Persoonlijke vragen aan Onno Kokmeijer

25 mei 2017 | Thijs Jacobs

Onno Kokmeijer maakt heel wat mee... Gasten die een rekening van 45.000 euro aftikken ziet hij ook in zijn Ciel Bleu Restaurant. Wie hard werkt, moet ook hard ontspannen, dus Onno vertelde ons over zijn gezin, zijn favoriete vakantielanden, over zijn 'guilty pleasures' en nog veel meer.

Favoriete boek


“Ik heb eerlijk gezegd nog nooit een boek helemaal uitgelezen; daarvoor raak ik te snel afgeleid.”

Favoriete vette hap


“Zo’n lekker klef wit broodje met een kroket en mosterd. Heerlijk.”

Beste film

“The Godfather. Die heb ik serieus pas afgelopen weekend gezien; veel te laat naturlijk.”

Favoriete vakantieland

“Moeilijke vraag. Ik ga elk jaar naar Sicilië, waar vrienden van ons wonen, maar ook ieder jaar naar Ibiza om alle hectiek te ontvluchten. Bali is me trouwens wel bijgebleven, maar wij proberen iedere keer een nieuwe bestemming uit. Als je iets gezien hebt, dan heb je het gezien.”

Wat kook je als je maar één pit hebt?

“Boeuf bourguignon. Ja, het is wel bewerkelijk, maar reuze lekker.”

Welke chef is je grote voorbeeld?

“Alain Ducasse. Hij heeft de Franse eetcultuur op de kaart gezet. Dat is bijzonder, want bestaat er eigenlijk wel zoiets als een Franse cuisine? Bovendien heeft hij 16, 17 sterren verzameld in diverse hotels, waar hij zelfopgeleide chefs heeft staan die exacte kopieën van zijn gerechten kunnen maken. Dat is knap en dat zou ik best wel willen bij Okura.”

Minst favoriete gast

“Iemand die bij voorbaat al ontevreden is. Ik wil iedere gast mijn restaurant laten verlaten als ambassadeur van Ciel Bleu. Dat is mijn missie.”

Het vreemdste dat je hebt meegemaakt?

“Een tafel van vier personen met een rekening van 45.000 euro. Dat is pas gebeurd, en is geen uitzondering. Hoe de rekening zo hoog kan oplopen? Op het eten verdien je het niet; het zijn de wijnen. Een Petrus kost zo’n 5.500 euro… We hebben nog een foto gemaakt van de wijnen die dit gezelschap had gedronken die avond. De wijnen alleen al kostten 38.000 euro. Overigens hebben wij in 2017 al zes of zeven van dit soort gepeperde rekeningen gezien, terwijl we over heel 2016 op een zelfde aantal zaten. En het zijn heus niet alleen maar buitenlandse gasten die dit doen; ook sommige Nederlanders hebben flink wat te besteden.”

Favoriete hotel


“Ik verblijf liever in een appartement of Airbnb. Misschien omdat ik in een hotel werk, dat zou best kunnen. Nee, ontbijten voor half elf, een kamermeisje aan de deur… Daar houd ik niet van.”

Wat eet je thuis?

“Meestal eenpansgerechten, vaak Aziatisch. Dan knal ik alles in de wok en gaan met die banaan.”

Gezin

“Ik ben getrouwd en heb twee kinderen, van tien en twaalf, uit een eerder huwelijk. De kids zijn in het weekend bij mij en dan gaan we leuke dingen doen.”

Hobby

“Hardlopen, maar wel altijd met een doel. Als ik me niet inschrijf voor een wedstrijd, dan gebeurt er niks. Die stok achter de deur heb ik blijkbaar nodig.”

LEES HIER HET EXCLUSIEVE INTERVIEW MET ONNO KOKMEIJER

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Weet jij alles over privacywetgeving binnen de hotellerie? Volg de training van de HM Academy

Het zorgvuldig omgaan met persoonlijke gegevens is tegenwoordig voor iedere branche van groot belang, ook voor de hotellerie. Specifiek voor de hotellerie draait veel om het bieden van een goede service aan je gasten, en hieronder valt ook het zorgvuldig omgaan met hun persoonlijke gegevens. Als ...

Hotel Opening
Fattal Hotel Group opent vier nieuwe hotels in Londen

Fattal Hotel Group heeft op 18 maart aangekondigd een huurovereenkomst voor langere tijd te hebben verkregen op vier Grange Hotels in Londen. Hierdoor treedt de groep toe tot de markt van centraal Londen. Het nieuws volgt na de recente acquisitie van het iconische Midland Hotel in Manchester; &eacut...

Achtergronden Internationaal
Hotelgasten werden in het geheim begluurd in dit hotel

Wel 1600 hotelgasten zijn begluurd door mensen die 45 dollar per maand betaalden om in realtime mee te kijken naar wat er op de bewuste hotelkamers van argeloze toeristen in Zuid-Korea gebeurde. In stopcontacten De camera's waren in het geheim geplaatst in de hotelkamers van het hotel. Ze ...

Interview Longread
Ilja Leonard Pfeijffer: "Airbnb moet verboden worden, in de hotellerie schuilt de oplossing"

Ilja Leonard Pfeijffer is de auteur van de besteller-roman ‘Grand Hotel Europa’. Begin deze week werd bekend dat de naam van de schrijver prijkt op de shortlist van de Libris Literatuur Prijs 2019. Dit is de meest belangrijke prijs voor een Nederlandse literaire roman en de winnaar ontva...

Chefs F&B
Roel Oostrum nieuwe executive chef van Blooming in Bergen

Het zaadje werd geplant toen hij als souschef de keuken van Blooming betrad. Nu, jaren later, bloeit er iets heel moois. Vanaf heden is Roel Oostrum de nieuwe executive chef van Blooming in Bergen. Blooming bestaat uit drie unieke locaties: Blooming hotel, Landgoed Het Hof en strandpaviljoen Bloomin...

Hotelbouwplannen
Nog nooit zoveel hotelkamers verbouwd of gebouwd

Nog nooit zijn er zoveel kamers gesignaleerd die verbouwd of gerealiseerd worden binnen de hotellerie. 2018 bijkt het jaar van de grote hotelbouwplannen, zo blijkt uit een inventarisatie van Hotelbouwplannen. In onderstaande afbeeldingen zie je de trends en statistieken. Hotelbouwplannen heeft al...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: