Persoonlijke vragen aan Onno Kokmeijer

25 mei 2017 | Thijs Jacobs

Onno Kokmeijer maakt heel wat mee... Gasten die een rekening van 45.000 euro aftikken ziet hij ook in zijn Ciel Bleu Restaurant. Wie hard werkt, moet ook hard ontspannen, dus Onno vertelde ons over zijn gezin, zijn favoriete vakantielanden, over zijn 'guilty pleasures' en nog veel meer.

Favoriete boek


“Ik heb eerlijk gezegd nog nooit een boek helemaal uitgelezen; daarvoor raak ik te snel afgeleid.”

Favoriete vette hap


“Zo’n lekker klef wit broodje met een kroket en mosterd. Heerlijk.”

Beste film

“The Godfather. Die heb ik serieus pas afgelopen weekend gezien; veel te laat naturlijk.”

Favoriete vakantieland

“Moeilijke vraag. Ik ga elk jaar naar Sicilië, waar vrienden van ons wonen, maar ook ieder jaar naar Ibiza om alle hectiek te ontvluchten. Bali is me trouwens wel bijgebleven, maar wij proberen iedere keer een nieuwe bestemming uit. Als je iets gezien hebt, dan heb je het gezien.”

Wat kook je als je maar één pit hebt?

“Boeuf bourguignon. Ja, het is wel bewerkelijk, maar reuze lekker.”

Welke chef is je grote voorbeeld?

“Alain Ducasse. Hij heeft de Franse eetcultuur op de kaart gezet. Dat is bijzonder, want bestaat er eigenlijk wel zoiets als een Franse cuisine? Bovendien heeft hij 16, 17 sterren verzameld in diverse hotels, waar hij zelfopgeleide chefs heeft staan die exacte kopieën van zijn gerechten kunnen maken. Dat is knap en dat zou ik best wel willen bij Okura.”

Minst favoriete gast

“Iemand die bij voorbaat al ontevreden is. Ik wil iedere gast mijn restaurant laten verlaten als ambassadeur van Ciel Bleu. Dat is mijn missie.”

Het vreemdste dat je hebt meegemaakt?

“Een tafel van vier personen met een rekening van 45.000 euro. Dat is pas gebeurd, en is geen uitzondering. Hoe de rekening zo hoog kan oplopen? Op het eten verdien je het niet; het zijn de wijnen. Een Petrus kost zo’n 5.500 euro… We hebben nog een foto gemaakt van de wijnen die dit gezelschap had gedronken die avond. De wijnen alleen al kostten 38.000 euro. Overigens hebben wij in 2017 al zes of zeven van dit soort gepeperde rekeningen gezien, terwijl we over heel 2016 op een zelfde aantal zaten. En het zijn heus niet alleen maar buitenlandse gasten die dit doen; ook sommige Nederlanders hebben flink wat te besteden.”

Favoriete hotel


“Ik verblijf liever in een appartement of Airbnb. Misschien omdat ik in een hotel werk, dat zou best kunnen. Nee, ontbijten voor half elf, een kamermeisje aan de deur… Daar houd ik niet van.”

Wat eet je thuis?

“Meestal eenpansgerechten, vaak Aziatisch. Dan knal ik alles in de wok en gaan met die banaan.”

Gezin

“Ik ben getrouwd en heb twee kinderen, van tien en twaalf, uit een eerder huwelijk. De kids zijn in het weekend bij mij en dan gaan we leuke dingen doen.”

Hobby

“Hardlopen, maar wel altijd met een doel. Als ik me niet inschrijf voor een wedstrijd, dan gebeurt er niks. Die stok achter de deur heb ik blijkbaar nodig.”

LEES HIER HET EXCLUSIEVE INTERVIEW MET ONNO KOKMEIJER

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Hotelbouwplannen Amsterdam
Wordt Double Tree Hotel Centraal in Amsterdam verkocht?

De Chinese investeerder Anbang zou in gesprek zijn om één van de grootste hotels in het centrum van Amsterdam te verkopen aan de Franse verzekeraar AXA. Persbureau Bloomberg meldt dit. Ingewijden zouden spreken over een bod van 425 miljoen euro voor Double Tree Hotel by Hilton Amsterda...

Hilton Amsterdam
Natte Hilton Haringparty viel niet in het water

Het was even wennen op de Hilton Haringparty. Een last minute opgetrokken tentpaviljoen in de tuin moest de honderden gasten van het jaarlijkse nieuwe haringfestijn behoeden voor teveel nattigheid. Die kwam aan het begin van de avond niet alleen van boven, maar ook uit een waterbassin, tijdens de sc...

Hotelbouwplannen
Ede krijgt een Energiehotel

Op een prominente locatie in Ede wordt ruimte gemaakt voor de bouw van een nieuw hotel. In het gebied tussen de A12 en W. Dreeslaan (nabij bioscoop Pathé), worden 122 hotelkamers gerealiseerd in een uniek en duurzaam gebouw. Het hotel krijgt zonnepanelen als luifels voor de ramen, zodat groen...

OTA's Internationaal
Serieuze aanklacht tegen Booking.com en Expedia

De Deense boekingssite Nustay heeft een klacht ingediend bij de Europese mededingingsautoriteiten tegen concurrenten Booking.com en Expedia. Deze twee bedrijven zouden volgens de Denen op systematische wijze de concurrentie op de markt beperken, met verregaande gevolgen voor zowel de consument als d...

Hotelbouwplannen Achtergronden
Gijs Hendrikx stoomt door: bouw viersterrenhotel in Sevenum in de planning

Er komt een nieuw viersterrenhotel in Sevenum. De initiatiefnemers en grondeigenaren Ron en Marcel Traarbach hebben met Hendrikx Hospitality Group een overeenkomst getekend voor een nieuw te realiseren hotel met 130 kamers en een vergaderaccommodatie. Daarnaast zal op de locatie aan de Midden Peelwe...

Achtergronden Den Haag
Hotel Ramada Scheveningen behaalt Green Key goud

Een duurzaam hotel waar alles in het teken staat van kwaliteit. Dat is het onlangs verbouwde Ramada Scheveningen. Het hotel is onderscheiden met het Green Key niveau goud, het hoogst haalbare niveau van dit internationale keurmerk voor duurzame bedrijven. De afgelopen maanden werden de hotelkamer...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: