Je hebt gezocht op: personeel

Restaurant BlueBlood in Hilton Den Haag opnieuw verkozen tot ‘Beste Hotel-Restaurant van Nederland’
30 oktober 2025Nieuws

Restaurant BlueBlood in Hilton Den Haag opnieuw verkozen tot ‘Beste Hotel-Restaurant van Nederland’

Restaurant BlueBlood maakt met trots bekend dat het voor het tweede jaar op rij is uitgeroepen tot ‘Beste Hotel-Restaurant van Nederland’...

“Zó besparen hoteliers op personeel zonder in te leveren op kwaliteit!”
29 oktober 2025Nieuws

“Zó besparen hoteliers op personeel zonder in te leveren op kwaliteit!”

Elke verloren schoonmaaklijst, elke door de technische dienst vergeten actie en elke negatieve review komt voort uit een probleem: operationele chaos!...

Zussen transformeerden Westcord-hotel: “We gingen hier kijken om te kunnen zeggen: jullie zijn knettergek”
27 oktober 2025Nieuws

Zussen transformeerden Westcord-hotel: “We gingen hier kijken om te kunnen zeggen: jullie zijn knettergek”

Hotel Inn Salland in Raalte is een ware blikvanger voor wie er toevallig langsrijdt. Wat is dat voor een aparte boerderij in vakwerkstijl met dat geze...

Odyssey Hotel Group kijkt weer vooruit: “We willen jaarlijks zeven of acht nieuwe hotels toevoegen”
17 oktober 2025Nieuws

Odyssey Hotel Group kijkt weer vooruit: “We willen jaarlijks zeven of acht nieuwe hotels toevoegen”

De ambitie van Odyssey Hotel Group mag er zijn: tegen 2028 wil de hoteloperator en management company 55 tot 60 hotels in de portefeuille hebben. Met...

Las Hotellas: vijftien jaar vrouwelijk leiderschap in de Nederlandse hotellerie
15 oktober 2025Nieuws

Las Hotellas: vijftien jaar vrouwelijk leiderschap in de Nederlandse hotellerie

Vijftien jaar geleden ontstond in de Nederlandse hotellerie een bijzonder initiatief. Brita Röhl, Isabelle van Ouwerkerk en Marianne Stokkermans...

Reviews omzetten in retouren: hoe managementreacties gastloyaliteit opbouwen
10 oktober 2025Nieuws

Reviews omzetten in retouren: hoe managementreacties gastloyaliteit opbouwen

Online reviews zijn de nieuwe mond-tot-mondreclame in de horeca geworden. Eén enkele review op TripAdvisor kan al tientallen potentiële re...

Michelininspecteur omschrijft bezoek aan De L’Europe: “Wat een ervaring!”
9 oktober 2025Nieuws

Michelininspecteur omschrijft bezoek aan De L’Europe: “Wat een ervaring!”

Michelin heeft woensdagavond laat de eerste hotelsleutels uitgereikt aan Nederlandse hotels. De L’Europe Amsterdam is het enige hotel in Nederla...

Meer tijd voor gastbeleving met cash recyclesystemen
1 oktober 2025Nieuws

Meer tijd voor gastbeleving met cash recyclesystemen

Hoe blijf je als hotel gastvrij en efficiënt in tijden van personeelstekort en stijgende kosten?  Bij PPHE Hotel Group doen slimme technolog...

HotelSummit 2025: Boudewijn en Githa van Vilsteren bespreken 'ondernemen in roerige tijden'
1 oktober 2025Nieuws

HotelSummit 2025: Boudewijn en Githa van Vilsteren bespreken 'ondernemen in roerige tijden'

Op maandag 10 november vindt Hotelsummit 2025 plaats in het Postillion Hotel Utrecht Bunnik. Hotelsummit is hét jaarcongres voor hotelonderneme...

7 essentiële KPI’s: grip op uw resultaat
29 september 2025Nieuws

7 essentiële KPI’s: grip op uw resultaat

De Nederlandse hotelbranche staat financieel onder druk. Hoe houdt u grip op uw financiën? Check de ‘financiële temperatuur’ van...

Van ‘ik moet’ naar ‘ik wil’: financiële vorming met praktijkgevoel
24 september 2025Nieuws

Van ‘ik moet’ naar ‘ik wil’: financiële vorming met praktijkgevoel

Om inzicht te krijgen in de financiële kant van een hoteloperatie, is een goede basis nodig. Hotelscholen besteden daarom veel aandacht aan finan...

Efficiëntie, kwaliteitscontrole en uniformiteit door AI: een zegen of een vloek in franchise?
23 september 2025Nieuws

Efficiëntie, kwaliteitscontrole en uniformiteit door AI: een zegen of een vloek in franchise?

Franchise is een populaire samenwerkingsvorm, ook voor hotels en velerlei andere diensten in de hospitalitysector. Technologie speelt een belangrijke...

"Het is niet zo dat wat ik zeg goed is omdat ik aan het hoofd sta"
19 september 2025Nieuws

"Het is niet zo dat wat ik zeg goed is omdat ik aan het hoofd sta"

Al op jonge leeftijd wist Dodi Koops zeker dat ze de hotellerie in wilde. Inmiddels is ze 26 en draait ze als assistant general manager volop mee in h...

Personeelskosten en BTW-verhoging zetten marges in horeca onder druk
19 september 2025Nieuws

Personeelskosten en BTW-verhoging zetten marges in horeca onder druk

De horecasector groeit door in het tweede kwartaal van 2025. De omzet stijgt, volumes nemen toe en toeristische bestedingen waren nog nooit zo hoog. T...

Vergrijzing: hoezo een probleem? Niet voor hotels!
18 september 2025Nieuws

Vergrijzing: hoezo een probleem? Niet voor hotels!

Nederland vergrijst in rap tempo. Het leidt tot grote problemen in meerdere sectoren. Zo dreigt een nijpend tekort aan seniorenwoningen en is de vraag...

Wat een boomhut en een tegelpad zeggen over financieel hotelmanagement
17 september 2025Nieuws

Wat een boomhut en een tegelpad zeggen over financieel hotelmanagement

Op welke KPI's stuurt u als hotelier en wat is een gezonde buffer om eventuele tegenslagen op te vangen? Twee ervaren hoteliers, Rik Hüsken van H...

Hoteliers op Texel: “We concurreren meer om personeel dan om gasten”
12 september 2025Nieuws

Hoteliers op Texel: “We concurreren meer om personeel dan om gasten”

Wie aan Texel denkt, ziet brede stranden, lammetjes in de wei en een ontspannen vakantiesfeer. Ondernemen op een eiland vraagt echter om constante aan...

VS verliest aantrekkingskracht op reiziger: beleid Trump drukt cijfers
10 september 2025Nieuws

VS verliest aantrekkingskracht op reiziger: beleid Trump drukt cijfers

Lange tijd waren de Verenigde Staten een van de populairste bestemmingen voor internationale reizigers. Dat beeld verandert de laatste jaren. Beleidsw...

Handwritten Collection breidt uit in België met de opening van nieuw hotel in Antwerpen
10 september 2025Nieuws

Handwritten Collection breidt uit in België met de opening van nieuw hotel in Antwerpen

Handwritten Collection, een zorgvuldig samengestelde selectie van onderscheidende hotels over de hele wereld, kondigt met trots de opening aan van Mae...

De nieuwe Hospitality Management: hoteliers op Texel, Basecamp en slim financieel sturen
3 september 2025Nieuws

De nieuwe Hospitality Management: hoteliers op Texel, Basecamp en slim financieel sturen

In de komende week valt hij weer op de mat bij alle hotels van Nederland: de september-editie van Hospitality Management. Op Texel schoven drie hotel...

“Een bommetje in het zwembad gaat niet samen met meditatie”
29 augustus 2025Nieuws

“Een bommetje in het zwembad gaat niet samen met meditatie”

  De hotellerie is een internationale business. In de rubriek ‘De Correspondenten’ vertellen vijf Nederlandse hoteliers – werk...

Van werktijden tot visa: dit willen toekomstige hotelmedewerkers écht weten
20 augustus 2025Nieuws

Van werktijden tot visa: dit willen toekomstige hotelmedewerkers écht weten

Wat houdt sollicitanten bezig tijdens het sollicitatieproces? Uit een analyse van 734 vragen die via Hotelprofessionals.nl aan werkgevers zijn gesteld...

Booking.com bevriest commissie voor hotels na btw-verhoging
15 augustus 2025Nieuws

Booking.com bevriest commissie voor hotels na btw-verhoging

Per 1 januari 2026 stijgt het btw-tarief op logies in Nederland van 9 procent naar 21 procent. Deze verhoging geldt ook voor boekingen die in 2025 wor...

Overdracht van een hotelexploitatie is ook mogelijk in geval van huur
14 augustus 2025Nieuws

Overdracht van een hotelexploitatie is ook mogelijk in geval van huur

Hotels vallen onder de beschermingsregels van ‘winkelruimte’ zoals opgenomen in de artikelen 290 en volgende van Boek 7 van ons Burgerlijk...

Cao horeca 2025–2026 algemeen verbindend verklaard
4 augustus 2025Nieuws

Cao horeca 2025–2026 algemeen verbindend verklaard

De cao horeca 2025–2026 is officieel algemeen verbindend verklaard door het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Daarmee geldt de ca...

2024 was recordjaar met 832 miljoen euro aan hotelvastgoedtransacties
4 augustus 2025Nieuws

2024 was recordjaar met 832 miljoen euro aan hotelvastgoedtransacties

Invast Hotels heeft in 2025 het jaarlijkse onderzoek gedaan naar de transacties in hotelvastgoed gedurende het jaar 2024. Hierbij worden alle hotelvas...

“Dit is het grote onderbelichte onderdeel van het openen van hotels”
29 juli 2025Nieuws

“Dit is het grote onderbelichte onderdeel van het openen van hotels”

Iedere hotelier weet: de pre-openingsfase is intens. Juist in die hectiek sluipen fouten erin die je maanden later nog achtervolgen. Wat zijn de valku...

“De gast is koning, personeel wordt daarin soms overgeslagen”
25 juli 2025Nieuws

“De gast is koning, personeel wordt daarin soms overgeslagen”

In juni 2023 werd het nieuws officieel bekendgemaakt: Inntel Hotels Art Eindhoven zou worden overgenomen door WestCord Hotels. Inmiddels draagt het ho...

“Groeien door te ontzorgen: de nieuwe rol van non-foodpartners”
24 juli 2025Nieuws

“Groeien door te ontzorgen: de nieuwe rol van non-foodpartners”

Sinds 1 juni 2025 is Francesco Gribling de nieuwe general manager van Bunzl Foodservice. Met meer dan twee decennia aan internationale ervaring in com...

Wanneer gastvrijheid schuurt met beleid
17 juli 2025Nieuws

Wanneer gastvrijheid schuurt met beleid

In de veeleisende omgeving van de gastvrijheidsindustrie kan het soms betekenen dat men de regels overtreedt om het uiterste te doen voor gasten. Dit...

Eigenaar van Amsterdams American Hotel overgenomen in deal van 1,4 miljard euro
16 juli 2025Nieuws

Eigenaar van Amsterdams American Hotel overgenomen in deal van 1,4 miljard euro

De Ierse hotelgroep Dalata wordt overgenomen door de Scandinavische vastgoedbedrijven Pandox AB en Eiendomsspar AS voor circa 1,4 miljard euro. De ove...

“Als het restaurant niet op orde is, betalen gasten geen 200 tot 400 euro per nacht”
11 juli 2025Nieuws

“Als het restaurant niet op orde is, betalen gasten geen 200 tot 400 euro per nacht”

Hoe houd je een hotel-restaurant rendabel, hoe haal je het meeste uit het ontbijt en hoeveel vrijheid heeft de chef-kok bij het samenstellen van de me...

Michelin voegt opnieuw 10 hotels toe aan de hotelselectie
30 juni 2025Nieuws

Michelin voegt opnieuw 10 hotels toe aan de hotelselectie

Michelin stond al bekend vanwege de sterren die aan restaurant werden uitgedeeld en sinds enige tijd heeft het Franse bedrijf ook een uitbreiding gema...

ING: Vooruitzichten hotelbranche positief
25 juni 2025Nieuws

ING: Vooruitzichten hotelbranche positief

De vooruitzichten voor de Nederlandse horeca zijn wisselend. Door een verbeterde koopkracht nemen de bestedingen dit jaar toe, maar het herstel blijft...

“Het allerbelangrijkste gerecht is onze bananensoep”
24 juni 2025Nieuws

“Het allerbelangrijkste gerecht is onze bananensoep”

Tussen alle restaurants en hotels die de afgelopen jaren als paddenstoelen uit de grond zijn geschoten, is Grand Café Gouverneur De Rouville al...

Black Label Hotels opent achtste hotel in zakencentrum ‘The Wings’
23 juni 2025Nieuws

Black Label Hotels opent achtste hotel in zakencentrum ‘The Wings’

Vandaag opent Hilton Garden Inn Brussels Airport officieel haar deuren voor gasten. Dit gloednieuwe hotel met 250 kamers, gelegen vlakbij Brussels Air...

De nieuwe Hospitality Management: Dirk Lips, pre-openings en alles over de keuken
23 juni 2025Nieuws

De nieuwe Hospitality Management: Dirk Lips, pre-openings en alles over de keuken

Eind deze week valt hij weer op de mat bij alle hotels van Nederland: de juni-editie van Hospitality Management. Voor onze rondetafel over De Profess...

De eerste Global Revenue Forum in Amsterdam: een terugblik
13 juni 2025Nieuws

De eerste Global Revenue Forum in Amsterdam: een terugblik

De eerste editie van het Global Revenue Forum in Amsterdam is een feit. Dit unieke evenement vond gelijktijdig plaats in Amsterdam, Madrid en Parijs,...

“Gasten kunnen bij ons buffet 150 tot 200 verschillende combinaties maken”
13 juni 2025Nieuws

“Gasten kunnen bij ons buffet 150 tot 200 verschillende combinaties maken”

Corendon Hotels & Resorts ontvangt in zijn twee all-inclusive hotels Mangrove Beach en The Rif op Curaçao op dagelijkse basis bijna 2.000 g...

Waarom verlichting cruciaal is voor jouw restaurant
12 juni 2025Nieuws

Waarom verlichting cruciaal is voor jouw restaurant

Verlichting doet in een restaurant veel meer dan alleen de ruimte verlichten: het beïnvloedt hoe je gasten zich voelen, hoe lang ze blijven, wat...