Persoonlijke vragen aan Onno Kokmeijer

25 mei 2017 | Thijs Jacobs

Onno Kokmeijer maakt heel wat mee... Gasten die een rekening van 45.000 euro aftikken ziet hij ook in zijn Ciel Bleu Restaurant. Wie hard werkt, moet ook hard ontspannen, dus Onno vertelde ons over zijn gezin, zijn favoriete vakantielanden, over zijn 'guilty pleasures' en nog veel meer.

Favoriete boek


“Ik heb eerlijk gezegd nog nooit een boek helemaal uitgelezen; daarvoor raak ik te snel afgeleid.”

Favoriete vette hap


“Zo’n lekker klef wit broodje met een kroket en mosterd. Heerlijk.”

Beste film

“The Godfather. Die heb ik serieus pas afgelopen weekend gezien; veel te laat naturlijk.”

Favoriete vakantieland

“Moeilijke vraag. Ik ga elk jaar naar Sicilië, waar vrienden van ons wonen, maar ook ieder jaar naar Ibiza om alle hectiek te ontvluchten. Bali is me trouwens wel bijgebleven, maar wij proberen iedere keer een nieuwe bestemming uit. Als je iets gezien hebt, dan heb je het gezien.”

Wat kook je als je maar één pit hebt?

“Boeuf bourguignon. Ja, het is wel bewerkelijk, maar reuze lekker.”

Welke chef is je grote voorbeeld?

“Alain Ducasse. Hij heeft de Franse eetcultuur op de kaart gezet. Dat is bijzonder, want bestaat er eigenlijk wel zoiets als een Franse cuisine? Bovendien heeft hij 16, 17 sterren verzameld in diverse hotels, waar hij zelfopgeleide chefs heeft staan die exacte kopieën van zijn gerechten kunnen maken. Dat is knap en dat zou ik best wel willen bij Okura.”

Minst favoriete gast

“Iemand die bij voorbaat al ontevreden is. Ik wil iedere gast mijn restaurant laten verlaten als ambassadeur van Ciel Bleu. Dat is mijn missie.”

Het vreemdste dat je hebt meegemaakt?

“Een tafel van vier personen met een rekening van 45.000 euro. Dat is pas gebeurd, en is geen uitzondering. Hoe de rekening zo hoog kan oplopen? Op het eten verdien je het niet; het zijn de wijnen. Een Petrus kost zo’n 5.500 euro… We hebben nog een foto gemaakt van de wijnen die dit gezelschap had gedronken die avond. De wijnen alleen al kostten 38.000 euro. Overigens hebben wij in 2017 al zes of zeven van dit soort gepeperde rekeningen gezien, terwijl we over heel 2016 op een zelfde aantal zaten. En het zijn heus niet alleen maar buitenlandse gasten die dit doen; ook sommige Nederlanders hebben flink wat te besteden.”

Favoriete hotel


“Ik verblijf liever in een appartement of Airbnb. Misschien omdat ik in een hotel werk, dat zou best kunnen. Nee, ontbijten voor half elf, een kamermeisje aan de deur… Daar houd ik niet van.”

Wat eet je thuis?

“Meestal eenpansgerechten, vaak Aziatisch. Dan knal ik alles in de wok en gaan met die banaan.”

Gezin

“Ik ben getrouwd en heb twee kinderen, van tien en twaalf, uit een eerder huwelijk. De kids zijn in het weekend bij mij en dan gaan we leuke dingen doen.”

Hobby

“Hardlopen, maar wel altijd met een doel. Als ik me niet inschrijf voor een wedstrijd, dan gebeurt er niks. Die stok achter de deur heb ik blijkbaar nodig.”

LEES HIER HET EXCLUSIEVE INTERVIEW MET ONNO KOKMEIJER

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Column David Bakker
Column: Keizer, koning, kroonprins

Tijdens de opening van HotelTech 2019, bijna een jaar geleden, vroeg dagvoorzitter Jeroen Smit aan de zaal vol hoteliers met welk doel zij voor de hospitalitybranche hadden gekozen? Voor het geld? Of omdat gastvrijheid in je DNA zit? Uit zijn verhaal dat volgde concludeerde ik dat je alleen een gezo ...

Interview Longread
Martin Lindelauf met pensioen: een interview in 41 vragen, deel 3

Na 41 dienstjaren houdt Martin Lindelauf (61) het voor gezien. Hij laat de hotellerie achter zich. In 41 vragen portretteert Hospitality Management de gedreven hotelier. Dit is deel 3 uit de reeks, die uit vier delen bestaat. Het laatste deel volgt over enkele dagen. Je team, was dat groot? ...

Columns
Column: Inzicht in gastvrijheidspsychologie gewenst

Triest nieuws, maar we zullen nog een lange periode moeten dealen met het coronavirus. Alhoewel veel hotels in Nederland deze zomer hebben geprofiteerd van de binnenlandse vakanties gaan we een twijfelachtige herfst en winter tegemoet. Ik ben bang dat een deel van uw gasten een psychologisch ‘ ...

Hotelketens
Hotel Merici Sittard wordt toegevoegd aan Accor hotelmerk MGallery

Hotel Merici Sittard van Black Label Hotels wordt per 1 april 2021 onderdeel van Accor’s MGallery Hotel Collection. Het viersterrenhotel is gevestigd in het voormalige klooster van de zusters Ursulinen aan de Oude Markt in het centrum van Sittard. De franchise partner is de huidige operator, B ...

Toerisme Airbnb
Dit zijn de meest gastvrije plekken in Nederland

Staycations zorgen voor een nieuwe trend. Nederlanders zoeken vaker landelijke gebieden op, waarbij met name Airbnb-gasten in minder bezochte provincies gastvrij ontvangen zijn door hosts. In verband met COVID-19 zijn Nederlanders gevraagd deze herfstvakantie dichtbij huis te blijven. Airbnb spoort ...

Hotelbouwplannen Opening
Boutique hotel WSHS opent in 2021

Iets stilletjes tot leven laten komen. Iets dat er al lang was, maar ineens van zich laat horen. Het is de metamorfose van het oude Weeshuis (1599) in Gouda naar Boutique hotel WSHS; nu nog volop in de steigers, straks een stijlvol toevluchtsoord met internationale allure. Met veel liefde is het mon ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Wat vindt Sander Allegro ervan?
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: