Promenade hotel in Den Haag organiseert Promenade Food Festivals

29 maart 2018 | Thijs Jacobs

Vanaf begin dit jaar organiseert het Promenade hotel in Den Haag maandelijks de zogehete Promenade Food Festivals, in samenwerking met Diplomat Magazine. Iedere maand staat een ander land in de belangstelling. Van 12 tot en met 14 april zal de buitenlandse chef Natalia Chaduneli haar specialiteiten uit Georgië bereiden.

Het Promenade Food festival is het beste te omschrijven als een culinaire avond met authentieke smaken op hoog niveau in samenwerking met een internationele chef en Ambassade. Deze avond is bedoeld voor zowel hotelgasten als bewoners uit de omgeving.  Patrick Aarsman, General Manager van het hotel: “Crowne Plaza Den Haag - Promenade is al sinds jaar en dag een hotel met een internationaal karakter op topniveau en dit willen we door deze samenwerking onderstrepen.”

Samenwerking

Sido de Brabander, zelf al 6 jaar met trots Chef-Kok bij Crowne Plaza Den Haag – Promenade vertelt dat een samenwerking met koks uit verschillende landen niet nieuw is voor hem en zijn team. “Afgelopen jaar werden we overweldigd door enthousiaste reacties over het Indian Food Festival en het Ecuadorian Food Festival. Een prachtige win-win situatie, waarbij Ambassades de mogelijkheid krijgen de culinaire kwaliteiten van hun keuken te laten ervaren en het Crowne Plaza Den Haag haar gasten, zowel vanuit het hotel als uit de buurt kan verwennen met culinaire hoogstandjes van over de hele wereld.” Aldus de Brabander.

Brasserie Brut wordt Brut International Flavours

Tijdens het Promenade Food Festival wordt er gekookt met respect voor de oorsprong en smaken uit verschillende landen. De allerbeste gerechten worden na ieder festival toegevoegd aan de menukaart van Brasserie Brut, welke vanaf nu door het leven gaat als Brut International Flavours. De aftrap in januari is gedaan door Cuba, waarvan inmiddels een cocktail op de kaart staat. In februari ontvingen we de allerbeste chefs uit Pakistan, die het recept voor een traditionele Chicken Tandoori hebben afgegeven als stempel op de internationale menukaart van Brut, International Flavours. Iedere maand zal er een nieuw gerecht de menukaart gaan sieren, natuurlijk met de persoonlijke touch van Chef-Kok Sido.

Internationale chefs al bekend

Het eerstvolgende Promenade Food Festival vindt plaats van 12 tot en met 14 april en staat in het teken van Georgië. Andere landen die reeds zijn bevestigd zijn: Peru, Israël, Vietnam, Indonesië, Mexico, Ecuador, Italië en Hongarije. Meer informatie en het complete programma staat op www.promenadefoodfestival.com

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Economie Coronacrisis
Dit zijn de aanvullingen op het derde steunpakket corona

De opleving van het coronavirus en de huidige maatregelen hebben flinke gevolgen voor de economie. Het kabinet stelt extra geld beschikbaar voor ondernemers die door de recente maatregelen een onevenredig harde klap hebben gekregen. Zo krijgt de horeca een eenmalige subsidie op aangelegde en nu onbr ...

Opening Den Haag
Park Centraal opent in cultureel centrum van Den Haag

Hospitalitygroep Sircle Collection heeft het 160 jaar oude pand van Park Hotel Den Haag, voorzien van een grondige restyling waarmee het interieur en de identiteit opnieuw zijn vormgegeven tot Park Centraal Den Haag. De renovatie en rebranding van het hotel brengen het culturele erfgoed en bewaarde ...

Columns
Column Jantiene Berg: Mijn hele hebben en houwen op tafel

Het is nu vijf maanden geleden dat mijn compagnon en ik de sleutel van ons urban boutique hotel in Rotterdam inleverden bij de curator. Per direct geen zeggenschap meer, maar nog wel een hoop verplichtingen richting de curator. Een eenzaam proces zonder echt afscheid van je gasten en medewerkers te ...

Achtergronden Coronacrisis
Horecaondernemers krijgen eenmalig gemiddeld 2500 euro overheidssteun

De horecabedrijven die vanwege de coronacrisis gesloten zijn, kunnen een eenmalige uitkering van gemiddeld 2500 euro tegemoetzien. Het bedrag is afhankelijk van het geleden omzetverlies, dus een gemiddelde op basis van deze rekensom: 2,75 procent van het verlies aan omzet. Dit meldt de NOS op basis ...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Ook in hotels geen alcohol meer na 20.00 uur

In bars en restaurants van hotels mag vanaf vanavond 20.00 uur geen alcohol meer worden geserveerd. Ook niet via roomservice. Hiermee trekt het kabinet de lijn met het verbod op de verkoop van alcohol in winkels tussen 20.00 en 07.00 uur door. In winkels is dat sinds vorige week woensdag niet meer t ...

Wet- en regelgeving KHN
KHN: Alcoholklok hotels wederom toppunt van symboolpolitiek

KHN heeft vol onbegrip kennis genomen van het kabinetsbesluit om vanaf vrijdagavond 23 oktober een alcoholklok voor hotels in te voeren. Volgens dit besluit mag er vanaf vanavond in hotels na 20:00 uur ook geen alcohol meer worden geschonken of genuttigd in publieke ruimten zoals in het restaurant o ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Wat vindt Sander Allegro ervan?
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: