U heeft gezocht op : personeel

5 mei 2021 Achtergronden
Jonge Honden: Mark Welbers kijkt vooruit met Banks Mansion Amsterdam

Op jonge leeftijd een hotelonderneming runnen, het is niet veel mensen gegeven. Ondernemen is vallen en opstaan, fouten maken en groeien. In de serie Jonge Honden portretteert Hospitality Management jonge hoteliers. Dit keer Mark Welbers (34) general manager van het Banks Mansion in Amsterdam. Een m ...

28 april 2021 Achtergronden
Fotoverslag: Nederlandse horeca beleeft heropening terrassen

In dit liveblog hebben we al die enthousiaste horecaondernemers die woensdag 28 april de terrassen heropenden, en eindelijk weer kunnen ondernemen, gevolgd. Via de e-mail (stuur je foto en tekst naar thijs.jacobs@uitgeverijps.nl) en Facebook kregen we al heel veel leuke reacties. Wil je nog een foto ...

28 april 2021
Inge van de Ven is trots op haar pas geopende hotel

Inge van de Ven, eigenaresse van het op 12 april geopende Hotel Flora Batava in Nieuwersluis, aan de rand van Breukelen, is trots op haar hotel. Alhoewel het uitdagende tijden zijn binnen onze branche, is ze optimistisch gestemd. “Zaterdag beleefden we onze eerste drukke dag, met 27 van de 45 ...

28 april 2021 Interview Longread
Interview: moeders en dochters in familiehotels

Familiehotels. Je zou ze bijna vergeten tussen al het geweld van de aankondigingen die de grote hotelketens doen. De ene keten introduceert een nieuw merk, terwijl een andere keten zich gaat richten op ‘long stay’ of het aanbieden van werkplekken. Tegelijkertijd zijn familiehotels de dri ...

28 april 2021 Personeel Internationaal
Accor benoemt Stephen Alden tot CEO Raffles & Orient Express

Accor kondigt de benoeming aan van Stephen Alden tot Chief Executive Officer Raffles & Orient Express, met ingang van 3 mei. Stephen Alden rapporteert rechtstreeks aan Sébastien Bazin, voorzitter en CEO, en wordt lid van het Group Executive Committee. Alden, die onlangs het merk Dedica ...

22 april 2021 Economie Hotelketens
Egeria neemt meerderheidsbelang in Fletcher Hotels, vizier op internationale groei

Vandaag hebben de aandeelhouders van Fletcher Hotels een meerderheidsbelang verkocht aan de Amsterdamse investeringsmaatschappij Egeria. NIBC en Xead verkopen beide hun minderheidsbelang, het management van Fletcher blijft aan als aandeelhouder. Met de hands-on betrokkenheid en de ervaring met in ...

20 april 2021 Columns
Leiderschap in onmogelijke tijden

Het is 05.30 uur. Ik zit te werken in een stil huis. Ik kan niet slapen, in mijn brein borrelt iets en dat moet eruit. Buiten is het nog donker, al zie ik de dag wel al voorzichtig duwen. Het zwart van de nacht wordt langzaam maar zeker donkerblauw en dat blauw wordt steeds lichter. Een merel fluit ...

20 april 2021 Personeel Hotelketens
Michael Spetter adviseur bij Fletcher Hotels

Michael Spetter kondigt via LinkedIn aan dat hij benoemd is tot 'Advisor to the board' bij Fletcher Hotels. Eind 2018 nam Spetter afscheid als managing director Benelux bij Louvre Hotels Group, maar gaf daarbij te kennen de hotellerie niet te verlaten. Michael Spetter is het schoolvoorbe ...

16 april 2021 Personeel Hotelketens
Erwin M. Bruyn wordt Country Manager bij Deutsche Hospitality

Deutsche Hospitality herstructureert haar merkenportfolio. In de toekomst wordt het traditionele merk Steigenberger Hotels & Resorts gecombineerd met het lifestyle merk Jaz in the City om samen het nieuwe 'upscale' segment te vormen. Hierdoor wordt het mogelijk om gezamenlijke synergi&eu ...

11 april 2021 Achtergronden
Dit lees je in de gloednieuwe Hospitality Management

Een bijzonder speciale editie van Hospitality Management valt over een aantal dagen bij iedere hotelier op de mat. Ewout Hoogendoorn – al jaren als gewaardeerde columnist verbonden aan het blad – interviewt niemand minder dan John Fentener van Vlissingen, oprichter van zakenreisconcern B ...

9 april 2021 Columns David Bakker
Column: Terrassen(d)

Het kabinet wil de terrassen openen vanaf 21 april. De verwachte derde golf lijkt minder intens dan verwacht. Er heerst opluchting (eindelijk), mensen zijn sceptisch (eerst zien dan geloven) en er is een groep mensen die zich verbaast over de verwachte versoepelingen, terwijl de druk op de ziekenhui ...

6 april 2021 Achtergronden
Bunk Utrecht genomineerd voor Hoscars

De Utrechtse vestiging van BUNK Hotels is genomineerd voor de prestigieuze Hoscars, de Oscars voor de hostel wereld georganiseerd door Hostelworld. De Hoscars awards geven een overzicht van de beste hostels ter wereld op basis van een miljoen Hostelworld gastbeoordelingen. De internationale jury ...

2 april 2021 Interview Longread
Mens, Bedrijf & Visie: Sjuk Akkerman (ING)

In de rubriek Mens, Bedrijf & Visie portretteert de redactie van Hospitality Management vooraanstaande personen in en rondom de horecabranche. De coronacrisis dendert als een donderwolk door de sector. In deze rubriek zetten we de mens, de visie en het bedrijf centraal. In deze aflevering een ...

1 april 2021 Hotelketens Achtergronden
Hotel Nassau Breda by Marriott wint de titel Beste Hotel van Nederland

Gasten van Hotels.nl waardeerden Hotel Nassau Breda afgelopen jaar het hoogst en daarom is dit prachtige hotel de nummer 1 van Nederland. Chris Corpier van Hotels.nl ging op pad om het personeel te verrassen met de gewonnen prijs. Hotel Nassau Breda, Autograph Collection by Marriott is gevestigd ...

31 maart 2021 Personeel
Château Neercanne kondigt nieuwe Chef de Cuisine en Maître d'Hôtel aan

Na een intensieve selectieprocedure voor de functie van Chef de Cuisine en Maître d’Hôtel presenteert Château Neercanne met veel trots de opvolging. Vanaf 1 mei start Robert Levels (50) als Chef de Cuisine bij Restaurant Château Neercanne. De huidige Sous-Maître R ...

31 maart 2021 Tech
Experts vertellen over PMS-systemen 

Ieder hotel heeft een PMS-systeem nodig. Het aantal aanbieders wordt steeds groter en cloud-oplossingen winnen aan populariteit. Daarbij vervagen grenzen en zijn de kosten beheersbaar. We bevroegen enkele experts en kaartten vier onderwerpen aan. We kozen voor de volgende vier onderwerpen: de cl ...

23 maart 2021 Economie Corona
FNV Horeca: extreem banenverlies in de horeca

De nieuwste banencijfers van het CBS voor de horeca stemmen FNV Horeca enorm verdrietig. Sinds de start van de coronacrisis zijn bijna 90.000 horecamedewerkers de sector uitgestroomd, waarvan het grootste deel sinds de tweede lockdown. Edwin Vlek, bestuurder FNV Horeca: "Deze leegloop is fun ...

16 maart 2021 KHN Corona
Jaar na eerste sluiting vanwege corona: grote financiële zorgen bij horecaondernemers

Vandaag is het precies één jaar geleden dat eet- en drinkgelegenheden hun deuren moesten sluiten; clubs moesten enkele dagen eerder al dicht. Horecaondernemers verkeren in zwaar weer. De vaste lasten lopen door, terwijl er geen tot nauwelijks inkomsten zijn. Uit representatief onder ...

12 maart 2021 Interview Longread
"De nieuwe CEO moest zelf een ondernemer zijn"

Het pentagram (een vijfpuntige ster) is een van de oudste symbolen die we kennen. Het bestond al meer dan zesduizend jaar geleden. Het pentagram en de pentakel (met een cirkel om de ster) zijn twee van de meest gebruikte symbolen binnen het occultisme en de moderne hekserij (wicca). Het is echter ve ...

12 maart 2021 Interview
Veranderende omgangsvormen tekenen gastvrijheid in 2021 

Hoe gaan we na de coronapandemie met elkaar om? Onze branche heet niet voor niets de ‘gastvrijheidsindustrie’, dus op welke manieren kun je straks nog ouderwets gastvrij zijn of is het begrip gastvrijheid behoorlijk rekbaar en gestoeld op ingesleten gewoontes? Verdwijnen deze gewoontes e ...

11 maart 2021 Economie
Rabobank verwacht herstel horecasector in zomer 2021

De horeca gaat nog altijd gebukt onder de gevolgen van de lockdown, zowel mentaal als financieel. Jos Klerx, sectorspecialist Horeca, Recreatie en Toerisme namens de Rabobank laat in een update weten te verwachten dat het herstel van de branche halverwege 2021 wordt ingezet. “De ondertoon van ...

8 maart 2021 Personeel Hotelketens
Rob Hornman nieuwe Managing Director bij Flemings Hotels

Flemings Hotels heeft per januari 2021 de Nederlandse Rob Hornman aangesteld als Managing Director van de toonaangevende hotelgroep. In deze functie is Hornman verantwoordelijk voor de dagelijkse activiteiten van alle 18 accommodaties die onder de hotelgroep vallen. Daarnaast zal hij zich bezighoude ...

5 maart 2021 Columns David Bakker
Column: Stop de leegloop 2.0

De kop van dit artikel (nee niet mijn behaarde gezicht) heb ik gestolen van Sander Allegro. In zijn column in de Kersteditie van Hospitality Management uitte hij zijn zorgen over de hotelprofessionals die de branche verlaten. Veel hospitality professionals verlaten noodgedwongen de branche, maar ...

5 maart 2021 Interview
15 jaar geleden in Hospitality Management: Tolmeijer en Monaco

Hospitality Management blaast dit jaar dertig kaarsjes uit. Dat mag gevierd worden en dat doen we dan ook uitgebreid! Iedere week publiceert de redactie een verhaal uit vervlogen tijden op de website. Deze week een interview uit 2006 met Bas Tolmeijer en Francesco Monaco, directeuren van het Euro ...

5 maart 2021 Toerisme
Impact Corona op Flevolandse gastvrijheidssector steeds groter

Onderzoek naar de gevolgen van het coronavirus op de vrijetijdssector in Flevoland laat zien dat de sector in Flevoland flink geraakt is. In juli en december 2020 zijn onder Flevolandse ondernemers in de vrijetijdssector peilingen gehouden met vragen over – onder andere – omzetverlies, t ...

