Je hebt gezocht op: personeel
Restaurant BlueBlood in Hilton Den Haag opnieuw verkozen tot ‘Beste Hotel-Restaurant van Nederland’
Restaurant BlueBlood maakt met trots bekend dat het voor het tweede jaar op rij is uitgeroepen tot ‘Beste Hotel-Restaurant van Nederland’...
“Zó besparen hoteliers op personeel zonder in te leveren op kwaliteit!”
Elke verloren schoonmaaklijst, elke door de technische dienst vergeten actie en elke negatieve review komt voort uit een probleem: operationele chaos!...
Zussen transformeerden Westcord-hotel: “We gingen hier kijken om te kunnen zeggen: jullie zijn knettergek”
Hotel Inn Salland in Raalte is een ware blikvanger voor wie er toevallig langsrijdt. Wat is dat voor een aparte boerderij in vakwerkstijl met dat geze...
Odyssey Hotel Group kijkt weer vooruit: “We willen jaarlijks zeven of acht nieuwe hotels toevoegen”
De ambitie van Odyssey Hotel Group mag er zijn: tegen 2028 wil de hoteloperator en management company 55 tot 60 hotels in de portefeuille hebben. Met...
Las Hotellas: vijftien jaar vrouwelijk leiderschap in de Nederlandse hotellerie
Vijftien jaar geleden ontstond in de Nederlandse hotellerie een bijzonder initiatief. Brita Röhl, Isabelle van Ouwerkerk en Marianne Stokkermans...
Reviews omzetten in retouren: hoe managementreacties gastloyaliteit opbouwen
Online reviews zijn de nieuwe mond-tot-mondreclame in de horeca geworden. Eén enkele review op TripAdvisor kan al tientallen potentiële re...
Michelininspecteur omschrijft bezoek aan De L’Europe: “Wat een ervaring!”
Michelin heeft woensdagavond laat de eerste hotelsleutels uitgereikt aan Nederlandse hotels. De L’Europe Amsterdam is het enige hotel in Nederla...
Meer tijd voor gastbeleving met cash recyclesystemen
Hoe blijf je als hotel gastvrij en efficiënt in tijden van personeelstekort en stijgende kosten? Bij PPHE Hotel Group doen slimme technolog...
HotelSummit 2025: Boudewijn en Githa van Vilsteren bespreken 'ondernemen in roerige tijden'
Op maandag 10 november vindt Hotelsummit 2025 plaats in het Postillion Hotel Utrecht Bunnik. Hotelsummit is hét jaarcongres voor hotelonderneme...
7 essentiële KPI’s: grip op uw resultaat
De Nederlandse hotelbranche staat financieel onder druk. Hoe houdt u grip op uw financiën? Check de ‘financiële temperatuur’ van...
Van ‘ik moet’ naar ‘ik wil’: financiële vorming met praktijkgevoel
Om inzicht te krijgen in de financiële kant van een hoteloperatie, is een goede basis nodig. Hotelscholen besteden daarom veel aandacht aan finan...
Efficiëntie, kwaliteitscontrole en uniformiteit door AI: een zegen of een vloek in franchise?
Franchise is een populaire samenwerkingsvorm, ook voor hotels en velerlei andere diensten in de hospitalitysector. Technologie speelt een belangrijke...
"Het is niet zo dat wat ik zeg goed is omdat ik aan het hoofd sta"
Al op jonge leeftijd wist Dodi Koops zeker dat ze de hotellerie in wilde. Inmiddels is ze 26 en draait ze als assistant general manager volop mee in h...
Personeelskosten en BTW-verhoging zetten marges in horeca onder druk
De horecasector groeit door in het tweede kwartaal van 2025. De omzet stijgt, volumes nemen toe en toeristische bestedingen waren nog nooit zo hoog. T...
Vergrijzing: hoezo een probleem? Niet voor hotels!
Nederland vergrijst in rap tempo. Het leidt tot grote problemen in meerdere sectoren. Zo dreigt een nijpend tekort aan seniorenwoningen en is de vraag...
Wat een boomhut en een tegelpad zeggen over financieel hotelmanagement
Op welke KPI's stuurt u als hotelier en wat is een gezonde buffer om eventuele tegenslagen op te vangen? Twee ervaren hoteliers, Rik Hüsken van H...
Hoteliers op Texel: “We concurreren meer om personeel dan om gasten”
Wie aan Texel denkt, ziet brede stranden, lammetjes in de wei en een ontspannen vakantiesfeer. Ondernemen op een eiland vraagt echter om constante aan...
VS verliest aantrekkingskracht op reiziger: beleid Trump drukt cijfers
Lange tijd waren de Verenigde Staten een van de populairste bestemmingen voor internationale reizigers. Dat beeld verandert de laatste jaren. Beleidsw...
Handwritten Collection breidt uit in België met de opening van nieuw hotel in Antwerpen
Handwritten Collection, een zorgvuldig samengestelde selectie van onderscheidende hotels over de hele wereld, kondigt met trots de opening aan van Mae...
De nieuwe Hospitality Management: hoteliers op Texel, Basecamp en slim financieel sturen
In de komende week valt hij weer op de mat bij alle hotels van Nederland: de september-editie van Hospitality Management. Op Texel schoven drie hotel...
“Een bommetje in het zwembad gaat niet samen met meditatie”
De hotellerie is een internationale business. In de rubriek ‘De Correspondenten’ vertellen vijf Nederlandse hoteliers – werk...
Van werktijden tot visa: dit willen toekomstige hotelmedewerkers écht weten
Wat houdt sollicitanten bezig tijdens het sollicitatieproces? Uit een analyse van 734 vragen die via Hotelprofessionals.nl aan werkgevers zijn gesteld...
Booking.com bevriest commissie voor hotels na btw-verhoging
Per 1 januari 2026 stijgt het btw-tarief op logies in Nederland van 9 procent naar 21 procent. Deze verhoging geldt ook voor boekingen die in 2025 wor...
Overdracht van een hotelexploitatie is ook mogelijk in geval van huur
Hotels vallen onder de beschermingsregels van ‘winkelruimte’ zoals opgenomen in de artikelen 290 en volgende van Boek 7 van ons Burgerlijk...
Cao horeca 2025–2026 algemeen verbindend verklaard
De cao horeca 2025–2026 is officieel algemeen verbindend verklaard door het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Daarmee geldt de ca...
2024 was recordjaar met 832 miljoen euro aan hotelvastgoedtransacties
Invast Hotels heeft in 2025 het jaarlijkse onderzoek gedaan naar de transacties in hotelvastgoed gedurende het jaar 2024. Hierbij worden alle hotelvas...
“Dit is het grote onderbelichte onderdeel van het openen van hotels”
Iedere hotelier weet: de pre-openingsfase is intens. Juist in die hectiek sluipen fouten erin die je maanden later nog achtervolgen. Wat zijn de valku...
“De gast is koning, personeel wordt daarin soms overgeslagen”
In juni 2023 werd het nieuws officieel bekendgemaakt: Inntel Hotels Art Eindhoven zou worden overgenomen door WestCord Hotels. Inmiddels draagt het ho...
“Groeien door te ontzorgen: de nieuwe rol van non-foodpartners”
Sinds 1 juni 2025 is Francesco Gribling de nieuwe general manager van Bunzl Foodservice. Met meer dan twee decennia aan internationale ervaring in com...
Wanneer gastvrijheid schuurt met beleid
In de veeleisende omgeving van de gastvrijheidsindustrie kan het soms betekenen dat men de regels overtreedt om het uiterste te doen voor gasten. Dit...
Eigenaar van Amsterdams American Hotel overgenomen in deal van 1,4 miljard euro
De Ierse hotelgroep Dalata wordt overgenomen door de Scandinavische vastgoedbedrijven Pandox AB en Eiendomsspar AS voor circa 1,4 miljard euro. De ove...
“Als het restaurant niet op orde is, betalen gasten geen 200 tot 400 euro per nacht”
Hoe houd je een hotel-restaurant rendabel, hoe haal je het meeste uit het ontbijt en hoeveel vrijheid heeft de chef-kok bij het samenstellen van de me...
Michelin voegt opnieuw 10 hotels toe aan de hotelselectie
Michelin stond al bekend vanwege de sterren die aan restaurant werden uitgedeeld en sinds enige tijd heeft het Franse bedrijf ook een uitbreiding gema...
ING: Vooruitzichten hotelbranche positief
De vooruitzichten voor de Nederlandse horeca zijn wisselend. Door een verbeterde koopkracht nemen de bestedingen dit jaar toe, maar het herstel blijft...
“Het allerbelangrijkste gerecht is onze bananensoep”
Tussen alle restaurants en hotels die de afgelopen jaren als paddenstoelen uit de grond zijn geschoten, is Grand Café Gouverneur De Rouville al...
Black Label Hotels opent achtste hotel in zakencentrum ‘The Wings’
Vandaag opent Hilton Garden Inn Brussels Airport officieel haar deuren voor gasten. Dit gloednieuwe hotel met 250 kamers, gelegen vlakbij Brussels Air...
De nieuwe Hospitality Management: Dirk Lips, pre-openings en alles over de keuken
Eind deze week valt hij weer op de mat bij alle hotels van Nederland: de juni-editie van Hospitality Management. Voor onze rondetafel over De Profess...
De eerste Global Revenue Forum in Amsterdam: een terugblik
De eerste editie van het Global Revenue Forum in Amsterdam is een feit. Dit unieke evenement vond gelijktijdig plaats in Amsterdam, Madrid en Parijs,...
“Gasten kunnen bij ons buffet 150 tot 200 verschillende combinaties maken”
Corendon Hotels & Resorts ontvangt in zijn twee all-inclusive hotels Mangrove Beach en The Rif op Curaçao op dagelijkse basis bijna 2.000 g...
Waarom verlichting cruciaal is voor jouw restaurant
Verlichting doet in een restaurant veel meer dan alleen de ruimte verlichten: het beïnvloedt hoe je gasten zich voelen, hoe lang ze blijven, wat...