Verras uw gast met het hotelontbijt!

F&B 16 november 2015
Verras uw gast met het hotelontbijt!

Het hotelontbijt. Er wordt door gasten veel over geschreven in de reviews die we terugvinden op boekingssites. Wat vooral opvalt, is dat een goed ontbijt als een belangrijke amenity wordt gezien door gasten en zwaar meeweegt in de totale beoordeling. De hoogste tijd dus om het hotelontbijt onder de loep te nemen. We spreken met Judith Sleicher–van Petersen van Hotel-Pension Diepe in Renesse en met Aart Visser van Hotel Het Heerenhuys in Ruinerwold over welke ontbijtkeuzes zij hebben gemaakt in hun onderneming.

Hoewel Hotel-Pension Diepe geen luxehotel is, een overnachting voor twee personen kost in het hoogseizoen 75 euro, pakt Judith flink uit met het ontbijt, waar het hotel ook voor geroemd wordt op sites als Booking.com. “Wij bieden een heel groot ontbijtbuffet met gekookte eieren, verschillende soorten brood dat we zelf afbakken, verschillende broodjes en minicroissants, minichocoladebroodjes en koffiebroodjes. Suikerbrood en rozijnenbrood zijn ook onderdeel van het buffet. Gasten kunnen daarnaast kiezen uit verschillende soorten kaas en vier soorten vlees. Verder serveer ik twee soorten zelfgemaakte jam.” Een belangrijk onderdeel van het ontbijtbuffet is het verse fruit. “Elke avond sta ik minstens zes verschillende vruchten te snijden.” Ook bij Hotel Het Heerenhuys speelt vers fruit een belangrijke rol, wat door gasten zeer gewaardeerd wordt. “Bij ons traditionele ontbijtbuffet besteden we heel veel zorg en aandacht aan verse producten. Het fruit is elke dag vers en we proberen hier veel mee te variëren en bieden ook exotische vruchten als mango’s en lychees aan. Vers fruit wordt erg gewaardeerd door onze gasten. Daarnaast zetten we broodjes niet klaar, maar bakken we ze af als de gasten er zijn”, vertelt Aart.

In Hotel Het Heerenhuys worden behalve het standaard ontbijtbuffet nog twee andere ontbijttypes geserveerd. “Wij bieden gasten ook ontbijt op de kamer. We hebben twee dienbladen met uitklapbare pootjes, zodat gasten ook echt in bed kunnen ontbijten. Bij dit ontbijt serveren we naast vers brood en croissantjes voorgesneden fruit, dat eet wat makkelijker in bed”, lacht Aart. Als derde ontbijttype biedt Het Heerenhuys een ‘Lovers Breakfast’ aan. “Dit is een ontbijt op bed met champagne dat wordt vergezeld door roze servetjes, rozenblaadjes en schaaltjes met zoete lekkernijen. De presentatie speelt hierbij een belangrijke rol. Zo schenken we zelf altijd het eerste glaasje champagne in en serveren we er gedurende het hele jaar aardbeien bij, in onze ogen een romantisch fruit. Het mag geen verrassing zijn dat dit ontbijt vooral tijdens valentijn erg populair is. Er worden in ons hotel ook nogal wat huwelijksaanzoeken gedaan en daar past dit ontbijt natuurlijk perfect bij”, vertelt de enthousiaste hotelier uit Ruinerwold.

Zowel Judith als Aart benadrukken dat variatie heel erg belangrijk is. Judith: “Ik probeer vooral te variëren in het broodaanbod en op het gebied van beleg. Als gasten langer blijven en ik er tijd voor heb, bak ik ook wel eens speciaal een ei.” Ook in Het Heerenhuys krijgen gasten elke dag ander beleg. “Wij proberen het ontbijt zo gevarieerd mogelijk te maken. We gaan zelf vaak in november op vakantie en verbazen ons er altijd over dat er zo weinig afwisseling is. Ik vind het altijd erg jammer dat ik elke ochtend weer hetzelfde plakje ham op m’n brood moet doen”, besluit Aart.

HM302015

Overig nieuws