5 maart 2021 Achtergronden
Hoteliers opgelet: zo verkoop je straks meer bier

Als de horeca straks (eindelijk) weer open mag, dan is het zaak om efficiënt en bewust te gaan verkopen. Kennis van sales is namelijk heel belangrijk om een zo hoog mogelijke omzet en marge te kunnen behalen. Ivo Thijssen (biersommelier en salestrainer) geeft daarom, in samenwerking met de Hore ...

1 maart 2021 Interview
"De hotellerie en de zorg verschillen niet veel van elkaar"

De coronacrisis laat diepe wonden achter in de hotellerie. Omzetten kelderen en gasten blijven weg. Veel hotelondernemingen hebben noodgedwongen een groot deel van hun medewerkers moeten laten gaan. De angst heerst dat op het moment dat de hotellerie weer aantrekt en de toeristen ons land weer w ...

24 februari 2021 Personeel Hotelketens
Marriott International benoemt nieuwe CEO en President

De Raad van Bestuur van Marriott International heeft aangekondigd dat Anthony 'Tony' Capuano is benoemd tot Chief Executive Officer en is toegetreden tot de Raad van Bestuur van het bedrijf, met onmiddellijke ingang. Voorheen was hij Group President, Global Development, Design and Operation ...

23 februari 2021
Horeca naar de stembus deel één: VVD

Op 17 maart gaat Nederland naar de stembus voor de Tweede Kamerverkiezingen. In aanloop naar die verkiezingen analyseert de redactie van Hospitality Management wat de grote politieke partijen voor ondernemend Nederland in hun verkiezingsprogramma hebben staan. Het zijn roerige tijden voor horecaonde ...

23 februari 2021 Personeel Gastronomie
Cyril Lignac chef van het nieuwe restaurant in het Amstel Hotel

De Franse celebrity chef, tv-ster en kookboekenauteur Cyril Lignac en het legendarische Amstel Hotel, in eigendom van Katara Hospitality, gemanaged door InterContintental Hotels & Resorts, zijn een samenwerking aangegaan om het eerste restaurant van Cyril Lignac te openen buiten Frankrijk, in Ne ...

22 februari 2021 Hotelketens Corona
a&o Hostels is klaar voor de herstart

a&o, Europa’s grootste budget hostelketen, staat in de startblokken om straks weer gasten te ontvangen. De Berlijnse keten, die vorig jaar haar 20-jarig bestaan vierde, heeft de afgelopen periode gebruikt om bestaande services te optimaliseren en een aantrekkelijk nieuw aanbod te ontwikkel ...

18 februari 2021 Hotelketens
Logis Hotels verwelkomt 50 nieuwe leden in 2020

Lieten de eerste zes weken van 2020 nog een omzetstijging van 37 procent zien, uiteindelijk viel de jaaromzet van Logis Hotels vanwege de corona-epidemie 34 procent lager uit dan in 2019. De internationale Logis-groep bestaat uit 2400 onafhankelijke horecaondernemers waaronder vijftien hoteliers in ...

17 februari 2021 Economie Corona
Schuldenberg horeca opgelopen tot 3 miljard

Nederlandse restaurants bouwen steeds meer schulden op. Uit onderzoek - onder 1200 restaurants - uitgevoerd door culinaire platform WijnSpijs.nl - blijkt dat de gemiddelde schuld per restaurateur is opgelopen tot €90.204.-. Het aflossen van deze schulden is een meerjarenplan. Restaurants verwac ...

16 februari 2021 Economie Corona
CBS: veel banen verdwenen in de horeca vanwege lockdown

In het vierde kwartaal van 2020 daalde zowel het aantal banen en vacatures als de werkloosheid. Na een toename in het derde kwartaal waren er aan het eind van het vierde kwartaal weer minder openstaande vacatures. Het aantal vacatures daalde met 6 duizend naar 210 duizend. Vergeleken met het derde k ...

15 februari 2021 Personeel Internationaal
Camille Oostwegel nieuwe afgevaardigde van Relais & Châteaux Benelux, Oost-Europa en Scandinavië

Camille Oostwegel, eigenaar en algemeen directeur van Oostwegel Collection, is verkozen tot de nieuwe afgevaardigde van Relais & Châteaux voor de delegatie Benelux, Oost-Europa en Scandinavië. Oostwegel treedt toe tot de internationale Raad van Bestuur van Relais & Châteaux ...

8 februari 2021 Achtergronden
Extreem weer: Haarlems hotel vangt daklozen op

In Haarlem is, vanwege het strenge winterweer, behoefte aan extra opvanglocaties voor daklozen. De gemeente heeft Hotel Raecks bereid gevonden om daklozen onderdak te bieden. Alle twintig kamers zijn beschikbaar voor daklozen, zo meldt NH Nieuws. Al eerder daklozen opgevangen In juni heeft het ...

3 februari 2021 Corona
Nieuwe routekaart, weinig versoepelingen

Op dinsdag 2 februari presenteerde het kabinet een nieuwe routekaart waarin staat opgenomen wanneer de restaurants en cafés weer open mogen. De horeca blijft in elk geval tot 2 maart gesloten, vervolgens wordt aan de hand van het risiconiveau bepaalt in hoeverre restaurants en cafés op ...

3 februari 2021 Hotelketens
Opening van Hotel Rijks in Goes

Vrijdag 5 februari 2021 ontvangt Boutique Hotel Rijks haar eerste gasten. Het nieuwe Kloeg Collection hotel op 4-sterrenniveau beschikt over 35 hotelkamers, 5 bijzondere suites, een ontbijtrestaurant en een heuse honesty bar. Het city-hotel bevindt zich middenin het centrum. Onder Goesenaren staa ...

1 februari 2021 Personeel Hotelketens
Nicole Willems nieuwe General Manager bij Designhotel Maastricht

Per 1 februari start Nicole Willems als General Manager bij Designhotel Maastricht. Het hotel, gelegen in het bijzondere stadsdeel "Wyck" vormt met haar 105 unieke kamers de ideale uitvalsbasis om historisch Maastricht te bezoeken. Nicole Willems is een geboren en getogen Maastrichtse en h ...

28 januari 2021 Personeel Corona
De beroepen van morgen: a&o creëert de nieuwe functie Central Hygiëne Officer

De huidige pandemie verwacht veel aanpassingsvermogen van iedereen. Ook veel bedrijven hebben te maken gekregen met nieuwe uitdagingen dankzij de uitbraak van covid-19. Er ontstaan functies bij bedrijven waarvan we even geleden niet hadden kunnen bedenken dat die er zouden komen. Zo heeft Europa&rsq ...

25 januari 2021 Economie Corona
Swissôtel op Damrak dwingt huurkorting af

Het Swissôtel op het Amsterdamse Damrak dwingt bij rechter 50 procent huurkorting af, zo lezen we op de website van het Parool. Het hotel telt 114 kamers en een restaurant. De huur bedraagt jaarlijks ruim één miljoen euro. Het hotel stelt dat het hard wordt getroffen door de coro ...

22 januari 2021 Wet- en regelgeving Corona
Kabinet breidt steun- en herstelpakketten uit

Door het verlengen van de lockdown en de invoering van de avondklok heeft het demissionair kabinet besloten de steun- en herstelpakketten uit te breiden. Met deze uitbreiding van het pakket is een totaalbedrag gemoeid van 7,6 miljard euro. De verruimingen gelden voor het eerste en tweede kwartaal va ...

21 januari 2021 OTA's Achtergronden
Personeel belangrijkste aspect bij beoordeling accommodaties

Op 19 januari reikte Booking.com 10.408 Traveller Review Awards voor 2021 in Nederland uit, die op basis van miljoenen klantrecensies zijn toegekend. Met de Awards zet Booking.com partners uit 220 landen en gebieden wereldwijd in het zonnetje, die de reiservaring van reizigers meer gedenkwaardig maa ...

13 januari 2021 Personeel Achtergronden
Bekende gezichten van Château Neercanne nemen afscheid

Château Neercanne kondigt aan dat twee bekende gezichten van Château Neercanne per 1 maart aanstaande afscheid gaan nemen vanwege een volgende stap in hun carrière. Maître d’Hotel Dennis Lemmens maakt promotie binnen Oostwegel Collection en wordt Food & Beverage Ma ...

13 januari 2021 Hans van Spronsen
Column Hans van Spronsen: 2020; Het jaar van personeelstekort tot gastentekort

Begin 2020 was onze zorg en grootste uitdaging voor het jaar: het personeelstekort. In maart werden we ruw geconfronteerd met een nieuwe werkelijkheid. Corona sneed ons de pas af. Dit met ongelofelijke gevolgen voor onze sector. Al snel moesten we leven met de verplichte sluiting en vervolgens met d ...

4 januari 2021 Sander Allegro
Column Sander Allegro: Stop de leegloop!

Geen gasten, geen uitdaging meer, verveling en uitzichtloosheid; dat lijken de belangrijkste factoren voor een nieuw fenomeen onder hotelmedewerkers: de bore-out. De bore-out leidt er toe dat steeds meer hotelwerknemers in deze crisistijd een carrière elders overwegen. Uit een recent onderzoe ...

30 december 2020 Interview KHN
Het jaar van Dirk Beljaarts

De coronacrisis overviel iedereen, ook Dirk Beljaarts. De algemeen directeur van KHN spreekt in een openhartig vraaggesprek over het meest bewogen jaar uit zijn carrière, de lobby in Den Haag, de toekomst van KHN en de strijd van horecaondernemers. “Het water staat menig ondernemer tot ...

24 december 2020 Achtergronden
Dit zijn de 10 meest gelezen artikelen van 2020

Het was een veelbewogen jaar, waarop we met gemengde gevoelens terugblikken. Zo aan het einde van het jaar is het tijd om te reflecteren en hierbij presenteren we je de lijst met de meest gelezen artikelen op de website van Hospitality Management. Zoals je ziet heeft corona niet alleen het maatschap ...

23 december 2020 Interview Longread
Interview Eus Peters: "Retail en horeca hebben elkaar hard nodig"

Eus Peters is directeur van de Raad Nederlandse Detailhandel en heeft een verleden bij Koninklijke Horeca Nederland. Op dit moment heeft de horeca het zwaar, heel zwaar. Wat kan de horeca leren van de retail en andersom en waarom zijn de winkels bijvoorbeeld lange tijd geopend gebleven tijdens de tw ...

22 december 2020 Personeel Achtergronden
Sylvester Ponsen nieuwe directeur van U Parkhotel

Sylvester Ponsen is de nieuwe directeur van het U Parkhotel. Met ingang van 1 januari aanstaande zal Sylvester de leiding voeren over het conferentiehotel op de campus van de Universiteit Twente, dat begin 2019 haar deuren opende. Na het afronden van zijn opleiding aan de Internationale Hogere Ho ...

18 december 2020 Economie
Verkopen van het hotel, zo gaat dat

De verkoop van het hotel is een intensief traject. Van de beslissing tot verkoop tot de laatste handtekening; een emotionele, juridische en zakelijke rollercoaster. Hospitality Management zet, in samenwerking met Invast Hotels, de stappen uiteen. Het verkopen van het hotel begint bij de beslissin ...

18 december 2020 Economie Corona
ING: 2021 jaar van herstel voor horeca, hotels en cafés herstellen langzamer

Met de verzwaarde lockdown is in de horeca de turbulentie nog niet voorbij. De sluiting en de coronamaatregelen zijn een hard gelag voor de sector en na een omzetverlies van 40% in 2020 begint 2021 zeer stroef. Dit beeld kan mede dankzij de komst van vaccins echter ook snel kantelen. Naar verwach ...

16 december 2020 Interview
"Samenwerken versterkt, juist nu"

Als CEO van Blycolin zag Marc van Boekholt zijn omzet in de maanden april en mei van dit jaar ineenstorten: 95 procent verlies. Hij ging de strijd aan en zocht de verbinding. “We hebben elkaar keihard nodig.” Als de contouren van de gevolgen van de crisis eind maart vorm krijgen, is h ...

10 december 2020 Interview Longread
Familiebedrijven goed voor kwart omzet BV Nederland

De Nederlandse economie draait voor een groot deel op familiebedrijven. Uit onderzoek van het CBS blijkt dat Nederland ruim 270.000 familiebedrijven telt en goed is voor ruim 403 miljard euro omzet over het jaar 2018. Na landbouw, visserij en bosbouw zijn de meeste familiebedrijven te vinden in de h ...

8 december 2020 Interview Longread
Hotel & Restaurant Wesseling: Verdienmodel COVID-19

Het coronavirus heeft Nederland nog steeds in de houdgreep. Heel Gall-- pardon, heel Nederland? Nee, een kleine nederzetting bleef moedig weerstand bieden aan de overwel-- aan Covid-19. (Met dank aan Goscinny & Uderzo.) ‘Veertig procent meer omzet dan vorig jaar.’ Hoorden we dat goed ...

4 december 2020 KHN
KHN in actie! #BlackMonday: final sale horeca

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) lanceert de landelijke campagne #BlackMonday, die op maandag 7 december van start gaat. Onder de noemer #BlackMonday worden horecaondernemers opgeroepen deel te nemen aan de landelijke actie. Met de campagne wil KHN duidelijk maken dat als de overheid niet per omga ...

30 november 2020 Interview Longread
Zussen ontwikkelen en exploiteren Boutique Hotel Beekhuizen in Velp

In het Nationaal Park Veluwezoom openden de zussen Judith en Irene Stoevelaar het afgelopen voorjaar Boutique Hotel Beekhuizen. Op 1 mei gingen de deuren open. Een klein halfjaar later blikken ze terug en kijken ze vooruit. “We hebben een bijna volledige bezetting gedraaid.” En aan da ...

23 november 2020 Personeel
Nieuwe gezichten bij Carlton Hotel Collection

Bij Carlton Hotel Collection staan de ontwikkelingen niet stil, ook niet in deze roerige tijden. Ondernemerschap en innovatie zijn al jaren centrale pijlers binnen de groep en juist nu zetten de hotels hier vol op in. Met vier prachtkansen in de vorm van vier nieuw vervulde posities geeft Carlton Ho ...

20 november 2020 Columns Sander Allegro
Column Sander Allegro: Herstel

Het kon niet op: hotels puilden uit, de groei van het wereldwijd toerisme tot 2030 werd begroot op ruim 4 procent per jaar. 2020 zelf zou hét jaar van de hotellerie worden. De toch al mooie bezettingscijfers en de REVPAR zouden door belangrijke evenementen als de Grand Prix, Sail 2020 en vele ...

13 november 2020 Hotel & Recht
Het effect van Covid-19 op de contractuele relatie

Sinds de Covid-19 pandemie de wereld in haar greep houdt zijn hotelexploitanten en hun verhuurders voortdurend met elkaar in gesprek in een poging een redelijke regeling te treffen ten aanzien van de gevolgen van de crisis en in het bijzonder de huurbetalingsverplichtingen. Eerder schreven wij al ...

13 november 2020 Columns David Bakker
Column: De jeugd heeft de toekomst

2024 wordt in veel opzichten een cruciaal jaar. Het NBTC verwacht dat in dat jaar de toerismebranche in Nederland voor een groot deel herstelt van de coronacrisis. De markt trekt aan, vliegtuigen gaan weer vliegen, hotels worden weer massaal geboekt en ook congressen zullen weer plaatsvinden. Het he ...

12 november 2020 Hotel & Recht
Waar moet je op letten bij een reorganisatie? 

COVID-19 raakt ons allemaal zwaar. Een grote terugloop in gasten en een onzekere toekomst leidt tot reorganisaties bij veel hotels. In het uiterste geval leidt dit zelfs tot ontslagen. Een reorganisatie is gebonden aan meerdere (wettelijke) vereisten. Waar moet je op letten? In dit artikel geven wij ...

11 november 2020 Interview Longread
Zussen wonen tussen de gasten

In het Nationaal Park Veluwezoom openden de zussen Judith en Irene Stoevelaar het afgelopen voorjaar Boutique Hotel Beekhuizen. Op 1 mei gingen de deuren open. Een klein halfjaar later blikken ze terug en kijken ze vooruit. “We hebben een bijna volledige bezetting gedraaid.” En aan da ...

9 november 2020 Economie Corona
Amrâth Hotel Breda sluit: geen zicht op toekomstig herstel

Het Amrâth Hotel Brabant, aan de Heerbaan in Breda, sluit op 1 december na 52 jaar zijn deuren. Als redenen worden het ontbreken van enig zicht op toekomstig herstel en de coronacrisis genoemd. De hotelmanager, Onno van Mierden, heeft dit in een e-mail aan zijn collega's bekendgemaakt. ...

6 november 2020 Corona
Werkgevers, vakbonden en kabinet roepen nogmaals op om thuis te werken

Kabinet, werkgevers en vakbonden doen opnieuw een gezamenlijke oproep om zoveel mogelijk thuis te werken. Belemmeringen hiervoor moeten sneller in beeld komen én worden aangepakt. Ook hebben ze afspraken gemaakt over het tegengaan van de drukte in de detailhandel. De werkgeversorganisaties ...

5 november 2020 Economie Corona
Horecaondernemers verliezen 18% van inkomsten sinds begin coronacrisis

Vanaf het begin van de lockdown in maart tot aan de sluiting in oktober kregen restaurant- en café-eigenaren gemiddeld € 12.182 minder op hun rekening bijgeschreven dan tijdens dezelfde periode vorig jaar. Dit komt neer op een inkomstendaling van 18%. Dit blijkt uit onderzoek van Knab, o ...

3 november 2020 Personeel Corona
FNV Horeca: Verlenging horecasluiting niet onverwacht, wel zorgelijk

Vanavond heeft het kabinet bekend gemaakt dat de horeca langer gesloten blijft, ondanks de daling van het percentage positief geteste mensen. Edwin Vlek, bestuurder FNV Horeca: “De verlengde sluiting – die voor horecamedewerkers heel onterecht voelt - is een groot offer dat van de horeca ...

3 november 2020 Hotelketens
Sonja Boelhouwer nieuwe commissaris Eden Hotel Group

Sonja Boelhouwer is per 1 november toegetreden tot de Raad van Commissarissen (RvC) van Eden Hotel Group. Zij is Directeur Winkels & Franchise bij Albert Heijn en bekleedde de afgelopen twintig jaar verschillende posities bij Ahold Delhaize in binnen en buitenland. De RvC van Eden Hotel Group be ...

30 oktober 2020 Hotelketens Internationaal
Accor opent nieuw hotel Mercure Han-sur-Lesse

Accor, ’s werelds meest toonaangevende hotelgroep, opent vandaag het nieuwe hotel Mercure Han-sur-Lesse in de idyllische gelijknamige plaats Han-sur-Lesse, middenin de Belgische Ardennen. Deze opening is in samenwerking met Accor’s Franchise Partner Unibricks. Het viersterrenhotel telt 1 ...

28 oktober 2020 Interview Longread
Stand van zaken: hoteliers uiten hun zorgen

Na een bewogen en bevlogen zomer is de angst voor een tweede golf werkelijkheid. Tafelheer Sander Allegro (QL Hotels) bespreekt de stand van zaken binnen de hotellerie met Marijke Schreiner (Stayokay) Marco Lemmers (Conscious Hotels), Bastiaan Klomp (Thermae 2000) en Erwin Rozendal (Villa Beukenhof) ...

28 oktober 2020 Personeel
FNV Horeca: afbouw steunmaatregelen leidt tot vertrek vakkrachten uit horecasector

De gisteren verstuurde Kamerbrief over de aanvullingen op het steun- en herstelpakket, alsmede het persmoment van het Kabinet van gisteravond zorgen voor grote onrust in de horecasector. FNV Horeca vindt het onvoorstelbaar dat het Kabinet gisteravond aangeeft dat er nog te weinig resultaten zijn om ...

27 oktober 2020 Wet- en regelgeving KHN Corona
KHN: Nieuwe steun welkom, maar niet voldoende

Op dinsdag 27 oktober heeft het kabinet een besluit genomen over hoe de aanvullende steunmaatregelen er voor de horeca uit moeten komen te zien. KHN pleit er al weken bij het kabinet en de Tweede Kamer voor om, aanvullend op het huidige noodpakket, met aanvullende steunmaatregelen te komen, waarbij ...

23 oktober 2020 Interview Longread
Martin Lindelauf met pensioen: een interview in 41 vragen, deel 4

Na 41 dienstjaren houdt Martin Lindelauf (61) het voor gezien. Hij laat de hotellerie achter zich. In 41 vragen portretteert Hospitality Management de gedreven hotelier. Dit is deel 4 uit de reeks, die uit vier delen bestaat. Let je extra op de kwaliteit van de bouw van een hotel? ...

21 oktober 2020 Interview Longread
Martin Lindelauf met pensioen: een interview in 41 vragen, deel 3

Na 41 dienstjaren houdt Martin Lindelauf (61) het voor gezien. Hij laat de hotellerie achter zich. In 41 vragen portretteert Hospitality Management de gedreven hotelier. Dit is deel 3 uit de reeks, die uit vier delen bestaat. Het laatste deel volgt over enkele dagen. Je team, was dat groot? ...

21 oktober 2020 Columns
Column: Inzicht in gastvrijheidspsychologie gewenst

Triest nieuws, maar we zullen nog een lange periode moeten dealen met het coronavirus. Alhoewel veel hotels in Nederland deze zomer hebben geprofiteerd van de binnenlandse vakanties gaan we een twijfelachtige herfst en winter tegemoet. Ik ben bang dat een deel van uw gasten een psychologisch ‘ ...

21 oktober 2020 Hotelbouwplannen
Boutique hotel WSHS opent in 2021

Iets stilletjes tot leven laten komen. Iets dat er al lang was, maar ineens van zich laat horen. Het is de metamorfose van het oude Weeshuis (1599) in Gouda naar Boutique hotel WSHS; nu nog volop in de steigers, straks een stijlvol toevluchtsoord met internationale allure. Met veel liefde is het mon ...

20 oktober 2020 Duurzaamheid
Bucuti haalt als eerste resort wereldwijd een perfecte score bij Green Globe

Bucuti & Tara Beach Resort heeft ’s werelds eerste perfecte score van 100 punten gehaald bij Green Globe, het wereldwijd erkende duurzaamheidslabel. Daarnaast heeft Bucuti & Tara wederom de certificering verkregen als CO2-neutraal resort en blijft het het eerste en enige energie-neutra ...

16 oktober 2020 Interview Longread
Martin Lindelauf met pensioen: een interview in 41 vragen, deel 1

Na 41 dienstjaren houdt Martin Lindelauf (61) het voor gezien. Hij laat de hotellerie achter zich. In 41 vragen portretteert Hospitality Management de gedreven hotelier. Dit is deel 1 uit de reeks, die uit vier delen bestaat. Het volgende deel volgt over enkele dagen. Je bent 61 jaar. Daarm ...

16 oktober 2020 Hotelketens Corona
Accor implementeert met succes ALLSAFE in al zijn hotels en resorts

Accor heeft vandaag aangekondigd dat het zich blijft inzetten om de horeca te voorzien van de strengste schoonmaaknormen en operationele procedures gericht op de veiligheid van gasten. Na operationele onderbrekingen als gevolg van COVID-19 heeft Accor met succes de meeste van zijn hotels heropend, w ...

14 oktober 2020 KHN Corona
Kabinet negeert advies OMT: KHN pleit opnieuw voor slimme maatregelen.

Gisteren maakten premier Rutte en minister De Jonge bekend dat alle eet- en drinkgelegenheden in Nederland vanaf woensdagavond 14 oktober 22:00 uur opnieuw voor vier weken moeten sluiten. Vanmorgen heeft Koninklijke Horeca Nederland (KHN) het OMT-advies gelezen waarin staat dat volgens de experts va ...

14 oktober 2020 Hotelketens Corona
Postillion sluit alle hotels

Postillion Hotels sluit vanaf aanstaande donderdag alle locaties. Dat maakte directeur Erik-Jan Ginjaar gisteravond na de persconferentie bekend via LinkedIn. "De persconferentie van Mark Rutte en Hugo de Jonge heeft grote gevolgen. Postillion Hotels sluit vanaf donderdagochtend haar deuren, be ...

13 oktober 2020 Corona
Persconferentie coronamaatregelen: horeca dicht, hotels blijven wel open

De hieronder genoemde en zojuist door premier Rutte gedeelde maatregelen om verdere verspreiding van het coronavirus te beperken gelden voor vier weken. De 'routekaart moet de aanpak van het kabinet voorspelbaar maken. Er is dus sprake van een gedeeltelijke lockdown. De maatregelen gaan woensdag ...

13 oktober 2020 Interview Longread
Jan Taminiau en Patrick Lusink over kleding van hotelpersoneel en stijl 

Met Roberto Payer als gasthoofdredacteur zijn we verzekerd van een flinke dosis stijl in deze uitgave. Waar Roberto ook gaat, hij is immer goedgekleed, dat ziet ook de bekende couturier Jan Taminiau, die onder meer koningin Máxima en Lady Gaga tot zijn clientèle mag rekenen: “Rob ...

9 oktober 2020 Internationaal
Tweede vestiging in Kopenhagen voor a&o Hostels

Vanaf nu kunnen reizigers in Kopenhagen ook terecht bij a&o Kopenhagen Sydhavn. Het is de tweede vestiging van Europa’s grootste budget hostelketen in de Deense hoofdstad. De up and coming wijk Sydhavn, op slechts 15 minuten afstand van het Centraal Station en de beroemde Tivoli Gardens, i ...

8 oktober 2020 Hotelketens Achtergronden
Eden Hotels tovert kamers om tot privékantoor

Achter je laptop in het prachtige historische pand van The Manor in Amsterdam Oost, vol inspiratie typen in Designhotel Maastricht of aan het werk in het Babylon Hotel in hartje Den Haag. Met de lancering van de Eden Office Suites is het mogelijk. In elk van de dertien Eden Hotels is een aantal k ...

7 oktober 2020
Exploitant QO Amsterdam failliet verklaard

QO Amsterdam kende een zeer slechte periode vanwege de coronamaatregelen (de gasten bleven simpelweg weg). De exploitant, Amstelside B.V. is vanwege grote huurachterstanden door de rechter failliet verklaard. Het faillissement is op 6 oktober uitgesproken en inmiddels zijn de kamers niet meer boekba ...

5 oktober 2020 Economie Corona
43 procent van de horecaondernemers verwacht nog een jaar te bestaan

Het aantal ondernemers dat vertrouwt op minstens nog een jaar voortbestaan is tussen juni en september in nagenoeg alle sectoren van het niet-financiële bedrijfsleven gestaag toegenomen. Daarnaast heeft de coronacrisis tot september nog bij relatief weinig bedrijven geleid tot het ontslaan van ...

2 oktober 2020 Wet- en regelgeving KHN
KHN: Veiligheidsregio's kijken niet verder dan gesubsidieerde culturele instellingen

Om het stijgende aantal coronabesmettingen tegen te gaan, heeft het kabinet met ingang van 29 september 18.00 uur de coronamaatregelen flink aangescherpt. Om het horecabezoek te ontmoedigen heeft het kabinet besloten in te grijpen door de horeca om 22 uur te sluiten en de groepsgrootte in ruimten bi ...

29 september 2020 Economie
Horeca 22.00 uur dicht, maximaal dertig gasten binnen

De horeca is verplicht om vanaf dinsdag 29 september de deuren om 22.00 uur te sluiten. Vanaf 21.00 uur mag er niemand meer naar binnen. In publieke ruimtes mogen nog maar maximaal 30 mensen samenkomen. In de buitenruimte gaat landelijk een maximum van 40 personen gelden voor bijeenkomsten. Daarbij ...

28 september 2020 Economie
"Horeca 22.00 uur dicht, maximale groepsgrootte naar 30"

Tijdens de persconferentie van vanavond zal premier Mark Rutte bekendmaken dat de horeca iedere dag verplicht om 22.00 uur de deuren zal moeten sluiten. In publieke ruimtes mogen nog maar maximaal 30 mensen samenkomen. Dat geldt dus ook in restaurants. Daarbij wordt het personeel niet meegerekend. D ...

25 september 2020 Economie Interview
Barbara Baarsma: "Amsterdamse hotels moeten serieus nadenken over transformatie"

Barbara Baarsma is econome en directievoorzitter van Rabobank Amsterdam. Bovendien is zij hoogleraar economie aan de Universiteit van Amsterdam. Naast haar werk bij de Rabobank is Barbara Baarsma hoogleraar toegepaste economie aan de Universiteit van Amsterdam. Ook is zij voorzitter van de Bankraad ...

24 september 2020 Interview Longread
Interview Pieter Elbers (KLM): "De fase direct na het vaccin is cruciaal"

Captain of industry Pieter Elbers (CEO KLM) en éminence grise Roberto Payer (Waldorf Astoria en Hilton Amsterdam) strijden tegen de gevolgen van de coronacrisis. Midden in die crisis ontmoeten ze elkaar in Amsterdam. De luchtvaart en de hotellerie wordt hard geraakt door de wereldwijde pandem ...

22 september 2020 Personeel
Preston Palace lanceert nieuwe werkcampagne

In tijden waarin werkgevers noodgedwongen hun gewaardeerde werknemers moeten laten gaan, lanceert Preston Palace juist een campagne om nieuwe collega's te werven. Van fulltime, parttime tot bijbaantje. Zelfs een combinatie van diverse afdelingen binnen in één functie is mogelijk. ...

16 september 2020 Tech Branded Content
''Veel hotels kennen hun echte foodcost niet''

Nu de inkomsten onzeker blijven, is controle van de kosten belangrijker dan ooit. “Naar foodcost wordt echter weinig gekeken", merkt Carl Jacobs CEO van Apicbase op. “Terwijl het toch over 30 procent van je business gaat. Vaak zelfs meer, dat is problematisch.” Hotelketens en ...

11 september 2020 Events Mensen
Landelijke dag voor de horeca op 9 oktober 2020

Vrijdag 9 oktober 2020 brengt horeca Nederland een toost uit op de branche en nodigt zij haar gasten uit om mee te doen. Verschillende organisaties, verenigingen, ondernemers en scholen hebben de handen ineen geslagen om de tweede editie van de Nationale Horecadag op touw te zetten. Het thema van de ...

10 september 2020 Branded Content
Een optimale gastervaring en meer verkoop met in-room entertainment

Hoe kun je ervoor zorgen dat gasten ook in deze tijd die ultieme service krijgen en alle additionele verkoopmogelijkheden optimaal worden benut? Hospitality Management ging in gesprek met Gert Jan Reinders, Business Development Manager bij LG Electronics, over de mogelijkheden en trends op het gebie ...

9 september 2020 KHN Corona
KHN: Gevolgen van het coronavirus voor hotels zijn ongekend

Het coronavirus heeft de hotelsector hard getroffen. Hotels hebben hun deuren niet hoeven sluiten, maar tijdens de lockdown kwamen er nauwelijks gasten; de bezettingsgraad en omzet waren nihil. Ook de omzet van de afgelopen drie maanden is niet te vergelijken met voorgaande jaren. Waar veel hotels a ...

7 september 2020 Personeel Gastronomie
Leon Mazairac wordt chef-kok bij Karel V in Utrecht

Leon Mazairac wordt de nieuwe chef-kok van Restaurant Karel 5, het befaamde restaurant van Grand Hotel Karel V in Utrecht. Mazairac maakte eerder furore als chef-kok en mede-eigenaar van restaurant Podium in Utrecht, op de plek waar nu restaurant Simple zit. Na verschillende avonturen in het buitenl ...

2 september 2020 Wet- en regelgeving
Het coronavirus en de AVG: de do's en don'ts

De regels rondom AVG en corona gelden niet alleen voor je gasten. Je krijgt er ook mee te maken wanneer je personeel hebt. Wat mag je wel en niet doen? Als werkgever mag je nooit vragen naar de aard en oorzaak van ziekte bij je personeelslid. Je hebt hier als werkgever geen grondslag voor. Iemand ...

19 augustus 2020 Interview Corona
"Anderhalve meter afstand is in de horecakeuken lastig te realiseren"

FNV Horeca lanceerde op 1 juni het 'meldpunt corona' voor horecamedewerkers die klachten hadden over de werksituatie. We vroegen ons af of er veel meldingen zijn binnengekomen en of de anderhalve meter binnen de horeca, en met name in de keuken, wel werkbaar is. Edwin Vlek, sectorbestuurder ...

Laad meer resultaten

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: