Dit zijn de beste culinaire bestemmingen

19 juni 2017 | Roy Spijker

Maar liefst driekwart van de reizigers wereldwijd zegt als volgende reisbestemming hoogstwaarschijnlijk een plek te kiezen die bekend staat om zijn geweldige eten en drinken. Culinair toerisme is daarmee een groeiende trend. 

Booking.com heeft hier onderzoek naar gedaan en een top 10 samengesteld met de beste culinaire bestemmingen ter wereld. Die ziet er als volgt uit:

Top 10 steden die wereldwijd worden aangeraden voor hun lokale lekkernijen door Booking.com reizigers:
1. Hong Kong (Hong Kong)
2. Sao Paolo (Brazilië)
3. Tokio (Japan)
4. Athene (Griekenland)
5. Kuala Lumpur (Maleisië)
6. Melbourne (Australië)
7. Bangkok (Thailand)
8. Granada (Spanje)
9. Las Vegas (verenigde Staten)
10. Buenos Aires (Argentinië)

Nederland
Helaas geen Nederlandse plaatsen in de Top 10. Wel laat Booking.com weten welke Nederlandse steden hoog scoren bij de reviews. Die top 3 ziet er als volgt uit:

1. Zwolle
2. Maastricht
3. Rotterdam

Culinair Toerisme
Voor de specialie editie van Hotel & Food & Beverage schreven we al eerder over de toenemende populariteit van culinair toerisme. Wie echt uit zijn dak wil gaan, en een vakantie lang alleen maar bij zaken met een Michelinster wil eten kan het beste hier terecht.

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks alle hotelupdates

Overig nieuws

Interview Longread
Interview: hotel in voormalig klooster Utrecht

Utrecht kent een behoorlijke hotelontwikkeling en dat is niet verwonderlijk, gezien het aantal kamers in de Domstad. Dat aantal blijft immers behoorlijk achter bij de (verwachte) vraag. In de bruisende wijk Lombok opende onlangs het parochiehuis van het nieuwe hotel The Anthony. In het kloostergedee...

Achtergronden Culinair
Kerstmenu: Spoom en foie gras uit de gratie 

In bijna de helft van de Nederlandse restaurants wordt deze Kerst hert als hoofdgerecht gereserveerd. Hiermee is hert het populairste hoofdgerecht op de kerstmenu’s in de Nederlandse horeca. In Nederland betaal je in 2018 gemiddeld € 61,- voor een vijfgangen kerstdiner. Goedkoop eten doe ...

F&B Den Haag
Plek voor ruim 60 F&B-concepten in Haagse binnenstad

De binnenstad van Den Haag is uitgegroeid tot één van de meest aantrekkelijke winkelgebieden van Nederland. Toch is er nog ruimte om verder te verbeteren. Op basis van de horecabenchmark tussen de vijf grootste steden, blijkt dat het aanbod Food & Beverage (F&B) beperkt is. Er ...

Onderwijs Ondernemen
Training horeca-concepting: "Ik geef je de ultieme checklist mee!"

Op 21 januari 2019 vindt de eerstvolgende trainingsdag over 'concepting' plaats in Bunnik. Onderscheidend zijn met je zaak is immers lastig, zeker met de hoeveelheid trends die je om de oren vliegen en al die zaken om je heen die ook vernieuwend (denken te) zijn. Hoe val jij dan juist op? De...

Personalia
Niels Hoek nieuwe sales manager U Parkhotel

Niels Hoek is per 1 december 2018 begonnen als Sales Manager bij het nieuw te openen U Parkhotel in Enschede. Na bijna twee jaar keert Niels weer terug naar de hotel- en congresbranche. Met meer dan acht jaar ervaring brengt Niels veel kennis mee naar het nieuwe U Parkhotel op de campus van de Unive...

NH Hotels Interview Longread
Interview: vierde nhow geopend in Marseille

nhow, het nieuwste merk van de Spaanse hotelketen NH, begint serieuze vormen aan te nemen. Na Rotterdam, Berlijn en Milaan, opende afgelopen september nhow Marseille. Hospitality Management was erbij en aanschouwde de ambitieuze toekomstplannen van een merk dat zich liever niet laat bundelen. &ldquo...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks alle hotelupdates

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: