met je team welke activiteit er op dat moment plaats zou kunnen vinden. Inbreiden dus met z’n allen!

Auteur: Hans van Spronsen

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Economie
De stad, de kust en landelijk, werelden van verschil

Het zijn roerige tijden voor hoteliers, dat is bekend. Maar toch zijn de gevolgen van de Covid-19 crisis heel verschillend, sommige landelijke hotels en hotels aan de kust draaien in 2020 zelfs een beter jaar in vergelijking met vorig jaar. En een ding is duidelijk, de stadshotels die jarenlang mooi...

Economie
Horeca 22.00 uur dicht, maximaal dertig gasten binnen

De horeca is verplicht om vanaf dinsdag 29 september de deuren om 22.00 uur te sluiten. Vanaf 21.00 uur mag er niemand meer naar binnen. In publieke ruimtes mogen nog maar maximaal 30 mensen samenkomen. In de buitenruimte gaat landelijk een maximum van 40 personen gelden voor bijeenkomsten. Daarbij ...

Economie Amsterdam Interview
Hoe komt Amsterdam uit de crisis? Reinier van Dantzig (D66) zoekt kwaliteitstoerist

Het contrast kán niet groter. Van een overvolle stad in 2019 naar een angstvallig stil Amsterdam in de zomer van 2020. Het massatoerisme verdween en de hotels in de hoofdstad blijven leeg. Terwijl het COVID-19 virus de hotellerie in zijn greep houdt, worden er plannen gesmeed om Amsterdam in ...

Economie KHN
KHN pleit voor extra steunmaatregelen

De snelle toename in het aantal besmettingen was de aanleiding voor een extra persconferentie van premier Rutte en minister De Jonge vanavond. Het aantal coronabesmettingen blijft stijgen, het kabinet grijpt daarom landelijk keihard in. Opnieuw krijgt de horeca harde klappen. Aanvullend op de maa...

Achtergronden Tech
Horeca gebruikt relatief vaak online platformen

Circa 8 procent van de Nederlandse bedrijven met twee of meer werkzame personen gaf aan in 2018 online platformen te hebben gebruikt om hun goederen en diensten af te zetten. De belangrijkste redenen waren de toegang tot een grotere afzetmarkt (83 procent) en gemak (75 procent). Dit blijkt uit het o...

Economie
"Horeca 22.00 uur dicht, maximale groepsgrootte naar 30"

Tijdens de persconferentie van vanavond zal premier Mark Rutte bekendmaken dat de horeca iedere dag verplicht om 22.00 uur de deuren zal moeten sluiten. In publieke ruimtes mogen nog maar maximaal 30 mensen samenkomen. Dat geldt dus ook in restaurants. Daarbij wordt het personeel niet meegerekend. D...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Wat vindt Sander Allegro ervan?
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: