Verras uw gast met het hotelontbijt!

16 november 2015 |
Verras uw gast met het hotelontbijt!<

Het hotelontbijt. Er wordt door gasten veel over geschreven in de reviews die we terugvinden op boekingssites. Wat vooral opvalt, is
dat een goed ontbijt als een belangrijke amenity wordt gezien door gasten en zwaar meeweegt in de totale beoordeling. De hoogste tijd dus om het hotelontbijt onder de loep te nemen. We spreken met Judith Sleicher–van Petersen van Hotel-Pension Diepe in Renesse en met Aart Visser van Hotel Het Heerenhuys in Ruinerwold over welke ontbijtkeuzes zij hebben gemaakt in hun onderneming.

Foto: Het ontbijt bij Hotel-Pension Diepe in Renesse

Hoewel Hotel-Pension Diepe geen luxehotel is, een overnachting voor twee personen kost in het hoogseizoen 75 euro, pakt Judith flink uit met het ontbijt, waar het hotel ook voor geroemd wordt op sites als Booking.com. “Wij bieden een heel groot ontbijtbuffet met gekookte eieren, verschillende soorten brood dat we zelf afbakken, verschillende broodjes en minicroissants, minichocoladebroodjes en koffiebroodjes. Suikerbrood en rozijnenbrood zijn ook onderdeel van het buffet. Gasten kunnen daarnaast kiezen uit verschillende soorten kaas en vier soorten vlees. Verder serveer ik twee soorten zelfgemaakte jam.” Een belangrijk onderdeel van het ontbijtbuffet is het verse fruit. “Elke avond sta ik minstens zes verschillende vruchten te snijden.” Ook bij Hotel Het Heerenhuys speelt vers fruit een belangrijke rol, wat door gasten zeer gewaardeerd wordt. “Bij ons traditionele ontbijtbuffet besteden we heel veel zorg en aandacht aan verse producten. Het fruit is elke dag vers en we proberen hier veel mee te variëren en bieden ook exotische vruchten als mango’s en lychees aan. Vers fruit wordt erg gewaardeerd door onze gasten. Daarnaast zetten we broodjes niet klaar, maar bakken we ze af als de gasten er zijn”, vertelt Aart.


Ontbijttype 1 van Het Heerenhuys: standaard ontbijtbuffet

Drie verschillende ontbijttypes
In Hotel Het Heerenhuys worden behalve het standaard ontbijtbuffet nog twee andere ontbijttypes geserveerd. “Wij bieden gasten ook ontbijt op de kamer. We hebben twee dienbladen met uitklapbare pootjes, zodat gasten ook echt in bed kunnen ontbijten. Bij dit ontbijt serveren we naast vers brood en croissantjes voorgesneden fruit, dat eet wat makkelijker in bed”, lacht Aart. Als derde ontbijttype biedt Het Heerenhuys een ‘Lovers Breakfast’ aan. “Dit is een ontbijt op bed met champagne dat wordt vergezeld door roze servetjes, rozenblaadjes en schaaltjes met zoete lekkernijen. De presentatie speelt hierbij een belangrijke rol. Zo schenken we zelf altijd het eerste glaasje champagne in en serveren we er gedurende het hele jaar aardbeien bij, in onze ogen een romantisch fruit. Het mag geen verrassing zijn dat dit ontbijt vooral tijdens valentijn erg populair is. Er worden in ons hotel ook nogal wat huwelijksaanzoeken gedaan en daar past dit ontbijt natuurlijk perfect bij”, vertelt de enthousiaste hotelier uit Ruinerwold.


Ontbijttype 2 van Het Heerenhuys: ontbijt op bed

Variatie is key
Zowel Judith als Aart benadrukken dat variatie heel erg belangrijk is. Judith: “Ik probeer vooral te variëren in het broodaanbod en op het gebied van beleg. Als gasten langer blijven en ik er tijd voor heb, bak ik ook wel eens speciaal een ei.” Ook in Het Heerenhuys krijgen gasten elke dag ander beleg. “Wij proberen het ontbijt zo gevarieerd mogelijk te maken. We gaan zelf vaak in november op vakantie en verbazen ons er altijd over dat er zo weinig afwisseling is. Ik vind het altijd erg jammer dat ik elke ochtend weer hetzelfde plakje ham op m’n brood moet doen”, besluit Aart.


Ontbijttype 3 van het Heerenhuys: Lovers Breakfast

Christel Tuin

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Personalia Internationaal
Stefan Dubbeling nieuwe directeur België en Nederland van de BWH Hotel Group

Stefan Dubbeling (48) start per 1 maart aanstaande als Regional Director België & Nederland voor de BWH Hotel Group. Hij volgt daarmee Wytze van den Berg op die, na ruim 14 jaar, aan de slag gaat als Managing Director EMEA voor WorldHotels Collections. In de rol van Regional Director wo...

Interview Longread
Rick Claus: ''Er is te veel hotelaanbod''

In deze editie van Hospitality Management mogen we best weer eens verzuchten: Wat vliegt de tijd! Het is immers december. Zoals de oude Romeinen zeiden: Nullum est jam dictum, quod non sit dictum prius. (Niets kan gezegd worden dat al niet eerder gezegd is.) Waaronder: Tempus fugit. (De tijd snelt v...

Amsterdam Achtergronden
MEININGER Hotels lanceert hyperlokale service met Local Event Display

Krijtborden bieden nog dagelijkse inspiratie voor lokale evenementen – deze nieuwe service is nu ook aanwezig in het MEININGER Hotel Amsterdam City West en het MEININGER Hotel Amsterdam Amstel. De MEININGER Hotels staan binnen de hotelindustrie bekend voor hun unieke hybride accommodatiecon...

Internationaal Tech
Alweer een hotelketen slachtoffer van hackers

Het is weer raak: hackers hebben afgelopen zomer de klantgegevens buit weten te maken van 10,6 miljoen gasten van het Amerikaanse hotelbedrijf MGM Resorts. De gegevens zijn gedeeld op een forum voor hackers, meldt zdnet.com. Op het forum werden de adressen, namen, burgerservicenummers en telefoo...

Events Achtergronden
Hotel kijkt met trots terug op Joods onderwijscongres

Het internationaal Joods onderwijscongres European Chinuch Convention (ECC) kijkt terug op een zeer geslaagde editie die plaatsvond in Novotel Amsterdam Schiphol Airport (NASA). Het was de tweede keer dat dit evenement, waar 37 workshops in 4 talen werden gegeven, in het hotel plaatsvond. Bij EC...

Achtergronden
Dit kost een overnachting tijdens carnaval

Het grootste feest van het jaar in het zuiden komt er weer aan. Dat betekent carnavalskleding scoren, kaarten kopen voor de plaatselijke kroeg of natuurlijk buiten genieten van de muziek met een biertje. Maar wat als je nou in de stad zou willen overnachten? Ben je dan duurder uit dan normaal? HomeT...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: