Minor Hotels voegt drie hotels in Parijs toe aan portfolio

Auteur: Redactie
Financieel Hotelbouwplannen 13 november 2023
Minor Hotels voegt drie hotels in Parijs toe aan portfolio NH Paris Beauchamps Champs-Elysees

Minor Hotels, een internationale hoteleigenaar, exploitant en investeerder met meer dan 540 hotels in 56 landen in Azië-Pacific, het Midden-Oosten, Afrika, de Indische Oceaan, Europa, Zuid-Amerika en Noord-Amerika, kondigt zijn debuut aan in de Franse hoofdstad met de toevoeging van drie viersterrenhotels. Minor Hotels lanceert drie NH Hotels in kwartaal één van 2024, waarbij één van deze hotels na een renovatie in 2025 wordt omgedoopt tot NH Collection.

Na een zorgvuldig selectieproces heeft de huidige eigenaar van de hotels, Swiss Life Asset Managers France, Minor Hotels gekozen om de drie hotels te beheren. De toevoeging van deze hotels maakt deel uit van de strategische groeiplannen van Minor Hotels om uit te breiden naar belangrijke steden in Europa. De groep debuteert in Parijs met het 207 kamers tellende NH Paris Gare de l'Est en het 103 kamers tellende NH Opéra Paris Faubourg. Het derde pand met negentig kamers wordt geopend als NH Paris Champs Elysées. Dit hotel wordt na een renovatie in 2025 gelanceerd als NH Collection.

Voorzieningen

De drie hotels, die eerst heringericht worden, hebben in totaal vierhonderd kamers beschikbaar voor reizigers in Parijs. De hotels zijn tevens voorzien van een restaurant en bars, zodat gasten ook van de lokale gastronomie kunnen genieten. De hotels liggen midden in het hart van de stad, in enkele van de bekendste gebieden om te winkelen, te dineren en bezienswaardigheden te bezoeken. Tevens liggen de hotels dicht bij de belangrijkste toeristische hoogtepunten zoals het Louvre, de nationale opera en de Champs-Elysées.

Dillip Rajakarier, CEO van Minor Hotels en group CEO van moederbedrijf Minor International: "Ons team is al enige tijd op zoek naar de juiste mogelijkheden in deze belangrijke markt, dus we zijn blij te kunnen aankondigen dat Minor Hotels, samen met Swiss Life Asset Managers France, niet met één maar met drie hotels naar Parijs komt. We geloven dat dit een geweldige kans is om te groeien met twee van onze merken in de op één na meest bezochte stad ter wereld en de thuishaven van de Olympische Spelen van 2024."

Verheugd

Johanna Capoani, head of hospitality, Swiss Life Asset Managers France, zegt: "We zijn bij Swiss Life Asset Managers France zeer verheugd dat we ons horeca-aanbod kunnen uitbreiden met een managementovereenkomst met de bekende en internationale hospitalitygroep Minor Hotels en dat we hun komst naar Parijs, een belangrijke toeristische trekpleister, kunnen ondersteunen. We geloven dat onze synergieën een nieuw aanbod zullen creëren onder de merken NH Hotels en NH Collection en toegevoegde waarde zullen bieden aan onze klanten."

Toekomst

De drie hotels in Parijs voegen zich bij het huidige Franse portfolio van zes hotels van Minor Hotels in Marseille, Lyon, Toulouse en Nice. Andere recente openingen van NH merken buiten Frankrijk zijn NH Collection Milano CityLife in Italië, NH Collection Frankfurt Spin Tower in Duitsland, NH Collection Maldives Havodda Resort en NH Collection Dubai The Palm in de Verenigde Arabische Emiraten, waarmee het merk debuteert in het Midden-Oosten. NH Hotels is onlangs uitgebreid in Italië, Portugal en Thailand met de lanceringen dit jaar van NH Milano Corso Buenos Aires, NH Marina Portimão Resort en NH Boat Lagoon Phuket Resort, de laatste vertegenwoordigt de introductie van het merk in Azië.

Toekomstige openingen zijn NH Collection Helsinki Grand Hansa in Finland, NH Collection Chiang Mai in Thailand en NH Collection Luang Prabang in Laos.

Blijf op de hoogte!

Twee keer per week het actuele en relevante hotelnieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Overig nieuws