Nieuwe hotelkamers voor sterrenrestaurant Valuas Venlo

20 mei 2019 | Thijs Jacobs

Sterrenrestaurant Valuas in Venlo heeft 13 totaal vernieuwde hotelkamers in gebruik genomen. Bij de inrichting is de natuur gebruikt als inspiratiebron en speelt duurzaamheid een grote rol. Het is de derde grote verbouwing in acht jaar voor eigenaar Eric Swaghoven, die eerder het restaurant en de keuken aanpakte. De comfortabele viersterren-plus hotelkamers inclusief persoonlijke roomservice passen nu helemaal bij het niveau van het sterrenrestaurant.

Prachtig uitzicht over de Maas

De op de eerste verdieping gelegen hotelkamers werden totaal gestript en deels opnieuw ingedeeld, waardoor alle 13 kamers een oppervlakte van minimaal 30 vierkante meter kregen. Zes kamers hebben een prachtig uitzicht over de rivier de Maas, de zeven stadskamers hebben zicht op Venlo. 

De kamers zijn uitgerust met alle voorzieningen die bij een viersterren-plus hotel horen, zoals airconditioning en inloopdouches. Daarnaast onderscheidt het hotel zich met het bieden van persoonlijke roomservice.

Natuur als inspiratiebron

Chef-eigenaar Eric Swaghoven: ”Bij de inrichting heb ik me laten inspireren door de ligging van Valuas aan de Maas en het nabijgelegen natuurgebied en daarnaast speelt duurzaamheid een grote rol. In de kamers zijn op maat gemaakte kasten en meubels van duurzaam geproduceerd hout gebruikt. De natuur komt terug in kunstwerken aan de muren en in de verse bloemen, die een warm gevoel van welkom geven. De open kasten zijn geïntegreerd in de ruimte en bieden de gast meer gebruiksgemak dan kasten met deuren.

De stevige comfortabele bedden bieden een goede nachtrust en zijn bewust niet opgemaakt met een siersprei en sierkussens. De reiniging daarvan door wassen of stomen is belastend voor het milieu en het is een stuk hygiënischer. En de gast hoeft voor het slapen gaan ook niet meer te bedenken waar hij al dat overbodige decoratiemateriaal laat. Voor persoonlijke verzorging van de gast kozen we HempCare, dat natuurlijke ingrediënten van de hennepplant bevat.”

Persoonlijke roomservice

Via de persoonlijke roomservice kan de gast die op de kamer wil eten, kiezen uit de gehele menukaart en wijnkaart van de brasserie. De gerechten worden direct na bestelling bereid en op de kamer geserveerd door de gastheren en gastvrouwen van de brasserie en het sterrenrestaurant. 
Bij het ontbijt, dat wordt geserveerd in buffetvorm, kan de gast rekenen op veel verse regionale producten, zoals ham van de ambachtelijke slager uit Grubbenvorst, zuivel van de zuivelboerderij uit Velden, kaas van de kaasboer uit Venlo en brood van een Venlose bakker. Daarnaast is er de mogelijkheid om speciale items als ei met kaviaar, gemarineerde zalm of Hollandse garnalen te bestellen, die à la minute vers worden gemaakt 

Valuas één geheel

Eric Swaghoven: “De receptiebalie in de ontvangsthal is verplaatst en meer open gemaakt, zodat deze nog meer past bij de persoonlijke service waar Valuas bekend om staat. Met deze ingrijpende verbouwing, die na de aanpassing van het restaurant en de keuken de derde is in acht jaar, vormt Valuas één geheel en passen de hotelkamers bij het niveau van wat gasten van een sterrenrestaurant verwachten.”

Een stadskamer kost € 150,- per nacht, een kamer met uitzicht op de Maas kost € 180,- exclusief ontbijt op basis van 2 personen.

Over Valuas

Hotel-restaurant-brasserie Valuas in Venlo is het bedrijf van SVH Meesterkok Eric Swaghoven. Aan de Maas, net buiten het centrum van Venlo en aan de rand van een natuurgebied biedt Valuas totale gastvrijheid met een luxehotel, een restaurant met een Michelinster en een brasserie met een Michelin Bib Gourmand onderscheiding. Restaurant Valuas is lid van Les Patrons Cuisiniers. De Valuas Kroketterie ontwikkelt sinds 2004 unieke kwaliteitskroketten en bitterballen. De productie vindt op ambachtelijke wijze plaats, waarbij kwaliteit, hoogwaardige ingrediënten, een rijke vulling en versheid voorop staan. 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Hotelketens Interview Longread
"De langetermijnverwachtingen zijn onverminderd goed"

Erwin van der Graaf is directeur van Accor Hotels Services Nederland en als Vice President Operations verantwoordelijk voor de door Accor gemanagede hotels in Nederland. In het oog van de orkaan - het jaar 2020 - kreeg hij veel interviewaanvragen. Hij hield ze merendeels af; voelde geen behoeft ...

Interview
"Sales is oprecht nieuwsgierig zijn"

De essentie van sales. In het jaar dat de hotellerie ondersteboven werd gekegeld, zijn veel hotels anders naar hun salesprocessen gaan kijken. Van zwaar afhankelijk van OTA’s, naar op de juiste momenten de klant persoonlijk benaderen. Een ding is zeker: de kennis over en verbinding mét ...

Horeca naar de stembus deel twee: PvdA

Op 17 maart gaat Nederland naar de stembus voor de Tweede Kamerverkiezingen. In aanloop naar die verkiezingen analyseert de redactie van Hospitality Management wat de grote politiek partijen voor ondernemend Nederland in hun verkiezingsprogramma hebben staan. Het zijn roerige tijden voor horecaonder ...

Personeel Hotelketens
Marriott International benoemt nieuwe CEO en President

De Raad van Bestuur van Marriott International heeft aangekondigd dat Anthony 'Tony' Capuano is benoemd tot Chief Executive Officer en is toegetreden tot de Raad van Bestuur van het bedrijf, met onmiddellijke ingang. Voorheen was hij Group President, Global Development, Design and Operation ...

Economie Hotelketens Internationaal
Accor verkoopt een belang van 1,5 procent in Huazhu voor 239 miljoen

Accor maakt bekend dat het de verkoop van een belang van 1,5% in Huazhu Group Limited (HTHT) heeft afgerond voor 239 miljoen euro. Deze transactie stelt Accor in staat om verdere waardecreatie van de initiële investering te ontwikkelen en tegelijkertijd haar balans te vereenvoudigen. Na deze tr ...

Horeca naar de stembus deel één: VVD

Op 17 maart gaat Nederland naar de stembus voor de Tweede Kamerverkiezingen. In aanloop naar die verkiezingen analyseert de redactie van Hospitality Management wat de grote politieke partijen voor ondernemend Nederland in hun verkiezingsprogramma hebben staan. Het zijn roerige tijden voor horecaonde ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: