Dit zijn de beste culinaire bestemmingen

19 juni 2017 | Roy Spijker

Maar liefst driekwart van de reizigers wereldwijd zegt als volgende reisbestemming hoogstwaarschijnlijk een plek te kiezen die bekend staat om zijn geweldige eten en drinken. Culinair toerisme is daarmee een groeiende trend. 

Booking.com heeft hier onderzoek naar gedaan en een top 10 samengesteld met de beste culinaire bestemmingen ter wereld. Die ziet er als volgt uit:

Top 10 steden die wereldwijd worden aangeraden voor hun lokale lekkernijen door Booking.com reizigers:
1. Hong Kong (Hong Kong)
2. Sao Paolo (Brazilië)
3. Tokio (Japan)
4. Athene (Griekenland)
5. Kuala Lumpur (Maleisië)
6. Melbourne (Australië)
7. Bangkok (Thailand)
8. Granada (Spanje)
9. Las Vegas (verenigde Staten)
10. Buenos Aires (Argentinië)

Nederland
Helaas geen Nederlandse plaatsen in de Top 10. Wel laat Booking.com weten welke Nederlandse steden hoog scoren bij de reviews. Die top 3 ziet er als volgt uit:

1. Zwolle
2. Maastricht
3. Rotterdam

Culinair Toerisme
Voor de specialie editie van Hotel & Food & Beverage schreven we al eerder over de toenemende populariteit van culinair toerisme. Wie echt uit zijn dak wil gaan, en een vakantie lang alleen maar bij zaken met een Michelinster wil eten kan het beste hier terecht.

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks alle hotelupdates

Overig nieuws

Awards Hotel Duurzaamheid
QO Amsterdam wint Sustainability Award

QO Amsterdam, een IHG hotel, heeft gisteravond de publieksprijs van de Sustainability Award gewonnen tijdens de jaarlijkse Frame Awards. Het duurzame lifestyle hotel, gelegen in het Amstelkwartier, laat zien dat een duurzame, circulaire benadering dé manier is om daadwerkelijk een positief ef...

Hotel Opening
The Student Hotel opent in 2020 in Delft

The Student hotel gaat in 2020 haar achste vestiging openen in Delft. Het hotel krijgt 350 kamers met de mogelijkheid voor studenten om kamers te huren, zo lezen we op greatervenues.com. De hotelketen is in 2006 opgericht door Charlie Macgregor met als doel om een stimulerende omgeving voor stude...

trends Duurzaamheid
'The Future 50': gewassen met een lage foodprint

‘The Future 50 Foods’ is een lijst van 50 plantaardige voedingsmiddelen die de voedingswaarde van onze maaltijden kunnen verhogen terwijl tegelijkertijd het negatieve effect van de voedselproductie op de planeet drastisch wordt verminderd. Gisteren presenteerde Knorr, in samenwerking met...

Internationaal Marriott
Gasten Marriott kunnen stadionomroeper bij Manchester United worden

Marriott International en Manchester United kondigen vandaag een meerjarige samenwerking met elkaar aan. De 120 miljoen leden van het reisprogramma Marriott Bonvoy profiteren door deze samenwerking van exclusieve en unieke voetbalbelevenissen van Manchester United, waaronder de kans om voor é...

Achtergronden KHN
Gezondheid en horeca: kleinere porties en minder zout

73 procent van de horecaondernemers is volop bezig om zijn aanbod van eten en drinken gezonder te maken. Dat doen ze door het gebruik van dagverse, lokale producten, vloeibare vetten, minder zout en door meer vegetarische gerechten op de menukaart aan te bieden. Dat blijkt uit onderzoek van KHN. D...

Awards Duurzaamheid
''Moswand staat symbool voor groene bedrijfsvoering''

Tijdens het jaarlijkse Green Key Event van Stichting KMVK, op donderdag 14 februari, kreeg het pas geopende U Parkhotel in Enschede het gouden Green Key certificaat uitgereikt door WNF-ambassadeur Harm Edens. Met het behalen van het Green Key certificaat laat het U Parkhotel zien dat duurzaam en maa...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks alle hotelupdates

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: