Pluisje for President!

Auteur: ewout hoogendoorn
Pluisje for President!

Na goed 25 jaar columns schrijven in Hospitality Management, vroeg de uitgever Paul Sprakel me om een jaar lang iedere maand terug te blikken op al die columns. De huidige politieke arena zet de deur voor mij wagenwijd open om te zien wat ik daar eerder over heb gezegd en of mijn mening daardoor is veranderd.

Integendeel! Nu het spel om de poppetjes is begonnen, zit ik vol spanning te wachten op de eerste brancheorganisatie die een minister van Toerisme eist, zodat ik die club dan vervolgens flink te grazen kan nemen in een column. In ‘Ik eis een Minister van Toerisme’ direct na de verkiezingen vorig jaar, liet ik een stuk of vijf organisaties de revue passeren die dat in de afgelopen twintig jaar hadden gedaan, tot en met een website ‘www.staatssecretarisvoortoerisme.nl’. In de column ‘Staatssecretaris of schemerlamp’ uit december 2006 droeg ik tenslotte Giovanni van Eijl voor als nieuwe Stas; hij deed het helaas niet. Een vergelijkbare waaier aan brancheorganisaties had ik in de column ‘Statussecretaris?’ uit februari 2003 met dezelfde visie door de molen gehaald.  We konden met ons allen constateren dat we telkens langs de rand van de afgrond scheurden, de keren dat er werkelijk een Stas van toerisme was. Ze blijken telkens gelukkig uit te blinken in ‘dolce far niente’, in het zalig nietsdoen. Mona Keijzer, onze laatste echte Stas van toerisme, had dat echt tot kunst verheven door zeven moties van wantrouwen hierover te negeren.

Maar ik vertrouw erop dat het met deze coalitie toch veel gekker kan worden. Mona Keizer als minister van Toerisme, dat voorop natuurlijk. Sinds de verkiezingen van vorig jaar is Thailand meer op weg naar een parlementaire democratie. Voor de goede orde, dat is dus een land waar de koning zijn hond tot luchtmaarschalk kan promoveren. Daar moet Wilders overheen kunnen. Ik stem voor Pluisje (de kat van Wilders) als minister-president!

Ewout Hoogendoorn is al ruim 25 columnist voor Hospitality Management. Om dit jubileum luister bij te zetten blikt hij maandelijks terug op de columns die hij de afgelopen kwart eeuw heeft geschreven. Al deze terugblikken zijn hier te vinden.

Blijf op de hoogte!

Twee keer per week het actuele en relevante hotelnieuws in uw mailbox? Registreer hier voor onze gratis digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Overig nieuws